Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.01 0 0 30

Az első kettes az nulla

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.31 0 0 29

B U É K  !

22022

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 0 0 28

"Az ablaknyitással történő szellőzés korszerűtlen és sajnos nem is hatékony. Kutatások bizonyították, hogy ablaknyitás után 20-30 perccel a mért CO2 szint már újra határérték fölé emelkedik, ezért - ha fontos a terek egyenletes friss levegővel való ellátottsága -, korszerűbb megoldást kell választani. Egy magas minőségű teljes hővisszanyerő szellőztető rendszer bekerülési ára 1,5-2 millió forint körül mozog." 

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 0 0 27

Sok féle rendszer létezik, azt kell választani ami a leginkább alkalmazkodik az igényekhez.

Előzmény: mormira (9)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 0 0 26

Hát, nem! Eddig sem izgultam mert ha valami elromlik kicserélem és kész. Csak minden részlet érdekel és mivel maximalista vagyok ezt sem hagyom annyiban.

Előzmény: peterch (25)
peterch Creative Commons License 2021.12.08 0 0 25

Szia !

Szerintem nem kell nagyon túl izgulni a helyzetet , mert ha megnézed a görbét , akkor ezek a ventik 300Pascalt tudnak . tehát még a felét sem kell elöállítaniuk . Hamarabb az lesz mint a topiktárs írta a másik topikban , hogy a csapágyakat fog kelleni cserélni , az meg nem kerül 130 ezer forintba . :-)

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 24

A befúvás és elszívás között normális a különbség a gyári előírás szerint is 50Pa, ami  meg is van, de mindkettő megnövekedett. A működést egyelőre nem befolyásolja csak  attól tartok,hogy hosszútávon nem lesz előnyös a ventilátorokra nézve. Néztem a venti árakat  130 ezerből kijön darabja és ha még így is elmegy néhány évet akkor nem probléma a csere sem. Nagyon jók  ezek a masinák, csak nem jó a szervíz hálózat. Németországból hozzák és akik ehhez értenek azok is gyorstalpalón szerezték hozzá a tudást.

Jó éjt!

Előzmény: peterch (23)
peterch Creative Commons License 2021.12.07 0 0 23

" A lefojtásnál növekszik a nyomás, "

Az természetesen úgy kell , hogy legyen .

"  de kivételnél csak egy határig csökken és az is jóval több mint a beüzemeléskor a kezdeti. "

Arra gondolsz , hogy amikor kiveszed az anemosztátokat , akkor is magasabb marad a nyomás mint beüzemeléskor ?   Az elszívó oldalon írtad , hogy jóval magasabb a nyomás mint a befújó oldalon . A csövek belsejét kellene leellenörizni , hogy milyen állapotban vannak . Ha azok is tiszták , akkor valóban egy valódi szaki kellene mérömüszerekkel .

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 22

A lefojtásnál növekszik a nyomás,  de kivételnél csak egy határig csökken és az is jóval több mint a beüzemeléskor a kezdeti.

Előzmény: peterch (20)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 21

Tartok tőle,hogy a szoftwer letiltana.

Előzmény: peterch (20)
peterch Creative Commons License 2021.12.07 0 0 20

Mennyire lenne végbevihetö az az ötlet , hogy feltennéd maximumra a két ventit és a kifújó ágat letakarni hermetikusan és megnézni , milyen nyomást mér a gép , majd a befújó anemosztátokat lezárni és azon a ventin is megnézni mit mér a gép a gyári adatokhoz képest ? A gyári diagram megvan neked is .

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 19

Ez a gond,hogy minimálisan változott nem tudni miért?

Előzmény: peterch (18)
peterch Creative Commons License 2021.12.07 0 0 18

"  Az anemosztátok be vannak állítva a kiszedéssel az nem változik miután visszatetted. "

Ez így rendben is lenne .:-) 

Csak ugye az anemosztátok be vannak állítva helyiségek szerint , hogy hol mennyi levegö jusson át rajtuk . Ha kiveszed a befújó ágból az anemosztátokat , akkor annak a ventinek a nyomásának csökkennie kell . Amikor visszahelyezed , akkor meg vissza áll a nyomás az eredeti állapotba ( kiszedés elötti állapot ) .

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 17

Az elszívó és a belépő külök körön van külön ventilátorokkal. Az anemosztátok be vannak állítva a kiszedéssel az nem változik miután visszatetted.

