Gyermekkorától kezdve a fizikai anomáliák, a különleges, jelenlegi tudásunk alapján nem megmagyarázható jelenségek érdekelték. Ennek az érdeklődésnek köszönhetően karrierje során olyan kutatási témák foglalkoztatták, mint a gömbvillámok, az életenergia mérése, a hidegfúzió megvalósíthatósága vagy a piramisok technikai jelentősége. Témái miatt napjaink egyik legérdekesebb, és legmegosztóbb magyar kutatója, a szkeptikusok kedvelt céltáblája.
Jelenleg a tudományágak felosztásában a fizikának két fő ága van és azon belül persze sok száz és ezernyi további elágazása. A kísérleti fizika és az elméleti fizika. Már az elméleti fizikát sem lenne szabad letisztult fizikának tekinteni, mert a legtöbbször az ott megjelentek, csak spekulációk és empirikus kísérletekkel és tesztelésekkel nincsenek megfelelően alátámasztva. Illetve sokszor csak más kitalációkkal próbálnak, egyes kitalációkat bizonyítani. Már az elméleti fizika is kellőképpen a misztikum világa.
Viszont találkozni lehet másfajta fizikai felosztási próbálkozásokkal is. Ezek egyike az újfizika fogalom, a másik kevésbé ismert a szuperfizika jelenség. Ezeket fogom itt most elemezni. Mivel nagyon sok közös szála van az egely féle jelenséggel, itt van a feltárásomnak a legjobb helye.
Egely célja mi volt a Tévtechnológia sorozattal? 1. Olajipar fizette le, hogy írjon félrevezető anti-elméleteket a szabadenergia elterjedésének akadályozása érdekében? 2. Elhitetni az olvasókkal azt, hogy ez a téma nekik magas, ezért bízzák őrá mint szakértőre, magas támogatási összegekért. 3. Egyike azoknak akik a rabenergia számláinak nézegetésére recskáznak. Vagy arra hogy más szenved a magas energiaáraktól és szennyező energetikától.
Nagyon érdekelne hogy egyeseknek mi a célja a szándékos ködösítéssel. Sőt még a jelenlegi fizika ködösítésével is. Túl érthető és logikus a jelenlegi fizika?
"Egely Gyurit ismertem régebben személyesen is, meg az ő ismeretségi körét is. Gyakorlati analfabéta a a mechanikához, elektronikához, a gépészethez és a fizikához is. Csak a handabandázáshoz ért."
Látom, megtalálta a zsák a foltját. A hasonló a hasonlóval bandázik... XDDD
Egely Gyurit ismertem régebben személyesen is, meg az ő ismeretségi körét is. Gyakorlati analfabéta a a mechanikához, elektronikához, a gépészethez és a fizikához is. Csak a handabandázáshoz ért. Tehát én két csavar megfelelő meghúzását sem bíznám rá.
Annyi a különbség az itteni flúgos"fizikusunkhoz' képest, hogy ő legalább az arcával és a nevével felvállaltan publikált is. Videókban, előadásokban és könyvekben is. Amik persze zagyvaságok, de oda is van már téve.
Egyelyben és a többi szabadenergia kutatóban legfőbb közös tulajdonság az irigység. Bármire képesek annak érdekében, nehogy rajtuk kívül másnak is lehessen ingyenenergia készüléke. Ezt annak árán is el szokták érni, hogy önmaguknak sem lett.
Továbbá nekiállnak fúrni, faragni, építeni úgy, hogy az adott készüléknek a működési magyarázatát sem ismerik. Ez épp olyan, mint amikor a pápua bennszülöttek szalmából elkészítették az istenek kétfedeles repülőgépének pontos mását. Aztán tanakodtak miért nem repül. Hisz mindent jól csináltak. Még a gép motorjánál a gyújtóvezetéket is elkészítették pontosan ugyanolyan vastag liánból. Mégsem működött. Minek a nyóc osztállyal is megérthető és néhány mondatban is elférő VALÓS elmélet, elég építeni. :))
Szász önmagában érdekes, hat különféle anyaggal végzett, ejtős kísérlete (itt tekinthető meg videón), ha mérési hiba volt, akkor drámaian hasonlít az Egely-kerék leleplezése folyamatára.
Ott magam kezdtem el először kísérletezni, hogy mekkora nagy buraszerűen, vagy befőttesüveg-szerűen lezáró térfogatot kell használni, ahol már kialakulhat a belső légmozgás. Meg a lámpák "fénynyomás" befolyásoló témát is elsőként dobtam be és teszteltem.
Szász ejtős kísérleténél is, már minimális légmozgás, légritka tér nyomáskülönbség, vagy radiométer hatás MÉRÉSI HIBÁT okozhatott. Ezt mérési hibákat kizáró kontroll kísérletekkel ellenőrizni kellett volna. Nem csak feltétlenül neki, hanem a bírálóinak is.
Amúgy Egely kerék szélhámosság ügyében lenne még teendője a Sz_eptikus Társaságnak. Összeseperni a fennmaradt apróbb szemetet a nagy takarításom után. Mert hiába vették ki a Minisztériumok által felügyelt természetgyógyászati vizsgakérdések közül, hiába lett bizonyítva, hogy csak egy 72 ágú szélforgó, hiába lett az is bizonyítva, hogy betegségre ösztönzi a használóit, a mai napig kereskedelmi forgalomban van. ~ 130 ezer forintért árulják. Sőt számos helyen ma is ugy népszereűsítik valótlanul és megtévesztéssel, hogy az bioenergia objektív mérőeszköze.
HAJRÁ!!!
Ezt az utóseprés dicsőségét ... el fogom ismerni írásaimban, ha megteszik.
Az itteni flúgosfizika képviselője és Egely György között rengeteg hasonlóság és párhuzam van.
1. Egyikük sem fizikusi végzettségű, de még is lebegtetik az a látszatot, mintha azok lennének.
2. Mindkettőjüknek van egyfajta üldözöttségi mártír jelmezük
3. Mindketten gyártanak különféle konteokat és összeesküvés elméleteket.
4. Mindkettő valamiféle teljesen új és csodafizikát ígér, úgy hogy a nagyon biztos alapokon álló fizika téteket tagad meg közben.
5. Mindkettőjük, csak másoktól koppint, egyiknek sem volt semmifele eredeti ötlete. Egely a kereke, korábbi USA termék utánzat. Flúgosfizikus Szász és Jánossy Fizikusokat utánozza.
6. Mindkettő egyfajta gerilla marketinggel, feltűnési viszketegséget használt és használ. Nagy lódítások.
A magyar Wikipédián a "Tudomány" és az "Egely György" szócikket is én indítottam és töltöttem fel alap adatokkal. Hozzám tartozik az " Egely kerék kisokos" blog is.
Szász ejtős kísérlete (itt tekinthető meg videón), ha mérési hiba volt, akkor drámaian hasonlít az Egely-kerék leleplezése folyamatára. Ott magam kezdtem el először kísérletezni, hogy mekkora nagy üveget kell használni, ahol már kialakulhat a belső légmozgás. Meg a lámpák "fénynyomás" befolyásoló témát is elsőként dobtam be és teszteltem. Szász ejtős kísérleténél is, már minimális légmozgás, légritka tér nyomáskülönbség, vagy radiométer hatás MÉRÉSI HIBÁT okozhatott. Ezt mérési hibákat kizáró kontroll kísérletekkel ellenőrizni kellett volna. Nem csak feltétlenül neki, hanem a bírálóinak is.