Keresés

Részletes keresés

Váltok 2024 Creative Commons License 2 perce 0 0 90723

Janóka pici emberke !

Ennyi telett tőled válaszként az írásomra ? Hát ez nagyon siralmas !

Előzmény: bosijani (90715)
vonRotburg Creative Commons License 10 perce 0 0 90722

Most sem kellett, azon dolgoznak, hogy ez így is maradjon.

A Duna vízállása se volt még ilyen alacsony.

Előzmény: Fricu1 (90717)
vonRotburg Creative Commons License 10 perce 0 0 90721

Érdekes, én nem találkoztam MP oldalán, szóval hajlok rá, hogy kamu kép.

De, feltételezve és meg nem engedve: helikopter pilóták, így védekeznek a rotorszél keltette por ellen.

Vagy: szégyellik, hogy MP-vel kell egy képen szerepelniük, ezért van rajtuk maszk.

Nem is értem, ez utóbbi miért nem jutott  még eszébe a nerpropahants roncsainak. Humortalan, száraz bagázs 😉 

Előzmény: Fricu1 (90718)
SSG 69 Creative Commons License 15 perce 0 0 90720
SSG 69 Creative Commons License 20 perce 0 0 90719

Pócs jól mondja!..☝️😉

https://www.facebook.com/share/v/1Gio1nKcBH/

Fricu1 Creative Commons License 30 perce 0 0 90718

Az lehet, de ezzel van tele minden tévé.

És felhívom a figyelmed arra, hogy ott a képen a forrás: a messiás saját fb oldala.

Következő magyarázkodás?

Előzmény: bosijani (90710)
Fricu1 Creative Commons License 30 perce 0 0 90717

A havária-tervhez havária kell.

EDDIG soha nem kellett leállítani.

SOHA, 42 év alatt.

Nektek 4 hónap alatt ez is sikerült.

4 hónapja tudja a messiás!

Ki is nyilatkozta, kiadta a feladatot. Személyesen!

Hogy meritek megkérdőjelezni?

Előzmény: bosijani (90709)
SSG 69 Creative Commons License 1 órája 0 0 90716

És ez most nagyon bánta a csőrödet nemigaz?.

A Hírtv már egyszer bebuktatta böszmét és a liberális csűrhét!.

Most is így lesz,csak idő kérdése!...;)

Előzmény: szimizso1 (90705)
bosijani Creative Commons License 1 órája 0 0 90715

Ahhoz mennyi ész kell,hogy nem 2006-ot irunk?

Le vagy 20 évvel maradva...😆😆😆

Előzmény: Váltok 2024 (90712)
SSG 69 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 90714

Az igazság nem odaát van!..☝️😉

https://www.facebook.com/share/r/1BqGhvksyA/

Előzmény: szimizso1 (90711)
SSG 69 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 90713

😂😂😂🤏🤏..Hát persze!!!..

Előzmény: szimizso1 (90711)
Váltok 2024 Creative Commons License 2 órája 0 1 90712

A paksi tököléssel kapcsolatban csak annyit , hogy ha tényleg nem lehetne hajón hozni a betonokat Kilitiből csak teherautón akkor is van a helikopteres bohóckodás helyett gyorsabb és olcsóbb megoldás .

1977-ben Dunaújvárosnál 48 óra alatt megépítettek egy kereskedelmi 1500 tonnás dunai bárkákból álló pontonhidat hozzá kiépítették az odavezető  vasutat mindkét parton ami átvezetett rajta .

Most 2006-ban erre nem képes a töketlen kormány! 

Egy ilyen hídra ráhajtva a teherautókkal és egy-két daruval gyorsan be lehet pakolni a betonkockákat , majd utána a termésköveket is .

Hetek óta tökörésznek és még a lejáratokat sem tudták megépíteni csak helikoptereznek ész nélkül rengeteg pénzt elbaxva ! 

Amúgy 2003-ban a Parlamentnél is építettek szórakozásnak egy hasonló hidat hipp-hopp !

Na de ehhez ész is kellene ami a tiszás kormánynak nincs ! A pontonhídhoz nem kell semmi extra mert bárkák vannak , honvédség van , vízügy van csak a vezetők esze hiányzik ! 

szimizso1 Creative Commons License 10 órája -1 1 90711

Magyar Péter most is jól megmondja. A fideszesek meg csak kussolnak, mert igaz amit a miniszterelnök mond:

https://www.youtube.com/watch?v=dvzn57ugaW0

bosijani Creative Commons License 12 órája -2 2 90710

szerkesztett videó,ezek a katonák a választás előtti hecckampányban voltak odarendelve,meg az olajfinomítókhoz is.

néztem jópár videót,sehol sincsenek így beöltözve.

