A homlokomon kialakult egy kb 1 cm átmérőjű seb, ami nem akar begyógyulni. Már egy éve ott van, és most már nagyon zavar. Próbáltam mindenféle vény nélkül kapható csodaszerrel, de semmi nem használt. Mintha a hámosodás nem akarna beindulni.
Mikor kialakult a seb, akkor Thiogammat szedtem, érdekes módon abban az időszakban nagyon furcsa tüneteket produkált az arcom. Furcsán hámlott és ki volt száradva nagyon.
Segítsetek milyen ok állhat ez mögött, hova, merre induljak el. Az orvosokkal kapcsolatban kialakult egyfajta fobiam mert egy betegség alkalmával egy évig folyamatosan felrekezeltek, aminek következtében majdnem tolószékbe kerültem ..
"Kifelejtettem ugyan a cukorbetegséget, de azért ne hallgassatok a kuruzslókra..."
Ha egyszer - már ilyen mondatszerkesztéssel élsz, úgy kérlek bölcs férfiú, ne titkold előttünk, hogy egész pontosan és konkrétan, kikre és mire gondoltál, ezzel az, egyébként igen figyelemre méltón szerkesztett megjegyzéssel ? Legalábbis részemről, felettébb hálás lennék ha megvilágosítanál ebben a tekintetben.
"Cukorbeteg nem vagy ? Akkor gyógyul nehezen a seb."
Pontosan ezt szerettem volna én is ehhez az egészhez hozzátenni. Nekem ugyanis (már jó régen volt) az
egyik kezem egyik ujján alakult kilt egy kés - vágta seb. Én - legalábbis mentem sebészhez, hziorvoshoz
(nem is egy alkalommal), de a szokványos kezelések mellett (melyek ezidő szerint nem használtak) nem tudtak érdemi tamácsot adni. Végezetül a párom elcipelt e területileg illetékes bőrgyógyászatra, ahol is,
egy nagyon fiatal doktor-néni hosszasan vizslatta a vétkes ujjamat, rajta a sebet és végül megkérdezte :
"Mikor is ellenőrizte utóljára a vércukor - szintjét ?" Az igazságnak megfelelően csak annyit válaszoltam,
hogy már régóta egyáltalában fel sem merült, hogy kellene. "Na, akkor uzsgyi, csak elő a mérőeszközt"- mondotta a dokinéni és cselekedett. Az eredmény megdöbbentő volt. 20 felett volt a mérés eredménye.
Akkor elzavart a háziorvoshoz, mondván, hogy annak a tiszte engem beutálni az illetékes diabetologiai szakrendelésre. Így is lett. Akkor kivizsgáltak, javaslatokat tettek a győgyításra és azóta is kontrollálnak rendszeresen és a megfelelő kezelés hatására a cukrom helyreállt és azóta (ha valahol ki is alakul) úgy gyógyulnak az eseteleg születő sebeim, mint a parancsolat. Ennyi. Érdemes legalább ennyit megtenned.
Nekem a térdemen van egy nyílt seb 1,5 hónapja, ami ugye a hely miatt nehezen gyógyul, de már csak negyede a kezdetinek. (Horzsolásról lejött a var, és azzal térdeltem bele egy földes-köves-gázolajos kombóba, ezek külön-külön is kiválóak a sebgyógyulás ellen, de együtt... 40 percig nem volt lehetőség kitisztítani, aztán már meg is volt a fertőzés. Úgy 50-80000.- forint kenőcs-csodaszer-spray-patikustanács-stb. elköltése után ajánlottak egy Gentamicin-Wagner nevű kenőcsöt, ami antibiotikumot is tartalmaz, az valóban használ. 3000 körül van, és a lényege, hogy nyílt sebbe is bele lehet kenni. Mellé napi két kanál hársméz és két teáskanál kurkuma, mindkettő kiváló gyulladáscsökkentő, nekem a három együtt bevált.
Napi 3-5 gramm C vitamin sem ártana, az általános reggeneráció miatt.
Ezt az "anti-friction krémet" kipróbálhatnád, de ésszel :
1. tégy ebből ezt a "anti-friction krémből" nagyon keveset a fejeden lévő seb szélére ; várj egy kicsit ; és ha nem problémás, akkor fokozatosan növelt e krém mennyiségét: hogy megtud, hogy ártalmas-e a te esetedben ?
2. Ha nem ártalmas ; akkor kipróbálhatnád a sebed begyógyítására ; legfeljebb nem sikerül !
a homlokomon kialakult egy kb 1 cm átmérőjű seb, ami nem akar begyógyulni. Már egy éve ott van, és most már nagyon zavar. Próbáltam mindenféle vény nélkül kapható csodaszerrel, de semmi nem használt. Mintha a hámosodás nem akarna beindulni. Mikor kialakult a seb, akkor Thiogammat szedtem, érdekes módon abban az időszakban nagyon furcsa tüneteket produkált az arcom. Furcsán hámlott és ki volt száradva nagyon.
milyen ok állhat ez mögött, hova, merre induljak el, mi az javaslat ezzel kapcsolatban.