Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2 napja 0 0 315

+

 

5. ideiglenes tételem : Azt nehéz elképzelni, hogy mikroszkopikus fekete lyukak alkotnák a sötét halmazállapotot, ami a plazmában áramlik, de azt már könnyű elképzelni, hogy e mikroszkopikus fekete lyukak helyet valami monopólista-mágneses részecskékből állna e sötét halmazállapotom, ami a fentiek szerint a szuper-klaszterek látványos szálasodását okozza ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (314)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2 napja 0 0 314

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-sotet-magnesester-1214102

A sötét mágnesestér !

 

 

 

1. tétel: E régi gonon atomjaim és ez az új oktávonos sötétem ugyan arról szól, csak a gonon atom modellem a diszkrét gerjesztésekkel, ellenben e sötét halmazállapotom a folytonos sötét közeg dinamikájával és kinetikájával foglalkozik ! 

 

 

 

tétel 2. : Csak hogy a szuper-klaszterek szálai egyáltalán nincsenek összegabalyodva, ezért arra kell gondolnom, hogy az általam feltételezett e sötét mágnesestér nem keresztben, hanem hosszában hat erővel az őt okozó sötét áramra !   

 

 

 

tétel 3. : A szuper-klaszter centrumból kilépő - nagyon erős - sötét mágnesestér hosszant ható térereje okozza azt, hogy a szuper-klaszterek szálai ilyen - elképesztően arányaiban - vékonyak és stabilak ! Ellenben a fekete lyuk szuper-akkréciójánál a centrom-felé - elképesztően gyorsan - áramló sötét anyag sötét mágnesestere okozza, hogy a fekete lyuk szálai nagyon rövidek és tömzsik, és hogy ennek ellenére ott nem úgy csapong a plazma, mint a közismert fém hegesztő-pálca végénél szokott !   

 

 

 

tétel 4. : Semmi okunk nincs feltételezni, hogy a szuper-akkréció plazmája és sötét anyaga ugyan akkora sebességgel áramlik, sőt ! Tehát a szuper-akkréció plazmájában elektromosság helyet sötét anyag áramlik, ami a sötét mágnesesterét okozza ! 

 

 

 

a továbbiakért kattints a linkemre 

 

 

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (309)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.03.19 0 0 313

https://pcforum.hu/hirek/27421/vilagegyetem-kora-teves-nincs-sotet-energia-es-sotet-anyag

 

 

Azért izzadnak az írásaimon az államilag pénzelt akadémikusok ! 

 

 

Mentsétek le magatoknak az írásaimat, hogy ha már nem leszek akkor majd hivatkozni tudjatok az írásaimra, és sakkban tarthassátok vele őket ♥ 

 

 

chatgpt/  

 

Rajendra Gupta az ún. együtt változó konstansok (covarying coupling constants, CCC) és a "fáradt fény" (TL) elméletek egy kombinációjának, azaz a CCC+TL modellnek a következtetéseire támaszkodik. Ezek az elméletek azt állítják, hogy az Univerzum működését meghatározó természeti erők, valamint a fény viselkedése változik az idő múlásával.

 

 

Az együtt változó konstansok (CCC) elmélet szerint a természeti alapkonstansok, amelyek meghatározzák az alapvető fizikai jelenségeket (például az elektromágneses kölcsönhatás erejét), időben változnak. Ezen változások hatása folyamatosan érezhető lenne az Univerzumban, és befolyásolná az ott zajló folyamatokat.

 

 

A "fáradt fény" (TL) elmélet azt sugallja, hogy a fény energiát veszít, ahogy hatalmas távolságokat tesz meg az űrben. Ez azt jelenti, hogy az extrém nagy távolságokra utazó fény valamilyen módon gyengébb lenne, mint a rövidebb utakon haladó.

A CCC+TL modell Gupta szerint egy olyan összeállítás, amely figyelembe veszi mindkét elmélet következményeit, és megpróbálja megmagyarázni azokat az észlelt jelenségeket vagy anomáliákat, amelyeket a hagyományos fizika még nem tud megmagyarázni. Ezt a modellt azért dolgozták ki, hogy átfogóbb megértést nyújtsanak az Univerzum működéséről és fejlődéséről.

