Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 5 órája 0 0 1528

Nyomják ezt a TV-ben is folyamatosan, ott még bólogat is a tehén a szöveghez (már hogy igaza van annak, aki mondja).

Előzmény: ásítósmacska (1524)
specialist Creative Commons License 5 órája 0 0 1527

Ez ma már nem vitatott, A magas hőkezeléssel, hidrogénezéssel, szolventekkel előállított margarin a többszörösen telítettlen zsírsavakat tartalmazó növényi olajokhoz hasonlóan (szója, kukorica, napraforgó, repce, etc) konkrétan méreg. 

 

 

Előzmény: ásítósmacska (1526)
ásítósmacska Creative Commons License 23 órája 0 0 1526

Tipikus parasztvakítás.

Nem csak azért, mert (bár ez vitatott) egészségtelen lenne, hanem az előállítás externáliái semmivel sem környezetkímélőbbek (SŐT!!!!), mint egy természetes tejzsírból készült vaj egyszerű előállítása. Ami gyakorlatilag helyi termék, nem utazik ezerkilométereket az alapanyag. 

 

https://szupermenta.hu/margarin-mania/

 

Viszi a pálmát egy fő alapanyag

A pálmaolaj a sütőmargarinok legnépszerűbb alapanyaga, amelyet minden termékben megtaláltunk. A húsz vizsgált termékből egy esetben található RSPO jelölés a csomagoláson, amely azt jelzi, hogy a pálmaolajat fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó forrásból szerzik be, vagyis a termelők és a környezet kizsákmányolása nélkül. Noha a dokumentációk szerint több termékben is felhasználtak RSPO jelölésű alapanyagot, a terméken ezt mégsem emelték ki.

Repceolajat szintén minden termék tartalmazott. Ez az összetételét tekintve egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag olaj elterjedt alapanyaga a majonézeknek, szószoknak, semleges ízének köszönhetően.

A harmadik leggyakoribb alapanyag a kókuszolaj, vagy kókuszzsír a margarin előállítás során. Ez a szobahőmérsékleten szilárd növényi zsír manapság nagy népszerűségnek örvend, a kozmetikai ipar és az élelmiszeripar is előszeretettel használja, bár nagyobb részben telített zsírsavakat tartalmaz.

A napraforgóolaj csak a negyedik legnépszerűbb alapanyag, mindössze 10 vizsgált termékben került felhasználásra, ami talán meglepő, hiszen étolajként rendszerint napraforgóolajat használunk a magyar háztartásokban.

 

 

Pont az olajpálma miatt irtják az esőerdőket. :(

 

Tegnapelőtti cikkből idézem:

https://wmn.hu/wmn-life/62528-ha-nem-alkalmazkodsz-akkor-mesz-a-levesbe--interju-jordan-ferenc-halozatkutato-biologussal

És azt mondják nekem: a boltban nézzem meg, hogy kókuszolaj van-e a termékben, amit meg akarok venni. Miről beszélünk? Miért nincs még feketelistán az olajpálma? Miért kell az utolsó talpalatnyi földet és az esőerdőt beszántani Délkelet-Ázsiában?

Előzmény: specialist (1525)
specialist Creative Commons License 1 napja 0 0 1525

azért van bőr a pofájukon az egyik legegészségtelenebb ipari hulladékot így propagálni. a margarin simán van olyan káros, mint a cukor, ha nem jobban.

Előzmény: ásítósmacska (1524)
ásítósmacska Creative Commons License 1 napja 0 1 1524

A minap ez a vega demagógia jött velem szembe egy óriásplakáton a Budafoki úton. Ez tényleg a Rama hirdetése lenne?

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=922926239835390&id=100063540673636&set=a.624127829715234

 

Mert a valóságot pont lehagyták az alsó képletről! Kissé helyesbítve:

 

 

 

H_G Creative Commons License 2024.04.14 0 1 1523

diákherceg Creative Commons License 2024.04.10 -2 0 1522

és? aggóddz értük ?? ő bajuk..

Előzmény: dögvészéspusztulás (1517)
diákherceg Creative Commons License 2024.04.10 -2 0 1521
Előzmény: ásítósmacska (1518)
diákherceg Creative Commons License 2024.04.10 -2 0 1520

nagyon agresszivok..

Előzmény: ásítósmacska (1518)
diákherceg Creative Commons License 2024.04.10 -2 0 1519

dehogy akarnak azok élni..ide bele a hasomba..aszt akarnak..

Előzmény: dögvészéspusztulás (1516)
ásítósmacska Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 1518
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2024.03.14 -1 1 1517
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2024.03.07 -1 1 1516

Minden állat élni akar! Ezt meg is kérdezték tőlük, vagy csak tippelnek? Xd

https://www.youtube.com/shorts/zPf_7h_CxPE

diákherceg Creative Commons License 2024.02.14 -2 0 1515

márcsak ők menthetik meg .. ezt a degenera vilégot https://youtube.com/shorts/W9QXJFFBpzU?si=c5v2ob7PAT3n77Dg ..

specialist Creative Commons License 2024.02.13 0 0 1514

újra kellett regelnic cicafiú?

