Keresés

Részletes keresés

roryblues Creative Commons License 2023.11.23 0 3 867

A tavaszi sorsolásunk jóval nehezebb lesz, a riválisok közül csak a Fradi jön Óvárra. Arra pedig nincs garancia, hogy őket is megverjük. Plusz az Európa-liga meccsek, nehéz lesz. 

 

 

 

 

 

Előzmény: Igazság80 (864)
Igazság80 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 866

Igen, de azt néztem, hogy eléggé ügyesen szervezték le ezt már jó előre.  Az első 3 fordulót  simán letudják heti 1 meccs/naptár alapon, addig semmi szerda-szombat nincsen. 

 

Aztán egy hét szünet a nemzetköziben, ott bajnokit tolnak.  Február 3-18 közt lesz szerda-szombat mindössze, igaz a vége felé húzósabb nekik mert akkor esik bele a Győr második meccs...

Előzmény: fulees (865)
fulees Creative Commons License 2023.11.23 -1 1 865

"debreceniek és a győriek elleni elért sikerek után már nem is nagyon lehet őket "leszedni" a dobogóról szerintem..."

 

Ne felejtsük el, hogy náluk, még csak most kezdődik majd el az igazi haddelhadd... Eddig könnyített menetben voltak.

Előzmény: Igazság80 (864)
Igazság80 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 864

Igen,  márpedig az Óvár csapatának minden esélye megvan a top 3-ra a bajnokság végén.  Ha továbbra is magabiztosan hozzák a "kiscsapatok"  elleni meccseket, gyakorlatilag a debreceniek és a győriek elleni elért sikerek után már nem is nagyon lehet őket "leszedni" a dobogóról szerintem...

Előzmény: RnD (863)
RnD Creative Commons License 2023.11.23 -2 3 863

Az NBI-3. csapatnak lesz esélye a BL-ben indulni jövőre. Ha a Móvár a harmadik akkor ők kaphatják a szabad kártyát, ha a Loki akkor meg ők.

 

Ha lesz megint szabad kártya (szerintem lesz, legalábbis amíg az orosz csapatok újra nem csatlakoznak...)

Botond03 Creative Commons License 2023.11.23 -2 2 860

A Loki jól megállja a helyét a BL-ben, jól játszanak. Miért ne szabadott volna indulniuk ? 

Amúgy abban egyetértek, hogy minden csapatunkat azért nem kell a BL-be kívánni, tök jó lenne, ha az EL-ben lennének végre magyar sikerek. Jó csapatok vannak az EL-ben, ha ott végig nyomja a sorozatot egy-egy magyar csapat, sok magyar játékos tudna sokat fejlődni. 

Ilyen szempontból szerintem Pásztor Noémi tök jó helyen van. 

Előzmény: Sandusky Cemetery (859)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.11.23 -1 0 858

Az hogy a Móvár esetleg jól szerepel majd az EL-ben,nagyon szeretném,még közel sem biztos megnyitja előtte a BL kapuját,mert ha a Loki továbbjut a csoportjából jó eséllyel jövőre is ő kaphat szabad kártyát!

Előzmény: Igazság80 (857)
Igazság80 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 857

Szerintem is pont jó helyen van most Óváron.  Kinézhet egy jó EL szereplés idén bemelegítésnek. Mondjuk annyi azért jó lenne, hogy a Nantes csapatával majd a rájátszásban ütközni legfeljebb.  Aztán reális az esélye hogy jövőre meg BL  szereplés is lehessen...

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.11.22 -2 1 856

Mint írtam is arany tesóm.....most is jó helyen van:-)

 

Előzmény: RnD (855)
RnD Creative Commons License 2023.11.22 -4 5 855

Pásztor Nonó most is EL-csapatban játszik. Csak szólok, Sanyesz....)

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (853)
RnD Creative Commons License 2023.11.22 -4 5 854

Valóban: 2017 decemberében ott volt a felnőtt vb-n. Itt három meccsen játszott harminc percet, a másik három meccsen negyedórát.

 

Aztán 2018 júliusában ott volt a junior vb-n. Itt volt nyolc meccse (és előtte két felkészülési mérkőzés).

 

A kettő között eltelt több mint hat hónap, havonta 3-6 meccsel (utóbbi csak a BL-hónapokban, ami a Fradinak abban az évben már április elején véget ért).

 

És a felnőtt válogatottal volt még négy meccse tavasszal (itt sem volt még húzóember, hacsak nem a Koszovó elleni meccset vesszük annak....)

