Dr.Szabó V. László ügyvéd
Email-t küld egy adós, és mellé 14 mellékletet.
Gondolta talán, hogy unatkozom és éppen keresztrejtvényt fejtek.
Megbeszélve nem volt, csak úgy rám öntötte az egészet.
Volt közte egy elsőfokú ítélet is.
Nem szoktam ilyeneket átnézni mert az én energiám is véges és betűhiányom sincs.
Aztán a kíváncsiság rávitt beleolvastam az ítéletbe.
Adós saját magát képviselte (már rossz)ELLA-AXA-Otp ügy volt.
A bírónő egy méltán hirhedt bankpárti.
Elolvastam a kereseti kérelmet.
Közben kiderült, hogy az elején még volt ügyvéd de később az adós áttért a képviselő nélküli eljárásra , de ő maga azért nem ment el a tárgyalásokra, meg sem lehetett hallgatni.
Na nézzük mit írt az ügyvéd kérelemként (ez már sokat elárul).
Azt kérte, hogy állapítsa meg a bíróság a szerződés érvénytelenségét mert :
1.kölcsönszerződés I.1. pontja, amely a kölcsön összegét és devizanemét ...........-CHF összegben határozza meg tisztességtelen és a Ptk. 209/A. § (2) alapján érvénytelen.
Ebben mi a tisztességtelen? Hiszen CHF alapon lehet hitelezni és vételi árfolyamon lehetett folyósítani is.
Ez ugyanolyan nagy hiba mint amit sztárügyvédtől láttam (el is lett utasítva), hogy szerinte az a tisztességtelen, hogy a szerződésben kockázatfeltáró nyilatkozat szerepel.
Önmagában ez nem tisztességtelen mert ha deviza az alap akkor annak mozoghat az árfolyama és ez kockázattal jár.
Erre felhívni az adós figyelmét nem tisztességtelen.
2.Azt is sérelmezte ,hogy a szerződésben és az Ügyféltájékoztatóban nem kapott a kockázat korlátlanságáról tájékoztatást.
Ez megint hülyeség mert erre már Kúria van, hogy önmagában az ELLA tájékoztatása megfelelő, de bizonyítani lehet, hogy a banki ügyintéző mást mondott.
Az adós nem is fellebbezett hagyta, hogy jogerős legyen az elsőfokú ítélet.
Nem tudni mi volt a per közben, hogy lelépet a jogi képviselő, de az adós is magasról tett utána a perre , mert meg sem jelent.
Most pedig azt kéri tőlem , hogy keltsem életre a halottat.
Van az a pénz, az adóson múlik egyszer végre beleáll-e a saját ügyébe.
Ha már eddig tönkretett mindent akkor a bűvészmutatványért fizetni kell.
Egyszerűbb lett volna egyből szakértőhöz fordulni.