Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.07.03 0 0 50

Információs önrendelkezés

Az évtizedek során Németország kiszélesítette és elmélyítette a magánélet meghatározását.

• 1970-ben a német Hessen tartomány elfogadta a világ első adatvédelmi törvényét.
  • 1979-ben Nyugat-Németország lefektette a Bundesdatenschutzgesetz (BDSG) vagy szövetségi adatvédelmi törvény alapjait, amelynek fő célja a személyes, személyes adatok sérthetetlenségének védelme volt.
  • Az 1980-as években az állampolgárok sikeresen beperelték a kormányt egy népszámlálási kérdőív miatt, amely olyan részletes volt, hogy lehetővé tette a kormány számára az egyének azonosítását. A bíróság elismerte a német állampolgárok "információs önrendelkezéshez" való jogát, és megakadályozta a személyes adatok megosztását bármely kormányzati szervvel vagy vállalattal.

Miért üres hely Németország a Google Utcaképén? (bigthink.com)

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.02.16 0 0 49

A Pénzcentrum kérdésére Vukovich elmondta, hogy bírságolásra végül nem került sor a személyi kérdőívek kitöltésének megtagadása miatt.

Közel félmillióval csökkent a magyar lakosság – kiadták a népszámlálás első eredményeit (qubit.hu)

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.02.01 0 0 48

2023.január 26.

A 24.hu több körben is kérdéseket tett fel a Központi Statisztikai Hivatalnak azzal kapcsolatban, hogy hány esetben szabtak ki büntetést azokra, akik kihagyták a 2022-ben zajlott népszavazás kérdőíveinek kitöltését. Végül választ is kaptak:

Egy esetben sem.

24.hu: Megúszhatják a pénzbírságot azok, akik kihagyták a népszámlálást (444.hu)

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.12.22 0 1 47

Az államnak nem lehet feladata az egyházak, felekezetek, papok finanszírozása

Platthy Iván

A hazai keresztény intézményrendszer a legkevésbé sem független a politikától, a felekezetek ki vannak szolgáltatva a mindenkori kormánynak. Nem kellene, hogy így legyen, ám a változás legfőbb akadálya, hogy nem igazán törekednek az önállóságra az egyházi vezetők. A Szemlélek népszámláláshoz kapcsolódó cikksorozatának második részében Platthy Iván nyugalmazott egyházügyi címzetes államtitkár gondolatait olvashatjuk.

Vajon megállnának-e a saját lábukon az egyházak? Ilyen és ehhez hasonlatos kérdések hangzottak el 1989-ben, az előtte bő négy évtizedig karanténba zárt egyházak teljes szabadságát garantáló politikai akarat, jogi és gyakorlati lépések, illetve döntések előtt. Abban az évben jogutód nélkül megszűnt a Lendvai utcában működő Állami Egyházügyi Hivatal (az épület ma a Fidesz székháza), hatályon kívül helyezve minden jogszabályt, az ott dolgozó 60 ember elbocsátásával együtt.

Hogy ez a kérdés még most, 33 év után is aktuális, számomra különösen érdekes, miután arra kaptam felkérést 1989. július 7-én, hogy az egyházakkal közösen alakítsak ki egy új, az egyházak teljes szabadságára épülő, társadalmi szerepvállalásukat elősegítő, az állam és az egyházak kapcsolatának koordinálását végző kis létszámú szervezetet. Ez volt a Művelődési Minisztérium Egyházi Főosztálya. Ennek a szervezetnek nem volt semmilyen hatósági, felügyeleti, ellenőrzési jogosítványa – a folyamatos párbeszéden alapuló, egyenrangú, az állam és az egyházak mellérendelt viszonyából való koordináció volt a feladatunk, mivel az állam lemondott a főkegyúri jogáról is. ...  forrás és bővebben

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.27 0 0 46

Előzmény: Cleaning Cloths (7)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.27 0 0 45

Sci-fiés irodalmi regény ötletalap elemzés csak:

Off: Ami kötelező lenne elvileg az az, hogy bűncselekmény észlelése esetén feljelentést tenni. Akkor is ha azt éppen az Állam vagy Bíróság nevében követik el. Lásd A Völner Pál ügy.

Tehát jelenleg nagyon sok embernek fel kellene jelentenie a KSH-t család bűncselekménye miatt. 

Az viszont a minimum, hogy bűncselekmény elkövetésében az elkövetőket nem támogatja, abban nem nyújt segítséget.

Mivel az országunkról már kiállították az "önkényuralom" ténymegállapíytást  a visszafogot viselkedése az embereknek a félelemben tartás miatt érthető.

ON:

Előzmény: Never Man (42)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2022.11.27 -2 0 44

A kötelezőt általában leszarják az emberek, de főleg Brüsszel:(((((( "Mibe is léptem bele.....?"- nézem a cipőtalpamat!!!!

max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 43

Mivel ez csak egy vicc, semmi ok mérni.

