Keresés

Részletes keresés

Robca25 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 141

"Holott baromi kevesen fizethetnek érte, miért is tennék, ha ugyanaz a tartalom tévében is elérhető?"

 

Na ezt gondold át mégegyszer

Az RTL+-on kizárólag csak olyan tartalmak mennek, amit lineárisan nem ad, a valós számokat nyilván nem fogjuk megtudni

 

Gyertek át legújabb évada már megy, de több műsort is bejelentettek, hogy indul.

A vásárolt sorozatait nem ismerem, igy nem tudok róluk véleményt mondani, ami a legfőbb előnye, hogy csak szinkronos tartalmak vannak fent, ami sok embernek jól jön.

 

Előzmény: Dia0lo (130)
Racilaci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 140

"Az viszont eleve egy feltételezés, hogy az RTL+ pusztán a lineáris csatorna műsorait archiválja"
Mi mást tudna archiválni egy lineáris csatorna?

 

Nem érted. Semmi nem fogja az RTL-t kötelezni, hogy a legújabb Keresztanyu-típusú sorozatát ne a streamingre pakolja fel kizárólagosan / elsődlegesen. Felépít egy online platformot, amihez gyárt még prémium műsorokat. Olyat, amit nem ad, vagy csak jelentősen késleltetve a kábelcsatornák valamelyikén. 

Az világos, hogy most egy sima archívumgyűjtemény. De senki nem állított ilyet, hogy ez így is marad, mert nyilvánvalóan nem ez a céljuk.

 

 

 

"Ehhez képest a linkelt cikkből az jött le, hogy a Disney+ nagyjából egyetlen műsorral (az Andorral) 870.000 nézőt húzott be 2500 Ft-os díjjal. "
Ez úgy hülyeség, ahogy van, én erre reagáltam. 

 

Nézőt írtam, nem előfizetőt. Nem tudom, mennyi előfizetővel jön ki 870.000 néző, de nem gondolom, hogy ebből az adatból annyira hihetetlenül elrugaszkodott dolog lenne azt feltételezni, hogy másfél év múlva valamivel alacsonyabb díj ellenében összejön egy 150.000-es előfizetői közönség egy olyan szolgáltatás számára, amelyiken egyik héten lehet nézni a Realt, a másikon a Poolt.

 

Egyébként a linkelt cikk ezt a mondatot is tartalmazza: "...az Amazon Prime Video havi 899 Ft-os ajánlata is komoly erősödést tudott felmutatni az elmúlt 12 hónap során, hiszen 10 hónap alatt, elenyésző marketing tevékenyég mellett is 118 ezer új felhasználót tudott gyűjteni"

 

 


A B-jog nem jár az összes meccs közvetítésének a jogával. Pont.

Ha azzal járna, akkor a Sport TV így reklámozná folyamatosan a jogosultságát, s minimum az AMC Mikróra kilőné őket. Ezt az RTL Klub ígéri, ergo a B jog ezzel nem jár. Lehet, hogy többet közvetíthetne, mint amennyit közvetít, de mivel valós időben korlátozottak a lehetőségei, felvételről már csak kevés meccset éri meg alákommentálni; viszont mivel a Sport TV-nek is van streaming-platformja, nyilván kihasználta volna eddig is, ha rendelkezett volna ezzel a joggal.

Előzmény: Dia0lo (137)
Robca25 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 139

Miért lenne irreleváns? Az RTL+ nem egy sportstreaming szolgáltató, csak a jövőben sport tartalmat is fog adni, az egyre bővülő kínálat mellett.

Az RTL+ közzétett számaiból, azért messze menő következtetést nem lehet levonni, mert ugye ezek nem csak az RTL+ előfizetői hanem a szolgáltatók által osztott "kuponokat" is tartalmazza.

Előzmény: Dia0lo (128)
Dia0lo Creative Commons License 2023.06.21 0 0 138

A kosár Euroligának örülnék, de sajnos nagyon réteg cucc, ezt nekem is el kellett ismernem a Digi Sportos közvetítés után, pedig jó volt. A foci topligára kevés esélyt látok, ott mindenki kapaszkodik a saját portékájába. A Spíler feleslegessé válna a La Liga és/vagy a PL nélkül, az Arénának pedig a Bundesliga szerintem bejött. A Sport TV jobban örülne a La Ligának, de úgy tűnik a Serie A-val is beérik, hogy legyen valami erősebb joguk a hétvégére is. Max a Ligue1 szabadulhat fel, de annak nem tudom, mekkora nézettsége lehet itthon.

