Gazdasági adatok és elemzések a magyar gazdaságról.
Nem idegesítjük szándékosan a másikat! Nem gúnyolódunk! Nem próbáljuk megsérteni a másik topikolót, törekszünk a normális hangnemre, toleráljuk a sajátunktól eltérő véleményt!
Mindenki úgy kommunikáljon, ahogy azt stílusában és tartalmában elfogadhatónak tartaná önmagára, vagy a szeretteire tekintve. Akinek nem egyértelmű hol a határ, az előző mondatot olvassa, és értelmezze újra!
Vigyázz! A léc alacsony!
A vélemény szabad, a stílus kötött!
A dehonesztálás, a dehumanizáció tilos! Figyelem! Ez nem csak a topikolókra érvényesen, a közszereplőkre tekintve is tilos! Mindenki emberi méltósága védett.
Ha írnék oda, én oda válaszolnék. Mert ez kivételesen egy fonots hozzászólás
Mert az a lényeg, hogy mi van a közjogon túl.
A gazdaságban.
Hasonlót akartam írni, mint te.
Ezzel szemben az ún. "nemzeti tőkésosztály" egy része viharos sebességgel adja fel a pozícióit, amit semmiféle tőkésosztály nem tesz. Nemzeti élősködők igen.
Én úgy látom, hogy jelenleg a propaganda-szervezetek karcsúsodnak, majdnem a nulláig.
Ez még nem a tőkésosztály.
Azt is látom, hogy pénzel nem támogatjűk.
De hát sok okos embernek kijött az, hogy a propagandisták egy része nem volt hatékony, a csatorna elavult.
akár 2019-hez képest is.
A soft power összpontosítva vetette be az új nemzedéki fegyvereit (az új nemzedéknek)
Aki már nem újságot olvas, hanem influencereket ( = befolyásolókat) nézi 1-10 percben, 1-5 naponta új tartalommal.
Az óriásplakát ettől még fontos. Látjuk, hogy a választás végén az új hatalom is kiplakátolta, hogy megvédték azt, ami igazán fontos (szabad szólást, meg ilyenek. tele kis EU-s zászlókkal)
Aztán lenne itt a féltudású elit -by Rev- kérdése. Ők még ennél is viharosabb sebességgel mondanak le a pozícióikról. Hirtelen nem kell a kuratóriumi tagság, szövetségi elnökség, meg amúgy is maguk is áldozatok voltak.
És akkor most jön a puding próbája: Mely cégek és emberek állják meg a helyüket akkor is, ha nem totális hátszélben és a versenytársakat letaroló felsőbb hatalom árnyékában végezhetik a tevékenységüket. Én azt saccolom, hogy pl. az építőiparban lesznek olyanok, akik állva maradnak. Más területeken is, de azokat megtartanám saját vélelemnek.
Nos, ha nem kapnak megrendelést, akkor azok is kihalnak, akik versenyképesek voltak. Így elérhető a 90%.
Még belpiacon is, ahol van egy természetes versenyelőny.
(Egy magyar építőcégnek mondjuk Spanyolországban természetes versenyhátrányai vannak. Meg hatóságiak is.)
Még csak az sem kell, amit te írtál. Csak egyszerűen nem kapnak megrendelést.
Sem az építősök, sem a vasúti járműgyárak, sem senki.
(4iG drónüzem, vagy akármi)
Láttuk 1990-től is. Így épült le az akkori magyar ipari vertikum még épphogy versenyképes (vagy akkor még azzá tehető része)
nem volt szándék fejleszteni.
tisztelet az egy-két (szerintem jellemzően svéd) kivételnek.
És az EU meg is mondta (Daniel Freund szájával) : Az a lopás, hogy nem a magországok cégei a fővállalkozók. Ezt lopta el Orbán.
Még azt is gondolom, hogy az állam- és közigazgatásban a felháborodás dacára viszonylag sokan maradnak a helyükön.
Amíg ki nem rúgják őket.
A kommunistáknak 1946-49 között kellett ehhez 1-3 év.
Két hullámban B-listára tenni az öregeket. Pár hónap míg átadták a tudást 8igazából csak pár munkamenetet, vagy még azt sem) a szakérettségiseknek.
---------
Ez ellen annyi dolgozik (dolgozhat), hogy a NER tőkés cégei hálózatban védhetik egymást és a piacaikat. Jogi és jogon túli eszközökkel.
Meglátjuk, ebből mennyi sikerül.
Az orgazda ország lehetősége miatt ezt a készséget kívánatos lenne fenntartani.