Előzmény: Cleaning Cloths (40)
Never Man Creative Commons License 2022.11.26 0 0 42

A Jedi-vallásnak régóta regisztrált hívője vagyok, de a korábbi népszámláláskor elgondolkodtam azon, hogy a hatalom elég öntörvényű ahhoz, hogy majd mondvacsinált ürügyekkel meghamisítsa az őszinte nyilatkozatomat. Ezért valami közeli világnézetet kerestem, és így lett az egész család zen-buddhista, akkor még unokák nélkül.  Végül is nem fontos az nekem, hogy idegen emberek az igazságot tudják rólam, hanem hogy ne büntessenek meg.

Komoly tudományos igazolását olvastam annak is, hogy az ateizmus ugyanolyan isten-függőség mint a teizmus  (épp neked most nem adnék erről forrást).

A népszámlálás és a módszere ellen ágálni éppen olyan függőség a hatalomtól, mint az ateistáknak az istenhittől.  A szabadságot az adhatja, ha nekünk mindegy mit csinálnak azok. Az igazi kérdés ekkor az,  miként juthatunk el oda hogy mindegy lehessen, hogy megengedhessük ezt magunknak mentálisan - tehát nem a tőlünk erősebb könyörtelen világ megváltoztatása a járhatóbb út, hanem a hozzá való viszonyunk, azaz magunk megváltoztatása. Nem könnyű ez sem, de mégiscsak könnyebb mint több  ezer vagy több millió ember gondolkodásának, érzelmeinek és viselkedésének megváltoztatása - mi magunk csak egyetlen fő vagyunk, ha az sikerül, már kész is!

Az előző szentírási idézet jól mutatja hol rontotta el Jézuskrisztus a boldogságkeresést.  Mondott a farizeusoknak valami szellemeset, amitől azok "otthagyták és eloldalogtak". Aztán jól tudjuk mi lett a vége, a Gecsemáné kertbe érte mentek az illetékesek, és tudjuk milyen borzalmas vége lett a történetnek.

Sigmund Freud azt írja:   "sok út vezethet a boldogsághoz, amit az ember könnyen elérhet; egy sem , ami biztosan vezet hozzá."    Szvsz a boldogtalanságnak biztos módszere ha jobbá akarjuk tenni azt, aminek/akinek hatalma van felettünk. Az egyetlen módszer a hosszú és boldog élethez nem a konfrontáció, nem a szellemes mondások, hanem pont azt tenni mint a farizeusok:  otthagyni a másikat a 'csába és 'sszon egyedül.  Úgy is mondhatnánk hogy az autonóm viselkedés.

Előzmény: Cleaning Cloths (40)
mmormota Creative Commons License 2022.11.26 0 0 41

Akinek olyan a lelki alkata, hinni fog valamiben. Genderben, BLM-ben, woke-ban, vagy egyéb ostobaságban. A régi, bejáratott vallások letisztultak annyira, hogy nem okoznak már közvetlen, durva károkat. Az megvolt már régen, kitisztították, hosszú távú használatra alkalmassá váltak.

Nem így az új baromságok, woke meg ilyenek. Azok most vannak a vészesen kártékony szakaszban. 

Előzmény: ErkölcsTan (34)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 40

Amit aztán megadattiszitanak és átírnak, meg átsosolnak. :-)

Ne áltasd magad !!! 

Van aegyetlenegy jedi vallású is kimutatva hazánkban?

Nincs ugye.

Pedig közelben levő országok néhány százat is megszámoltak, nálunk meg 20-30 ezret töntetek el.

Horvátország

A 2011-es népszámlálás során 303 horvát tette vallásává a jediket

Cseh Köztársaság

A 2011-es népszámlálás előzetesen 15 070 ember

Szerbia

A 2011-es népszámlálás során 640 ember

Előzmény: max val bircaman szeredőc (39)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 39

A népszámlálás célja az önidentitás mérése, ennek egyetlen tudományos módja van: a megkérdezés.

Előzmény: Cleaning Cloths (38)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 38

Ami HIT-tel kezdődik, nos az már biztos nem tudományos dolog és nem is lehet így valóságos sem. 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (37)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 37

Az átlagember igazat mond be, azaz az eredmény hiteles.

Előzmény: Cleaning Cloths (36)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 36

Ha úgy is azt hozzák ki amit akarnak adattisztitás módszertana által, akkor az is LÉNYEGTELEN, hogy esetleg néhány százezer ember beint nekik és nem foglalkozik vele és nem NépVall.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (35)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 35

Lényegtelen. Minden attól függ mit értesz "hívő" alatt, ennek függvényében bármilyen adatot tudsz produkálni.

Előzmény: ErkölcsTan (34)
ErkölcsTan Creative Commons License 2022.11.26 0 1 34

Meglátjuk mennyit mernek az ilyen valós felmérésekhez képest felfelé statisztikai kozmetikázni:

Europe’s Young Adults and Religion

Magyarországon főként a fiatalokat, ami jelen esetben 16-tól 29 évesig korosztályt  jelent, nem érdeklik már a vallások . 67% -ukat egyik vallás sem. ( Beleértve a sajátságos ateista tagadásvallást is.)  A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi. 

meg ez:

Előzmény: max val bircaman szeredőc (30)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 33

Ja akkor is kihagytam.

