KEZ-583 ugye 2017 nyarán volt fent a sportrendezvény miatt. Veszprémből is ment fel Volvo meg Szombathelyről Credo, de nem normál üzemmódba jött egy se, csak sportolók szállítására, magyarán maszek járatra Győrbe. Végig kanizsai kocsi volt, még most is ott megy.
JSZ-379 normál közforgalmi jármű, állományi papíroktól eltekintve Nyíregyházán tartózkodik, és ha kell tartalékként kiadhatnák akárhová. Ellenben a nosztalgia flotta tagjaival, amik egy helyben dekkolnak Hatvanban a telepen műszaki engedély nélkül.
KUU-234 mátészalkai,
JSZ-369 most újból várdai, de a Nyíregyről való elhelyezése óta már feltűnt egyszer Várdán, majd Miskolcon/Sátoraljaújhelynél is elvileg. Azonban szeptember óta újra Várda. Totál tartalékos lett már a keleti országrészben. Én inkább azt öltöztetném retro színekbe. A 260-as típus mégis meghatározóbb volt a hazai utakon, mint a 263-as. Értem, hogy itt a Volánnál egy C80-ast is képesek voltak már meghirdetni 280-as retro járatként, de pont akiknek igazán szól egy ilyen esemény, azoknak baromira nem mindegy. Legalábbis én szívesebben utaznék le egy JSZ-ért, mint egy orosz exportos 263-asért, vagy C80-asért. Tehát mondom, 369 két ajtaja ellenére, volánsárga színekben a 379 mellett szebben mutatna. Így is rendszeresen beforog mindenhol két ajtós helyközi busz a helyi járatokra volánéknál minden városban szinte.
KHA-781 az nem tartozott egyébként Győrhöz idáig egyszer sem. Nyár végéig helyizett Kanizsán, utána rakták fel Várpalota környékére/veszprémi járásba és ott dolgozgatott fél évig, de elsejével újra kanizsai. KHA-778 került fel csak nyáron Győrbe helyire.
Hát az a nyíregyházi járás elég érdekesen zajlik számomra. Én azt sem tudom most, hogy a JSZ-379 az közforgalmi jármű e vagy nem. Na csak, mert olvasom azt is, hogy nosztalgia állomány, meg azt is, hogy nem. MagyarbuszInfo pl. utolsó állományi ráncosnak nevezte, és ők azért mindig pontos cikkeket írnak. Mivel a cég válaszai alapján írják meg. HHF-986 is 2023 nyári selejtként volt már elkönyvelve, holott, csak fél évre rá pont a 379 helyett feltűnt járatban ...na aztán meg idén ősszel meg csak leselejtezték, pedig már mindenki hogy bízott benne , engem is beleértve, hogy jó helyen van az már "nosztalgia", erre csak nem.
Én úgy tudom, hogy a JSZ-379 az műszakival van meg, bármikor bevethető, ha nagy gáz van SRD helyett is. A normális nosztalgia állományi 280-as az nem más, mint az AA IK-280.