Előzmény: peterch (16)
peterch Creative Commons License 2021.12.07 0 0 16

Ha nem változik a nyomás az anemosztátok kiszedésekor , akkor hogyan van az a rendszer beállítva optimálisra ?  Minden helyiségböl egyforma mennyiségü levegöt szív el , vagy az anemosztátok száma változik helyiségenként ? Nálam elszívás 2/3 a konyha és 1/3 a fürdöszoba , WC .

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 15

Pesten vannak hozzá szakemberek, nem általános rendszerről van szó speciális ismeretet igényelne.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 14

Amikor kiszedtem az  anemosztátokat (csak ki kel csúsztatni és visszadugni) a nyomás nem változott. Erre is gondoltam de nem az a probléma.   Az is lehet,hogy minden oké csak a szoftwer nem ad pontos adatokat. De ez csak feltételezés.

Előzmény: peterch (12)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 13

A filterek is újak lettek berakva, de ha azzal probléma  lenne a gép kiírja.

Előzmény: Törölt nick (11)
peterch Creative Commons License 2021.12.07 0 0 12

Nem kell , hogy legyen olyan gépem , már egyszer megírtam . Lényeg azon van , hogy ismerd az ilyen rendszerek viselkedését . :-)   Ha semmi sem változott , mindent jól helyeztél vissza , akkor a csöveid koszosodtak belül és az növeli a nyomást . Ha az anemosztátokat kinyitnád teljesen és csökkenne a nyomás , akkor a csövek okozzák a nyomásnövekedést .

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 11

Ez már korábban megtörtént. Most újra kivettem a rekuperátort kitisztítottam a gép belsejét, átmostam a hőcserélőt, kiszárítottam, a ventiket is megnéztem nem koszosak, az előírásnak megfelelően mindent vissza raktam. A nyomás értékek a beüzemelés utáni egy-két évben elég alacsony értéken voltak, 120m3-nél a belépő nyomás 30-35Pa.a belső nyomás elszívó-kilépő 40-45 között volt,  az utóbbi évben már megnövekedett  Pa nyomással szembesültem. A mostani tisztítás utáni helyzet javult valamelyest de az eredeti szintet még mindíg meghaladja. A mostani nyomás értékek ugyanolyan körülmények mellett a belépő 50-55 Pa  a kilépő pedig közel 100Pa 120m3-en. Természetesen a légcsere változtatással a nyomás is változik. Lehet, hogy ez 4 év után normális, de az is lehet,hogy nem.Az anemosztátok az eredetihez képest nem változtak.  Viszont ha neked nincs ilyen géped akkor nem igazán tudsz hozzátenni.

Előzmény: peterch (10)
peterch Creative Commons License 2021.12.07 0 0 10

Szia !

Nyisd ki mindet maximumra . Ha így sem csökken a nyomás , akkor rosszul helyezted vissza tisztítás után a höcserélöt , vagy a filtert . :-(

Előzmény: Törölt nick (8)
mormira Creative Commons License 2021.12.07 0 0 9

Hővisszanyerős szellőztetőben gondolkodom és még nem tudom milyet kellene építeni. Adott egy három szobás családi ház és mindenhol fűtve van.  Ötleteket várok.

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.03 0 0 8

Próbáltam beszabályozni a Wolf CLW 300 on az anemosztátokat de a Pa nyomáson nem sokat tudtam csökkenteni ami eléggé megnővekedett. Csak tudnám,hogy miért?

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.29 0 0 7

Nem marketing céllal raktam fel, csupán információ, ha a szerkesztőknek vagy az adminnak nem tetszik majd leveszik. Kár,hogy utólag nem lehet szerkeszteni.

Előzmény: Operator (6)
Operator Creative Commons License 2021.11.29 0 0 6

Ügyesen marketingelsz... de mielőtt letiltásra kerülsz még egyezkedhetsz a hirdetőinknek oldalon a sales csapattal.

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.29 0 0 5
Csikasz58 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 4

Rekuperátor.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.28 0 0 3

"Ez az idézet egyrészt nem a kérdésre válaszol, ő invertert kérdezett, ez meg napelemre"

Ezt meg te írtad és milyen jól fogalmazol.       

Előzmény: schlumberger (1)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.28 0 0 2

Igen tudom, de amikor észrevettem már rákattintottam. De ha ezért jöttél ide akkor kár volt.

Előzmény: schlumberger (1)
schlumberger Creative Commons License 2021.11.28 0 0 1

Nagy kihívás számodra a fogalmazás.

Előzmény: Törölt nick (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!