kérdésem, hogy az évi 1200 m3 limit is megmaradt-e (ugyanis e fölött drágább), vagy most már csak a rezsivédett 1729 m3 számít? És ha megmaradt hogy van mindkettő besámítva? Illetve hogyan lehet II. árkategóriájú fogyasztóból áttérni vegyes felhasználásúra? bocsánat ha van már ilyen topic stb. Köszönöm
Sziasztok! Google nem a barátom, nem ad választ a kérdésemre: Diktálós vagyok, a hónap 19-ik napján küldöm net-en az adatokat. A megengedhető mennyiség viszont hó 1-31-ig adott. Akkor most esetemben mi az eljárás? Például a novemberi fogyasztásomat és a december elejei fogyasztást hogyan osztják el, ha tőlem csak egy adatot kapnak? Mondjuk úgy, hogy a novemberi hóra járna 216 m3, akkor november 20-30 közötti időre számolnak el 216:30 azaz 7,2 m3/nap x10 nappal? Plusz a decemberi fogyasztást is ilyen alapon: 306:31 azaz 9,8m3x 20 nappal? Köszönöm ha valaki tudja a választ!
Nem volt esetleg az 08.01.-09.11. közötti számláidon emelt áron számlázott gáz, amit most jóváírtak? A diktálósaknál a jelleggörbe miatt volt akinél augusztusban 2 m3 gázt is a magas áron számláztak, ha a szerződés szerint csak fűtésre használják a gázt, pedig éves viszonylatban bele fértek az átlagfogyasztásba.
Tudja vajon valaki, hogy a havi diktálós gázszámla esetén hogyan kell értelmezni a következő tételsorokat, gondolom nem csak én kaptam ilyen számlát...
Vagyis 1762 MJ volt a fogyasztás, amire szerintem a szeptember összesen 19 napjára és az október összesen 11 napjára rendelt összesen 2753 MJ limit alatt van.
Alacsony áron felszámláztak 483 MJ fogyasztást, majd emelt áron mínuszban leszámlázták a 483 MJ-t újra.
Így egy mínuszos számla keletkezett (-2913 forint) ami OK, de honnan vették a 483 MJ-t???
Ilyen alacsony fogyasztás biztos, hogy többet nem lesz, és szeretném érteni a számlázási módszert, mert később tuti, hogy felette lesz a fogyasztás a limitnek és szeretném érteni.
tuti hogy ki kellene rugni az informatikusukat ugyanis biztos nem pityu vagy kata szamolta ki a te es a masik neni szamlajat az orszag tele van rossz informatikusokkal mert az teny hogy sokat csavartak valtoztattak a zorbanek az eredeti rezsi modositason de az nem igaz hogy ne lehetne a szoftwar-t gondozo informatikusnak azt le-kovetnie amiota van informatikus mindig azt hallom soha senki nem hibas csak a RENDSZER mukodik rosszul de a kibaszott rendszert ferfi es noi informatikusok kezelik ROSSZUL nagyanyo hiaba duhongessz a karotok kicsi ezzel nem indithatsz polgari pert
MVM, azért vannak tisztázatlan dolgok:(((( Ez ölég gáz:
- 1ik szomszédom 32m2-es lakásban lakik és jórészt vidéken tartózkodik, csak 7végeken van otthon és fogyasztott a pillanatnyi elszámolási időszakban 7, azaz mondd hét m3 gázt!!!! A számlája kereken 4000.-Ft-ról szól és a részletekben a 7m3 majd 90%-át versenypiaci áron számolták el!!!!!:(((( Miért is???? Nem tudni:(((
- Az én számlám 16m3 után kereken 6000.- Ft-ról szól és a gáz 30%-át tették versenypiaci értékre(MIÉRT IS??)
Summa summárum a szomszédom gáza571.-Ft/m3, az enyém 375.-Ft/m3 értékű!!!! Hogyis van ez????
Jójó, azt írják, hogy az éves elszámolásnál mindent korrigálnak, DE MILYEN JOGON HASZNÁLJÁK ADDIG IS A PÉNZÜNKET?????
kérdésem, hogy az évi 1200 m3 limit is megmaradt-e (ugyanis e fölött drágább), vagy most már csak a rezsivédett 1729 m3 számít? És ha megmaradt hogy van mindkettő beszámítva? Illetve hogyan lehet II. árkategóriájú fogyasztóból áttérni vegyes felhasználásúra? bocsánat ha van már ilyen topic stb. Köszönöm