Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Lacus! Meddő dolog veled az egészségügyről meg az eü. ellátásról tárgyalni, mert a politikai elfogultságod merőben tévútra vitt, de az a te egyéni véleményed!
Az a különbség kettőnk között, hogy én mindkét alkalommal magam tapasztaltam az általad leokádott egészségügyi ellátásban való részvételt, amiről egy rossz szót sem tudok mondani, mert a takarítótól az oszt.vez. főorvossal bezárólag mindenki becsületesen tette a dolgát a gyógyulásom érdekében és mindezt a felépülésemig az utolsó forintig a TB. finanszírozta!
Nem voltam előre felkészített csókos beteg, mindkét esetben a sürgősségiről vittek egyből a műtőbe!
A napokban a Partizános Gulyás Marci, aki véletlenül sem gyanúsítható Fidesz iránti szimpátiával, a sajtó előtt áradozott a szívműtétje során tapasztaltakról, megköszönve a magyar egészségügy munkáját!
Jó!De most azt magyarázd el,kérlek,hogy mit hablatyoltál itt össze és,hogy mit akartál ezzel az összevissza kórlapoddal mondani?
Te IS pontosan tudod,hogy a te eseted,nem egészen tipikus!!!!! És akkor marha finomal vázoltam az elbaxott "egészségügyünket",amiért még fizetni is kell!
Lacus, ne terelj, engemet nem hat meg, hogy a te lánykád Svájcban, vagy itthon privátban mennyiért gyógyítatja magát, mert az az ő elhatározása, hogy hol és mikor, hogyan veszi igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat!
Én a saját bőrömön tapasztaltam két egymást követő évben kórházi műtéteken estem keresztül, műtétek utáni másnaponkénti otthon kezelésért sem kellet fizetnem egy petákot sem, mert alapból fedezte a TB!
A másik dolog, hogy te szívrebbenés nélkül jogosnak tartottad és most is annak tartod, hogy más emberek a munkájuk után becsületesen befizetett járulékaiból te is részesülj, minden ellenszolgáltatás nélkül!
Csak, hogy tudd, évente egy alkalommal egyedül csak a a sportorvosi vizsgálatért kell fizetnem, mert nem főfoglalkozású sportoló vagyok!
"A projekt finanszírozását ugyanis a korábbi mérföldkőalapú elszámolás helyett havi, tényleges teljesítéshez kötött rendszerre állítják át. A kivitelezés közben a nem felfüggesztett területeken folytatódik."
Vagyis most visszaadja az előleget a Szíjj, és havonta elszámolva lehívja újra.
Azt is elárulom, hogy a felmerülő plusz költségeket (havi zárás, teljesítés-igazolás, papírmunka) is kifizetteti a beruházó...
Ez a "siker"? Ne nevettess!
Ami "megtakarítás" lesz, az a műszaki tartalom rovására megy majd.
Ha meg nem gondolják, mert az se lenne meglepetés, kétszer még nem mondta ez a barom ugyan azt.
Tehát, ha a kétszer két sáv helyett csak kétszer egy épül, akkor 20 év múlva lesz vinnyogás, mint az M0-s, M7/1 esetében, hídjainál.
Akkor lesz "megtakarítás".
Egy Szíjj kaliberű dörzsölt rókát akar gatyó megfogni? Háááát - sok sikert!
Erre azt mondom,hogy úgy 20 évvel ez előttig igaz lehetett! Ingyenes orvosi???Ingyenes kórházi???? Kedvezményes gyógyszer??? Hol vannak ezek már???
Lánykánk SZTK-ja havi fél Milla, de BÁR MIT akar intézni a talpától a fogán át,a feje búbjáig ,mindent privátra kell váltania!!!Számoltunk.ASvájci full-fullos ellátási rendszer KEVESEBBE KERÜLT neki,mint az állítólagos ingyenes faxságok itthon!!!
Rájadásul ott az egészségügyiek a betegért és ha lehet,az újra(vagy még) egészségesekért dolgoznak!!!!!
Ebből a te sajátságos felfogásodból egy valami Qrvára hiányzik: A KÖZTEHER VISELÉS !
Ha megtagadod a közteher viselést, akkor nincs jogod igénybe venni azokat a közszolgáltatásokat, mint: Nyugellátás, Ingyenes orvosi ellátás, ingyenes kórházi kezelés, kedvezményes gyógyszer vásárlás stb aminek a fedezete a központi költségvetés!
""A bejelentés nélküli fekete munka TB. nélkül mennyivel jobb a munkavállalónak,, mint a minimálbéren bejelentett munkaviszony? "" Az első esetben a melós nyúlja le a TB-t,ezzel előre magához szólítva a nyugdíját, utóbbi esetben pedig a góré(rabló???? ) lopja meg az államot,ezzel a közt! Lehet súlyozgatni,Forint-fillérezni,moralizálni!!! ;-)
Felesleges az okoskodásod, akkor jó ha tudod, hogy a jogviszony létesítésének alapvető feltétele, a munkaszerződés, amelynek érvényes megkötéséhez, a munkavállaló és a munkaadó közös akarata szükséges!:-)
Ha a munkabér vonatkozásában nem történik közös megegyezés, akkor lőttek a munkavállaló jogviszonynak és ennyi!
A bejelentés nélküli fekete munka TB. nélkül mennyivel jobb a munkavállalónak,, mint a minimálbéren bejelentett munkaviszony?