Talan tudna valaki segiteni… Van egy gepem DELL LATITUDE E5440 laptop WIN 10, 2,5 HDD 160 GB (normal) van benne most de szeretnem kicserelni 128 vagy 256 GB SSD HDD-re. Csere utan nem ismerte fel az uj SSD-t (formazva van es megis azt irja ki hogy nincs a gepben HDD amire telepiteni lehetne). Hiaba nezem a BIOS beallitast (F2) nem talalom hol kell atallitani valamit hogy elfogadja az SSD-t (ha egyaltalan kell valamit atallitani). F12-nel nem is jön fel a boot-ban hogy van benne HDD. Az uj SSD-t kiprobaltam mas gepben is es ott muködik jol csak ebben nem jelenik meg valami miatt. (semmi jelszo vagy letiltas nincs a gepben)
A 43.oldaltol vannak a beallitasok de ott nem talalok utalast erre…
https://dl.dell.com/topicspdf/latitude-e5440-laptop_owners-manual_hu-hu.pdf
Igen, ma megcsinaltam a frissitest...BIOS A21 (regi) most pedig BIOS A24 lett de tovabbra sem ismeri fel az SSD-t, ezert visszatettem a regi 160-ast...
Egyuttal frissitettem ismerösöm gepet is...BIOS A06 (regi) most pedig BIOS A24 lett az is...
Ez utobbi gep REGEN is meg MOST is frissites utan felismerte az SSD-t ellentetben az enyemmel...
Egymas melle tettem a 2 gepet es lepesröl lepesre összehasonlitottam az ÖSSZES BIOS beallitasokat es MINDEN STIMMELT, ugyanazok a beallitasok, ellenöriztem a könyvben is...
Kiprobaltam... UEFI (secure boot bekapcsolva) de igy sem latja az SSD meghajtot ezert visszatettem LEGACY-ra (secure boot kikapcs), visszatettem a regi 160 GB-t amit ujra lat a boot...
USB Fat32-röl bootolok (minden OK az USB-vel, mar többször onnan tettem fel). Most LEGACY-n van (secure boot kikapcsolva) de majd kiprobalom a Te altalad javasolt UEFI (secure boot bekapcsolva) modot...(Megjegyzem hogy egy ismerösnek UGYANEZ a gepe van, marka es model nr. ugyanaz es ott en csereltem elözöleg HDD-t (120 GB) egy uj SSD-re (120 GB) es ment minden problema mentesen (kivettem a regit es be az ujat, nem kellett atallitani semmit) , az összes BIOS beallitast ellenöriztem es azok ugyanazok mindket gepen...)
Igen, SATA van benne most es az muködik de az uj formazott SSD-t nem mutatja...Masik gepen viszont muködik az SSD tehat nem hibas... 2 gepen is kiprobaltam es mindkettön OK volt.
BIOS upgrade legyen az első. Csinálj Windows 10 USB, boot médiát, arról bootolj, nézd meg, hogy látja-e. Fontos, hogy az USB Fat32-re legyen formatálva, de a Windows 10 creatiob tool tud ilyet. Ha elakadsz, írhatsz privátba is. A BIOS UEFi-re legyen állítva, secure boot brkapcsolva legyen.
Talan tudna valaki segiteni… Van egy gepem DELL LATITUDE E5440 laptop WIN 10, 2,5 HDD 160 GB (normal) van benne most de szeretnem kicserelni 128 vagy 256 GB SSD HDD-re. Csere utan nem ismerte fel az uj SSD-t (formazva van es megis azt irja ki hogy nincs a gepben HDD amire telepiteni lehetne). Hiaba nezem a BIOS beallitast (F2) nem talalom hol kell atallitani valamit hogy elfogadja az SSD-t (ha egyaltalan kell valamit atallitani). F12-nel nem is jön fel a boot-ban hogy van benne HDD. Az uj SSD-t kiprobaltam mas gepben is es ott muködik jol csak ebben nem jelenik meg valami miatt. (semmi jelszo vagy letiltas nincs a gepben)
A 43.oldaltol vannak a beallitasok de ott nem talalok utalast erre…