 

  /chatgpt

Előzmény: Bölcs Árnyék (312)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.02.21 0 0 312

https://raketa.hu/megerositettek-tenyleg-letezik-egy-ujfajta-magnesesseg-ami-forradalmasithatja-a-szamitastechnikat

 

 

"   Megerősítették: tényleg létezik egy újfajta mágnesesség, ami forradalmasíthatja a ... "

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.02.08 0 0 311

https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-vakuum-mezo-1214006

A vákuum mező !

 

 

 

Ez a fenti optimalizált megnevezésem tálcán kínálja a napjain fő csillagászati problémáinak újragondolását és megoldását : Nevezzük a sötét anyagot = vákuum mezőnek . Ebből az sejtődik, hogy a galaxisok központi fekete lyuka maga körül létre hoz egy olyan mezőt, ami a többi fenti mező féleséggel rokon távolba hatás, csak ezt a vákuum mezőt a fekete lyuk fekete lyuk volta gerjeszti ! 

 

 

Mivel a szuper-klaszterek lennének a fehér lyukak, és lennének a lágy gravitáció forrásai, és lennének a sötét impulzus tartományai, ezért azonkívül, hogy a csillagászok rémálmai a szuper-klaszterek, ők okoznák a fehér anyag = negatív mezői vákuumát . Tehát a galaxisok fekete lyuk vákuum mezője = lenne a pozitív mezői vákuum ! 

 

 

A továbbiakért kattints a linkemre ! 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.01.13 -1 1 310

Itt a fényképes bizonyíték a gonon elméletemre: nagyításért kattints a képre 

 

 

Ezen a képen egy borzasztóan nagy csillagászati robbanás maradványa látható ! Jól kivehető, hogy e robbanás kicsapódása sugár irányban is és kereszt irányban is történt, e két irány maradványai egyszerre láthatók rajta . A kereszt irányú kivágódást a szuper-komplex matematikám szuper-komplex fizikájának komplex irányú erői okozzák ! A robbanás középpontja is elég jól látható, mint a 2/3-os körív középpontjában a pontszerű fénylés . Lásd a következő kinagyítható épen : 

 

 

 

Hogy én mit fogok csinálni azokkal az államilag fizette diplomásokkal akik pénzért akadályozták a tudományom fejlődés: 

 

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.21 0 0 309

Köszönöm, és az idevágó kérdéseidre továbbra is válaszolni fogok ♥ 

 

 

Megpróbáltam elmagyarázni a ChatGPT-nek is, de arra lyukadtunk ki, hogy a fogalom és a jelölés rendszerét rendszeresen kellene összeírnom, ami sok munka lenne nekem . 

Előzmény: őszszakál (308)
őszszakál Creative Commons License 2023.12.21 0 1 308

A” szuper-komplexeim matematikáját és fizikáját,” ismeri kéne? Mert akkor hinni is kéne? Hiszem én így is, hogy nem ismerem. De megérteni már nem fogom.:-(

Előzmény: Bölcs Árnyék (307)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.21 0 0 307

Láttam én is az a sci-fi filmet, és nekem is tetszett !

 

 

Ismernetek kéne a szuper-komplexeim matematikáját és fizikáját, és akkor hinnétek nekem, ill. muszáj lenne hinnetek nekem ♥ 

Előzmény: őszszakál (306)
őszszakál Creative Commons License 2023.12.21 0 1 306

„2. A fekete lyuk temető és a fekete lyuk fizikája eltér egymástól: 

Amikor 1 nagy fekete lyukat megközelít 1 kis fekete lyuk, akkor a kis fekete lyuk egyre gyorsulva nekiütközik a nagy fekete lyuknak, értsd áthalad az esemény-horizontján . Ellenben a fekete lyuk temető egy olyan halmaza a fekete lyukaknak, ahol az egyik fekete lyuk a másik fekete lyukhoz csak egyre lassulva tud közeledni .”

Ez a feketelyuk temető van a világ végén, ahol a vendéglőben Vogon lányok a felszolgállók? ;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (305)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.21 0 1 305

remek kérdés: 

 

 

1. A NagyZuty fekete Lyuk temetőből 1 db van olyan értelemben mint ahogyan a Tejútrendszer galaxisból is csak 1 db van . Tehát A NagyZuty -ból ugyan 1 db van, de a fekete lyuk temetőkből több-sok darab van . 

