Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 3 napja -1 0 124

 

 

"A matematikai logika és a halmazelmélet két tantárgya a 19. század vége óta tartozik a matematikához.

Ezen időszak előtt a halmazokat nem tekintették matematikai objektumoknak, és a logika,

bár matematikai bizonyításokhoz használták, a filozófiához tartozott,

és a matematikusok nem vizsgálták kifejezetten. ... 

Még mindig filozófiai vita folyik arról, hogy a matematika tudomány-e.

 

 forrás

 

 

Fat old Sun Creative Commons License 3 napja 0 1 123

Azon a tényen nem változtat semmi sem, hogy Ivángábor ordas hülyeségeket hisz, de szeretné ezeket valami kurva nagy tudománynak eladni.

De sajnos nem sikerül neki.

Cleaning Cloths Creative Commons License 4 napja -1 0 122

Azon a tényen nem változtat semmi sem, hogy az axiómák csak feltételezések. A matematikában 1+1 = 2 és lehet 1+1 = 10 is teljesen szabályosan. Csak más axióma rendszert kell felvenni. (Más vallást)

MemetikaTan Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 121

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.10.03 -1 0 120

Meg kell jegyeznem, hogy Gödel ezen tételét már a kortársai is cáfolták. Köztük Russel és Hilbert is bizonyította, hogy ez csak egy banális és régen tudott felismerés. Csak valamiért nem figyeltek rá eléggé és a tételből meg kultusz lett. Gödel tételei ( 1.2.3.4.) saját magukat és egymást is cáfolják. Ez nem logika. Ez PARADOXON. 

 

 

I must note that this theorem of Gödel's was already refuted by his contemporaries. Among them, Russel and Hilbert proved that this is just a banal and long-known realization. For some reason, they didn't pay enough attention to it and the item became a cult. Gödel's theorems (1.2.3.4.) contradict themselves and each other. This is not logic. This is a PARADOX.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.09.03 -1 0 119

Ezen bizonyítást számos helyen tettem ki kritikai próbákra és álltam és állom is azokat. Ez a legutóbbi egy 420 ezer fős nemzetközi és angolnyelvű csoportban tötént. 

ErkölcsTan Creative Commons License 2023.09.03 -1 0 118

Meg kell jegyeznem, hogy Gödel ezen tételét már a kortársai is cáfolták. Köztük Russel és Hilbert is bizonyította, hogy ez csak egy banális és régen tudott felismerés. Csak valamiért nem figyeltek rá eléggé és a tételből meg kultusz lett. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.29 -1 0 117

betoldás a szövegbe:

 

 

Többek közt Ludwig Wittgenstein (1889-1951) filozófus, matematikafilozófus, nyelvfilozófus, logikus a munkáiban viszont a nemteljességi tételt helyesen látta: "logikai trükkökre jó". Valóban arra is lett használva. 

 

Sokan mások is írnak hasonlóakat: "Gödel nem-teljességi tételének bizonyítása egy önmagára hivatkozó matematikai kifejezés felírásán alapul, hasonlóan az Epimenidész paradoxonhoz.” - Tautológia? (Duglas Richard Hofstadter (1945 -), kognitív tudomány.

 

Sőt a netes fórumos társaslgásokban is rátapintanak a lényegre: "Szemléletes példája annak, hogy minden krétai matematikus hazudik. De mit kezdjünk vele, ha ezt egy krétai matematikus mondja? Ha a tétel teljes, akkor önmagáról bizonyítja, hogy nem teljes."

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.19 -1 0 116
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.18 -1 0 115

Pont e-miatt nincs olyan a matematikában, hogy "nem teljes". 

 

Gödel első nemteljességi tétele a logikában és a matematikában paradoxonnak, vagy oximoronnak nyilvánul.

 

Bizonyítottan az. Igaz, hogy az. 

Előzmény: Antitézis_szintézis (114)
Antitézis_szintézis Creative Commons License 2023.08.18 0 0 114

Ezt már 10 évvel később írták:

 

http://misc.bibl.u-szeged.hu/43335/1/iskolakultura_1992_015_028-036.pdf

 

 

Egy kijelentés vagy IGAZ vagy NEM-IGAZ. Ez egy egydimenziós világban való mozgás. Vagy előre megyek, vagy hátra. Vagy mind az idő, amely szintén 1 dimenziós. 2 dimenzióban már mehetek jobbra is és balra is és végtelenül sok irányba. 

 

Sok geometriai kijelentés csak az euklideszi térben érvényes. Pitagorasz-tételéhez hozzá kell kapcsolni azt a feltételt, hogy az "euklideszi térben játszódik". Valószínűnek tartom, hogy az "egy kijelentés vagy IGAZ vagy NEM-IGAZ" állításhoz is hozzá kell kapcsolni, hogy mindez csak az XY logikai rendszerben érvényes. Ebből követezik, hogy minden állítás érvényes, csak meg kell találni a hozzá illő logikai rendszert. Lényegében minden igaz. Ahogy Stanislaw Lem lengyel sci-fi író fogalmazta: MINDEN VAN.

