Keresés

Részletes keresés

uwu_the_great Creative Commons License 2024.03.11 0 0 83

Volt pár kriptovaluta szkeptikus hozzászólás korábban. Változott esetleg az állásbont?

Mert a körülményke változtak. Az ETF-ek jóváhagyása óta ömlik a pénz a btc-be. A korábbi OTH már mögöttünk van. Aki akkoriban fektetett kriptóba, mikor nyitottam a topikot többszörös hasznon csücsül. Tényleg érdemes kihagyni?

Bár megjegyzem, ez már nem a vásárlás ideje, mégis ilyenkor jönnek a vevők.

Aki benne van, ahhoz is lenne kérdés. Mit gondoltok, mikor érdemes elkezdeni a realizálást? tőkevédelmen gondolom mindenki túl van. Érdemes már csipegetni? Lehet, hogy messze még az új csúcs, de luxus lenne megnézni, ahogy felmegy aztán megint vissza.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.06.13 0 0 82

Na most lesz igazán érdekes a helyzet. Akciós idõszak közeleg. A szombati és mai esés könnyen folytatódhat ha afed kamatot emel, de ha nem az emelkedésnek nem sok jele van. Aki idén tudott profitot csinálni, biztos meghozta a kedvét a vadászatra. Viszont a SEC érdekes terepet teremtett, kizárt, hogy bárki is képbe lehet melyik coinnak van jövöje. A kriptós kockázat most még durvább, hiába a jó beszállók, részemröl csak BTC és ETH tūnik ésszerû lehetõségnek, Minden más lutri lett.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.03.17 0 0 81

Azért az emelkedés gyorsan letörhet, ha az usdt-t támadják a háborús szankciók kijátszása matt, mivel az oroszok elõszeretettel használják. Igaz hogy nehezen védhetõ, hogy a pénz lenne a būnös, de indok lehet ellenséges lépésre, hogy lezárják ezt a castornát. Ha ez bekövetkezik, a kriptóknak annyi.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.03.17 0 0 80

Nem kevés pesszimista hozzászólás született, mikor az árfolyamok a legalsó szinteket tesztelték. Most, hogy pár nap alatt szép profitokat lehet realizálni, látszik, hogy mellélõttek. Ráadásul sokkal szerint ez a bikapiac kezdete, ami a pénzrendszer hibái miatt indulhat be. Sajnos nem lesz fenékig tejfel, szerintem, ha bikapiac is lesz, nem tudja magát kitombolni, a jegybanki szigorításik kényszerszünete elhúzódó inflációhoz vezet, és könnyen visszanyalhat a fagyi, de rövid távon jóidõre lehet számítani.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.02.02 0 0 79

Hát csak nem jön az a korrekció. Ennek ellenére nincs kétségem afelől, hogy előbb-utóbb lesz, és lehet még vásárolni, de BTC esetén a 20K USD alatti szint valószínűsége egyre kisebbnek látszik. Lehet, hogy ez már a bikapiac? Annyira nem lenne baj:) A többi kriptó is szépen megy, aki valamivel nyerőbe van, annak azért nem árthat kicsit kivenni, biztos ami biztos.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.18 0 0 78

Ebben a hónapban meglepően jó profitot lehetett csinálni, hasonlót tippeltem, de nem erre számítottam. Akik az elsők között írtak ide, hogy mennyire halott, nem befektetőknek való stb. szerintem elég gyorsan megdőlt az elméletük. Persze attól még lehet hogy ez csak hattyúdal volt, és soha többet nem lesz ilyen, de továbbra is úgy vélem, most jön egy kis fordulat, és a korrekció utáni makrogazdasági környezet dönti el, indulhat-e végre a bikapiac. Azért bőven akad optimista jóslat is, ami ennek kedvezne, viszont továbbra is az a valószínűbb forgatókönyv, hogy a masszívabb emelkedésre várni kell még egy pár hónapot. Annak elhanyagolható esélyét látom, hogy most korrekció nélkül tovább mennénk felfele.

Azért egyből a tippjeimet írom, mert talán ez az izgalmasabb, és nem vagyok meggyőződve afelől, hogy olvassa-e valaki. Ha valakit érdekel mire alapozom a tippjeimet, lehet kérdezni, vagy érvelni hol csúszhat el.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.15 0 0 77

Bármi lehet, természetesen nekem is van egy legvalószínūbbnek tünõ tippem, miszerint egy újabb kicsit magasabb csúcs, 100 E USD körül várható.

 

De az ilyen merész találgatásokra nem lehet alapozni. Érdekesebb, hogy most mi van. A BTC bányászok elkezdtek gyüjtögetni, ugyanakkor a makrogazdaaági helyzethez képest a 21K árfolyam is túlzottnak tûnik, pár napja meg lehetetlennek látszott az is, ami most van, nehéz így matekozni. Jöhetne már a korrekció, 18K alatt vennék is, az altok is érdekesek, a helyzet hasonló.

