Keresés

Részletes keresés

martinaxe7 Creative Commons License 2024.07.26 -1 0 91
martinaxe7 Creative Commons License 2024.06.16 -1 1 90

„Ha bármilyen üzenetük van, azt szívesen kézbesítjük Moszkvának”, mondta Szijjártó a svájci békecsúcson

 

Nem kell

 

Látják Online

 

Real Time

pici mici a pók Creative Commons License 2024.05.19 -1 1 89

 https://telex.hu/direkt36/2022/03/01/kemek-bizniszek-bunozok-amikor-orbanek-az-oroszoknak-kedveztek-a-nyugati-erdekek-helyett

 

  • Simicskáék ekkoriban még Orbán szoros szövetségeseiként a Fidesz gazdasági háttérországát irányították, és azért utaztak Oroszországba, hogy a majdani kormányzáshoz hasznos kapcsolatokat építsenek ki. Útjuk a Lubjanka téren álló egykori KGB-székházba vezetett, ahol a hírhedt szovjet titkosszolgálat utódszervezetének, az FSZB-nek a tisztviselőjével tárgyaltak. (Korábban Vlagyimir Putyin is az FSZB igazgatója volt, fiatalon pedig a KGB tisztje volt.)

 

 

Kémkedés miatt vehették őrizetbe Londonban a Fidesz-közeli elitképző vendégoktatóját

Belföld

2022. október 18. – 10:18

 

https://telex.hu/belfold/2022/10/18/john-laughland-kemkedes-oroszorszag-mcc

pici mici a pók Creative Commons License 2024.05.19 0 1 88
  1. Majd egy napig tartó hallgatás után közleményben reagált a kormányzati tájékoztatási központ a kérdésre, hogy miért is küldi el titkosítva egy orosz szerverre a kitöltők adatait a kormány nemzeti konzultációs honlapja. "A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak" - kezdik a magyarázkodást arról, hogy a honlap miért küldi el harmadik félnek, külföldre a felhasználók adatait, amikor adatvédelmi nyilatkozatában ennek ellenkezőjét állítja.

     

     

     

    Egy EU és NATO tagországtól viszont meglepő az orosz cég megoldását választani egy kormányzati oldalhoz, különösen, hogy 2011-ben kiderült: a Yandex adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal, például az egyik ellenzéki blogger támogatóinak listáját is átadták az FSZB-nek, azokét, akik a Yandex Paypalhoz hasonló fizetős szolgáltatásán keresztül támogatták Alekszej Navalnijt.

    A magyar kormányzati oldal alaposabb elemzése során egyértelműen kiderült, hogy az orosz szerverekre küldi a felhasználók által beírt adatokat, tehát nem csak azt, hogy hova kattintanak az oldalon, hanem a nevüket, emailcímüket és életkorukat is, amit a Nemzeti Konzultáció kitöltése előtt meg kell adni.

  • Az Átlátszó megszerzett egy szeptemberben aláírt szerződést, ami szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel.

 

 

 

 

 

 

 

pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.13 0 1 87

Oh hat BIZUNK A RUSZKIBAN, miert ne tennenk?

 

 

 

Szijjártó Péter elmondta, mi a célja Moszkvában

  • Magyarország arra törekszik, hogy a jelenlegi geopolitikai körülmények közepette is, a nemzeti érdek érvényesítése mellett kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést folytasson Oroszországgal” – írta Szijjártó Péter külügyminiszter, aki Moszkvában indította a pénteki napot.

 

  • „A magyar–orosz együttműködés stratégiailag kiemelt területeken komoly fontosságú hazánk számára, így biztonságos energiaellátásunk sem lenne garantálható az Oroszországgal való kapcsolatok fenntartása nélkül. A szankciók nem sújtják a mezőgazdasági és az egészségügyi területeket sem, így továbbra is támogatjuk a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok orosz piacon történő terjeszkedését, és szorgalmazzuk az egészségügyi együttműködés fejlesztését is” – fogalmazott a külügyminiszter.