 

Ennyi idő alatt ez gyenge közepes meccsterhelés, mesebeszéd h ettől egy húszéves, nagyon jó kondícióban levő kézis kipurcan.

 

 

Ami az 'irreális várakozást illeti' ezt Háfra esetében a 2018 decemberi FELNŐTT vb-n mutatott játéka keltette, nem a nyári junior vb. Utóbbinál senki nem jött azzal h ezek a lányok egy év múlva már a felnőttben bizonyítanak. A felnőtt vb-n látott játéka viszont valóban tápot adott ilyen elvárásoknak. De ez már jóval utána volt.

 

OFF

Előzmény: Tonio 2.0 (851)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.11.22 -1 0 853

'Hajdu szerint (szabaddobás podcast) Pásztor Nonóra kacsingatnak külföldi kérők. '

 

Jó lenne ha elkerülne egy EL vagy BL csapatba,bár most  sincs rossz helyen!

Előzmény: hatosfalat (845)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.11.22 0 1 852

'Évek óta nem látott mélységben az NB1 színvonala. Most képzeljük el, ha lenne valamilyen kis minitorna a többi európai csapat aktuális ötödikjével... Pl. a norvég, dán, francia, német, román bajnokságokból... '

 

Azért ebben ne legyél olyan biztos,mert akiket felsoroltál a magyar 4-ik 5-ik 6-ik nem biztos hogy komoly hátrányban lennének.....sőt!

Előzmény: Botond03 (830)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.11.22 -2 2 851

Csak aztán végignyomott egy junior vb-t, miközben már felnőtt válogatott volt, és fél évvel előtte felnőtt vb-n vett részt (fél évvel utána pedig felnőtt Eb-n).

Aztán kipurcant...

És hát az az arany nem tett jót, mert irreális várakozásokat keltett, Háfra pedig nem bírta el a terhet.

Ahogy Elek Gabi fogalmaz:

https://24.hu/sport/2023/07/16/elek-gabor-fradi-ftc-rail-cargo-hungaria-kezilabda-noi-kezilabda/

 

Az a 2018-as junior világbajnoki cím sok problémát hozott ezeknek a fiatal gyerekeknek.

Előzmény: RnD (850)
RnD Creative Commons License 2023.11.22 -6 6 850

Háfra túlterhelése nem más mint 'városi legenda' amit ilyenek mint 'Tonio' meg az ő haverja 'Persil' terjesztenek mindenfelé.

 

A 2018-as junior vb-t megelőző bajnoki szezonban Háfra 26 (azaz huszonhat) NBI bajnoki meccsre lett nevezve + két felnőtt MK-meccsre. Up-bajnokira egyre sem. Összesen 28 felnőtt meccse volt kilenc hónap alatt (ez havonta három meccs).

 

Ezen kívül a junior válogatottal írd és mondd két felkészülési meccsen vett részt szeptember--május között és aztán a nyári felkészülésen is csak két hetet kellett együtt készülnie velük - ilyenre se előtte se azóta nem volt példa, mármint h egy kulcsjátékos a közvetlen felkészülésnek csak a felét végzi el - és a debreceni négycsapatos júniusi felkészülési tornát ki is hagyta.

 

Ergo a junior vb-t megelőző egy évben Háfrát éppenhogy nem terheltük túl.

Előzmény: Bamberg58 (849)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.11.22 -11 1 849

A Fradiban sem volt túlterhelve.
Anno még FU jegyezte meg, hogy ő akar folyton játszani, bár láthatóan  nem bírja.
Ilyenkor Elek le is kapta. Egy jó ideig, egy évig,  mikor visszajött az MTK-ból, Jovanovics tartaléka volt.
Sokan nem is értették, ő sem, hogy miért nem játszik többet.
Aztán, részben a válogatott miatt, elvárás volt, még akkor is mikor a furcsa átigazolási sumákolásával felbolygatta a kedélyeket.

Előzmény: RnD (848)
RnD Creative Commons License 2023.11.22 -3 4 848

Mellesleg az is kiderül ebből a részletből h Háfrát éppenséggel NEM terhelték túl, a felkészülési meccsekre (és előtte edzőtáborba) nem is kellett elmennie (egy meccs kivételével).

RnD Creative Commons License 2023.11.22 -4 5 847

Idéznék a handball. hu-n 2018 március 29-én megjelent cikkből mint 'Montenotte' (a cikket én írtam):

 

 

..."A stressz miatt nem szeretném tovább csinálni a női junior válogatottat. Mert ez a folyamatos tartós negatív inger kicsit megzavart engem is, feszültebb lettem, idegesebb lettem...." mondta

Hajdu János.

 

................................

