Súlyos állításokat fogalmazott meg a Partizánnak adott interjújában Sebők Krisztián volt nemzetbiztonsági tiszt, aki szerint az Alkotmányvédelmi Hivatalt politikai célokra használták, miközben a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnál maffiaszerű korrupciós rendszer működött. Elmondása alapján a visszaéléseket belülről próbálta jelezni, ám süket fülekre talált, büntetőfeljelentése után pedig retorziók érték.
Fegyelmi vizsgálat elindítását kértékHavasi Dezsőtől, a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) elnökétőlVölner Pálügyvédi tevékenysége miatt. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis január 27-én jogerősen kimondta, hogy a volt fideszes politikus, aSchadl–Völner-ügy vádlottja,Varga Juditvolt igazságügyi miniszteregykori helyettesemegsértette aMagyar Helsinki Bizottságjó hírnevét, amikor 2020-ban a Magyar Hírlapnak valótlanságokat állított a szervezetről. A jogvédő egyesületnek ezért 1 millió forintos sérelemdíjat ítéltek meg, a minisztériumnakbocsánatot kellett kérnie.
Toroczkai és Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa szerint a „bizonyítékok” igazolják, hogy a Fidesz politikusai, köztük Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, illetve Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára is szerepet játszott a végrehajtói kinevezésekben és a területleosztásokban.
Ez a pártügyvédi és országgyűlési képviselői nyomozás és feltárás ... " végrehajtói maffia" ügyben, igen sok mindent feltárt más és kellően logikusan. Összevágnak a szálak.
Figyelni fogom a fejleményeket, gondolom kellően sokakkal és egyre többekkel.
Magyar Petya volt felesége előtti i-gazságügyi miniszter érintettsége és érdekeltsége nagyon sok helyen felvetődött különféle jogvédő szervezeteknél. Nem kissé volt gyanús, hogy hirtelen le kellett váltani és EU ügyeket intézgetett inkább. a meg talán valami egyházi intézmény élén vezekel.
Az interjú végén azt ígérte a Mi Hazánk elnöke, hogy jövő héten olyan, a végrehajói ügyet érintő bizonyítékot fognak nyilvánosságra hozni, ami megrendíti a kormányt. Részleteket nem árult el, de azt állította, hogy hangfelvételük van arról, hogy valójában nem Schadl György és Völner Pál állt „a végrehajtói maffia” csúcsán, hanem egy most még meg nem nevezett miniszter, valamint egy vele kapcsolatban álló korábbi fideszes országgyűlési képviselő, akinek a nevét többször is kimondta a műsorban.
Ebben az ügyben meg USA titkos szolgálata tudna többet is előadni, mert ugye ... az illető nem fog saját maga ellen vallani, sem a GAZDÁI ellen sem. Viszont TÓni ellen volt azért egy USA elítélő kitiltó határozat és azt kellően alá szokták támasztani.
Trócsányi is érintett volt, minden jel szerint és ezt az Eu-ban is jól tudhatják, mert amikor oda eldugták, ott semmilyen komolyabb posztot nem szavaztak meg neki.
„Azt el tudom mondani, amikor már nem voltam miniszter, akkor egyszer felhívtam Schadl Györgyöt, egy végrehajtási szakkérdésben kérdeztem meg a véleményét. De miniszteri időszakomban társas létet, idézőjelben téve, nem…” – mondta Trócsányi arról a bizonyos 2021-es bejegyzésről, amiben Schadl Györgyöt kellett tájékoztatni Trócsányi ügyéről. „Telefonon kértem, ő visszajelzett, ennyi volt” – mondta erről a volt miniszter. Három nappal később Schadl Györgyöt letartóztatták, ő erről állítása szerint a sajtóból értesült.
...
Völner Pál szerinte „jó szakember hírében állt” közlekedési államtitkárként, így amikor ő maga államtitkárt keresett, logikusnak tartotta, hogy őt kéri fel erre a pozícióra Állítása szerint utasítási joga a miniszternek van, Völner államtitkárként más államtitkárokat nem utasíthatott, így aztán Vízkelety Mariannt sem, aki végül államtitkárként aláírta a végrehajtók kinevezését...
Végül Völner Pál korrupciós vádjairól azt mondta: „Hidegzuhanyként ért a hír, óriási traumát okozott. Gondoljon bele, akivel kvázi barátként együtt dolgozom, teljes bizalommal vagyok iránta… tudtam rá támaszkodni, békét teremtő volt”.
Számos deviza és végrehajtói maffia károsultakat védő civil szervezetben az keringett pedig, hogy olyan cégben érintett és érdekelt volt akkoron, akikhez az elvett házak, lakások mentek.
Trócsányi László: Engem hidegzuhanyként ért a hír, hogy Völner Pált ilyen bűncselekménnyel gyanúsítják
A volt igazságügyi minisztert tanúként hallgatta meg a bíróság a Schadl-ügyben. Trócsányi László azt mondta, csak szakmai rendezvényeken találkozott a végrehajtói kar volt elnökével.
hvg.hu
„Szakmai rendezvényeken kívül nem találkoztam vele, nem fogadtam az irodámban, nem mentem el ebédelni vele” – mondta a Telex tudósítása szerint Trócsányi László volt igazságügyi miniszter a bíróságon arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolata volt Schadl Györggyel.
A vád szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke korrupciós láncolatot alakított ki annak érdekében, hogy a hozzá közel állók szerezzék meg a végrehajtói irodák működtetéséhez szükséges engedélyt. Schadl György ezért cserébe a bevétel egy részét vagy teljes egészét kérte, összesen pedig több mint 900 millió forintot szerzett jogtalanul – állítja az ügyészség, amely szerint ezt a folyamatot Völner Pál igazságügyi államtitkárként segítette a minisztériumból. A kinevezéseket ugyan többnyire nem ő írta alá, hanem az azóta meghalt Vízkelety Mariann, a tárca egy másik államtitkára, de az ügyészség szerint Schadl György akaratának megfelelően befolyásolta, hogy kit nevezzenek ki végrehajtóknak.
Trócsányi László 2014 és 2019 között volt Magyarország igazságügyi minisztere, Völner Pált, a Schadl-ügy másodrendű vádlottját pedig még az ő minisztersége alatt nevezték ki államtitkárnak. A nyomozati anyagok szerint a korrupciós kapcsolat még Trócsányi minisztersége alatt alakult ki Völner és Schadl között, az Igazságügyi Minisztériumban pedig tudtak a végrehajtói kinevezések módszeréről.
A volt miniszter szerint neki fogalma sem volt arról, milyen végrehajtók nyerték meg a pályázatokat, ezt a minisztériumon belül szerinte az államtitkárságnak kellett kezelnie.
Mert a Mesterséges Imitátor (Ai/Mi)programok éppen ugyanolyan hibákat követnek el, mint a bírók, ügyvédek és ügyészek. Csak utánozza őket. Viszont egy a helyes érveléstanra, azaz a tudomány alapjára betanított MI helyettesítheti ezeket az áltudományos szakmákat.
Ha nem áldozzák fel, akkor nem lesz kellő mennyiségű EU-pénz, és nem lesz kellő számú szavazat sem a Nagy F. Párt túléléséhez. Tehát akkor tuti a bukásuk.