Sárgaság a szlovák parlamentben, ami nem függ össze Fico kínai útjával, s nem is az irigységből ered.
A parlamentben is felbukkant a sárgaság, intézkedéseket vezettek be
Kamil ako (Hlas) megerősítette a sárgaság megjelenését a parlamentben. Állítása szerint bevezettek minden szükséges intézkedést.
A parlamenti hivatal szerint nincs kihatással a parlament és annak szervei működésére az épületben regisztrált sárgaságos megbetegedés. A bizottságok ülései zavartalanul folynak tovább a megszokott ütemben. Megerősíthetjük, hogy a parlamenti hivatal egyik munkatársánál sárgaságos megbetegedést állapítottak meg. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az alkalmazott nem dolgozik sem a konyhán, sem az étkezdében. A személyes adatok védelme miatt azonban nem nyújthatunk több információt az ügyben pontosítottak.
Kevesen örültek jobban Robert Fico őszi választási győzelmének, hatalomba való visszatérésének Orbán Viktornál. Ehhez képest a szlovák miniszterelnök a csütörtöki EU-csúcson nem állt magyar kollégája mellé sem az ukrán csatlakozási tárgyalások, sem az EU-s költségvetés kiegészítésének kérdésében.
Fico pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, örül, hogy megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával, minden jót kíván az országnak, és a csatlakozásban szerzett tapasztalatait megosztja majd Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel, akivel hamarosan találkozik.
Orbán kész kétoldalú alapon anyagilag segíteni Ukrajnát, mintegy 350 millió eurót adományozva, ami egy 17 milliárd eurós támogatási csomag magyar részaránya lenne írja az Aktuality.sk Robert Fico szlovák miniszterelnöknek az Európai Tanács brüsszeli ülését követő nyilatkozatát idézve.
A magyar nemzeti-keresztény-konzervatív jobboldalnak érdekes meghasonlást jelenthet erre reagálni: üdvözölni, hogy a szomszédos ország régi-új kormányfője ilyen elkötelezett a kereszténység iránt, miközben ott van az a mantra is, miszerint Szlovákia nevű ország nem létezik.
Ez is mutatja hogy nem a SZLAVOK-vonultak a ugynevezett Magyar-Kiralysag kore,ahogy most is van a terkepen ha valaki ismeri:),Eszak-Del-sot meg Kelet felol is:))
Szellemi rátermettségedet jelzi, hogy olyan térképpel demonstrálod a magyarok második honfoglalása előtti Közép Európa térképet, inkluzíve a Nagymorva Birodalmat, ahol jelenlegi fővárosunk helyén Budapest olvasható.
tefan Kuffa (SNS-jelölt) egy hétfői nagyszombati szentmisén a püspököket arra szólította fel, hogy iktassák be Jézus Krisztust Szlovákia királyának.:)))
"Annyira szomorú, amikor Venezuelához, Törökországhoz vagy akár Kazahsztánhoz hasonlítanak minket. Azok nagy országok tengerparttal és rengeteg lehetőséggel, csak éppen a politikai berendezkedésük pocsék. Ezzel szemben Orbánisztán max egy EU-tagságot tud felmutatni."
Mindez igaz.
Ahogy az is, hogy nekünk is lehetne most tengerpartunk és területi nagyságunkból fakadó rengeteg lehetőségünk, ha 1918-ban a balfék balos eleink nem herdálják el az országunkat.
De a mai helyzet sem jobb, hiszen Orbánékat sem érdekli a revízió, a ballibek meg egyenesen infarktust kapnak a hallatán is.
Akkor meg mit sírsz tengerpart meg lehetőségek után?
Pár hete vagy talán hónapja én Szíjjártó Péternek a Belgrádban Szerbiát és a szerbeket éljenző Facebook oldalára írtam néhány sort, amelyben azt részleteztem, hogy szerintem ezt nem kellene, tekintve a Délvidék megszállását, az ottani több tízezernyi magyar legyilkolását, stb. és hogy ez összességében szégyen.
Semmi trágárságot nem írtam bele, csak éppen nem dícsértem meg - éppezért közzé sem tették a megjegyzésemet.
De hogy a másik oldalt is megemlítsem, pl. az ATV Fórum c. műsorának Facebook oldalára sem tudtam írni semmi Trianon-revízió témájú hozzászólást, mert azt sem jelentették meg.
Annyira szomorú, amikor Venezuelához, Törökországhoz vagy akár Kazahsztánhoz hasonlítanak minket. Azok nagy országok tengerparttal és rengeteg lehetőséggel, csak éppen a politikai berendezkedésük pocsék. Ezzel szemben Orbánisztán max egy EU-tagságot tud felmutatni.
Ez már rendkívül hajaz az 1989.-es, emlékezetes eseményeket megelőző romániai állapotokra, amikor-is töméntelen művészinek tartott alkotás, ilietve annak hivatkozásaként született irodalmi-képzőművészeti hivatkozás látott napvilágot, ami Ceausescut a Kárpátok Géniuszát mutatta be. Ezek között - sajnálatos módon - nem kevés magyar szerzőtől származó is szerepelt. Most tehát már teljes joggal mondhatjuk el
- büszkeséggel - hogy végre - valahára, legalább ennyiben sikerült utólérni a mi "bezzeg" országunkat. Micsoda fényes perspektíva. Csak azt nem látom patyolat-tisztán, hogy mitől támadna viszály Szlovákia
és a mi Magyaroratágunk között, legalábbis abban a tekintetben, hogy mégis valójában ki is lehet Jázus Kristus Urunk leges - legméltóbb kései reinkarnációja. Már-csak annak fényében is, hogy ha a mi Nagy és
Bölcs Vezírünk ilyen gyakran hivatkozik a türk - kipcsak gyökereinkre. És ráadásul még azt sem szabadna elfelednünk hogy vajon mit szólna ehhez a legmagasságosabb Római Egyház, Őszentsége, annak felkent Pápája, valamint a másik, konkurrens oldalról tekintve, a Nagyon Fényességes Porta.
"Erdèly veled van, Viktor Kiràly ! Lègy erös, ne törödj a balkomcsik ès a Jobbikosok pletykàival.Isten àldjon meg tègedet, teritse ellensègeidet làbaid alà. Aki ellened tàmad, àltalad essen el ! ÀMEN !"
(komment Orbán Viktor Facebook oldaláról 2015.07.25.)