Előzmény: csiri bá (31)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 32

2011-es NépSzámlálás még nem volt névhez kötötten 'kötelező'.

Ha valaki nem tette meg, elvileg lehetetlen volt miatta felelősségre vonni, vagy megbüntetni.

Mivel elvileg névtelen volt. A mostani meg már nevekkel ment.

Előzmény: csiri bá (31)
csiri bá Creative Commons License 2022.11.26 0 0 31

2011-es NépSzámlálás még nem volt 'kötelező'.

De az volt az is... mind kötelező volt...

Elfogadta az Országgyűlés, hogy népszámlálást tartsanak Magyarországon 2011-ben. A részvétel kötelező lesz, az adatokat 2011 őszén gyűjtenék össze.

Az adatszolgáltatás - a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozás kivételével - kötelező, és kötelező a valóságnak megfelelő adatot is szolgáltatni.

Előzmény: Cleaning Cloths (-)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 30

Tök mindegy mi a véleményed róluk, a lényeg: ezek valódi vallások.

Előzmény: Cleaning Cloths (29)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 29

Vannak ennél azért sokkal régebbi és sokkal rosszabb viccek is. Ugye  a judeokereszténység vallása. Ami internacionalista és nem nemzeti. Azt viszont nagyon erősen felfelé kerekítették.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (28)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 28

Attól még ez csak egy rossz vicc.

Előzmény: Cleaning Cloths (26)
Never Man Creative Commons License 2022.11.26 0 0 27

Számomra a "minimális munka, minimális információ, minimális ellentmondás, ergo minimális konfrontáció" elve mérvadó. Ha keveset írok azon nincs mit ellenőrizni, ergo szankcionálni sem, tekintve hogy az a kevés az igaz evidencia, bár semmire sem mennek vele. Ezért egyvalaki lakik minden lakásban (4 kérdőívet töltöttem ki a családban) vagy egy sem, természetesen ha lakik akkor az egy nyugger aki csak otthon ül és nem akar nyilatkozni se az egészségi állapotáról se a vallásáról. Köszönöm szépen hogy megtiszletlek a lehetőséggel, éppen amikor erre jártam!    Emelt fővel mondhatom, hogy meg vagyok számolva, ráadásul elekronikusan.

"- Ne segítsek számolni? - kérdezte Švejk. - Én az ilyesmiben otthon vagyok, egyszer huszonnyolc kocsmát jártam végig egy éjszaka. De azt meg kell adni, hogy sehol se ittam többet három sörnél."

James Onedin kapitány mondatát is idézném, amikor a túlterhelés elkerülése céljából a tengerészeti hatóság elrendelte a vízvonal felfestését a hajó oldalára - mindenki más tiltakozott, konfrontálódott.

Onedin:  "Miért is tiltakoznék, amikor én határozhatom meg hogy hová fessük a vonalat."

Állítólag Jézuskrisztus is mondott hasonló kompromisszumos mondatot (Máté 22.21)

Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené!” 

Ezt hallva annyira meglepődtek, hogy otthagyták és eloldalogtak. (kiemelés Tőlem!)

De nem is akarok én okosabb lenni Jézuskrisztusnál, csak hosszabb életű a földön.

Ha még adnak kódokat, szívesen kitöltöm azokat is - léha fórumozás helyett.

Előzmény: Cleaning Cloths (-)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 26

2011-ben kb 20-30 ezer Jedi Rendhez tartozó bevallását tisztitották ki statisztikailag ... Amit persze valódi és nem kamu jogállamokban kimutattak:

Előzmény: max val bircaman szeredőc (25)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 25

Mint mondtam, mindegy. A cél a statisztikai hitelesség. Ennek része, hogy van egy kicsi hibaarány.

Szóval adtál egy pofont a falnak.

Előzmény: Cleaning Cloths (24)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 24

Velem vicceskedett a KSH, mert a mentességi kérelmemet se nem elutasította, se nem jóváhagyta. .. de válaszolt persze azért valamit. Kitérő, sablon kamuszöveget.  Nos amilyen a válaszuk volt éppen úgy vettem részt és nem is a NépVallatások.  Tudod, ahogyan Kurt Gödel első nemteljességi tétele is szól.  Igen ... erős vagyok paradoxonok terén. 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (23)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 -1 0 23

Lényegtelen. Mindig vannak vicceskedő ember, nemválaszolók, stb. Ez nem változtat az összképen.

Előzmény: Cleaning Cloths (22)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.11.26 0 0 22

NépPótVallatáson és az adott Önkörmányzat előadójának mondtam és ezt és ezt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163067744&t=9251966

Előzmény: max val bircaman szeredőc (21)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.11.26 0 0 21

Ha az illető legalább 12 hónapja az országban van, akkor számbaveszik.

Azaz ha ki akarsz maradni, a legális megoldás: azt mondod a számlálónak, te külföldön élsz, most csak épp látogatóban vagy itthon.

Előzmény: Cleaning Cloths (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!