Keresés

Részletes keresés

érteniakarom Creative Commons License 5 perce 0 0 86030
Előzmény: bando53 (86015)
vonRotburg Creative Commons License 1,5 órája -1 1 86029

Az említett könyv úgy tudom, az elöltöltős fegyveres vizsga felkészítő szakirodalma is.

Előzmény: vonRotburg (86028)
vonRotburg Creative Commons License 1,5 órája 0 1 86028

Köszi a jótanácsokat, de ezekkel tisztában vagyok. Már vagy három éve megvettem Németh Balàzs szakirodalmát ( dedikálva, bibí  😉) A puskát a Nimródderringerben vettem újan, érvényes MKH-val természetesen. Egyelőre otthon csak gyönyörködöm benne. Dorogon van megfelelő lőtér, és asszem, Szentendrén is. 

Már két év sincs a nyuggerkoromig, kell az új hobbi, na.

Előzmény: bando53 (86026)
-remény- Creative Commons License 1,5 órája 0 1 86027
bando53 Creative Commons License 1,5 órája -1 0 86026

A 45-s kovásodhoz egy - két gondolat!

A muzeális fegyverrel lövést leadni lőtereken lehetséges:

Elöltöltő fegyver használható minden olyan lőtéren, mely rendelkezik nagy kaliberű lőfegyverek használatára szóló engedéllyel. Csak olyan muzeális fegyver használható sportlövészetre, mely rendelkezik érvényes műszaki tanúsítvánnyal. A műszaki tanúsítványt a kereskedő köteles minden általa forgalmazott muzeális fegyverhez biztosítani. Ennek érvényességi ideje 10 év. Amennyiben a műszaki kártya lejárt, a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. (www.pklv.hu) hosszabbítja meg. Lövést csak olyan lövész adhat le lőtéren, aki lövészegyesületi tag vagy rendelkezik elöltöltő fegyveres vadászati engedéllyel.

Előzmény: vonRotburg (86023)
-remény- Creative Commons License 2 órája 0 1 86025
-remény- Creative Commons License 2 órája 0 1 86024

https://www.facebook.com/reel/809159822029447   Lehet,hogy ilyenekkel kellett volna kampányolni,nempedig Sorossal,Brüsszellel,háborúval........?  És most a "miérteket"hagyjuk!  Hagyjuk,hogy miért vált SOS-sé a városliget minden egyes építkezésének mekkezdése hetek alatt?Miért kellett pont nekünk felépíteni szlovák,román,horvát,stb stadionokat,kastélyokat?Miért? Miért?Miért?  De,ezeknek és ezek túlárazásának legalább van valami látszatja! Ezzel szemben a "háború",a "Soros"meg az 1000,Forintos benya ,mint látjuk CSAK gyűlöletet teremtett!;-(

vonRotburg Creative Commons License 2 órája 0 1 86023

Teszek még egy próbát: a Németországi nácismusért, Hitler ámokfutásáért se Chaplint és A diktátor című filmjét szokták okolni.

A szóban forgó felvétel is pont ezt teszi, görbe tükröt tart a Fidesz uszító kommunikációja elé.

Amikor Bayernél szóba került, hogy a TiSza elvenné y 13-14. havi nyugdíjat (álhír amúgy) ő rákonttrázot: persze, a nyugdíjasok a társadalom élősködői, eutanáziára ķéne küldeni mind, akkor minden ép gondolkodású ember értette az iróniát, hogy ennek pont az ellenkezője a mondat értelme. Bayernek sok mindent a szemére lehet vetni,  ezt nem. Persze többen próbálták akkor a környezetéből kiragadott mondatával lejárati, kivételesen igaztalanul. Bayernak van bőven vállalhatatlan szövege.

Ha ezek után se vagy hajlandó megèrteni, miről van szó, én feladott.

Off

Van egy új szerzemènyem, .45-ös, kovás, hosszú, schnelleres, valóságos szépség, majd alkalomadtán megmutatom.

Nem, tudod, , a Szentendrei lLőtéren van feketelöporos elöltöltő lövészet?

On

Előzmény: Fricu1 (86012)
ketni Creative Commons License 3 órája 0 1 86022

"Ezen ironizálj, a Petykótok ránk küldte az ukrán szemetet!"

Arról volt szó annak idején, hogy engedjük már ki a termékeiket, hogy az éhező harmadik világ

jóllakhasson.

Most meg minden itt ragad nálunk. Hát nem csodálatos?

Előzmény: bando53 (86015)
szimizso1 Creative Commons License 3 órája 0 1 86021

Kicsit emlékeztet az 56-os perekre, de működne! ;-) Persze aki hamisan tanuzna, az még többet kapna!

https://www.youtube.com/shorts/Gub5U04zDX0

vonRotburg Creative Commons License 3 órája 0 3 86020

No, csak nem elfogyott az a raklap papírzsepi? Pótold szerintem, úgy írtad jópárszor, jómódú vagy, megengedheted magadnak, ne sajnáld rá a pénzt.

