Keresés

Részletes keresés

h2rule Creative Commons License 2025.07.09 -1 0 296

nekem Ábrahám Robi sármos arca tetszik

Előzmény: Ilhilla (294)
Kőkapu1 Creative Commons License 2025.07.03 -2 4 295

Én is abban reménykedek, hogy jót fog tenni a sorozatnak a visszafogottság. Nekem néha már nagyon sok volt Reni a második évadban. 

Jut eszembe, pár éve ugyanabban a szállodában szálltunk meg, ahol Borbély Alexandra és Nagy Ervin. Párszor láttam őket reggelinél, Alexandra egy nagyon normális nőnek tűnt, szimpatikus volt.

Előzmény: Ilhilla (294)
Ilhilla Creative Commons License 2025.07.01 -2 1 294

https://24.hu/elet-stilus/2025/05/23/borbely-alexandra-gaspar-kata-a-renitens-sorozat-harmadik-evad/

Nézegettem egy ideig ezeket a fotókat:

- mindkét nőnek szép az arca, alabástrom a bőre

- vörös parókával simán tud lenni Alexandra Reni 2.0

Különben is:

- Renit hatalmas megrázkódtatás érte az utolsó részben, ami előidézhetett nála olyan lelki vltozásokat, hogy sokkal visszafogottabb lesz mint eddig, megkomolyodik.

- nem szeleburdiskodik, tudja, hogy most a gyerekeinek duplán szükségük van szülőre és igyekszik bepótolni, amit a múltban elmulasztott.

- a nők, ha valamilyen nagy változás van az életükben, egyből frizurát változtatnak (csak egy durva példa: Dobrev Klára). Lehet, hogy Reni szőke hajú lesz? :-)

Előzmény: Mazsola0070 (290)
triola2 Creative Commons License 2025.07.01 0 0 293

Igen, ez már csak a következő évadban realizálódhat. (Már, ha el nem felejtik ezt a szálat.) :)

janderka Creative Commons License 2025.07.01 0 0 292

Sose láttuk még sötét hajjal Borbélyt. Ha befestik neki vörösre, még a végén hasonlítani is fog. Azért ne csináljunk már úgy mintha egy Barbra Sterisandot vagy egy Meryl Streepet  vesztettünk volna el Gáspár lecserélésével. Mondom ezt úgy, hogy nekem aztán tökmindegy egyébként. Sőt, lehet hogy a kevsebb végül több lesz. 

J2024 Creative Commons License 2025.06.30 0 0 291

Zeck Julit is jó volt látni még ha egy rövid jelenetben is. 

Előzmény: vanda62 (287)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.06.30 -1 0 290

"kíváncsi vagy, hogy összejön-e a végén Renáta és a százados?"

Az a baj, ha össze is jön, már csak a Borbély-féle Reni II-vel fog összejönni.... 

Előzmény: triola2 (282)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.06.30 0 0 289

Nekem az volt a furcsa, hogy az apja a nagy őszinte vallomásában még a végén sem árulta el Reninek a teljes igazságot Tamásról (ha jól értettem, ő végig tudta, hogy Tamás él és ő találta ki a rendőr megzsarolását is).

Arra kíváncsi leszek, ha Borbély lesz Reni II., az ő szüleit is Gáspár Sanyi és Bánsági fogják játszani? (Akiknél kényesen ügyeltek arra, hogy ne legyenek egymással egy jelenetben, úgy rémlik, hogy a valóságban is elváltak.) 

Előzmény: Ilhilla (283)
luci87 Creative Commons License 2025.06.30 -1 0 288

Szerintem nem csak a kicsi apja,a kisfiú is az övé,a legnagyobb lány apja volt Tamás,ha jól emlékszem.

vanda62 Creative Commons License 2025.06.30 0 1 287

Nem jöttem rá, hogy ki alakította az Albánt, pedig nagyon ísmerős volt, pedig a hiányzó kék zománcfesték ellenére legjobban Wagner úrra hasonlított. Most olvastam, hogy gyermekkorom Pirx pilótája, Papp János. https://hu.wikipedia.org/wiki/Pirx_kalandjai A hangját pedig illett volna felismerni, de megtévesztett a szakáll meg az akcentus. 

