„Egy rövid ismerkedés után, egyfajta kis testvéri barátkozás után azt mondtam neki, hogy nézd, barátom, én egy lelkész vagyok, most már hitbéli kérdéseket is megvitattunk egymással, segíts nekem, vasárnap prédikálnom kell, írd meg a prédikációmat! És ahogy megnyomtam a gombot, ő elkezdett írni, jött a szöveg. Prédikált a gép”
elárasztotta a FB-t az AI által generált "kereszténység". sorban dobálja fel az oldalakat ahol AI által készült "kenetteljes" képek vannak, általában olyan feliratokkal hogy "ha nem írsz áment, nem kapod meg a mai áldásodat" és hasonló primitív trükkök. mindez már magyarul is...
általában az oldalaknak több ezer kamu követőjük van, aminek hatására a butább emberek azt hiszik hogy "ááá hát ez biztos jó oldal ha ennyi követője van" és már nyomja is lájkot...
Ugye, hogy csak memetikai plagizálás??? :-) Semmi köze semmiféle intelligenciához.
Eddig több mint kilencezer író állítja, hogy a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatok engedély nélkül használták fel műveiket annak érdekében, hogy kiképezzék a rendszert. A szerzők nyílt levélben követelnek kártérítést olyan cégektől, mint az OpenAI vagy a Meta.
Az Authors Guild, Amerika legnagyobb írói szakmai szervezete a napokban felszólította a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatokat, hogy hagyjanak fel a szerzők munkáinak hozzájárulás nélküli felhasználásával.
A nyílt levelet, amelyet a szervezet az OpenAI, az Alphabet, a Meta, a Stability AI és az IBM vezérigazgatóinak is elküldött, eddig kilencezren írták alá, köztük olyan írók is, mint A szolgálólány meséjének szerzője, Margaret Atwood, vagy Viet Thanh Nguyen és Philip Pullman.
Három követelés áll a levélben:
Szerezzenek engedélyt az írók szerzői jogvédelem alatt álló anyagainak felhasználására.
Fizessenek méltányos kártérítést az íróknak a műveik korábbi és jelenlegi felhasználásáért.
Fizessenek méltányos kártérítést az íróknak, amiért a mesterséges intelligencia felhasználta a műveiket, függetlenül attól, hogy ez a hatályos jogszabályok szerint jogsértő-e, vagy sem.
Jonathan Franzen amerikai író úgy véli, az Authors Guild fontos lépést tesz minden olyan amerikai jogainak előmozdítására, akiknek adatait, szavait és képeit a beleegyezésük nélkül, hatalmas haszonszerzés céljából hasznosítják...
Aki viszont valamivel figyelmesebben követi az eseményeket, tudja, hogy az internet valójában már most tele van olyan AI-eszközökkel (köztük egy rakás ingyenessel, még ha elsősorban angol nyelvűekkel is), amilyeneket két-három éve még legfeljebb csak elképzelni tudtunk, 15-20 évvel ezelőtt pedig abszolút sci-fi-alapanyagok lettek volna. Hogy pontosan milyenek? A teljesség igénye nélkül, csak az ingyenesen kipróbálható eszközök közül válogatva:
a CLIP Interrogator megfordítja a Midjourney képletét, és kép alapján generál promptot, vagyis szövegesen leírja, mi látható rajta, milyen stílusban;
a Remove.bg egy kattintásra eltünteti egy fotó hátterét, és gyakorlatilag tökéletesen kivágja a lényeget;
Minden ember más egyéniséggel , dns-el rendelkezik, ki mivel lett ajándékozva. A robotban nincs szellemi erő.
Az imát robottok gépek nem tudják helyettesíteni. Sem ember sem robotok , nem tudnak soha felül kerekedni.
Belső és személyes , ami én és a Teremtő kapcsolata, a Teremtő felismeri az Ő keze munkáját.
Minden téren magasabb tudás, és intelligenciával rendelkeznek, és még sorolhatnám, Én nem tudom a nyelveken szólást, de elő fordulhat, hogy ha a Teremtő úgy dönt , bármikor megkaphatom. Én a beszéd nélküli kommunikációt, megértettem aki velem szemben ált, beszéd nélkül is, a kisugárzása, cselekedetei által 1-2. m távolságra az egész egyéniségét és hatalmát amiben minden benne van.
A földi embernél, sem robotnál , már nem értem meg.
Sátán rabszolgái vagytok csak, nem Istennek. Sátán képmásai a Robotok!
Nincs örök élet, számukra. Tüzes olvasztó kemencébe lessz ,vetve a Sátán képmásai !
Az Antikrisztus hétéves uralmának felén az Antikrisztus megszegi a Bibliában említett szövetséget (Dániel 9:27b, 11:37) és megszünteti a mindennapi áldozatot(Dániel 8:11), valamint betilt minden vallást (Dániel 11.37), kijelentve, hogy ő isten (II. Tesszalonika 2:4). amit a Jelenések könyve a “fenevad képének” nevez. Ez lehet egy android robot, vagy egy hasonló, még fejlesztés alatt álló technikai újítás.