Előzmény: Fricu1 (90708)
bosijani Creative Commons License 12 órája -2 2 90709

akkor,mi a büdös francér nem csinálták 2016 után,bármikor? jaaaa az nem gáz....

amúgy,azok a tervek nukleáris baleset,stb. készültek,nem rekordalacsony vízre.

Előzmény: Fricu1 (90707)
Fricu1 Creative Commons License 12 órája -2 2 90708

De.

12 tettek le azon a partszakaszon a helikopáter kedvéért.

A többit kamionnal vitték a partra, onnan került a bárkákba. Darukkal.

Megrendezett műsor.

Hívőknek.

Nem láttad a maszkos szerencsétlen katonákat a 40 fokban?

A barom rendező így "látta" az agyában.

Bepisiltek a lányok a látványtól.

Eddig ok, de ti is?

Bár manapság...

Előzmény: vonRotburg (90681)
Fricu1 Creative Commons License 12 órája -1 2 90707

Nem kell odamenni.

Az atomerőmű egy komoly, nemzetközi ellenőrzés alatt működő létesítmény.

Komoly mérnökök felügyelik 40+ éve, és nem volt baj eddig.

Természetesen részletes tervek vannak minden havária-helyzetre, az alacsony vízre is.

2016-ban már kész volt ez az intézkedési terv amit most Paksi Hapsi nagyúr előad,

mintha ő maga találta volna ki. gatyó most úgy adja elő, mintha ő találta volna ki...

Ennyit erről! 

Arról gondolkodj inkább, hogy ki és miért nem engedte, hogy elkezdjék a munkát már májusban, júniusban?

Te dolgoztál nagy beruházásokon.

Most 130 ember dolgozik - gatyó ezt állítja.

Pipafüst...

Előzmény: bosijani (90701)
-remény- Creative Commons License 13 órája -1 0 90706

https://www.facebook.com/reel/2688735484844195   Nos? A "néphangulat" lehetővé teszi,akár ezt is? 

szimizso1 Creative Commons License 14 órája -2 1 90705

Ez a hírtv kanális még működhet? :-(

bosijani Creative Commons License 15 órája -2 1 90704

vízügyi szakértő lettél..tudom a metróba is uszállyal vitték a zúzott követ....

ne erőlködj,vannak ott sokkal okosabbak nálad. oszt ne zavarjon a lóvé,ha 16 évig nem zavart.

Előzmény: Váltok 2024 (90703)
Váltok 2024 Creative Commons License 15 órája -2 1 90703

Janó Bammeg ! Csak nyomod a vezéred meg tudatlan alattvalói süket szövegét ! 

Háromszor leírtam , hogy bárkákkal oda lehet vinni a cuccot a 2 méteres hajózóuti vízszintnél ami most van és helikopterek nélkül berakni azt autódaruval vagy a III.-as úszódaruval ! 

Vergődjél még ezen nekem már elegem van a dilettantizmusból meg a pénz szórásból ! 

Előzmény: bosijani (90701)
Váltok 2024 Creative Commons License 15 órája -2 2 90702

Ne erőlködj kisember ! 

Ha lennének ott okosok nem helikopterekről dobálnák drótkötelekkel együtt a Dunába a betonkockákat horribilis pénzért ! 

Előzmény: bosijani (90699)
bosijani Creative Commons License 15 órája -2 1 90701

Miért van szükség a betonra és a helikopterekre?

Alacsony vízszint: A Duna vízállása túlságosan lecsökkent, ami veszélyezteti az erőmű hűtéséhez szükséges víz felvételét. [1, 2, 3] Fenékküszöb építése: A mederbe helyezett többtonnás betonelemekkel és kövekkel egy víz alatti gátat (küszöböt) hoznak létre, amely kicsit megemeli és visszaduzzasztja a vizet az érintett szakaszon. [1, 2] Gyorsaság és hozzáférhetőség: A rekord alacsony vízállás miatt a nehéz uszályok vagy vízi munkagépek nem tudnak biztonságosan mozogni a sekély mederben, így a katonai helikopterek tudják csak a pontosan kijelölt helyekre emelni a többtonnás betonkockákat. [1, 2, 3]

ollóztam...kielégít? 

de,ha jobbat tudsz,menj oda,ott oszd az eszet.

Előzmény: Váltok 2024 (90698)
Váltok 2024 Creative Commons License 15 órája -2 1 90700

Janóka ! 

