Előfordulhat mert lefelé halad a viszintje erősen a kutaknak a szárazság akármit is okozhat . Itt pl erősen meszes a víz ,minden kifehéredik tőle ,azt kell mondjam inkább árt mint használ a növényeknek .
Igen ,vagy gázos a víz a kútban . De ha levegőt szívna akkor amikor áll a szivattyúd akkor valahol a víznek is szivárognia kellene ,inkább valami gázos ,vagy gázkiválásos a kútban a víz . de azért a szívórészt körbe kell nézegetni alaposan ,nem -e egy cső repedés szopat .
Van egy Pedrollo szivattyú IBO áramláskapcsolóval, a típusok szerintem irrelevánsak a problémámmal.
A szivattyú szépen teszi a dolgát, folyamatosan tudok vele locsolni, akár egy órán keresztül is. Fúrt kutunk van, kb 8 méteren lehet a víz.
Viszont, ha egy hosszabb ideig áll, és bekapcsolom a locsolót, elkezd üzemelni, de leesik a nyomás 0-ra, és leáll. Ilyenkor egy kb 20-25 mp után magától elindul, és megszívja magát, utána pedig normálisan megy megint (ilyenkor néha prüszköl kicsit).
Ez arra utalhat, hogy valahol levegőt szív be a rendszer?
Bizony. Az is beleszólhat. Most várok a szőlőskerti szivattyúmhoz egy kínai szállítást. Ingyen házhoz hozzák 700 forintért. A rugó alatti részen kiszakadt egy centis darabon.
Csak úgy vettem észre, hogy meghajlítva kőrbe forgattam.
Hát ez a csavarszivattyú egy eléggé szerény szivattyúka ! Ha ilyennel kéne öntözzek vagy két nap alatt lehet nem végeznék ! Pár szivattyút már láttam de egy se versenyzett még a Kámával !
Nem tudnak azok felszabadulni . A szennyvíz búváron meg sincs húzva a lapát csak kézzel éphogy ! A homokot nyomatom vele kifelé és nem esett le eddig még .
A szívócsőn van ilyen esetben lyuk valahol ! A csiga tömlő szeret megrepedni és nem látszik ,de a mérete se stimmel a a colosméretű csatlakozókhot ,nekem néha ott falsol . Pedig mindent elkövettem már vele . most zsugor cső van rámelegítve +-ban ,meg némi FBS .
Lábszelep ellenőrzés legelőször. Aztán a helyes telepítés ellenőrzése. Ez max 9 méterről felszívja a vizet, de csak akkor ha közvelen a kútra van telepítve. A kúttól távolabbra telepítésnél már rohamosan lecsökken ez a képessége, akár a felére is.
Én lehetőleg búvárszivattyút javaslok mindenkinek, lehetőleg olyat ami motorvédő áramkörrel van szerelve.