Előzmény: SSG 69 (86014)
vonRotburg Creative Commons License 3 órája 0 3 86019

Megkérlek, hogy vegyél vissza ebből a stílusból.

Előzmény: bando53 (86016)
karul Creative Commons License 3 órája 0 2 86018

Nos ide jutott a bukott vezéretek fideszes olvtársak:

"

Orbán Viktor bejelentette: a horogkeresztes zászló előtt karlendítő, náci Bede Zsolt online portálja a második igeforrás, amit minden nap megnéz. Szegény fideszesek azóta próbálják kimagyarázni, hogy ez miért kell a kereszténydemokrata nemzeti oldalnak."

"

Seggbekúrás, bohócorr és rovarozás: ez most az elvileg konstruktív ellenzéki szerepre készülő Fidesz kommunikációja."

https://444.hu/2026/05/20/vessunk-egy-pillantast-orban-viktor-kedvenc-lapjara-hogyan-szamolt-be-a-kegyelmi-ugy-fejlemenyeirol

Ezt az utcai harcost vakon követtétek😂

-remény- Creative Commons License 4 órája 0 1 86017

Sosem gondoltam,hogy egyszer még az "álláshalmozó miniszternek" fogok hálával tartozni!  Belegondoltam,hogy ha nem Ő,hanem -mondjuk- Lézer Jani,vagy valamellik másik az "orbánjanicsárok" közül lett volna az aktuális belügyminiszter a választások napjaiban........Tán,még mostanság is folyna a vér.;-(

bando53 Creative Commons License 5 órája -4 0 86016

Csak egy fotelhuszár a többi közül!:-D

Előzmény: SSG 69 (86014)
bando53 Creative Commons License 5 órája -2 0 86015

Ezen ironizálj, a Petykótok ránk küldte az ukrán szemetet!  :-(((

Csak most derült ki: fű alatt eltörölte a Tisza-kormány Orbán Viktor utolsó szankcióját az ukránok ellen – azonnal kitört a felháborodás - Világgazdaság

Erről beszélt régóta a jelenlegi ellenzék, de nektek ez kell, hát csak vegyétek és egyétek! :-DDD

Előzmény: vonRotburg (86011)
SSG 69 Creative Commons License 7 órája -4 0 86014

😂😂😂☝️..Ugorj már le a magas lóról 22-eske,mert csak egy nyamvadt pónin ülsz,-aminek csak három lába van!..:-D

Előzmény: vonRotburg (86005)
SSG 69 Creative Commons License 7 órája -2 0 86013

Jó reggelt Fijjughy!..☺️😉🥰

Fricu1 Creative Commons License 7 órája -2 1 86012

Ezt vele beszéld meg.

Én nem voltam, vagyok fideszes.

Azért van annak egy diszkrét bája, mikor az éppen hatalomra kerülő éhes banda ilyeneket delirál...

Ha nem lett volna 19 vagy az ötvenes évek - még nevethetnénk is.

Már, ha valakinek van humorérzéke...

Nekem, politikában - nincs.

Előzmény: vonRotburg (86011)
vonRotburg Creative Commons License 8 órája -1 3 86011

A Fidesz 5 számú tankönyv tulajdonosa nem ironizált. Komolyan gondolta. Még utánuk is rúgott volna.

Előzmény: Fricu1 (86010)
Fricu1 Creative Commons License 8 órája -3 1 86010

Mikor "ironizált" a fidesz az ellenzék országból való kitakarításával?

Az "el lehet menni!" - az egy másik csapat volt!

Ugyanazok, akik ma tiszásnak mondják magukat. Ugyan nem a régi már az emlékeztem, de voltak ők már DK-ok, moslék-koalíciósok, minden csak...nem.

És nem, valóban nem vagyok humoromnál, mikor ezt a szerencsétlen bagázst elnézem.

Csak abban reménykedem, hogy egy-két vezetőtöknek több a sütnivalója, mint a puzséréknak.

Törvényerőre emelték a fidesz egyes intézkedéseit, amit a vészhelyzet alatt meghoztak.

De az ukrán gabona behozatali tilalma nem került közéjük.

Jöhet a csernobilival kevert kukorica, búza szabadon.

Állami segédlettel tesszük tönkre a gazdákat, akik már ma sem tudnak olyan áron eladni, hogy megéljenek belőle.

És persze ursula is rájuk szabadította a dél-amerikait is...

Elkövetjük újra meg újra ugyanazon hibákat. Tönkretesszük Európa mezőgazdaságát. Is.

Felszámoljuk az önállóságunk morzsáit is.

Aztán majd vinnyogunk, amikor visszaélnek a helyzetünkkel, azzal hogy képtelenek vagyunk enni adni az európai polgároknak - ha nem ad más.

Előzmény: vonRotburg (86007)
bando53 Creative Commons License 8 órája -3 0 86009

Frissen ollózva!

