Az Ukrajnai háború megelőzhető lett volna, ha a politikusok alkalmazták volna azt a filozófiai tételemet, ami miatt lefagyott a ChatGPT MI motorom, röviden és magyarul a papagájom !
De ha minden keménykedést megengednének a moderátorok, akkor az egész Index - web.portált megszüntetnék ; ha meg nem, akkor Brüsszelben "kukorékolnának" .
Hanem én már előhozakodtam vele, hogy sokan ismerk a PHP nyelvet: evvel a saját házi szervereden bármi "szabed Európa rádiót" hozhatsz létre: akár 40 db ilyen is lehetne Magyarországon, emelyben a "vendéglő" oldalát döngethetnék a "vidámak" ♥
Megnéztem ezt az M1 TV híradót máma . Hogy is mondjam: "valami van ottan" :(
Én oda-oda szoktam mondogatni, de én sem mondhatok ki mindent .
Chipeket ültetek belém ... itt szlovákiában nem tűnnek fel a civil ruhás rendőrök "munkássága", gyakran pirosas ruhában tevékenykedek, mert ugye ha nincs vér, akkor ... "szjv megállásan húnyt el" a szlovákiai magyar :(
- Még! De majd néhány napos gyógykezelés (napi 5 beöntés) után önként jelentkeznek a frontra.
"- Én azt hiszem, hogy maga szimuláns - förmedt rá vejkre a másik orvos.
- Kérem, uraim - tiltakozott vejk -, én egy csöppet se vagyok szimuláns, én egy igazi hülye vagyok, tessék utánanézni a České Budějovice-i 91. gyalogezred irodájában vagy a karlíni kiegészítő-parancsnokságon"
Kiújult a probléma, hogy Ukrajnában aránytalanul viszik a magyar katonákat a legvéresebb frontszakaszokra !
Meg kell próbálni nekik pszichiátertől hamis orvosi papírokat szerezni, mert vele Magyarországra lehet jönni ! - mint ahogyan aláb a másik hsz-omban. is van . Pl. a szkizofrénia diagnózisa annyira visszás, hogy talán ez alkalmas lene rá .
Ha az ukrajnai magyar férfiak szereznének maguknak ilyen papírokat, akkor nem vinnék, ill. nem vihetnék őket a frontra, és a magyar határon is átengednék őket Magyarországra !
Az ember a legagresszívabb állat a Földön, de ugyanakkor igen gyáva. Csak csoportban és tömegben van nagy arca a legtöbbnek.
Erre a pszichológiai alapra kell építenie a sikeres háborús politikának, eszköze a propaganda, média, feladata kettős: mass formation és ellenségkép alkotás. Általában része a rasszizmus, eszköze az uszítás bármely formája, "negatív hős képzése", vonások eltúlzásával vagy egyszerűen kitalálásával. Ez elítélendő cselekmény is lehet, ilyen a casus belli.
Mr Jones értelmezésével ellentétben, ezt természetesen minden résztvevő fél alkalmazza. Van, akinek kevésbé kell, a körülményektől függően. Mivel mi itt a nyugati kötelékben vagyunk, minket nyugati propagandával bombáznak, ez természetesen a patás Putyin, agresszor Oroszország ellenségképpel jön. Aki nem ebben a tömegben üvöltözik, annál nem működött a propaganda. Szerintem azért nem veszik be sokan(ha ez sok? én fordítva látom), mert van az internet és az ukránok nagyon átlátszóan, nevetséges túlzásokkal hazudoznak.
Putyinnak ugyanezen oknál fogva könnyű dolga van, csak rájuk kell mutatni.
Sajátossága még a jelen háborúnak, hogy proxy háború. A két egymással ütköző nagyhatalom közül az egyik egy bábon át harcol(USA-Ukrajna). Itt a támogató szerepű háttér aktornak a saját tömegét pl. a báb iránt érzett részvéttel: áldozati szerepben való feltüntetéssel lehet pl. motiválnia(becsapnia). Távoli frontok esetén ez nem is olyan fontos.
A lényeg: tömegpszichózis. Kiiktatni a gondolkodást, gyűlöletre, félelemre kapcsolni és közös ellenségképpel egybekovácsolni a tömeget. Hagyományosan itatni is szokták a katonákat, a félelem és óvatosság leküzdéséért.
Ha az egyik katonai parancsnokod pisztolyt adna a kezedbe, és azt parancsolná neked, hogy lődd fejbe az összekötözött családtagodat, akkor mit tennél ?