 

Előzmény: Cleaning Cloths (113)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.16 -1 0 113

Csak lementem magamnak ide, hogy el ne felejtsem átnézni:

 

Logika (oszk.hu)

 

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.12 -1 0 112

Pedig nagyon könnyű megérteni. 14-15 éves gyerekek is megértik 1-2 perc alatt, csak jó példát kell felhozni hozzá. Ez a példa meg a barkóba kitalálós játék. Annak van két változata. Az alap barkóbában csak igen és nem válasz lehetséges. A bővített barkóbában meg már öt válasz van. Nos az utóbbi az ami jobb és hatásosabb. 

 

It's very easy to understand though. Even 14-15-year-old children can understand it in 1-2 minutes, you just have to give a good example. This example is a guessing game. It has two versions. Only yes and no answers are possible in the basic Barkóba. There are already five answers in the extended puzzle. Well, the latter is better and more effective.

 

 

 

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.12 -1 0 111

Tévedsz és valótlant írsz.

 

Egyes matematikusok tolták túl és amiatt vannak hibák. Erről így írok a netes naplómban:

 

Úgy kezdődött hogy néhány matematikus fejébe vette, hogy a MATEK MINDENEK FELETTI, ....ÜBER, ... meg szárazabb érzés. ... Meg a Matek a tudományok führere, császára és királynője. Meg minden tudományok tudománya és alapja. Logikák logikája és mindent lehet vele helyettesíteni, az általános logikus gondolkodást, a filozófiát és a tudományfilozófiát is. Tehát kitalálták úgy köbö 120-140 évvel ezelőtt főként a tudományfilozófiát helyettesíteni kívánó szándékkal a MATEMATIKAI FORMALIZÁLÁST. Aminek később és főként a számítás és irányítástechnika miatt lett jelentős haszna is persze, de nagy hiba, hogy azt néhányan, ettől eltérő  logikai területeken túltolták. 

Előzmény: Antitézis_szintézis (110)
Antitézis_szintézis Creative Commons License 2023.08.12 -1 1 110

Keresed a menekülő útvonalat? Mert hirtelen átdefiniálod a "matematika" fogalmát, mert bevontad a logikát meg a halmazelméletet és így bizonytalanítod el a fogalmakat, amiről itt hadoválunk. Ismerem módszeredet, hogy utólag úgy definiálod a fogalmakat, hogy előző tévedéseidet is bevonzod, csakhogy valamilyen formában igazad legyen.

Előzmény: Cleaning Cloths (108)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.12 -1 0 109

(-1) x (-1) = 1 <>  (-Isten) x (-Isten) = Isten ????  Hahahahahaha :-)

Előzmény: Antitézis_szintézis (107)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.12 -1 0 108

A laposföldes gondolkodásmód a tied, tartsd meg magadnak. Egy angol online lexikonból idézek:

 

"A matematikai logika és a halmazelmélet két tantárgya a 19. század vége óta tartozik a matematikához. Ezen időszak előtt a halmazokat nem tekintették matematikai objektumoknak, és a logika, bár matematikai bizonyításokhoz használták, a filozófiához tartozott, és a matematikusok nem vizsgálták kifejezetten. ... Még mindig filozófiai vita folyik arról, hogy a matematika tudomány-e.

 

forrás

Előzmény: Antitézis_szintézis (107)
Antitézis_szintézis Creative Commons License 2023.08.12 -2 0 107

"A matematika önmagában egyértelműen áltudomány, nem tudomány.... "

 

Sokkal rosszabb vagy a laposföldeseknél. Azok ilyen kijelentést soha nem tennének. De hát neked mindegy. Valószínűleg a rombolásért vagy fizetve. Ahogyan vannak egyének, akik az őrült LGBTQ ideológiát (meg a 72 nem létezését) terjesztik, ezzel rombolják a családot, a társadalmakat meg az emberi civilizációt, úgy látszik személyedben megjelentek a matematika rombolói. Ha már a katolikus dogmatikát is (Bergoglio felhasználásával) sikerült lerombolnotok, akkor vajon - gondoljátok magatokban - miért ne sikerülne a matematiát is?

Előzmény: MemetikaTan (106)
MemetikaTan Creative Commons License 2023.08.10 -1 0 106

Te csúsztatsz és hibás példákat hozol fel.

 

A matematika önmagában egyértelműen áltudomány, nem tudomány.... 

 

Ebben a legnagyobb gondolkodók és a legnagyobb matematikusok is egyetértenek. 

 

Más tudományágak empirikus és gyakorlati alátámasztásával tud csak egy része hasznos és eredményes lenni. 