 

 

2. A fekete lyuk temető és a fekete lyuk fizikája eltér egymástól: 

Amikor 1 nagy fekete lyukat megközelít 1 kis fekete lyuk, akkor a kis fekete lyuk egyre gyorsulva nekiütközik a nagy fekete lyuknak, értsd áthalad az esemény-horizontján . Ellenben a fekete lyuk temető egy olyan halmaza a fekete lyukaknak, ahol az egyik fekete lyuk a másik fekete lyukhoz csak egyre lassulva tud közeledni .

 

Ennek a furcsaságnak az az oka, hogy vannak a szuper-komplex számaim szerint működő csillagászati térségek - értsd https://hu.wikipedia.org/wiki/Multiverzum térségek - amikhez más-más szuper-komplex beállítások tartozhatnak . Ezek a szuper-komplexeim pedig beépülnek a Newton és az Einstein képletekbe, ami által: ha a szuper-komplexeim közül épen nem az 1 -es reál számot kapták e térségek, akkor elképesztően de kiszámolhatóan viselkednek ott a fizikai objektumok köztük a fekete lyukak is .

 

 

3. Ez a NagyZuty obszerválható is: 

Tudni illik a mikrohullámú háttérsugárzás szinte abszulút homogén . Vegyük például egy szobát amit szórt fény világít be: ha ebbe a szobába - a szoba közepére - elhelyezünk egy nagyobb üveggolyót - mondjuk 1 métereset - akkor ugyan hiába nem látjuk ezt az üveggolyót, mégis megváltoztatja e szoba szórt fényének homogenitását . Épen erről a megváltozott de az okozóját nem látható mikrohullámú háttérsugárzás anomália a közvetett bizonyítéka a NagyZutyra . Mivel ilyen van, és meglehettősen nagy hideg folt ezért maga a NagyZuty is nagy méretű lehet . 

 

 

4. Újabban bizonytalan vagyok abban, hogy ez a hideg folt egy belső ősrobbanás eredetű vagy a külső NagyZuty forrás-e az oka . 

 

 

 

 

 

Előzmény: őszszakál (304)
őszszakál Creative Commons License 2023.12.20 0 1 304

„Ezek közül velünk együtt a NagyZuty nevezetű fekete lyuk temető körül kering relativisztikus sebességgel”

 

Ebből a NagyZuty nevezetű fekete lyuk temetőből csak egy van, vagy több? ;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (303)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.01 0 0 303

1. 

https://www.origo.hu/tudomany/20231129-japan-napistennorol-neveztek-el-a-hihetetlen-energiaju-reszecsket.html

Brutális erejű ütés találta el a Földet

 

 

 

Az én gonon elméletem az ilyesmit is könnyedén megmagyarázza: 

 

Az ősrobbanás elsődleges frontjának átmérője véges, olyan 40 milliárd fényév lehet . 

 

A külső mély-űrben több ilyen véges átmérőjű más ősrobbanás-világ is van . 

 

Ezek közül velünk együtt a NagyZuty nevezetű fekete lyuk temető körül kering relativisztikus sebességgel . 

 

Az ottani ilyen csillagoknak is van csillag-szelük . 

 

 

 

=> mivel azoknak a csillag-szeleknek itten már relativisztikus a sebességük, hiába nem relativisztikus az ottani helyi viszonyok szerint, mivel egészében mozognak hozzánk képest ennyire relativisztikus sebességgel, ezért minket az ő csillag-szelük a fenti cikkben leírtak szerinti nagyságrendű energiával ér el minket az ő csillag-szelük ! 

 

 

Érthető voltam ?

 

 

2. 

A titkos rendőrség erős fénnyel ártott a szememnek, kis fekete foltokat látok miattuk . Erről mindig eszembe fogtok jutni . 

 

 

3. A fentieket leszámítva is a kedvem pocsék . 

 

 

Van kérdés, senki többet ? Örülök, hogy ilyen jól elbeszélgettünk ! 