 

 

pici mici a pók Creative Commons License 2022.07.15 0 1 86

Nyugati szövetségesek furcsállják az Orbán-kormány enyhe reakcióját a külügy orosz hekkelésére

Direkt36 Belföld

2022. július 14. – 13:02

 

 

https://telex.hu/direkt36/2022/07/14/nyugati-szovetsegesek-furcsalljak-az-orban-kormany-enyhe-reakciojat-a-kulugy-orosz-hekkelesere

 

Azt kell megnézni, hogyan kezelik. Milyen gyorsan szüntetik meg a fertőzést, értesítik-e a partnereket, a nyilvánossághoz fordulnak-e, és milyen politikai választ adnak.

Ez már mind-mind a megtámadott fél felelőssége, nem az oroszoké” – mondta a diplomata, utalva arra, hogy az Orbán-kormány nem lép fel nyilvánosan az orosz kiberkémkedés miatt, sőt az elmúlt hónapokban a magyar kormány a háború ellenére is tett újabb gesztusokat a Kreml számára.

 

Magyarország részéről ugyanakkor sem a külügy orosz feltörése, sem a korábbi más kibertámadások esetében nem került sor szankciók kivetésére. „Azt nem tudom megtenni, hogy minden egyes országgal, ahonnan ilyen támadások indulnak, felfüggesztem az együttműködést, mert akkor gyakorlatilag nagyon külpolitikára már nem is lenne szükség” – érvelt a politikai válaszlépések ellen Szijjártó Péter a parlament külügyi bizottságában május 18-i miniszteri meghallgatásán, amikor a minisztériuma elleni orosz kibertámadásokról kérdezték.

Kampányhazugságból sikeres védekezés

A magyar kormány a Direkt36 márciusi cikkének megjelenése után először mindent tagadott, és cikkünket egy március 29-i nyilatkozatban a külügy kampányhazugságnak minősítette. Pár nappal később, a Fidesz választási győzelme után Orbán Viktor miniszterelnök viszont már egészen más hangot ütött meg.

martinaxe7 Creative Commons License 2022.04.13 0 0 85

Polt lexarja a trollokat

martinaxe7 Creative Commons License 2022.04.13 0 0 83

Aki tisztában van vele, hogy az őrizetére bízott értékeket rendszeresen ellopják, és ezt nemcsak hagyja, hanem elő is segíti, majd eltitkolja, az nem áldozat, hanem bűnsegéd.

 

A kormánynak és a kormányfőnek tudnia kellett, hogy az ország rendszeres orosz kibertámadás célpontja, erre pedig úgy reagált, hogy előbb leépítette a kibervédelmet, majd ezt az egészet eltitkolta – tette hozzá.

 

https://24.hu/belfold/2022/04/13/putyin-hackerei-a-magyar-kulugyben-csak-vetseg-miatt-nyomoznak/

Nadapi Creative Commons License 2022.04.01 0 0 81

Sajnos ennyit tud a külügy(miniszter)

Előzmény: Darius Sheepgold (78)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.01 0 0 80

kellene, de néhány propahantistán kivül, mindenki leszarja

Előzmény: Darius Sheepgold (78)
Nadapi Creative Commons License 2022.04.01 0 1 79

Orbán nem szólt a NATO-nak, hogy a külügy titkosított rendszerét a ruszkik feltörték.Így a  külügy által  készített NATO tanácskozás felkészítő anyagát is megkapta Putykó.

Előzmény: Wic (71)
Darius Sheepgold Creative Commons License 2022.04.01 0 1 78

ez gyakorlatilag hazaárulás, erről kéne szólnia mindennek a hazai nyilvánosságban.

 

https://hvg.hu/itthon/20220331_orosz_hackerek_kemeny_pal_szent_ivanyi_istvan_szijjarto_peter_taskent_nagykovetseg?

 

 

 

Majd az átköltözést követően, egy alkalommal a munkaidő előtt, a biztonsági felelős elsőként érkezett a követség épületébe és döbbenten tapasztalta, hogy a biztonsági berendezés nem működött és az épület tárva-nyitva állt. Megdöbbenését fokozta, amikor felfedezte, hogy a különlegesen védett helyiség ajtaja is nyitva van. Ekkor már világos volt számára, hogy illetéktelen, ellenséges behatolás történt” – olvasható a beszámolóban.

