És eléggé széthúzó is volt az árulók csapata, a betyárbecsület szerint csak Bori működött, ő beleillik a Hevér Gábor-Dér Heni típusú árulósorba. A győztesek megéredemelten nyertek, az árulók célegyenesben való kiesése a népmesei igazságszolgáltatással is analóg.
Én úgy gondolom, hogy még nem tendelte be az ötödik évadot az RTL a hyarzótól, mert azt már bejelentették volna. Én arról se olvastam, hogy elkaszálták volna, tehát, hogy bejelentették volna, hogy nem rendelnek belőle többet. Szerintem a folytatás attól függ, hogy mennyire lesz sikeres a Pandora, illetve, hogy tudnak-e elég szponzort, hirdetőt előzetesen lekötni az ötödik évadhoz.
Nincs ezen mit gondolkodni, az utolsó mondatodban benne van a válasz!
Hajdú az első perctől kezdve benne volt a buliban (talán zsíros szerződést remélt az RTL-től, ezért ment bele, hogy pár napig el tudják hitetni a nézővel, mennyire "megkaraktergyilkolta" őt a csatorna). Reklám volt ez a műsor mellett, az véleményem!
...és jól teszik, ha felülvizsgálják és átírják a "titoktartási és kötbérezési" szabálykönyvüket, mert minden lehetnek "hajdúk és alindák"!
Ez a Nyári nevezetű fazon nekem legalább olyan ellenszenves, mint Hajdú és Alinda, csak nyilván más-más okból!
Egyébként tegnap szó volt Bochkor reggeli műsorában is a Nagy RTL-Hajdú Kötbérbalhéról, azért megnyugodtam, hogy a tegnap leírt kételyek nem csak bennem merültek fel, mert Lovász László lényegében ugyanezt mondta.
Odáig még el is lehet fogadni, hogy (bár egy pert nem feltétlenül szükséges nagy nyilvánosság előtt folytatni, így ez is kérdőjeles) az RTL a "spoilerveszély" miatt robbantotta a Nagy Kötbérbalhét pont Hajdú kiszavazásának napján.
Na de ha az RTL vérprofi vezetőinek, a vérprofi jogtulajdonosoknak, a vérprofi RTL ügyvédeknek és hát persze nem utolsó sorban a vérprofi Nyári "Hevérszívató" Gábor RTL főatyaúristennek így kb. öt hónapja volt gondolkodni, hogy a Hajdú elleni kötbérkövetelésük jogos-e vagy nem, az hogy a büdös francba van már, hogy a Nagy Kötbérbalhé kirobbantása és a napokig tartó médiafelhajtás után néhány nappal, hogy, hogynem pont a műsor záróadásának napján látványosan meghunyászkodnak és rájönnek, hogy mégsem jogos a kötbérkövetelésük? (Pedig még Vályi "Nagyokos" Pista is megmondta, hogy az, az nem egyértelmű, hogy ő miért érzett kényszert, hogy megszólaljon a Nagy Kötbérbalhéban...)
Nyilván én vagyok a rosszindulatú, de bennem (és Lovászban is) azért ez felveti azt a halk kérdést, hogy az RTL-nek bármikor is volt olyan szándéka, hogy megkötbérezze Hajdút, vagy az egész egy médiaheck volt?
Most akkor tényleg nem készítenek itthon ebből több évadot? Valaki említette itt korábban, de ez hivatalosan el is hangzott valahol (akár “Hevér-gyilkos” Nyári szájából akár egy RTL közleményben) vagy csak a kombinálgató FB népe gondolja így?
Most fejeztem be a befejező részt. Szellemes volt Árpa megjegyzése, hogy Sanyi a kevés szavú igazságosztó, és Barbi a nem annyira kevésszavú igazságosztó nyert. A vetélkedő sikerének egyik titka pont Árpa. A németek elég furán mondják ki az r hangot, nem recsegtetik, mint mi vagy a lengyelek, hanem egy kicsit selypítve. Árpa is így ejti, ha elfelejtkezik arról, hogy ő nemcsak középkorú német állampolgár, hanem magyar színész is. Szavalni pl. lényegesen jobban tud németül, mint magyarul. Ezzel együtt remek volt, a szexi német akcentusa csak fokozta az arisztokrata hatást. Jó volna ha az RTL jövőre is folytatná a műsort, mondjuk amatőrökkel.
Nagyon egyezik a vélemünk. Nálam Korom Gábornál egy kicsit árnyalja a képet, hogy elvileg Ő "szakértő" vagy legalábbis ismeri a játokot, míg volt aki a kerekasztalt keverte a konklávéval.
Szerintem egy játékban, főleg ha 13 napig tart jól megmutatkozik az ember habitusa, talán sarkosan fogalmazva lemesztelenedik a személyisége.
Boriról semmit nem tudtam előtte, és nagyon nem tetszett a stílusa, viszont a végén olyan részt is bejátszottak, amilyen valójában lehet, mikot Szinetár Dórával beszélget, így rájöttem, hogy miért bíztak benne annyian és szeretik. Sajnos Bori játéka miatt (aktuálisan talán nem tud megbízni a férfiakban általában), ahogy egyszer talán el is hangzott, hogy szinte csak férfiak estek ki a játékból, és a végére egy női csapat maradt az örök manipuláló Somával, és a szótlanul figyelő Sanyival. Nem tudom, hogy Sanyi hogyan nyomozott, de lehet, hogy Ő is Alinda statisztikái, tudálékos, azonnal minősítő stílusa miatt nem kardoskodott a meglátásai miatt, csak rendszeresen jól szavazott a megérzései alapján. Láttuk azért vágóképekben, amikor felkapja a fejét, mikor nem az ostoba vagdalkozás megy, hanem lényegi információ hangzik el. Nekem Alinda akkor volt a legunszipatikusabb, mikor az extra érzékeny Józan Lacin kéjesen élcelődtek Somával a 6 jellemző tárgy kiosztásánál. Valóban Fruzsit elvakította Alinda és Soma "barátsága", és csak a végén jött rá, hogy itt Ő az "ártatlan pajzs" vagy a felesleges harmadik.
Nem láttam a civil verziót, de ebben több ember a kinti élete miatt teljesen érdemtelenül egyenlőtbb volt a "kicsikkel" szemben. A nagy nevek, akik már évtizedek őta ismerik egymást akár személyesen, akár hírből. Itt egy kivülálló teljesen esélytelen a velük szemben.
Nagyon hasonlóan látom én is, talán annyit, hogy Barbi játéka nekem már eleinte sem volt szimpatikus, a személyiségét a végére megkedveltem. Dóri mellett Kiss Lacinak drukkoltam. Alinda már tolja ezerrel, hogy, persze, hogy az RTL a hibás...(Idexen is fent van a véleménye.)