 

Így segédtudomány, ami alkalmas lehet megközelítő modellezésre és esetleges előrejelzésekre is. Önmagában képtelen lenne bármelyik hasonló dologra. A mérnököknek ismerni kell a mechanikát, a vas, a vasbeton, a fa szilárdsági mutatóit és jellemzőit és az alapján modelleznek.

 

Hozzáteszem, a mérnökök és a technikus építők tudnak matematika nélkül is hidakat építeni ... sok éves előző tapasztalat és megfigyelések és kísérleteik alapján.   

 

Ja és sokszor a matek és a modellezés sem ér semmit sem, ha valami fontos szempont nem lett számításba véve. 

 

Lásd a szél frekvenciáját átvevő híres hídat, amivel nem számoltak és hát le is szakadt.

 

 

 

 

Előzmény: Antitézis_szintézis (105)
Antitézis_szintézis Creative Commons License 2023.08.10 0 0 105

Válaszod csúsztatás. Én nem azt mondtam, hogy a hidat a matematikus építi (és nem a mérnök), hanem azt mondtam, hogy a hidat az EGYETLEN MATEMATIKA építi! Ember, az építő, a mérnök csak ezt az egyetlen matematikát alkalmazza.

Előzmény: MemetikaTan (104)
MemetikaTan Creative Commons License 2023.08.09 -1 0 104

Tiltakozhatsz, de a valóságot és a tényeket tagadni ... nos laposföldes effektus.

 

A hidakat nem a matematikusok építik és tervezik. 

 

Azt valódi alkalmazott tudományi szakemberek teszik.

 

Mérnökök.

 

 

 

Előzmény: Antitézis_szintézis (103)
Antitézis_szintézis Creative Commons License 2023.08.09 0 0 103

"Igazából nem egy matematika van, ahogyan "Vallás" sem csak egy van, hanem matematikák és vallások. Amelyek elveikben és szabályaikban ellenkeznek egymással."

 

TILTAKOZOK! Milyen matematikák? Az Euklidesz-i térben érvényes Pitagorasz tétele. Ez abszolút igazság. Mondjál olyan "matematikát", ahol ez nem igaz. Igaz, ki lehetne találni valami marhaságot, de a valóság nem igazolná vissza és összeomlanának a hidak meg az épületek. No persze ha nem hiszünk a valóságban, akkor az álomvilágban minden lehetséges.

Előzmény: Cleaning Cloths (100)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.09 -1 0 102

 ~23 ezer taglétszámú

Előzmény: Cleaning Cloths (101)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.09 -1 0 101

Ezt a témakört éppen most felvetem egy ~23 taglétszámú matematikával foglalkozó nyílt csoportban is. 

 

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 100

Egy írás, ami ide is kapcsolódik:

 

 

Az angol, aki kinyírta a matematikát: Bertrand Russell - Raketa.hu

 

Kommnetem a témában:

 

 

"A matematikai logika és a halmazelmélet két tantárgya a 19. század vége óta tartozik a matematikához. Ezen időszak előtt a halmazokat nem tekintették matematikai objektumoknak, és a logika, bár matematikai bizonyításokhoz használták, a filozófiához tartozott, és a matematikusok nem vizsgálták kifejezetten. ... Még mindig filozofiai vita folyik arról, hogy a matematika tudomány-e."

 

Igazából nem egy matematika van, ahogyan "Vallás" sem csak egy van, hanem matematikák és vallások. Amelyek elveikben és szabályaikban ellenkeznek egymással.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.05.05 0 0 99

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.05.03 -1 0 98

Legyen itt kezdő ráébresztő tanpéldának 

 

egy álhír: Gödel nemteljességi tételei érvényesek

 

- feladat: Igaz, vagy hamis az állítás?

 

Továbbá ez egy bizonyíthatatlan igaz állítás,

vagy bizonyított is? 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.05.03 -1 0 97

GB: Gödel's first incompleteness theorem is just a trick, a trick, which mainly uses the false dilemma. A false dilemma is a fallacy in reasoning that sets up an argument as if there are only two alternatives, when in fact there are multiple, unconsidered choices. If there is such a flaw in the argument, it is called and considered invalid in logic and science.
H: Gödel első nemteljességi tétele csak egy trükkös átverés, becsapás, ami főként a hamis dilemmát használja. A hamis dilemma egy olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetőség is van. Ha az érvelésben ilyen hiba van, akkor a logikában és a tudományban érvénytelennek mondják és annak is számít.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.05.02 -1 0 96

Az önellentmondás ugye másként nevezve meg paradoxon. Lehet-e paradoxonokkal, bizonyítani a paradoxonokat? Nos Kurt Gödel megtette, vagy csak az emberi elme "zombisága" miatt zombitárbort hozott létre? Kiemelkedő tudós, vagy a képleteibe is az az elmebetegség húzódott bele már, amibe bele is halt?

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.04.29 -1 0 95

Itt is felvetettem Gödel tételeinek áltudományos voltát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!