 

Kemény erről tájékoztatta a nagykövetét és a szolgálati utat betartva ezt azonnal jelentette az illetékes helyettes államtitkárnak, aki a keleti nyitásért volt felelős. Legnagyobb meglepetésére a helyettes államtitkár letorkollta, majd pedig emelt hangon azt közölte vele, hogy „állítsd le magad!”.

Nadapi Creative Commons License 2022.04.01 0 0 77

Azt akarod mondani, hogy a NATO tanácskozásra a Külügy nem készít külpolitikai elemzést és felkészítő anyagot a magyar delegáció számára? Na árkot röhögök köréd!

Előzmény: Wic (76)
Wic Creative Commons License 2022.04.01 -6 0 76

Szerinted, ha majd egy éve fel tudja törni az orosz titkosszolgálat a NATO rendszerét, az nem lenne hír mindenhol a világban?

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.31 0 3 75

Valamiért csak megkapta szíjjártó a szovjetúnió hőse rendet.

Előzmény: Wic (74)
Wic Creative Commons License 2022.03.31 -7 0 74

Nem fogják megérteni, nem ez a dolguk. Mantrázzák, amit a szájukba rágtak.

Már a TÜK gépek se lehetnek hálózaton, a NATO adatok meg árnyékolt, "mindenmentes" szobában vannak... a NATO saját hálózatát meg tuti nem törték fel.

Előzmény: NOMomentum (73)
NOMomentum Creative Commons License 2022.03.31 0 0 73

és még a legbizalmasabb információkhoz is hozzáfértek. - A baj ezzel csak annyi, hogy titkos iratokat nagyon nem szoktak hálózatra kötött gépen írni. Az hogy filmeken nem így van nem azt jelenti, hogy a valóság is olyan mint amit a filmeken látsz.

Előzmény: Traubi (67)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.31 0 1 72

Hazaárulás is felmerülhet a szovjetúnió hőse érdemrenddel kitüntetett külügyminiszter hivatali szerverfeltörésénél:

 

https://hirklikk.hu/kozelet/segitettek-e-hazaarulok-az-orosz-hirszerzes-magyarorszagi-tamadasat/396004/

Wic Creative Commons License 2022.03.31 -7 1 71

Ha az oroszok feltörték a VHK szoba titkosítását, akkor bármelyik NATO adathoz hozzáférhettek.

Mivel az ilyen szobák titkosítását NATO-megfelelőségű titkosítással védik, ez azt jelenti, hogy az oroszok a NATO titkosítását törték fel. Tehát bárhol a világon hozzáférhetnek bármilyen NATO adathoz, nem pedig csak Magyarországon.

 

Ha ez így lenne, a NATO már mindenhol lecserélte volna a titkosítását valami újabbra.

Előzmény: kibújtaszög (63)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.31 0 0 70

A figyelmeztetést azonban semmilyen további intézkedés nem követte, az érintettek semmilyen más információt, utasítást nem kaptak arról, mit kellene másképp csinálniuk – annak ellenére, hogy a Direkt36 beszámolója szerint 2021 második felére már azt is tudták a Külügyminisztériumban, hogy az orosz titkosszolgálat teljesen feltörte a minisztérium informatikai rendszerét, és még a legbizalmasabb információkhoz is hozzáfértek.

 

 

Szerinted csoda ilyen megalázkodással?

rakd be ezt a képet

https://img.index.hu/imgfrm/6/8/9/1/MED_0017026891.jpg

Előzmény: Nadapi (66)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.31 0 1 69

A kormánypártok gyáván megfutamodtak a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

 

https://hirklikk.hu/kozelet/a-kormanypartok-gyavan-megfutamodtak-a-nemzetbiztonsagi-bizottsag-uleserol/

gcorvaksz Creative Commons License 2022.03.30 -1 0 68

я тоже ты не, хорошо тоже ты не.

Előzmény: Traubi (67)
Traubi Creative Commons License 2022.03.30 0 3 67

Informatikusok:

- Miniszter úr, az orosz titkosszolgálat teljesen feltörte a minisztérium informatikai rendszerét, és még a legbizalmasabb információkhoz is hozzáfértek.