 

A csapat felkészítését nehezítő körülményeket nem részletezte, bár ezeket azért nagyjából sejthetjük. Hajdu János már lemondása előtt néhány héttel is beszélt arról a sportmédiában, hogy nem érzi a junior válogatott mögött az MKSZ teljes körű támogatását, legalábbis nem olyan mértékben, amilyenben egy hazai rendezésű világbajnokság előtt ez elvárható lenne. Az egyik probléma úgy tűnik, az volt, hogy a junior válogatott edzőtáborába a klubok nem engedték el az összes Hajdu által igényelt játékost, így viszont a csapat játékát igen nehéz, vagy nem is lehet összerakni.

 

(Valójában a helyzet nem ennyire kritikus: Lakatos Rita, Pásztor Noémi, Tóvizi Petra, Klujber Katrin és Hornyák Betti az eddigi hat felkészülési mérkőzésből legalább négyen ott tudott lenni, egyedül Háfra Noémi hagyta ki majdnem valamennyit – ő csak az Érd ellen játszott - de egy felnőtt válogatott játékos esetében ez aligha meglepő)

 

A másik probléma a junior-válogatott csapatszerkezeti hiányosságaiból adódik - bizonyos posztokra négy év alatt sem sikerült megfelelő játékosokat találni. Ezért a hazai rendezésű világbajnokságon Hajdu János az egy korosztállyal fiatalabb ifi válogatottból akarta ezeket a posztokat betölteni, méghozzá úgy, hogy a három legjobb játékost felhozza tőlük, akik persze ezek után a saját válogatottjuk nyári világversenyén már nem vehettek volna részt. Játékosok ilyen mértékű kisajátítása azonban eddig nem volt megszokott nálunk, ezért Hajdu és a szövetség között a konfliktusokat ez a probléma is tovább élezhette...."

 

http://handball.hu/2018/03/29/keszul_az_utanpotlas_is/

 

 

 

Mint ebből a részletből kiderül sosem volt az az elméletem h 'Golovin fúrta meg Hajdut....' Éppen ellenkezőleg, ugyanazt írtam mint amit 'Persil' itt nagy felfedezésként előad......

 

 

Ennyit 'Persilről' és a hozzászólásaiban olvasható ostobaságokról.

 

OFF

 

 

Előzmény: van_Persil (846)
van_Persil Creative Commons License 2023.11.22 -21 1 846

Hú, de nem tetszett neki amikor a szemükre vetette a dán, hogy nem biztos, hogy az a célravezetö, ha egy játékos az UP meccs után még a felnött meccsen is játszik, ráadásul megsérül. És még volt pofája a játékosra kenni a dolgot. A térdsérülések nagy része a helytelen edzés-túljátszatás kombó miatt van, ill. ha elötte volt már valami más sérülése is, itt ugye meghúzta a bokáját, ezért nem úgy terhelte a térdét, ahogy fájdalommentesen tenné. Az ilyen edzöt, mint ez a Bukó Botond, eltiltanám az edzösködéstöl. Felküldeni a sérült játékost... még ha csak hetest lövetni, akkor is...

Ja, meg maga a hajdu cáfolta a Mottetonne elméletét, miszerint a Golovin fúrta meg... a lfszt... nem bírta elviselni, hogy a rasmussen a legjobbakat felvitte a felnött válogatotthoz. Mintha az a válogatott a Hajdu személyes tulajdona lett volna... És ilyen sértödös emberek dolgoznak a magyar kézilabdában... Akik önmagukat helyezik elötérbe, nem pedig azt nézik, mi a jó a magyar kézilabdának. A Bölk pl. pont azért nem volt ott Debrecenben, mert már a felnött válogatottal készült, és pihenésre volt szüksége akkor, amikor az a VB volt. Nem is égett ki, mint a Háfra...

Előzmény: hatosfalat (845)
hatosfalat Creative Commons License 2023.11.21 0 0 845

Hajdu szerint (szabaddobás podcast) Pásztor Nonóra kacsingatnak külföldi kérők. 

RnD Creative Commons License 2023.11.21 -4 6 844

Ennek örülök, ha védekezésben cserélnék az nem lenne jó a jövőre nézve, de ha védekezik - és jól - az rögtön egy plusz.

 

Egyébként nem is értem h a Fradiban hhogy nem kapott NBI-es meccseken lehetőséget, legalább az utolsó Fradi-évében. Pedig van olyan tehetséges mint Simon Petra. (Persze Virág nem volt korosztályos válogatott......)