 

 

 

őszszakál Creative Commons License 2023.11.17 -1 0 302

Az Okos Árnyék bölcsességre tett szert, mivel Bölcs Árnyék néven hallgatásba burkolódzott.   :-)

őszszakál Creative Commons License 2023.11.14 -1 0 301

A sorba rendezett kártyapaklival nem lehet jól játszani, mert a hívó mindig nyer. Keverni kell, ennyi az egész…;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (300)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.14 0 0 300

megint összekevered a dolgokat

Előzmény: őszszakál (299)
őszszakál Creative Commons License 2023.11.14 -1 0 299

Azt mondják, lopni csak a természettől szabad, mert azzal tartjuk életben magunkat.

Szerintem meg nem ellopni, hanem csak elfogadni amit ad.

Előzmény: Bölcs Árnyék (298)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.14 0 0 298

igen

Előzmény: őszszakál (297)
őszszakál Creative Commons License 2023.11.14 0 1 297

Úgy ahogy a Kínaiak? :-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (296)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.14 0 0 296

Svájci liszenc alapján

Majd "relativizáljuk" a licenceiket ♥

Előzmény: őszszakál (295)
őszszakál Creative Commons License 2023.11.14 0 1 295

Közben kiderítettem, hogy a Gononoktól származnak a Dogonok, azoktól meg a Vogonok. A vagonok meg Szolokon készülnek Svájci liszenc alapján.;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (294)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.13 -1 1 294

... ezek meg szőrszál hasogatás !

őszszakál Creative Commons License 2023.11.13 -1 0 293

Ez is egy feltevésen alapuló szösszenet, mások írásaira reagálva.

 

A fénysebesség átléphető, de nem az anyagi létezők számára. Ez csak egy parányi téridő-kvantum számára lehetséges, biztosított.

 

„Ha a gravitációs mezőt és az elektromágneses mezőt az éterhipotézis szempontjából vizsgáljuk, akkor a kettő között figyelemre méltó különbséget találunk. Nem létezhet tér, sem a tér egyetlen része sem gravitációs potenciálok nélkül; mert ezek adják a térnek a metrikus tulajdonságait, amelyek nélkül egyáltalán nem képzelhető el. „

 

Ha a metrikus tulajdonság alatt azt értjük, hogy egzakt módon mérhető, vagyis diszkrét elemekből tevődik össze, akkor a gravitációs potenciál csak diszkrét módon nyilvánulhat meg.

 

„A gravitációs mező létezése elválaszthatatlanul összekapcsolódik a tér létezésével. Másrészt a tér egy része nagyon is elképzelhető elektromágneses mező nélkül; így a gravitációs mezővel ellentétben az elektromágneses mező csak másodlagosan tűnik az éterhez kapcsolódónak, az elektromágneses mező formai természetét még semmiképpen sem határozza meg a gravitációs éteré. Az elmélet jelenlegi állása szerint úgy tűnik, mintha az elektromágneses mező, szemben a gravitációs mezővel, egy teljesen új formai motívumon nyugodna, mintha a természet a gravitációs étert éppúgy felruházhatta volna egészen más típusú mezőkkel, például skalárpotenciálos mezőkkel, az elektromágneses típusú mezők helyett.”

 

A gravitációs mező nem leárnyékolható, vagyis egy, a teljes halmaz kitöltöttségével rendelkezik. (Newton abszolút tere, a távolhatással egyetemben) Ez azt jelenti, hogy a tér, egyben a gravitációs mező szerepét is betölti. Mivel az idő, mint „folyam”, haladó, mozgó entitás nem teszi lehetővé az azonnali hatást, az úgynevezett „egyidejűség” csak a teljes halmaz létére vonatkozik, viszont a halmazon belüli lokális eseményekre nem. Ennél fogva, az idő is mérhető, diszkrét elemekből kell, hogy álljon. Ha van a térnek és az időnek mérhető, nullánál nagyobb egysége, annak egyszerre kell megnyilvánulnia, amivel egységet alkot. Ez lenne a téridő és annak legkisebb egysége, kvantuma. Mivel a gravitációs potenciál időbeli megnyilvánulásáról van szó, ami energiaadagnak is számít, fizikai tulajdonsága nem vitatható el. Ezért nevezték elődeink éternek, a legfinomabb fluidumnak, amiből az anyag emergens módon „kicsapódik”.