Egyébként ez tetszett a sorozatban, hogy kicsi szerepekben nagyon jó színészek tűntek fel pár percre. Mikó Istvánt nagyon régen láttam és örültem, hogy bekerült a sorozatb. Kár, hogy a második évadből szinte teljesen kimaradt. Öröltem annak is, hogy Kardos Róbert és Bakonyi Csilla bekerült a tatabányai színházból, kis szerepben, de mégiscsak. Én örültem Bánsági Ildikónak és Gáspár Sándornak is, amíg élnek, nekem Vencel és Veronika maradnak. https://port.hu/adatlap/film/tv/schwajda-gyorgy-a-csoda-schwajda-gyorgy-a-csoda/movie-86835

És volt Schneider Zoltán! Engem Schneiderrel vagy Pál Andrással minden tv rendező le tud venni a lábámról, akkor is, ha az utóbbi minden szappanoperában bűn rossz. Schneider ráadásul egész jó volt, mint megtévedt és megfáradt öreg pap. 

vanda62 Creative Commons License 2025.06.30 -1 0 286

Abban egyetértek, hogy több gondot fordithattak volna a rejtélyekre, és azok szereplőire, mint a főszereplő kínlódására. A hagyomány azonban hagyomány, időnként Sherlock és Watson is többet foglalkoztak Holmes morfiumfüggőségével, mint a rejtélyekkel. 

J2024 Creative Commons License 2025.06.29 -8 0 285

Nem Kedves Retek Klub! A 3. évadot le se forgasátok mert BUKÁS lesz Ripacsné Borbély Alexandrával. Nézettség nulla. Ripacs Tiszás Libsikre nem kiváncsi senki! 

J2024 Creative Commons License 2025.06.29 -1 0 284

Nem "Róka" hanem Sztenonisz. :) 

Előzmény: vanda62 (281)
Ilhilla Creative Commons License 2025.06.29 -1 1 283

Igen, így volt. 

Nekem sok volt egész évad alatt "Renáta magánéleti problémájának" bemutatása. Az főleg kiverte a biztosítékot, amikor a három gyereket (kettőnek köze nem volt a férfihoz) ott hagyta "megőrzésre"  a legutóbbi pasijánál (a kicsi apjánál). 

A szüleivel (az anyjával sem!) volt semmilyen kapcsolata, de amikor kezesnek kellett, rögtön eszébe jutott. 

Előzmény: vanda62 (281)
triola2 Creative Commons License 2025.06.29 0 1 282

De legalább ezt a Tamás-féle szálat elvarrták.

Korábbi hozzászólásodban írtad, hogy kíváncsi vagy, hogy összejön-e a végén Renáta és a százados? Hogy is mondják? "Ráutaló magatartás" volt. :)

Előzmény: Ilhilla (280)
vanda62 Creative Commons License 2025.06.29 0 1 281

én úgy értettem, hogy nem lelkiismerete szólalt meg, hanem a "Róka" zsarolta azzal, hogy elárulja az Albánnak, hogy ellopta a pénzét és megölte a bravóját. Gondolom azért nem derült ki semmi, mert az Albán hosszú időre börtönbe került, ahogy kiszabadult, rögtön előkerült az ügy. Szerintem nem volt rossz szezonzáró, főleg, hogy a szlovén turisztikai hivatal is adott bele egy kis pénzt. 

Előzmény: Ilhilla (280)
Ilhilla Creative Commons License 2025.06.29 -1 0 280

Csalódást okozott a második évad vége. A 2. évad alatt állandóan motoszkált bennem egy fura érzés, most teljesedett ki a csalódásban.

