Az interjúban Magyar Péter azt is mondta, hogy szerinte:
a jelenlegi status quo nemcsak a Fidesz, de Gyurcsány érdeke is, egymást tartják fenn;
valós igény van egy középen álló erőre;
50 millió forintot költ a kormány az őt lejárató kampányra;
látott olyan belső felmérést, amiben a 70 százalék azt hozta ki, hogy Rogánnak mennie kell;
jó ideig nem lesz munkája, mert „nyilván elintézik azt is, hogy a privát szférába se vezessen utam”;
tudja, hogy amit csinált, az „felségárulás a szemükben”;
ha indítana pártot, az ideológiától mentes lenne;
magát nemzeti liberálisnak mondaná, de szerinte ezek a szavak is le vannak járatva;
nem gondolt bele igazán, mi várhat rá; most már azt is el tudja képzelni, hogy egy napon nem lesz szabadlábon;
saját kiállásáról azt mondta, az egyfajta „sufnituning”, „garázsban összetákolt valami”, de szerinte indultak már így jó dolgok.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
De ha kemény golyókkal beleállt volna, akkor a puhapöcs AB kaszálta volna el. El tudja valaki képzelni, hogy fordított esetben balliberális elnök megfutamodott volna, vagy balos alkotmánybírók (bárándy et., flekkzotyó, vörös et., litresits, havashenyó stb.) ne baszták volna meg akár a jogot is a balos elnökért?
Ha a fidesz mindent ilyen faszántosan csinált, akkor ez a paprikajancsi, hogy a fenébe tudta ennyire lemosni a pályáról?
tévecc...
Nem a paprikajancsi mosta le, hanem globális elit szart be attól, hogy Orbán a semmiből felépítette a Patrióta mozgalmat, és már Németországban is meg Franciaországban is a legerősebb pártok a patrióták.
Ezek mindennel lőttek, amijük volt.
Brüsszel csilliárdokat lopott el és zsarolásra használta.
Minden politikai fórumon szabotálták az országot.
Az EU-s cenzúra az ország ellen dolgozott.
A közösségi média algoritmusai szintén a Tiszát segítették.
EU-s kérésre Ukrajna az olaj meg a gáz elzárásával zsarolt.
Ukrajnából Orbán halálos fenyegetéseket kapott, a családját is beleértve.
A titkosszolgálatok hazugságokat terjesztettek Szíjjártóról.
A Tisza hatalmas pénzbeli és szervezési támogatásokat kapott.
Ezek nélkül a paprikajancsi sehol se lett volna...
A Fideszt azár buktatta meg a ballib elit, mert valódi veszélyt jelentett... Röviden : túl jó volt, és durva példát akartak vele statuálni.
A Fidesz-kormány most is ugyanolyan volt, mint amivel háromszor nyertek kétharmadot. Nem változtak semmit, pro- vagy kontra.
Mi változott ?
Olaj- és gázblokád, ukrán katonai- és terrorfenyegetés a brüsszeliek és a nato tökvakaró cinkossága mellett. Egyértelművé tették, hogy ha Orbánék nyernek, akkor tovább fojtogatják Magyarországot.
Abban egyetértünk, hogy a képviselő mandátumok korlátozása és a lex sulyok is pontosan olyan sunyi, gusztustalan módszer, amit a fidesz vezetett be és a tisza pedig viszi tovább.
Mivel én nem fogadom el, így én pofázhatok arról, hogy mind a fidesz, mind a tisza szarik a jogállamra.
Egyféle tetű banda mindkét párt és támogatói is (legyint), illetve nem legyintek, csak hányingerem van ezektől a tőről metszett demokratáktól.
(nem, nem vagyok panelnáci, a mi hazánk is csak egy fidesz kreálmány).
Nulla köze van ennek a vergődésnek ahhoz, hogy amit a "jogállamiságot helyreállító" pötyi művelt ezzel az alkotmánymódosítással, az példátlan a rendszerváltás óta. Nem csak az ad hominem törvényalkotás iskolapéldája, a lex Sulyok, hanem a képviselői mandátumok korlátozása is. És aki ezt elfogadja, az ne pofázzon arról, hogy kicsoda mi ellen emelte vagy nem emelte fel a szavát. (legyint)
"Apr 13.-án elvittek a frontra de már jól vagyok. Újra itthon,a határtól az 1000 Ft-os benzinnel jöttem , hétfőn befizetem a macska adót , kedden megnézem a fiamat aki már Ági és nem Zoli mert átműtötték.