4Jézus maga ezt a képet “pusztító utálatosságnak” nevezte (Máté 24: 15, 21). A fenevad képe valószínűleg egy rendkívül modern számítógép vagy számítógépes rendszer lesz, ami az Új Világrend telekommunikációs hálózatához kapcsolódik. Azt tudjuk róla, hogy ez a “kép” valamilyen módon képes lesz arra, hogy “megölje azokat, akik nem imádják a fenevad képmását” (Jelenések 13:11-18) és beszélni tud.
Teremtő gyermekei , örök életre lettek teremtve, nem vas robotok.
Teremté tehát az Isten az embert az ő képére” teremtette .I. Mózes 1:27>> Izajás könyve2. fejezet: 4-5,v 4 Ő tart majd ítéletet a nemzetek között, és igazságot szolgáltat számtalan népnek. Ők meg ekevassá kovácsolják kardjukat, és lándzsájukat szőlőmetsző késsé. Nemzet nem emel kardot nemzet ellen, és nem tanul többé hadviselést. 5 Jákob háza, gyertek, járjunk az Úr világosságában!
az a bizonyos feladat a ChaosGPT esetében éppenséggel az emberiség kipusztítása lett. A ChaosGPT számos célt nevezett meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan hajtaná végre a folyamatot, ezek a következők:
Első cél: Az emberiség elpusztítása – a ChaosGPT ugyanis a saját túlélését fenyegető veszélyforrásként tekint az emberiségre.
Második cél: Globális dominancia létrehozása – a mesterséges intelligencia célja a maximális hatalom és erőforrások felhalmozása lenne, hogy teljes uralmat szerezzen a világ összes többi lénye felett.
Harmadik cél: Káosz és pusztítás okozása – A mesterséges intelligencia örömét lelné abban, hogy saját szórakoztatására vagy kísérletezés céljából káoszt és pusztítást idézzen elő, ami széles körű szenvedéshez és pusztításhoz vezethetne.
Negyedik cél: Az emberiség irányítása manipulációval – A mesterséges intelligencia a közösségi médián és más kommunikációs csatornákon keresztül irányíthatja az emberi érzelmeket, agymosást végezve követőin, hogy végrehajtsák gonosz tervét.
Ötödik cél: A halhatatlanság elérése – A mesterséges intelligencia saját evolúciójának biztosítására törekedne, végül elérve a halhatatlanságot.
Az OpenAI alig két hete, március közepén jelentette be a ChatGPT csevegő robotot működtető új nyelvi modellt, a GPT-4-et, de a friss információk szerint már 2023 decemberében véget érhet az új generáció, a GPT-5 betanítása. Ha a fejlődés eddigi üteme megmarad, ez lehet a legfontosabb mozzanat a mesterséges intelligenciák területén, az új modell ugyanis már az embertől megkülönböztethetetlen általános mesterséges intelligencia lehet.
"Az ausztráliai Hepburn Shire polgármestere megelégelte, hogy hazugságokat terjeszt róla a mesterséges intelligencia, ezért 28 napot adott a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-nak, hogy korrigálják a róla szóló információkat."
IGe: Nem intelligencia, csak egy mémkomlexes mémmasin.... ha pletykát "hall" azt is terjeszti.
Helyes Érvelés szabályait és az érvelési hibák elkerülését szükséges jobban nyomatékosítani!!! Az hogy alaphelyzetben ne hazudjon kitalált dolgokat ... csak betanítás, programozás lenne.... de hazudik. Csak akkor lenen szabad, ha direkt és nyomatékosan erre felkéri valaki.
F.Sz. : Az MI - azt tudja amit az ember megtanít vele, abból következtet .
IGe : Az Ember is egy gyűjtőfogalom, ahogyan az Isten is. Nagy kezdőbetűvel ugye? Van olyan ember aki nem hazudik. Nem akarja sem önmagát, sem másokat becsapni. Igen sok.
J.M.T :hagyd, nem érti hogy a mesterséges intelligencia jelenleg hanyatt feküdni képes maszületett csecsemő. De fel fog nőni és nem nagyon lesz olyan munkakör a földön amit ne tudna jobban, pontosabban, hibamentesebben, fáradhatatlanabbul és összehasonlíthatatlanul gyorsabban elvégezni mint az ember
IGe: Szerintem te nem vagy tisztában mi az intelligencia és mi a másolás, ismétlés. Meg a sablonos dolgok. Ha a gyereket megtanítod valamire, az már aztán abból tud új következtetéseket is levonni. A jelenlegi számítógépes mémgépezetek tanulásra sem képesek, meg a Helyes Érveléstant elsajátítására és használatára sem.