(Eleve, hogy be tudjuk tartani az informális ígéreteket.)
Azért kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz pöcsike a Brooklin hidon kiplakátolva, vagy egy fülöp szigeti újságnak mikor lesz a címlapján, és mikor fogadja majd az amerikai elnök, meg a kínai elnök.
LOL, hát Trump által aláírt sapit biztos lehet venni majd az e-Bayen.
Kis TiSzAiszappalt telt népi mázas éjjeliedény, az válság cunami amit a Pöcsike és gecibuta frakciója fog az országra hozni, nem csak fideszeseket fogja értinteni, az TiSZAIszapszagúakat is. Sőt őket fogja leginkább érinteni, mert a Fidesz 16 évének ők voltak a nyertesei, de hát agyatok annyi mint egy marék molylepkének.
Szép... Jó a műsor. A következő 2-3 hónapban érdekes eseményeknek nézünk elébe, gyorsan foszlik a látszólagos magabiztosság NER-es körökben.
Ugye, valami olyasmi volt a mondás, hogy itten nemzeti tőkésosztály épült, csak a globalista proletárok látták ezt másképp végtelen irigységükben. Ezzel szemben az ún. "nemzeti tőkésosztály" egy része viharos sebességgel adja fel a pozícióit, amit semmiféle tőkésosztály nem tesz. Nemzeti élősködők igen.
Aztán lenne itt a féltudású elit -by Rev- kérdése. Ők még ennél is viharosabb sebességgel mondanak le a pozícióikról. Hirtelen nem kell a kuratóriumi tagság, szövetségi elnökség, meg amúgy is maguk is áldozatok voltak.
És akkor most jön a puding próbája: Mely cégek és emberek állják meg a helyüket akkor is, ha nem totális hátszélben és a versenytársakat letaroló felsőbb hatalom árnyékában végezhetik a tevékenységüket. Én azt saccolom, hogy pl. az építőiparban lesznek olyanok, akik állva maradnak. Más területeken is, de azokat megtartanám saját vélelemnek. Még azt is gondolom, hogy az állam- és közigazgatásban a felháborodás dacára viszonylag sokan maradnak a helyükön.
De még csak különösebben kérdésesnek sem látom, hogy a "féltudású elit" bő 90%-a nem talán tűnik el, mint erdőben a vadnyom, hanem nyomtalanul és végérvényesen. Ahogy a jó öreg Feró mondta, lefőtt a kávé. Egyrészt egy gondosan felépített legenda foszlik szét, másrészt meg egy semmilyen gazdasági fundamentummal meg nem alapozott parazita réteg. Na most, aki 16 év full hátszélben képtelen volt összerakni egy biztos lábakon önállóan megálló gazdasági vállalkozást, azt soha a büdös életben nem volt sem tőkés, sem az elit bármilyen része.
Természetesen az is lehetséges, hogy én tévedek, és ezeknek a vállalkozásoknak a 90%-a, az elitnek a 90%-a helyt fog állni, és akkor az egész miskulancia mögött tényleg volt tartalom, reális volt a nagy terv. Ha így történik -szerintem kizárt-, akkor én készséggel elismerem, hogy tévedtem. Az a kérdés, hogy akik még most is kitartanak, azok elismerik-e fordított eredmény esetén, hogy tévedtek.
kedves logo
bar nem olvasod a valaszom, ez a szosszenet erdemes nemi megfontolasra
szerintem jol szamolod, a NEResnek nevezett tokesreteg 90% bukni fog
de persze nem azert, amit irsz, ugy valoszinuleg kb. 30% lenne a lemorzsolodasi rata.
csak epp szandekosan, szemelyre szabott torvenyekkel, kivereztetessel, zsarolassal, nav es rendorsegi zaklatassal fogjak kivegezni ezeket a cegeket. mondhatnak, hogy ojban alatt is igy ment, de ez szimpla hazugsag (nagyotmondo ebovary peldajan is latszik)
jo pelda a meszaros holding: valoszinuleg semleges piaci kornyezetben szepen prosperalna tovabb, igy azonban meglehetosen ketseges a sorsa, szinte biztos, hogy az epitoipari resz nem fog kozbeszerzest nyerni, es ez magaval rantja a teljes holdingot, feladarboljak, kiarusitjak.
vagy a 4ig, meg a kisebbek, a duna aszfalt, market, stb...
"És a 100 évben eccerszületett, világpolitikai tényező doktordoktor miniszterelnö kúr nem tudna segíteni? "
Nem.