Amúgy van érdekes újítás megint. Elvált Petru kölkeinek jár az iskolakezdési támogatás + minden! Egy garantált bérminimumot kapó házaspárnak pedig nem, csak az egyszülős "családnak" és a naplopók purdéinak...
Többek között azért nem picsogtunk, mert a felsorolt lépések egyike sem sértette az alkotmányt, valamint nem akarta a Fidesz megsemmisíteni az ellenzéket a mandátum idejének korlátozásával. Szóval az előző kormánynak volt egy felső plafon, Magyar Péternek meg ilyen nem létezik sem a kormányzásban sem az emberi kapcsolatokban. Alkalmatlan egyszóval.
hogy mi vezetett a fidesz bukásához, döntse el mindenki tudása, érzelmei, hite alapján. A kérdés arra vonatkozik minden fideszes választópolgár felé, hogy a felsorolt antidemokratikus intézkedések során miért nem emeltétek fel a szavatokat?! Ha meg nem szóltatok akkor, akkor most nem túl hihető, hogy a demokráciáért aggódtok!
Mondjuk a fidesz erkölcsi nézeteibe simán belefér, hogy ha ők csinálják, akkor csudijó, ha más, akkor meg ördögtől való, fúj!!!
"Ha a fidesz mindent ilyen faszántosan csinált, akkor ez a paprikajancsi, hogy a fenébe tudta ennyire lemosni a pályáról?"
Amiket felsoroltál "Azt nem értem, hogy amikor a fidesz teletette az alkotmánybíróságot nevenincs válóperes ügyvédekkel és jelentősen csorbította az AB jogköreit, amikor legfőbb ügyésznek kinevezte a fideszes Poltot, amikor fideszes köztársaságielnököt választott, amikor mondvacsinált indokokkal áttért a rendeleti kormányzásra, stb." akkor kapta sorban a kétharmadokat (2014, 2018, 2022).
Ha nincs igaza üveges fórumtásnak "Nem a felsorolt fideszes lépések okozták a bukást.", akkor 2014, 2018 vagy 2022-ben kellett volna lemosni a pályáról.
A kérdésedre "... hogy a fenébe tudta ennyire lemosni ..." nem a jelentleg divatos 16 év alapján kellene kutakodni, hanem megnézni mi változott 2010-2022 időszakhoz képest 2022-2026 között.
Mert a fidesz és Orbán megengedtek mindent, még a külföldi titkosszolgálatokkal való együttműködését is az ellenzékieknek. Én azonnal elhalasztottam volna a választásokat.
Az eredeti kérdés az volt, hogy a felsorolt intézkedések alkalmával miért nem picsogtatok a demokrácia, jogállam érdekében. Erre a kérdésre ha válaszolna, kedves fideszes választópolgár!
Nos, amennyiben okfejtésed megállja a helyét, úgy már csak egy kérdés marad:
Ha a fidesz mindent ilyen faszántosan csinált, akkor ez a paprikajancsi, hogy a fenébe tudta ennyire lemosni a pályáról? A fidesznek rendelkezésére állt (és használta is)a költségvetés minden forrása, a közmédia egésze, a választási rendszer és láss csodát, mégis akkorát bukott, hogy az még a holdról is látszik.
Nem a felsorolt fideszes lépések okozták a bukást. Ha Magyar Pétert alkalmazta volna Mészáros, akkor nem történt volna meg a földindulás. A gátlástalan hazudozó felkorbácsolta az indulatokat és elhitette a többséggel, hogy a jólétük csupán politikai akarat kérdése, meg hogy mindent elloptak, az ország romokban és hogy bosszút kell állni mindezért. Miközben az idő majd igazolja, hogy mindez csak demagógia volt. Megvárjuk Magyar Péter bukását, bármennyire is igyekszik a színházzal elleplezni, hogy a király meztelen.