 

szijártó:

- Ócseny harasó!

Előzmény: Nadapi (66)
Nadapi Creative Commons License 2022.03.30 0 2 66

Egy éve szóltak a külügy informatikusai a diplomatáknak, hogy minden leütésüket más is olvassa

  •  

Egy éve már jelezte a Külügyminisztérium informatikai szolgálata külföldön dolgozó magyar diplomatáknak, hogy mások is hozzáférnek a számítógépükhöz, de a figyelmeztetésen túl más nem történt – írja az Azonnali.

Kedden a Direkt36 írt arról, hogy az orosz titkosszolgálat szolgálatában álló hekkerek már évekkel ezelőtt megtámadták és feltörték a külügyminisztérium informatikai rendszereit, a Bem téri minisztérium és a több mint 90 külképviselet több mint 15 objektumának számítógépei mind-mind érintettek, és a fertőzöttség most is aktív. 

Az Azonnali információi szerint a külügy informatikai szolgálata személyre szabottan küldött figyelmeztetéseket emailben egy éve mintegy száz magyar diplomatának, hogy amikor az illető a hivatali számítógépét használja, 

„minden egyes leütést a klaviatúrán valahol avatatlanok is olvasnak”. 

A figyelmeztetést azonban semmilyen további intézkedés nem követte, az érintettek semmilyen más információt, utasítást nem kaptak arról, mit kellene másképp csinálniuk – annak ellenére, hogy a Direkt36 beszámolója szerint 2021 második felére már azt is tudták a Külügyminisztériumban, hogy az orosz titkosszolgálat teljesen feltörte a minisztérium informatikai rendszerét, és még a legbizalmasabb információkhoz is hozzáfértek.

Az Azonnali információi alapján a minisztérium informatikai szolgálata már korábban is érezhette, hogy baj van, de a figyelmeztetésen túl nem történt semmi, miközben a kínai informatikai eszközökkel kapcsolatban sokkal bizalmatlanabb volt a minisztérium, külön figyelmeztették a diplomatákat, hogy bizonyos márkájú telefonokat inkább ne használjanak.

A külügyminisztérium a Direkt36 cikkére csak annyit reagált, hogy "kampányhazugságokkal nem foglalkoznak", az ellenzék Szijjártó Péter külügyminiszter lemondását követeli, a nemzetbiztonsági bizottság más témában összehívott szerdai ülését pedig a fideszes képviselők lemondták, "halaszthatatlan teendőikre" hivatkozva.

Törölt nick Creative Commons License 2022.03.30 -1 0 65

 a jövőbeni eredményes kapcsolatok ápolásának reményében. ne feledjük, Szíjjártó még 4 évig marad most hivatalban.

Előzmény: Traubi (56)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.30 0 2 64

Az arcod mikor megtudod hogy megkaptad a szovjetúnió hőse kitüntetést:

 

kibújtaszög Creative Commons License 2022.03.30 0 0 63

Többek közt éppen ezért is érdemes elolvasni a Direkt36 cikkét.

Előzmény: Wic (54)
gcorvaksz Creative Commons License 2022.03.30 -1 0 62

Valószinűleg történt egy felosztás a titkos Wahlberg éves csúcstalálkozón Davosban. Megegyeztek, hogy azok hozzáférést adnak a 3 betűsöknek, a röfi meg a kakadu pedig az oroszoknak. A Kis Gonosz pedig el is kezdte anno kitolni a magyar emberek összes adatát Putyin apjának, anyjának. Ez a Bajnai kispályás a Kis Gonoszhoz képest.

Előzmény: QuantumSingularitas (61)
QuantumSingularitas Creative Commons License 2022.03.30 -2 1 61

Meg a PiciPuha, meg az összes angolszász eredetű számtech termékhez a 3 betűs jenki biztonsági szolgálatoknak szabad bejárásuk van.

Előzmény: QuantumSingularitas (60)
QuantumSingularitas Creative Commons License 2022.03.30 -1 1 60

A Google meg a pentagonba.

Előzmény: Nadapi (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!