Előzmény: tudtam,hogy (1513)
tudtam,hogy Creative Commons License 2024.02.13 -3 0 1513

te meg szarni se tucc allitolag

Előzmény: Mr Reacher (1512)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.02.09 0 3 1512

dögvészéspusztulás Creative Commons License 2024.02.08 0 0 1511
diákherceg Creative Commons License 2024.02.07 -3 0 1510

nagyin helyes..húst kell enni..az a férfias

ezek meg csak magyarázkodjanak https://youtu.be/fc9Xp-qjdPs?si=29u7zPJKeUaJ2LuK

Előzmény: dögvészéspusztulás (1509)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2024.02.06 0 0 1509

Hajrá vegánok, csak így tovább! Legalább elfogytok!

https://www.youtube.com/shorts/WTe-8Ki6p0s

 

diákherceg Creative Commons License 2024.02.05 -3 0 1508

ezz naggyon jó..de jó hogy belinkellted :)))))))))

nyomtatott lazacc https://youtu.be/slkVx5qPucI?si=QdsABjXcj-POpCx0 ..ez a világ megéret a pusztilésra..

Előzmény: dögvészéspusztulás (1507)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2024.01.27 0 0 1507
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2024.01.27 0 0 1506

Ha olyan lennék, mint ő, azt kívánnám etesse a saját gyerekét ezzel a készítménnyel. De mivel én normális vagyok és van némi erkölcsi érzékem is, csak őt etetném 10-15 évig műhusival. Mondjuk, nem vagyok benne biztos, hogy élne még 10 év múlva is. Valószínűleg előbb elvinné a rák.

Előzmény: Mr Reacher (1503)
ásítósmacska Creative Commons License 2024.01.26 -1 0 1505

Elég sok helyen írnak erről, többek között ITT

Csak néhány fontos bekezdést emelek ki:

 

A környezeti hatásokat tekintve a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy az in vitro – azaz laboratóriumi körülmények közötti – ”laborhús” előállítás nem nyújt környezeti előnyt a valódi hús előállításához képest.

 

...

 

Még nem világos, hogy a tenyésztett ”hús” előállítása éghajlati szempontból fenntarthatóbb alternatívát kínál-e a hagyományos húselőállításnál. Nem mindenkit győzött meg annyira a tenyésztett ”hús” kapcsán hangoztatott pozitív ”zöld lábnyom”, sőt egyesek arra figyelmeztetnek, hogy a technológia több kárt okozhat, mint hasznot.

 

..

Szükség van a mesterségesen előállított ”hús” termelési folyamatának részletes és átlátható elemzésére (LCA). A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a tenyésztett ”hús” előállítása nem nyújt környezeti előnyt a természetes húselőállításhoz képest.

 

..

A már rendelkezésre álló tanulmányok kimutatták, hogy a sejtek tenyésztésére használt bioreaktorok sok energiát használnak fel, igen magas CO2-kibocsátással. A gyakorlatban a laboratóriumban tenyésztett ”hús” előállítása kezdetben ugyan kisebb mértékű környezeti terhelést okozhat, mint az állattenyésztés, de ez a különbség azonban hosszú távon eltűnik

 

..

Fentieken túl elmondható, hogy nagyon gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a laboratóriumi ”hús” tenyésztés energiaigényes folyamat, és olyan vegyületek és molekulák felhasználásával jár, amelyek általában nem engedélyezettek az állattenyésztésben, mint például a növekedési hormonok és az antibiotikumok.

Előzmény: Belohin (1504)
Belohin Creative Commons License 2024.01.26 0 0 1504

A múlt héten azt olvastam valahol, hogy a műhúsnak nagyobb az ökológiai lábnyoma, mint az igazinak.

Előzmény: Mr Reacher (1503)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.01.25 0 0 1503
Belohin Creative Commons License 2023.12.17 0 0 1502

fogyasztóivalra

Előzmény: Belohin (1501)
Belohin Creative Commons License 2023.12.17 0 0 1501

https://divany.hu/testem/voros-hus-egeszseges

Ameddig ez csak egy publikáció, addig a hitelessége sem nagyobb annál, amelyik az ellenkezőjét állította. De hátha több kutatócsoport is rákattan a témára.

Amúgy az étkezés hatásával kapcsolatos vizsgálatoknál nagy probléma, hogy elég laza megfigyeléseken alapulnak (mivel etikai okból szigorúbb emberkísérletek nem nagyon lehetnek), és túl sok a tisztázatlan tényező, amelyek bármelyike kihathat az eredményre. Például bizonyos táplálékok fogyasztása összefügghet azzal, mennyire jellemző az egészséges életmód a fogyasztóival, és a táplálékon kívüli tényezők miatt más az egészségi állapotuk.

Belohin Creative Commons License 2023.11.20 0 0 1500

A finom szubjektív kategória, és jelentős a megszokás hatása. Egy vietnaminak könnyen lehet, hogy a pho ízlik jobban.

Az már objektívebb, hogy a hús laktató hatása legalábbis tartósabb, mint a sok tésztáé, vagy a levesbe tett zöldségeké.

Előzmény: fák, juh, madár2 (1499)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2023.11.19 0 0 1499

Ez így nem igaz. Egy jó erős marhahúsleves főtthússal sokkal finomabb és laktatóbb mint a pho.

Előzmény: H_G (1498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!