Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
A paksi tököléssel kapcsolatban csak annyit , hogy ha tényleg nem lehetne hajón hozni a betonokat Kilitiből csak teherautón akkor is van a helikopteres bohóckodás helyett gyorsabb és olcsóbb megoldás .
1977-ben Dunaújvárosnál 48 óra alatt megépítettek egy kereskedelmi 1500 tonnás dunai bárkákból álló pontonhidat hozzá kiépítették az odavezető vasutat mindkét parton ami átvezetett rajta .
Most 2006-ban erre nem képes a töketlen kormány!
Egy ilyen hídra ráhajtva a teherautókkal és egy-két daruval gyorsan be lehet pakolni a betonkockákat , majd utána a termésköveket is .
Hetek óta tökörésznek és még a lejáratokat sem tudták megépíteni csak helikoptereznek ész nélkül rengeteg pénzt elbaxva !
Amúgy 2003-ban a Parlamentnél is építettek szórakozásnak egy hasonló hidat hipp-hopp !
Na de ehhez ész is kellene ami a tiszás kormánynak nincs ! A pontonhídhoz nem kell semmi extra mert bárkák vannak , honvédség van , vízügy van csak a vezetők esze hiányzik !
Janó Bammeg ! Csak nyomod a vezéred meg tudatlan alattvalói süket szövegét !
Háromszor leírtam , hogy bárkákkal oda lehet vinni a cuccot a 2 méteres hajózóuti vízszintnél ami most van és helikopterek nélkül berakni azt autódaruval vagy a III.-as úszódaruval !
Vergődjél még ezen nekem már elegem van a dilettantizmusból meg a pénz szórásból !
Alacsony vízszint: A Duna vízállása túlságosan lecsökkent, ami veszélyezteti az erőmű hűtéséhez szükséges víz felvételét. [1, 2, 3]
Fenékküszöb építése: A mederbe helyezett többtonnás betonelemekkel és kövekkel egy víz alatti gátat (küszöböt) hoznak létre, amely kicsit megemeli és visszaduzzasztja a vizet az érintett szakaszon. [1, 2]
Gyorsaság és hozzáférhetőség: A rekord alacsony vízállás miatt a nehéz uszályok vagy vízi munkagépek nem tudnak biztonságosan mozogni a sekély mederben, így a katonai helikopterek tudják csak a pontosan kijelölt helyekre emelni a többtonnás betonkockákat. [1, 2, 3]
A szóban forgó Airbus A 225 M helikopterek amikkel dobálják a betonokat a Dunába , gázturbinájainak , mert kettő van csere ára darabonként 900 000 000 forint ! A kettő egymilliárd nyolszázmillió !
Na ezért nem kellene ezekkel feleslegesen bohóckodni éskavicsokat dobálni !
A Fityisz már nem létezik , most a tiszaros dolgokról regélj !
Leírtam világosan , hogy egy helikopter üzemórája 1,5 millió forint , ehhez jön a 800 literes kerozin fogyasztás ami meg 960 000 forint óránként = 2 460 000/ gép . Az a 4 gépnél ez óránként = 9 480 000 .
Egy gép max fél óra alatt tud felemelni , helyére szállítani , becélozni és leejteni egyetlen kockát tehát egy óra alatt kettőt !
Na akkor mia nem olcsó picike ? Erről rebegjél itt nekem !
Csak úgy kíváncsi lennék mennyibe kerül ez a paksi színház naponta az adófizetőknek mikor naponta szerepel Pötyike a környéken mintha nélküle megállna ott a munka ?
Helikopter , motorcsónakok , kishajók , honvédség kivezénylése teljes harci díszben 50 fokon a napon !
Tényleg elmeháborodott ( bár tudtuk eddig is ) ez a félnótás kabarészínész!
Csak elküldtem volna a búsba a beöltöztetett katonák helyében ,mikor izzadtak mint a ló a balfax miatt 50 fokban napon , teljes harci felszerelésben a Petyinkó show miatt !
A kis pöcs meg lábat áztatott a Dunában !
Kabaré ez a kis nyikhaj ! Ja meg a választói is ha nem veszik észre mit csinál a királyuk!
maradj a metrónál,ott is az alagútban. azé vannak ott,hogy megoldják. inkább követ hordjon a helikopi,mint esküvőre szijjártót,vagy focimeccsre orbánt.
nyugodj bele,ez nem 5x-es tulárazós buli,mint a fidesz idejében...
Leírtam már kétszer , hogy a kis merülésű 1500 tonnás teherbírású bárkákkal kellene oda hordani amik merülése 500 tonnánál 1 méter ! Ezek a jelenlegi vízállásnál sodorvonalban simán lejönnek Kilititől Paksig !
A bárkákat a helyszínen keresztbe fordítva lehorgonyozni ahol a gát épül és egy melléjük álló honvédségi pontonra rakott 5 tonnás bírású teherautó daruval szépen beengedni egy önkioldó ollós cuccal a helyükre és nem heliopterről drótkötelekkel együtt bedobálni a Dunába milliárdokért !
A másik süket szövegedre is van válasz , miszerint az úszó daru megfeneklik !
Nos a legnagyobb a Klark Ádám 200 tonnás bírású tehát oda felesleges lenne .Annak a merülése 1,8 méter .
Viszont ott a III. -as számú ami 5 tonnát bír emelni ott tökéletesen tudna dolgozni mert a merülése 0,8 méter !
Na ennyit erről kisember . Maradj meg a malternál ahhoz értesz és ne kekeckedj azzal , hogy majd én mozgólépcsős építek oda mozgólépcsőt a Dunába amin leviszik a betonkockákat a vízbe !
Csak mondom neked malter szakértőnek én mozgólépcső szakértő , hogy egy mozgólépcső lépcsőkocsijának a teherbírása 250 kiló és nem 2 tonna !