15 év? Ez nagyon sok idő ahhoz, hogy közben ne derüljön ki semmi, ne legyen nyom. Főleg akkor, amikor Renáta faterja szinte mindenről tudott. 

...és a rendőr, akinek megszólalt a lelkiismerete és rendszeresen utalt pénzt az "áldozata" párjának? Na neee.... jobb is, hogy kiszállt Kata. 

janderka Creative Commons License 2025.06.29 0 0 279

Három minőségi csatornával szerintem simán le tudnák fedni még a(z időnként) trash-re vágyó nézői igényeket is. Jó, mondjuk olyan silány és hamis műsorokat mint az Ingatlanvadász vagy a Nyerító páros valszeg nem adnának, na de nem is lenne baj. És azok, akik ezeket eddig ajnározva nézték, a jobb a színvonalasabb kínálat láttán simán kukáznák ezeket amúgy is - és maximum időszaki kirögögési felöletnek maradnának meg, mint a Viasat féle Észbontó

Előzmény: bendeguz90 (278)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.06.29 0 0 278

"Gondlojunk bele, ha lenne egy színvonalas 3 csatornás MTV-nk, nézne bárki is kertévét? "

Nézne, mert a közszolgálati tv műsor felépítése igencsak eltér a egy kereskedelmi tv-jétől ( pl. trash műsorok)

(mondjuk nekem hiányzik a köz tv-ről a saját gyártású fikciós sorozatok)

Előzmény: janderka (277)
janderka Creative Commons License 2025.06.29 0 0 277

Na, ez az castingmentes verzió már nekem is elképzelhetőbbnek tűnik. Ahogy Molnár Áronról sem tudom elhinni, hogy véletlenül lett épp most zsűritag vaskos pénzekért a felfedezőshow-ban Lehet durván hangzi, de ugyanolyan kifizetőhely ez a cég is, mint fidesséknél a trvévékettyó. 

Nézzük csak meg Molnár Guszti sztoriját. Kell ennnek a csávónak, hogy boxoljon? Kis túlzással élve, két tüske nélkül még egyensen állni sem bírna, nem hogy verekedni. De itt most mégis befrogatják őt is a ringbe. Minek? Hát hogy pénzt kaphasson.  

Igazából engem nem is ez zavar a legjobban, hanem hogy még mindig a kertévéktől várjuk el a korrekt és színvonalas szórakoztatást. Mert az 5+1 közzszolgálati a kanyarban sincs - s ha van is valahol, onnan is csak mocskos kormánypropagandával szervírozza a kínálatát. 
Gondlojunk bele, ha lenne egy színvonalas 3 csatornás MTV-nk, nézne bárki is kertévét? 

Előzmény: Mazsola0070 (276)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.06.29 0 1 276

Egyetértek, ezért nem hiszek abban, hogy kizárólag azért kellett kirúgni Katát - veszélyeztetve ezzel a sorozat további sikerességét - mert kellett egy szerep Borbély Alexandrának (úgy is, mint a mostanra politikusba átment Nagy Ervin feleségének).

Valóban tudott volna neki más szerepet is adni az RTL, akkor a Renitensben, akár más sorozatában.

Azt viszont már el tudom képzelni (nem is kell hozzá túl nagy képzelőerő), hogy miután Kata beintett  (vagy az RTL, illetve a gyártó cég intett be Kata elszállt anyagi igényeire), akkor nem sokat castingoltak, hanem azonnal adta magát, hogy Borbély legyen a főszereplő.

Azt meg, hogy erre a karakterre nem a legjobb választás (legyen is sokak véleménye szerint bármilyen zseniális színésznő), pont leszarták, majd megszokja a néző.

Kétségtelen, hogy valóban nagyon egybeesett Borbély rinyálása, hogy Nagy politikai szerepvállalása miatt ő sem kap szerepet és az, hogy az RTL megkínálta egy főszereppel. 

