Saját tőke:1261 milliárd forint (amely a fúziós ciklus során közel megduplázódott).
A 22,9%-os tőkemegfelelési mutató jelentősége: A Bázel III nemzetközi alapnormája 8%-os minimális tőkemegfelelési mutatót ír elő (amit a különböző nemzeti és rendszerszintű tőkepufferek tovább emelnek). Az MBH 22,9%-os értéke kiemelkedő stabilitást és hatalmas belső puffert jelent a váratlan piaci sokkok ellen."
"Az MBH Bank 2025-ben 204,4 milliárd forintos korrigált adózás utáni eredményt ért el, ami 11%-os csökkenést jelent az előző évhez képest, ám a tőkearányos megtérülésük így is magas, 17,5%-os szinten alakult. A korrigált adózás előtti eredményük meghaladta a 237 milliárd forintot. [1, 2]"
Megkértem a tulajdonosokat, hogy hónap 5.-éig ne utaljanak, ez most tűzoltásnak jó lesz, de már kaptam visszajelzést, hogy bankot kellene váltanunk. Ha a közgyűlésen is támogatják ezt az ötletet, akkor nem fogom sokáig húzni ezt az ügyet.
az mániájuk, van egy csop.megbízás, a fiam telefon számlájáról minden hónapban küldenek a meghiúsulásról,pedig kb 10 éve külön él és megszüntettem a beszedést, a banknak többször jeleztem, de mit nekik a posta költség, képtelenek kiütni az adatbázisból
A csoportos beszedéseket nem néztem, nekem azok csak azért vannak, hogy a banknak minden hónapban leveleket kelljen küldeni a sikertelen teljesítésről.
Illetve, hogy van-e olyan társasházi számlacsomagjuk, ami hónap végével zár. Hátha abba át tudnak tenni számlaszám-módosulás nélkül. Persze, ahhoz is közgyűlési hazározat kellhet...
Szerintem, ezt nem fogják változtatni. Érsemes lenne nekik írni, hogy ha nem segíítenek, akkor elviszed a számlát egy olyan bankhoz, ahol a hónap végéhez igazodik a fordulónap.
Bár, nálunk a társsházban elfogadnák a havi zárás alátámasztására a sima kivonatot, amit legenerálsz az adott hónapra.
Az egyre veszélyesebben elhatalmasadó elmeháborodottságodon kívül mégis mi a jó fészkes frász köze van a bank vélt vagy valós pénzhiányának a számlakivonat havi kezdô és záró idôpontjához?? Legalább egy kicsit magadhoz térhetnél néha-néha a szektás téboly bizsergetôen zagyva világából...
Érdeklődöm, hogy van-e köztetek céges, neadjisten épp társasházi számlával dolgozó MBH-s?
Én közös képviselő vagyok, korábban Takszöv számlával. 2025 dec. 31-ig minden rendben volt, aztán januárban elcsúszott a számlazárás, hónap valamelyik első munkanapjától a következő hónap valamelyik első munkanapjáig tart a kivonat időszaka. Konkrétan az áprilisi kivonat jelenleg április 3. - május 4. időszakra vonatkozik.
A társasháznál minden nap van pénzforgalom, kiváltképp hónap elején, de így sosem lesz jó a könyvelésem, mert a társasház havi záró egyenlege sosem fog egyezni a kivonaton szereplő összeggel. Abba már bele sem gondolok, hogy az éves zárással mi lesz, mert ott is el lesz csúszva minden, magyarul szarrá ment a teljes könyvelésem.
Most tettem panaszt másodszor, az elsőt lezárták minden intézkedés nélkül. Személyesen is voltam bankfiókban, azt mondták ez ilyen, nyugodjak bele, töltsek le netbankból számlatörténetet. Oké, csak azon nincs nyitó és záró egyenleg, meg nem is hivatalos dokumentum, ami alkalmas lehet a könyvelés alátámasztására.
Szóval ti mit tudtok ezzel kezdeni? Járt még így valaki rajtam kívül? Csak mert én bárkivel beszéltem, nincs vele baja. Nem hiszem, hogy a cégeknek, közületeknek ez így megfelelne...
Hova forduljak még a gondommal? Valami ellenőrző szerv? Esetleg épp a NAV? Ha én kapok NAV ellenőrzést, nem tudom bebizonyítani, hogy jól könyvelek, mert egyetlen egy összeg sem stimmel...
A beszerző csak a legolcsóbb csomagot szerződte le. Abban meg csak lehet az egynapos gyorstalpaló volt benne. A további oktatás, support feláras, arra meg nincs jóváhagyva a budget.