 

„Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az általános relativitáselmélet szerint a tér fizikai tulajdonságokkal rendelkezik; ebben az értelemben tehát létezik egy éter. Az általános relativitáselmélet szerint az éter nélküli tér elképzelhetetlen; mert egy ilyen térben nemcsak a fény terjedése nem létezne, hanem a tér és az idő mércéinek (mérőrudaknak és óráknak) a létezésének lehetősége sem, tehát fizikai értelemben vett tér-idő intervallumok sem. De ezt az étert nem lehet úgy elképzelni, mint ami fel van ruházva a súlyos tömeggel rendelkező közegekre jellemző tulajdonsággal, mint ami időben nyomon követhető részekből áll. A mozgás gondolata nem alkalmazható rá.”

 

Tulajdonképpen az éter egy kvázi álló közeg, amiben az anyag mozoghat. Azért „kvázi”, mert mérhetetlenül (gyorsan) mozog minden elemében, a téridő-kvantumok által. Ezzel maga mögé utasít minden sebességet, amit az anyagi létezők elérhetnek. 

őszszakál Creative Commons License 2023.11.13 0 1 292

„Galilei féle relativitási elv. Egymáshoz képest egyenes vonalú, egyenletes mozgást végző rendszerek a mechanikai jelenségek szempontjából egyenértékűek.”

 

Ez konyhanyelven azt jelenti, hogy mind két rendszer megfigyelői mozdulatlannak látják egymást.

 

„De ha feltételezzük azt, hogy a fekete lyukakhoz hozzátapadnak a virtuális részecskék, akkor ez oka lesz annak, hogy a fekete lyuk belsejében más vákuum van, mint idekint . Más vákuum más vákuum állandókkal.”

 

Jelen tudásunk szerint, a fekete lyuk belsejéről nincs információnk. Egy tömegpontot képzelünk oda.

 

„Egy test Schwarzschild-sugara az ugyanannyi teljes energiájú, gömbszimmetrikus fekete lyuk eseményhorizontjának a sugara. Égitestek tömegének alternatív mértékegységeként is alkalmazható.”

 

„Tehát nem lesz probléma a Galilei elvvel, annak ellenére, hogy állandónak mérjük a vákuumot: vákuumból mindenféle lesz lehetséges .”

 

A mindenféle vákuum lehetősége is csak a konkrét megméréssel igazolható, vagyis addig feltevés marad. Mivel magam is csak feltevésekkel élek, másokra bízom azok megcáfolását. ;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (291)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.12 0 0 291

1. A Galilei elv szerint nincs kitüntetettség az univerzumban . 

2. A vákuumra pontosan állandó értékek jellemzők . 

 

 

De ha feltételezzük azt, hogy a fekete lyukakhoz hozzátapadnak a virtuális részecskék, akkor ez oka lesz annak, hogy a fekete lyuk belsejében más vákuum van, mint idekint . Más vákuum más vákuum állandókkal . 

 

 

Tehát nem lesz probléma a Galilei elvvel, annak ellenére, hogy állandónak mérjük a vákuumot: vákuumból mindenféle lesz lehetséges . 

őszszakál Creative Commons License 2023.11.12 0 0 290

Amit semlegesnek és stabilnak tekintünk, az az is marad.

Legalább is egy kitüntetett helyen, kitüntetett ideig. Szerinted. Ez hogyan ellenőrízhető le, validálható?

Előzmény: Bölcs Árnyék (288)
őszszakál Creative Commons License 2023.11.12 0 0 289

A fekete lyukak eseményhorizontját megmérték, vagy „csak” kiszámolták? Mert a különbség közöttük Ég és Föld. Mondja egy rendíthetetlen laikus. ;-)

Előzmény: Bölcs Árnyék (288)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.12 0 0 288

Négy féle virtuális atom van:

 

pozitív töltésű

negatív töltésű

semleges bomlékony

semleges stabil

 

A semleges stabil csak a fekete lyukak eseményhorizontján stabilak, kívüle nem stabilak ! 

Előzmény: őszszakál (284)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.12 0 0 287

egymásnak adják a kilincset a laikusok nézetei, de végül is mind laikus marad

Előzmény: őszszakál (285)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.12 0 0 286

Most éppen itt tartok

csinálj magadnak tételes listát, akkor legalább láthatod, hogy min kavarsz

Előzmény: őszszakál (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!