Előzmény: janderka (275)
janderka Creative Commons License 2025.06.28 0 2 275

Na de mért épp ide és épp egy bevált főszerepre tették volna be? Forog még néhány széria a retek háza táján, betömhették volna akármelyik másikba is - vagy akár ebbe, egy újabb rendőrnő karaktereként, megerősített gázsival. (Mondjuk Balsai Mónika helyére, aki itt egy se íze-se bűze figura.) Nem beszélve arról, hogy ha csak fele akkora világsztár lett belőle a Testlélek után, mint ahogy mondták róla, akkor mit számít neki, ha idehaza épp nem kap bulvársorozat szerepet. 

Előzmény: bendeguz90 (273)
janderka Creative Commons License 2025.06.28 0 0 274

Igazából technikailag/dramaturgiailag vagyok kiváncsi a cserére. Hogy ugyanazt a szerepet veszi-e át egy külsőre elsőre kissé eltérő karakterű színésznő, vagy új figuraként lépteteik majd be. (Utóbbi sem megoldhatatlan, de eléggé topon kell lenni, hogy hihető legyen - legalábbis azoknak akik egyben tekintenek a sorozatra. Mert ha valaki most  kapcsolódik majd be, annak tökmindegy lesz. (Ahogy végülis az is tökmindegy volt a fanatikus nézőknek, hgy mennyi logikai abszurdutás is kisérte folyamatosan Renike szupermegoldásainak alaulásást.)

A színésznő kiválásának valódi oka érdekelne igazán, mert durvára elegem van már a sok píszsikedő, önseggmenető "mennyire szeretjük egymást", "ez egy kis család", "mennyi fantasztikus embert ismertem meg a forgatás során" dumákból. Miközben mondjuk nettó pénzkérdésről volt csak szó, miután Gáspárnak kinyílt a csipája és duplánzi próbált volna, a cég viszont beintett neki. Vagy csak túlzottan eggyé vált a szerepével és már az első forgatási nap után az anyjába kvánta őt mindeki a stábból és ezt egy újabb évadon át már nem akarta elviselni tovább a brigád. 

Előzmény: Mazsola0070 (270)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.06.28 0 0 273

"Viszont továbbra sem találtam semmit, ami a kincstári magyarázatot támasztaná alá, azaz hogy az eddigi elfoglaltságaihoz képest Katának milyen olyan hatalmas új elfoglaltsága lett, amely miatt dobnia kellett egy olyan szerepet, amely talán színészi karrierjének eddigi legnagyobb "durranása"...."

Akkor miért nem hihető az a verzió, hogy itt bizony Nagy Ervin feleségének kellett helyett csinálni, úgy, hogy mielőtt bejelentették volna a szerepcserét néhány hete(?) nyilatkozott arról Nagy Ervinné, hogy a férje miatt nem kap sehol szerepet?

Előzmény: Mazsola0070 (271)
Ilhilla Creative Commons License 2025.06.28 0 1 272

Igazad lehet abban, hogy Kata "étvágya" megnőtt a második évadra (én a játékán is észrevettem, hogy magasabb lóra ült) és az sem volt elég, hogy anyját-apját bevihette a sorozatba.

Azt pedig, hogy mekkora lesz a nézettség, majd az dönti el, hogy mit dob be a TV2, lehet, hogy ismét leporolják a műkincseket, régiségeket és leadja a Kincsvadászok sokadik ismétlését (mert a nézők arra is rá voltak kattanva).

Alexandráról nem nyilvánítok véleményt, majd ha látni fogom, mit csinált a szereppel. Akár még jó is lehet, sőt jobb mint Kata az utóbbi részekben. 

Előzmény: Mazsola0070 (271)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.06.28 0 0 271

A Redditen szinte csak "jó lenne tudni az igazi indokot", "valami nagy balhé lehetett", "nem fizettek annyit Katának, amennyit kért", stb. jellegű hozzászólások vannak a lecseréléssel kapcsolatban.

