Az Esztergom gyakorlatilag tönkreverte a Szombathely csapatát ma. Azt hittem, hogy rangadó lesz, de sima hazai lett, 13 góllal nyertek. Hat meccs után veretlenek és második helyen vannak a tabellán. Picit elemezzük, hogyan áll így össze ez a csapat.
A csapat legeredményesebb játékosa Faragó Lea, aki júliusban lett 19 éves. 41 lőtt gólja a második legtöbb az NB1-ben.
41 gól 66 lövésből. Akcióból 5.3 a gólátlaga, ehhez párosul egy 60 százalékos lövőhatékonyság.
(Ami annyira nem örvendetes, hogy a 6 meccsen HUSZONEGY támadóhibát vétett, ez rengeteg. Jól lő, ez erénye. Védekezésben használható hármasvédő, erre lehet építeni. De le kell tisztulnia a játékának, mert rengeteg a technikai hibája.)
Kisfaludy Anett az NB1 legjobb beálló-teljesítményét nyújtja eddig. Bármennyire sokan utálják is ők, el kell ismerni, hogy válogatott formában kezdte a bajnokságot. 25/21 hat meccs után.
Kovács Anett. 37/27, gólerősen és nagyon korrekt, 72%-os lövőhatékonysággal játszotta le az első hat meccset.
Hajtai Vanessza ebben a csapatban egy igazi vezéregyéniség, folyamatosan pörög, hajtja a csapatot. Emellett ő is 25 / 21-el áll, kiváló!
Herczeg Lilinek volt egy nagyon gyenge meccse a Vasas ellen, amikor szinte alig ért bele lövésekbe (mondjuk azon a meccsen minden kapus értékelhetetlen volt,mindkét csapatból), ezen kívül: 30,35,41,41,43 százalékai vannak. Kiváló formában van! (És Tóth Nikolett epizódszerepeket kap, eddig 33 kapott lövésből 14-et fogott meg, ez 42%)
És akkor még a "kevésbé látványos" teljesítmények: Szucsánszki már messze nem a régi, de rutinos társaival szépen kezében tartja a játékot. Sokat játszik, sokat dolgozik. És van a szárnyai alatt egy Horváth Fanni nevű 19 éves fiatal irányító, aki átlag 20 perceket megkap meccsenként. Ballai Bori Vácon nagyon gyenge volt, de szerintem a helyzet nehézségéhez képest Esztergomban megoldja a jobbkezes jobbátlövő feladatot. Sokkal jobban játszik, mint tavaly.
Mindent egyben tehát a sikeres kezdés mögött áll egy kiváló kapusteljesítmény, biztos kezű és gólerős szélsők, gólerős és biztoskezű beálló és egy gólzsák fiatal balátlövő. Mögöttük szerényen , de keményen güriző rutinos rókák és szárnyaikat bontogató, magukból még sokat meg nem mutató fiatalok (pl. a 2006-os születésű balkezes szélső Teplán Korina, akit Elek hatalmas tehetségnek tart, vagy a szintén 2006-os balkezes jobbátlövő, Kiss Dia... ). Nagyon jó a recept, csak így tovább !
Ma a lányoknak sikerült 6 perc alatt tönkretenni bő 3/4-ed óra kemény munkáját... Az MTK ellen idegenben többet vezettünk a 47-48. percig mint a hazaiak, azután jött a gödör 23-22-es vezetésünknél. A 48-54. perc között sikerült egy 0-6-ot összehozni (23-28), amivel el is ment a meccs. Kihagyott ziccerek, eladott labdák egymás után ezekben a percekben. Így sajnos sima vereség lett a vége egy nyerhető meccsnek.
Elkerülte a figyelmedet, de ez az NB/1 és én a győri norvég kontingensre gondoltam, a klub esélyeire és hogy most nincs az ellenfelek fölött, ez értendő a BL-re vagy a bajnokságra, a Fradira.
Nem, hogy nincs az ellenfelek felett, de sztem ezt a négy évet a franciák fogják uralni. Már az eb-n ők lesznek a fő esélyesek. Az olimpián még messze voltak korban a csúcsformájuktól, Los Angelesben pont csúcson lesznek.
Ezért nem kell fosni, hogy majd nálunk is elmegy három válogatott játékosunk szülni. Másoknál is fog jönni több is. És nálunk sem egyszerre fognak kiesni a lányok, mert manapság ez nem úgy megy, hogy előre betervezed és össze is jön abban a fél évben. Kivétel ezek szerint Veronica.
Az idézet alapján lehetne a cikken egy kicsit javítani:)) Az viszont tényleg különleges eset, hogy az újdonsült főszponzor unokatestvére Egom polgármestere, a szakmai igazgató pedig egykor a battai olajfinomítóban dolgozott... nem mintha utóbbinak sok jelentősége lenne. Persze, ki tudja;))
Tehát a csapatnak nemcsak a tulajdonosa, hanem a névadó szponzora is a milliárdos, esztergomi kötödésű Hernádi Zsolthoz kapcsolható, hiszen köztudott, ő az olajtársaság elnök-vezérigazgatója. Ez így eléggé unikális megoldás, hogy a Mol éppen azt a csapatot találta szponzorálásra méltónak, amely az elnök-vezérigazgatóhoz köthető.