Ha esetleg neked bábeli zürzavar , hogy mit jelent az üzemóra költsége egy repülő szerkezetnél  :

50-100-500 óránkénti felülvizsgálatok díjai . Fődarabok cseréjének költségei . Értékcsökkenés . stb. 

A szóban forgó Airbus A 225 M helikopterek amikkel dobálják a betonokat a Dunába , gázturbinájainak , mert kettő van csere ára darabonként 900 000 000 forint ! A kettő egymilliárd nyolszázmillió ! 

Na ezért nem kellene ezekkel feleslegesen bohóckodni éskavicsokat dobálni ! 

bosijani Creative Commons License 15 órája -2 1 90699

irtam,ne okoskodj,nem való az neked. vannak ott elegen,akik tudják mit csinálnak.

Előzmény: Váltok 2024 (90698)
Váltok 2024 Creative Commons License 15 órája -2 3 90698

Janóka ! 

A Fityisz már nem létezik , most a tiszaros dolgokról regélj  ! 

Leírtam világosan , hogy egy helikopter üzemórája 1,5 millió forint , ehhez jön a 800 literes kerozin fogyasztás ami meg 960 000 forint óránként = 2 460 000/ gép  . Az a 4 gépnél ez óránként = 9 480 000 .

Egy gép max fél óra alatt tud felemelni , helyére szállítani , becélozni és leejteni egyetlen kockát tehát egy óra alatt kettőt ! 

Na akkor mia nem olcsó picike ? Erről rebegjél itt nekem ! 

Előzmény: bosijani (90696)
Váltok 2024 Creative Commons License 16 órája -2 2 90697

Csak úgy kíváncsi lennék mennyibe kerül ez a paksi színház naponta az adófizetőknek mikor naponta szerepel Pötyike a környéken mintha nélküle megállna ott a munka ? 

Helikopter , motorcsónakok , kishajók , honvédség kivezénylése teljes harci díszben 50 fokon a napon ! 

Tényleg elmeháborodott ( bár tudtuk eddig is  ) ez a félnótás kabarészínész! 

Csak elküldtem volna a búsba a beöltöztetett katonák helyében ,mikor izzadtak mint a ló a balfax miatt 50 fokban napon , teljes harci felszerelésben a Petyinkó show miatt ! 

A kis pöcs meg lábat áztatott a Dunában ! 

Kabaré ez a kis nyikhaj ! Ja meg a választói is ha nem veszik észre mit csinál a királyuk! 

bosijani Creative Commons License 16 órája -3 2 90696

maradj a metrónál,ott is az alagútban. azé vannak ott,hogy megoldják. inkább követ hordjon a helikopi,mint esküvőre szijjártót,vagy focimeccsre orbánt.

nyugodj bele,ez nem 5x-es tulárazós buli,mint a fidesz idejében...

Előzmény: Váltok 2024 (90695)
Váltok 2024 Creative Commons License 16 órája -2 1 90695

Janóka ! 

Leírtam már kétszer , hogy a kis merülésű 1500 tonnás teherbírású bárkákkal kellene oda hordani amik merülése 500 tonnánál 1 méter ! Ezek a jelenlegi vízállásnál sodorvonalban simán lejönnek Kilititől Paksig ! 

A bárkákat a helyszínen keresztbe fordítva lehorgonyozni ahol a gát épül és egy melléjük álló honvédségi pontonra rakott 5 tonnás bírású teherautó daruval szépen beengedni egy önkioldó ollós cuccal a helyükre és nem heliopterről drótkötelekkel együtt bedobálni a Dunába milliárdokért ! 

A másik süket szövegedre is van válasz , miszerint az úszó daru megfeneklik ! 

Nos a legnagyobb a Klark Ádám 200 tonnás bírású tehát oda felesleges lenne .Annak a merülése 1,8 méter .

Viszont ott a III. -as számú ami 5 tonnát bír emelni ott tökéletesen tudna dolgozni mert a merülése 0,8 méter ! 

Na ennyit erről kisember . Maradj meg a malternál ahhoz értesz és ne kekeckedj azzal , hogy majd én mozgólépcsős építek oda mozgólépcsőt a Dunába amin leviszik a betonkockákat a vízbe ! 

Csak mondom neked malter szakértőnek én mozgólépcső szakértő , hogy egy mozgólépcső lépcsőkocsijának a teherbírása 250 kiló és nem 2 tonna ! 

Előzmény: Váltok 2024 (90693)
bosijani Creative Commons License 16 órája -2 2 90694

odamész,oszt felőlem hordhatod kettesével...  :o)

Előzmény: Váltok 2024 (90693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!