Előzmény: mislenyi (843)
mislenyi Creative Commons License 2023.11.21 0 2 843

Elég sokat fent van védekezésben is, csak volt egy kisebb sérülése ami miatt kihagyott meccset, utána kíméletből pihentették időnként, ne hogy rá sérüljön. Jó ő védekezésben is, de mivel a balkezeseink babáznak, sérültek, így kényszerből játszik ott is és elég jól megoldja. Meg gondolom, nem akarják csapágyasra hajtani. Amikor fújtat pár percet, akkor támadásnál sincs fent.

Előzmény: RnD (842)
RnD Creative Commons License 2023.11.21 -1 4 842

Bánfai Virág lett a Kozármisleny legjobb góllövője most ősszel:  3.50 mezőnygól/meccs.

A hetesgólokat beszámítva is ő lőtte a legtöbb gólt: 3.88  gól/meccs.

 

Ilyen fiatalon és újoncként nagyon szép eredmény.

 

Most már csak az a fontos h védekezésben is pályán legyen legalább egy félidőt és továbbra is ilyen bátran lőjön gólokat mezőnyből (nehogy ő is áttérjen a betörésekre ami nálunk fiatal játékosoknál szokás, Virágnak ezt nem szabad....)

mislenyi Creative Commons License 2023.11.20 0 3 841

Igazad van, nem ugrott be. Köszi.

Sok jó játékos került ki a kezei közül, többen válogatottak lettek.

Nincs is olyan utánpótlásuk, amióta méltatlanul nyugdíjazták.

Előzmény: Buena Viszta (840)
Buena Viszta Creative Commons License 2023.11.20 0 2 840

Arató Bélának hívták a nagyszerű mohácsi edzőt.

Előzmény: mislenyi (836)
Stevender Creative Commons License 2023.11.20 0 0 839

Mindketten igen jó helyen vannak most. Juhász sztem minimum NB1 első fele szint már most. És Szilovicsban is van még bőven tartalék, főleg ha épül majd még körülötte a csapat, és jobban megoszlik majd a védők figyelme.

 

Konkoly stílusa meccs közben még azért elég érdes :D De sztem a tolerálható határon belül. Legalábbis tegnap azon belül volt. Mondjuk tegnap elég jól játszottak, gyengébb meccseken lehet másabb a helyzet :D Játék időn kivűl meg külső szemmel nézve teljesen jó, laza a hangulat a csapat és a stáb között.

Előzmény: mislenyi (836)
Botond03 Creative Commons License 2023.11.20 -2 0 838

:D Hát mégsem sikerült felfognod. 

Előzmény: Buena Viszta (834)
studyfy Creative Commons License 2023.11.19 0 1 837

+1   A Konkoly-Bakos páros szakmailag nagyon erős. Az elmúlt bő tíz év alatt nem tudom mennyire csiszolódott Konkoly "érdes" modora, viselkedése. Valószínű, hogy a többségében fiatalok elviselik ezt a keményebb hangvételét.

Előzmény: Tonio 2.0 (829)
mislenyi Creative Commons License 2023.11.19 0 3 836

Szilovicsot és Juhász Fannit szivacsos koruk óta ismerem. Szilovics Siklóson tört sok borsot az orrunk alá, Juhász meg Mohácson Aradi Béla bácsi kezei közt tanulta a kézilabdát. Őbenne a jövő Görbéjét láttam, már akkor 2 évvel idősebbek ellen játszott. Kár, hogy pár évet szerintem "eltékozolt". Elment Mohácsról Szedlák Niki, az ország akkori legjobb utánpótlás edzője Élesékhez fiúkat edzeni, Fanni meg ment vele. Mivel Éleséknek nem volt lány csapatuk, a fiúkkal edzett, különböző tornákon más lány csapatokban játszott. Mindig figyeltem a pályafutását, hogy hol játszik. Bízok benne, sok lehet még benne, esze van a játékhoz.

Előzmény: Stevender (835)
Stevender Creative Commons License 2023.11.19 0 0 835

Én a Móvár ellen láttam őket, és ma is kinéztem a válogatott meccs után.

Belső posztokon a két Fanni igen jól tolja. Szilovicsnak elképesztő keze van, Juhász pedig nagyon jól mozgatja őket irányítóban. Ma a jobb szélsőjüknek, Domokos Dalmának is nagy napja volt (6/7), és beállóból is igen veszélyesek voltak, és bravúros gólokat lőttek.

Időnként igen jó kis pörgös, modern, sok mozgásos kézilabdát játszanak. Időnként meg ebbe belecsúszik sok hiba. De szépen fejlődnek.

 

Előzmény: Tonio 2.0 (829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!