Tisza szektások ehhez mit szóltok!

Csak most derült ki: fű alatt eltörölte a Tisza-kormány Orbán Viktor utolsó szankcióját az ukránok ellen – azonnal kitört a felháborodás

A NAK-alelnök szerint az EU-s többletfizetési kötelezettség meg fogja emelni a műtrágya árát Európában. Hatályát vesztette az ukrán agrártermékek behozatalát tiltó veszélyhelyzeti rendelet is.

Csak most derült ki: fű alatt eltörölte a Tisza-kormány Orbán Viktor utolsó szankcióját az ukránok ellen – azonnal kitört a felháborodás - Világgazdaság

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

bando53 Creative Commons License 8 órája -3 1 86008

Ezt Gyula  képtelen megérteni, mert elfogult!:-(

Előzmény: Fricu1 (86004)
vonRotburg Creative Commons License 8 órája -1 3 86007

A holokauszt párhuzam nagyon-nagyon sántít.

A felvételen tobzódnak a "kikacsintások". Gigafon, bodobácsok, soroljam?

Lazíts Fricu, próbáld meg elfogulatlanul nézni, és légy humorodnál.

Felháborodni akkor kellett volna, amikor azok a mondatok hangzottak el, azok a dolgok történtek, amit most parodizáltak, karikíroztak, ironizáltak rajta...

Előzmény: Fricu1 (86004)
Fricu1 Creative Commons License 8 órája -3 0 86006

Nem tudom, hogy Gaudi segített-e a kérvény beadásában.

De ha igen: Mi vele a gond?

Ügyvédként ez a dolga (ha nem ő, akkor annak, aki segített benne).

Egy gyilkost is véd az ügyvéd.

Az elítéltnek JOGA van kegyelmet kérni. Ezt hívják jogállamiságnak...

Aztán vagy megkapja - vagy nem.

Az IM miniszter nem ajánlotta, a KE meg megadta. És pont.

Lehet rajta lamentálni, véleményezni, egyetérteni vagy nem - de ez a KE szuverén joga.

Így van az alkotmányban.

Amúgy meg a hőbörgők olvassák el az értelmező-szótárt.

A kegyelem fogalma pont arról szól, hogy a jogos ítéletet enyhíti a KE a saját szempontjai szerint.

Ez lehet emberiességi - például amikor a kegyetlen, bántalmazó apát ölte meg a kislány - de lehet politikai ok, cél is.

Mint mondjuk a taxis-blokádban érintettek ügye volt. Előzetes kegyelemben részesültek.

Ahogy a pride-résztvevők is. Noha világos, hogy hatályos jogszabályt sértettek, de a fidesz nem mert beleállni a meghurcolásukba...

Ezt egy jogvégzett embernek tudnia kell.

Persze ha a tétel kifejtése azzal kezdődik, "hogy a közismert nagyapám szerint"  ...

Előzmény: Váltok 2024 (86003)
vonRotburg Creative Commons License 8 órája -1 4 86005

Egyébként ha ilyen a tudomására jut, tegyél bátran feljelentést. Ha mindenáron ki akarod röhögtetni magad...

Előzmény: bando53 (85997)
Fricu1 Creative Commons License 8 órája -3 1 86004

Próbálj meg a holokauszttal így "parodizálni"!

Ebben semmi paródia nem volt.

A paródia, de inkább közröhej, hogy a benne szereplő alakok a képernyőre kerülhetnek, és szabadon fröcsöghetnek.

Ha irónia lett volna, akkor van egy-egy cinkos kitekintés, egy mosoly, bármilyen jelzés a nézőknek.

Nem volt.

Ők ezt halálosan komolyan gondolják.

A paródiával való takarózás csak a felháborodásra kinyögött válasz-reakció.

Túltolták.

Olyan segget nyaltak, amit oda se raktak eléjük.

És ez az OPTIMISTÁBB verzió, mert ha ez volt velük szemben az elvárás, az sokkal rosszabb.

Még a bajeréknál is rosszabb...

Szervilis tempó. A nyerteshez dörgölődés.

Szánalmas, gumigerincű figurák.

Előzmény: vonRotburg (85996)
Váltok 2024 Creative Commons License 9 órája -3 0 86003

Gaudi-Nagy Tamás : Magyar Péter a tőle megszokott hazug és vádaskodó üzemmódban példátlan támadást indított az ügyvédi hivatásrend és az igazságszolgáltatás jogállami működése ellen ! 

bando53 Creative Commons License 9 órája -4 1 86002

Te meg tudatlan!

Előzmény: vonRotburg (86000)
vonRotburg Creative Commons License 9 órája -1 4 86001

Nem, délutánonként a te kommunikációdban áll be valami furcsa, nem túl előnyös változás. El nem tudom képzelni, hogy ennek mi lehet az oka. 

Előzmény: Váltok 2024 (85999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!