Miután a hét minden napján, reggeltől estig szükséges a boltokat járni - ami vasárnap délutánonként különösen hasznos időtöltés –, fel vagyok háborodva.
Persze akik hétfő kora hajnaltól szombat estig tekerik a mókuskereket, azok számára az élet(ük) értelmét adó vasárnap délutáni (be)vásárlás (a heti minimum ½ m3, avagy 87-100 ezer kcal élelmiszer beszerzésének) és/vagy a plázázás elmaradásának réme, meglehetősen frusztráló lesz. De még mindig jobban járnak annál, mint ha a (legalább annyira áhított) szellemi táplálékul szolgáló 100-150 TV csatorna szüneteltetné a műsorszórást.
Ugyanis a sok vagy kevés pénz (ez most mindegy) teátrális elköltésének lehetősége alapszükséglet - akárcsak a Facebook, az Insta, meg a nem is tudom még mi tartja mozgásban a világot.
Persze megértem az aggodalmat, korábban már magam is jeleztem, hogy vásárnap.
"így akár megtehetné hogy vasárnap egyáltalán ki sem nyit. "
Jaj, hagyjál már manapság minden bolt akkor nyit ki és zár amikor a tulaj vagy a dolgozók úgy gondolják. Illetve ha valami fontosabb elfoglaltság van (cigizés, haverral való beszélgetés) akkor nagy sóhajok és pofavágások közepette nagy nehezen kiszolgálják a vevőt, hogy még véletlenül se érezze magát nem kényelmetlenül, hogy a Szent Alkalmazott idejét rabolja.
Az se lenne ördögtől való ha egyetlen napon se lenne kötelező kinyitni csak az aki akar, akkortól addig ameddig akar, így akár megtehetné hogy vasárnap egyáltalán ki sem nyit. Külföldön sokat jártam egy Ace nevű hangulatos gyorsbüfébe vasárnap délben kertészsalátát enni, egyszer csak olvasom a bezárt ajtón, hogy a megértésüket kérjük a zárvatartásért, mert vasárnap az Urat dícsérjük. Alkalomadtán arra fogok nézni, hogy mire jutottak vele.
Én azt mondom, hogy már ki se nyissanak. Minek? Ez a nép jól elél csak Orbán isteni fényességéből, más ezeknek nem kell. Lakjanak jól vele. Mondjuk ahogy a forint esik, más tényleg nem nagyon lesz.