Azért kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz pöcsike a Brooklin hidon kiplakátolva, vagy egy fülöp szigeti újságnak mikor lesz a címlapján, és mikor fogadja majd az amerikai elnök, meg a kínai elnök.
Azert ez a kovetesi tavolsag nem egyszeru am (btw sulyosabb ugy, mint a gyorshajtas mert kozvetlen balesetveszely... az asszony negyjegyu buntetest meg ket honap eltiltast kapott erte) mert akkora helyet kell hagyni, amit ugyis kihasznal egy masik, hogy ide pont beferek.
Orbán Viktor éppen ott tart, hogy a demokratikus Magyarországot gyászolja, ami szerinte 1990 és 2026 között élt. És most vége. Konyec.
Jó hír a DK-soknak, hogy az exnemzetvezető politikai emlékezetében már a Gyurcsány-korszak is demokráciává nemesedett. Lol! Kevésbé zavarják a kilőtt szemek, az összevert emberek, mint az, hogy számot kell adnia arról, hogyan került a családja birtokába a Gellért Szálló, a Marriott, Hatvanpuszta és Mészáros Lőrinc.
A tizenhat évig korlátlan hatalommal rendelkező lókupec épp úgy távozik a hatalomvesztés szimbolikus pillanatában az országból, mint Kun Béla. Repülőgéppel, zsebeit rabolt holmikkal megtömve. Várja már Trump, az amerikai luxusszálloda és a foci-vb VIP-páholya.
A 17. alkotmánymódosítás helyett inkább Infantinóval és a VAR-döntésekkel foglalkozik, és reménykedik, hogy összejön egy szelfi Messivel vagy Yamallal.
A politikai cselekvést meghagyja Gulyás Gergelynek, aki a demokrácia fekete napját (elnézést, temetését!) arra használja, hogy lelépjen a süllyedő hajóról. És arról hadovál, hogy nem akar frakcióvezető maradni, mert négy év múlva nem indulhat a választáson. Akkor meg minek harcoljon az önkénnyel?
Nem is tudom eldönteni, hogy melyik bátrabb és hazafiasabb cselekedet ezekben a nehéz időkben.
Megnézni a spanyol-franciát, és betolni közben egy vödör homárt? Vagy a diktatúra parlamentjében csöndben várni a havi utalást, közben Pócs János kreténségeinek tapsolni? Én egyébként az utóbbira szavazok, mert ha más nem is történt, Gulyás Gergely legalább az életében egyszer szembeszállt Orbán Viktor parancsával. Helyben topogás az országnak, nagy lépés Gerinek.
Ha pedig valaki bedőlne a vegetáriánust játszó krokodiloknak, annak egy rövid emlékeztető:
Orbán úgy vette át az országot 2010-ben, hogy nem kellett egy morálisan vállalhatatlan, nyíltan pártérdeket szolgáló köztársasági elnökkel számolnia. És három hónapnyi kétharmad után már pozícióba rakhatta a szuperengedelmes Schmitt Pált.
Az Állami Számvevőszék elnöki pozícióját is azonnal feltölthette a saját emberével, egy fideszes parlamenti képviselővel, majd 12 évre Windisch Lászlóval.
2010-ben a legfőbb ügyész a kormányváltás után még fél évig tölthette be a tisztségét. Polt Péter utóda viszont 2034-ig blokkolhatná az elszámoltatást.
A 2010-es fülkeforradalom pillanatában az Alkotmánybíróság egy független és tiszteletreméltó intézmény volt. Most Polt Péter vezeti, 12 évre bebetonozva, és olyan tagjai vannak, mint például Hende Csaba, egykori honvédelmi miniszter, Orbán Viktor kesztyűbábja.
Ja! És ott volt a Legfelsőbb Bíróság, amelynek elnökét Orbán erőből, személyre szabott jogalkotással távolította el.
És volt 16 alkotmánymódosítás, több év rendeleti kormányzás. Minden esetben leszarva a kisebbségi véleményt.
És persze azt se felejtsük el, hogy 2010 után egy konszenzuális alkotmányt és választási törvényt söpört el a Fidesz. Most pedig egy pártalkotmányt módosít a Tisza kétharmada.
És végeláthatatlanul lehetne sorolni a példákat arra, hogy miért nem lehet jogállamot működtetni azokkal a szabályokkal, azokkal a sok-sok évre bebetonozott arcokkal, akik mind-mind Orbán Viktor hatalmának biztosítékai.
Le kell vágni a polip összes csápját, ha rendszerváltást, ha demokráciát, ha jogállamot akarunk. Még akkor is, ha Orbán Viktor szájában megkeseredik a Dom Perignon a vb-döntőn.