Na meg arra vonatkozóan is, hogy Borbély Alexandra egy teljesen téves választás erre a karakterre, már ha volt egyáltalán casting.

Én abban nem hiszek, hogy Gáspár Katát azért rúgták ki, mert Nagy Ervin feleségének "kellett" egy szerep, én arra tippelek, hogy - mint a legtöbb esetben - a mocskos anyagiakban nem tudtak megegyezni, netán Katának lettek elszállt igényei.

Viszont továbbra sem találtam semmit, ami a kincstári magyarázatot támasztaná alá, azaz hogy az eddigi elfoglaltságaihoz képest Katának milyen olyan hatalmas új elfoglaltsága lett, amely miatt dobnia kellett egy olyan szerepet, amely talán színészi karrierjének eddigi legnagyobb "durranása"....

Előzmény: janderka (269)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.06.28 0 1 270

Amikor A Tanár-ból (állítólag Borbély A. kedves férjének kérésére, bár ő ezt cáfolta) kirúgták az első évad után Ubrankovics Julit (ő viszont nem cáfolta, legalábbis én nem találkoztam ilyen nyilatkozatával), akkor a helyére hozott Trokán Nóra egy másik (külsőleg is teljesen más) karaktert alakított, azaz nem a Juli által alakított karaktert vette át.

Pedig szerintem Julit is az eredeti német sorozat színésznőjének külsejére is figyelemmel castingolhatták, legalább is eléggé hasonlít rá, pont úgy, ahogy Gáspár Kata az eredeti francia sorozat színésznőjére.

Arra nem emlékszem, hogy az eredeti német sorozatban volt-e ilyen karaktercsere/színésznőcsere, de ezek szerint a licensz megengedte ezt az RTL-nek, ahogy most a Renitensben is.

Viszont a Renitenssel kapcsolatos nyilatkozatokból nekem nagyon úgy tűnik, hogy Borbély Alexandra a karakter alakítását veszi át, kérdés, ezt mennyire tudják elfogadni a nézők és milyen hatással lesz a nézettségre.

Pl. amikor a Dallasban vette át Donna Reed Ellie karakterének alakítását Barbara Bel Geddestől (ott egészségi okok miatt), az ellen olyan közfelháborodás volt, hogy elég gyorsan meghúzták a visszacserét is....

Előzmény: janderka (266)
janderka Creative Commons License 2025.06.27 0 0 269

Anélkül, hogy spoilereznék, nézzétek meg hogy a végén az egész Gáspár famíliát beforgatták a záróepizódba. Szinte róluk szólt a rész. Ehhez képes G.K. képes azt lenyilatkozni, hogy egyéb munkáival nem tudja összegyeztetni az újabb évadot??? Mikor kinyalták kvázi a seggét családilag????

Ki hiszi ezt el, de komolyan? 

Előzmény: Ilhilla (268)
Ilhilla Creative Commons License 2025.06.27 0 2 268

Az előzetes szerint Renátának "dolga" lesz a maffiával, amellyel a saját apja és a volt párja is szövetkezett anno. Érdekes évadzárónak nézünk elébe, még azt is feltételezem: nem zárják le ezt a szálat és Renátát ki kell menteni a maffia karmai elől. (Lehet, hogy Renáta bekerül egy tanúvédelmi programba és külsőt vált?). 

Nekem az első évad jobban tetszett, érdekesebbek voltak a bűnesetek és azok megoldása, ebben az évadban túl sok volt a magánéleti történés és mintha Reni is elszállt volna magától.

Előzmény: luci87 (267)
luci87 Creative Commons License 2025.06.27 0 0 267

Már csak ezért is várom,hogy oldják meg...na meg azért, hogy összejön e a századossal..

Az biztos hogy nehéz lesz a dolga Gáspár Kata után Be.A.nak

Előzmény: vanda62 (265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!