Előzmény: seymour_ (76)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.14 0 0 76

Egyébként ezen elgondolkoztál már, hogy milyen lesz a következő bikapiac? Meddig mehet? 1 millió dolláros bitcoin? Kicsit erősnek hangzik.

Előzmény: uwu_the_great (75)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.14 0 0 75

Én is indokolatlannak látom ezt az a kilövést, de ez van. Remélem lesz majd kprrekció, és lehet még vásárolni, és remélem lesz még igazi bikapiac, nem csak hamis litörések.

Előzmény: seymour_ (74)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.14 0 0 74

Én továbbra is tartom magam a 4 éves ciklusos elméletem mellett. Lesz itt még zuhanás.

Előzmény: uwu_the_great (73)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.13 0 0 73

Mikor pár napja emelkedést tippeltem nem épp erre gondoltam, ez inkáb árfolyamrobbanás. Vége lenne a medvepiacnak? A BTC meg sem pihen az ellenállásoknál, néhány alt már duplázott.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.13 0 0 72

Nem vagyok informatikus, nem tudom igaz-e, de állítólag a POW konszenzusos rendszerek esetén a kvantumszámítógépes támadás egy alkalommal csak egy forkot eredményez, amit mellesleg nagyon nehéz kivitelezni, és borzasztó drága mulatság lenne blokkról blokkra fenntartani, hogy legyen is értelme.

Előzmény: seymour_ (71)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.13 0 0 71

Egyébként nem gazdasági hanem technológiai szempontból ezt a kérdést megközelíteni. A blokklánc halhatatlan. Két dolog vethet véget neki: a kvantumszámítógépek és egy 50%+1-es támadás. Kvantumszámítógépet készíteni nehéz, ráadásul akkor az internetes titkosításnak is annyi. 50%+1-es támadás kivitelezhető, ha annyira lecsökken a blokklánc iránti kereslet, hogy meg lehessen csinálni, viszont nem hiszem, hogy lemondanának az emberek egy olyan pénzkereseti lehetőségről, amiben csak számítógépekre van szükséged, semmi másra.

Előzmény: uwu_the_great (70)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.13 0 0 70

Akik kriptó szkeptikusak, javaslom a hírolvasást. A kriptóval kapcsolatos hírek túlnyomó részt nem azt erősítik, hogy itt a vége fuss el véle. Persze ettől még bármikor vége lehet a bulinak, ez egy nagyon instabil és sérülékeny piac, de teljes magabiztossággal kijelenteni, hogy a szektor halott, szerintem még korai. Csak néhány példa:

 - Andrew Griffith brit pénzügyminiszter nyilatkozott a digitális fontról és a kriptovaluták szabályozásáról.

 - A Binance, a legnagyobb kriptotőzsde jelentős bővítés tervez annak ellenére, hogy a szektorban a leépítések jellemzőek.

 - Elsalvador egyre közelebb kerül a BTC alapú kötvény kibocsátás felé.

Most nem fogok nekiállni böngészni, nyilván rengeteg a hír, és bőven van ellentétes irányba mutató és, mindenki maga eldöntheti melyikből van most több.

 

uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.12 0 0 69

Hát igen, általában az emberek infó nélkül is megengedik maguknak, hogy legyen véleményük, és persze aokra tartják.

Előzmény: seymour_ (67)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.12 0 0 68

Kriptózni sokféleképp lehet, a technológia lehetõvé teszi, hogy ezelõtt nem létezõ szintre emeld a biztonságot, és soha nem látott kockázatnak is kiteheted a pénzed.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (66)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.12 0 0 67

Milyen egyenlegedet?

Előzmény: Maketheworldabetterplace (66)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.01.12 0 0 66

Mit csinálsz, ha ismeretlen lenullázza, mínuszolja az egyenlegedet? Magas szőke férfi felemás bitekkel. Soha vissza nem kapod.

uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 65

igen, ezen lehet viccelődni, tudom, hogy ellentmondás. Saját ötlet:D

De attól még hogy nehéz megfogni a kripto világban zajló folyamtkat, van ennek értelme, mint írtam nem kell hogy jogkörrel rendelkezzen az Interpol is csak segít a rendőrségeknek.

Előzmény: seymour_ (64)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.11 0 0 64

"Kellene egy globális kripto hatóság"

 

:DDDDDDDDDDD

Előzmény: uwu_the_great (62)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 63

Szerintem meg az FTX botrányt nem kellene így összemosni a kriptókkal, a kriptó világ ebben az esetben csak egy helyszín. A bűnöző SBF, meg a sleppje. Sajnos a jelek abba az irányba mutatnak, hogy el fogják tussolni, mivel a szálak túl magas körök felé nyúlnak. Még ha meg is hurcolják azt a nyomorultat, sok bűnös csak lapítani fog. A kriptókra butogatni ebben a témában olyan, mintha egy parkot kiáltanál ki bűnösnek, ahol megerőszakoltak valakit éjszaka. Ettől függetlenül a kriptók világát erősen átjárja a csalás és a bűnözés, sok a baj a szektorban.