A sokat látott mesteredző – aki nem mellesleg nem képez senkit, de sokat felvet érte?;-))
A a jövőben még kevésbé kell félni az amúgy is ramaty állapotban lévő győri uptól, jó kezekben vannak, örülnek az ellenfelek.;-))
A modern kézilabda atyja, s már csak id.Kiss Szilárd hiányzik...
Arra azért kíváncsi lennék mi lett abból a /kamu?/ szív problémából amire hivatkozva anno lemondott a junior válogatott kapitányi posztjáról, amit persze azonnal megbánt mikor Golovin sikeres lett?
Több lány is megházasodott a nyáron, pl ha Móváron ezentúl Falusi-Udvardi Laura és Ines Ivancok Soltic nevével lehet majd találkozni, akkor ne csodálkozzunk... :)
Átlövő-távcsövön keresztül nézve egy igen érdekes, izgalmas bajnokság elé nézünk. Köztudott,hogy a felnőtt válogatottból igencsak hiányoznak a gólveszélyes átlövők, azonban úgy tűnik, az új olimpiai ciklusban több ígéretes játékos "beérésének" is szurkolhatunk. Kíváncsi vagyok, a szezon végén visszaolvasva ezt a kommentet, kivel mennyire leszünk elégedettek. A teljesség igénye nélkül...
-Vácon Csíkos Luca, Juhász Gréta
-Esztergomban Faragó Lea, Kármán Luca és Mlinkó Zsófia (akit Elek Gábor "kimentett" előző csapatából, a játékos pedig meghálálta: ontotta a szezon második felében az Nb1/b-ben az átlövéseket, közben hármasvédőként is jó volt, néha irányítóban is), balkezesként Kiss Dia
-Budaörs: Uhrin Lili (gyakorlatilag ő az egyik gólfelelős már a csapatában)
-Fehérvár: Balássi Lily - úgy tűnik, az új edző komolyan számolni szeretne vele. A 19 éves, 185 magas balátlövő a Fehérvár első három edzőmeccsén 14 gólt lőtt.
-Vasas: Nagy Nóra (végre NB1-ben...), Szabó Laura (A fradi UP-ból jött, balkezes!)
És akkor én még nem mondanék le arról sem, hogy Varga Emília beépítése intenzívebben folytatódik Móváron, hogy Afentaler Sára sérülései a múlté már és felépíti magát Vácon...
Közben Fazekas Virág, az ifi válogatott balkezes jobblövő külföldre igazol. Tudja valaki, merre?
Emlékszem, mikor pár éve voltak meccsek, amikor nem irányítót játszott (hiszen egy nagyon magas játékos), hanem lövőt, és nagyon jó átlövései voltak. Csak ritkán voltak bátor meccsei.
Kár érte, arra számítottam, hogy Vácon kiteljesedik.
Nem találtam a kövi szezonról szóló topikot, de lehet , hogy már van, ezért nem mertem újat csinálni, ide írok.
A Loki edzőmeccset játszott az Esztergommal. A Loki hiányzói alapemberek, úgyhogy náluk inkább csak azt emelném ki, hogy Juhász Kata felépült az igen komoly térdsérüléséből, játszott, gólokat lőtt.
Az Esztergomnál a kezdő csapat így nézett ki:
Herczeg - Kovács Anett - Ballai B. - Szucsánszki - Kisfaludy - Kármán - Hajtai . Ez azt gondolom, egy olyan sor, amely nem egy tipikus "feljutó" sor, korrekt kezdő. Gondolom, Faragó is sokat fog játszani, ezen a meccsen 12 gólt lőtt pl. Szerintem simán bent fognak maradni és lesznek meglepik tőlük.
H a valaki esetleg nem tudná, ez a Lazović az a Lazović, aki közepesen tehetséges cselgáncsozóból közepesen tehetségtelen "kézilabdázó"-vá avanzsált, de inkább illett rá a "hentes, hóhér" és szinonimái. Vele kapcsolatos az egyetlen alkalom, amikor a HorváthMartont megdicsértem, ugyanis valami világversenyen 9 perc után azonnali pirosat adtak neki szándékos fejre ütésért.
Egy kis update.. Bár mindenki olimpiai lázban ég, de a csapatok nagy része elkezdte a felkészülést. 5 csapat is megosztott a facebook oldalán jó kis ábrákat a játékoskeretükről, ezeket csatolom.
Az esélyekről egyelőre nem kommentelnék (bár MTK-s szempontból komolyan aggódom), mert még mindig sok minden történhet. Ahogy az látszik is, például az Esztergomnál megjelent Kiss Dia, vagy az MTK-ból eltűnt Mihálffy Adri (ez nagyon komoly érvágás).
A szombathelyi meglepő edzőváltás után, két másik csapat is érdekeset húzott edzői poszton. Az egyébként mindig is kísérletezgető fehérváriaknál, Suzana Lazovic, míg az általában évente kétszer edzőt váltó Dunaújvárosnál, Gulyás Péter veszik át a csapatok irányítását.
Erkeznek: Akiyama Natsumi (Kisvarda), Naira Morgana Mendes de Almeida (Nagymihaly)"
Azóta az SZKKA igazolta Ivana Djatevska/beálló, Kisvárda/, Karin Bujnochova/szlovák balátlövő, Zaglebie Lubin/, Petra Marinovic/kapus, Dijon/ és Djurdjina Malovic/jobbátlövő, SCM Craiova/.
A montenegrói válogatott balkezes jobbátlövője, Djurdjina Malovic az FTC és MTK után újra szerencsét próbál Magyarországon.