 

Előzmény: seymour_ (55)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 62

Egyébként szerintem nem az országoknak külön kellene szabályozni. Egyesével 200 felé fog elaprózódni a dolog.

Kellene egy globális kripto hatóság, ahova minden ország delegálhat tagokat, esetleg többkamarás is lehetne, képviselhetnék magukat a központi bankok és a tőzsdefelügyeletek.

Mert ha központilag mondanák meg a frankót, annak több értelme lenne. Lehet, hogy az is elég lenne, ha nem lenne jogköre, csak javaslatot dolgozna ki az államok érintett hatalmi szerveinek.

Ez nem feltétlenül korlátozná annyira erősen a kriptókat, a piaci törvények magas szintű érvényesülését simán meg lehet tartani. Attól hogy szabályos és transzparens lenne a működése nem veszítene az értékéből a szektor, a CBDC-k miatt amúgy is kelleni fognak a kriptók szerintem, szóval ez ilyen szükséges dolognak látszik.

Előzmény: seymour_ (57)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 61

Szerintem ebbe ne is menjetek bele. A BTC pazarló, ezt mindenki tudja, csak van aki tagadja.

A Bankok sokat fogyasztanak? Talán meg kéne nézni mit csinálnak. A BTC-vel a vilalnyszámlákat se tudnád befizetni soha. Tudom, hogy van lightning network, meg ilyesmi, de egy bank tevékenységi köre összegasonlíthatatlanul nagyobb mint amit a btc elvégez.

Előzmény: seymour_ (54)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 60

Kell az szerintem, mert:

1.) Az elméletileg szükséges kripto auditok 10%-át végzik el.

2.) Az auditok által feltárt hibák 10%-át javítják ki.

3.) Elképesztő mennyiségű a scam, a pump and dump jellegű csalás a legelterjedtebb.

4.) A váltókat és egyéb centralizált kapcsolódó platformoknál kis túlzással alapnak számítanak a ponzi sémás csalások.

5.) Általános, hogy a váltók számára nem áll rendelkezésre a stabil működéshez szükséges likviditás.

6.) a stabilcoinok működése is szabályozást igényel, látható, hogy az algoritmus által vezérelt stabilcoinok alapja csak egy jól hangzó, de nem működő elmélet.

7.) A kriptó elméletileg transzparens, a valóságban meg rohadtul nem az.

8.) A blokklánc technológia alapja a biztonság, ehhez képest a valóságban kifejezetten nem az, a hekkelések és az adathalászat elképesztő méreteket ölt.

Meg még van ám ott ahonnan ez jött....

Előzmény: seymour_ (55)
uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 59

Szerintem nincs értelme a FIAT pénzekhez hasonlítani a kriptókat. Ezt hagyjuk meg az elvakult kriptofanatikusoknak. Számomra nyilvánvaló, hogy lesznek FIAT pénzek, méghozzá CBDC formájában, a kriptók valószínűleg e-mellé jönnek. A kriptók felhasználása és fejlődése sem olyan irányba mutat, hogy ezekkel kéne villanyszámlát fizetni.

Előzmény: seymour_ (48)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.11 0 0 58

Nincsenek pro traderek, mert senki nem tudja mi lesz a következő pillanatban.. :D Itt nincsenek bennfentesek, ezt nem lehet előre megmondani, akárhol is legyél. Ez benne a szép...:DDDDD

Előzmény: uwu_the_great (56)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.11 0 0 57

Egyébként meg szabályozza magát a piac. Azzal lesz kaotikus az egész, ha be lesz szabályozva, mert akkor nem fogjuk tudni, hogy mit mondanak a döntéshozók...:D

uwu_the_great Creative Commons License 2023.01.11 0 0 56

Az árfolyam grafikon meg lófaszt se mutat, az emelekdés ehhez képest elhanyagolható. Mindenesetre érdekes, valami pro trader biztos le tudná vezetni hogy lehet ez.

Előzmény: seymour_ (46)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.11 0 0 55

Szabályozás... :DDD Minek? Mondjuk ez a mostani FTX balhé tényleg megmutatta, hogy van mit szabályozni, de én ezzel úgy vagyok, hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Ilyen a kapitalizmus. A kriptó pedig a legveszélyesebb játék a világon. Elég sajnálatos, hogy vannak ilyen SBF szintű emberkék, akik kihasználják az embereket. Viszont igazán szabályozni úgy sem lehet.

Előzmény: uwu_the_great (53)
seymour_ Creative Commons License 2023.01.11 0 0 54

Bizony! Szerencsére a fiat rendszer nem szennyez semmit, az elektromos autók meg pláne nem!

Előzmény: Maketheworldabetterplace (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!