Előzmény: Bendeguz 2.0. (136)
Dia0lo Creative Commons License 2023.06.21 0 0 137

Ne viccelj már, ezt írtad:
"Ehhez képest a linkelt cikkből az jött le, hogy a Disney+ nagyjából egyetlen műsorral (az Andorral) 870.000 nézőt húzott be 2500 Ft-os díjjal. "
Ez úgy hülyeség, ahogy van, én erre reagáltam. 

 

"Az viszont eleve egy feltételezés, hogy az RTL+ pusztán a lineáris csatorna műsorait archiválja"
Mi mást tudna archiválni egy lineáris csatorna?

"A B-jog eddig sem járt az összes meccs közvetítésével, s ezután sem fog."
Ez egy feltételezés mindkettőnk részéről, ugyanis soha nem állították azt, de az ellenkezőjét sem. 1 fordulóban 3-4 meccs van, ami érdemi érdeklődésre ad számot, ezt az eddigi közvetítési rendszer is lefedte, a feltöltött mezőnnyel sem lesz több ilyen.

Előzmény: Racilaci (135)
Bendeguz 2.0. Creative Commons License 2023.06.21 0 0 136

"Csak a BL-ért nem fog senki rohanni az RTL+-hoz, főleg, hogy 2 meccsük van egy héten, a többi fontos meccset a Sport TV elviszi és adja a tévében, "ingyen", a tévé csomag részeként."

 

 

És mi van, hogy ha az RTL megvesz egy-két sportjogot (mondjuk az kosárlabda EL plusz egy  foci top liga) és a túlnyomórészt a stream akarja adni?  Az már egész vonzó kínálat lehet egy sportrajongónak.

Előzmény: Dia0lo (134)
Racilaci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 135

Szövegértési problémáig neked vannak. Nézd meg, hogy az előző hsz-omban hol írtam nézőt és hol előfizetőt. Tisztában vagyok vele, hogy nincs 800 ezer előfizetője a Disney+-nak. Viszont ha van 800 ezer nézője, akkor azért könnyedén elképzelhető, hogy van / hosszú távon lesz 150.000 előfizetője.

 

 

Az viszont eleve egy feltételezés, hogy az RTL+ pusztán a lineáris csatorna műsorait archiválja (majd másfél év múlva). Ez egy nyilvánvalóan téves feltételezés akkor, amikor egy médiacég sok milliárdot költ a platform felfuttatására.

 

 

Továbbá az is megválaszolatlan kérdés számomra (pedig a másik topikban feltettem), hogy miből gondolod, miszerint a Sport TV-nek korlátlan közvetítési lehetőségei lennének? A B-jog eddig sem járt az összes meccs közvetítésével, s ezután sem fog. A Sport TV ilyet nem is ígért - ellenben az RTL+-on valóban meg lehet majd nézni bármelyik találkozót. 

Előzmény: Dia0lo (134)
Dia0lo Creative Commons License 2023.06.21 0 0 134

"Az egeres cég őszre (októberre) 718 ezer felhasználójával máris a dobogó harmadik fokára ugrott, aminek nagy lökést adhatott az Andor első évadának szeptemberi (09.21) premierje is. Onnantól viszont mintha lassult volna ez az ütemes bővülés, és alig 6 hónap alatt csupán 152 ezerrel tudták gyarapítani a nézők számát, ami így az első 10 hónapra vetítve végül 870 ezer felhasználót jelentett."

Ha neked ebből az jön le, hogy a Disney+ az Andorral 718 ezer előfizetőt szerzett, akkor ne haragudj, de komoly szövegértési problémáid vannak. A cikk téves következtetéseken alapul. A Disney+-nak őszre volt 718 ezer felhasználója. Ebből nagyon sokan a kedvező éves előfizetést választották, nekik most június-júliusban jár le az előfizetésük, érdemes lesz utána megnézni a számokat, hogy mennyien maradnak. De az őszi számhoz képest további 152 ezerrel emelkedett az előfizetőszám. Ez viszont azt jelzi, hogy nem az Andor miatt nőtt az előfizetők száma, hiszen, ha amiatt nőtt volna, akkor az évadzáró után eltűntek volna az Andor miatt előfizetők, hanem egy felfelé ívelő tendenciában vannak, ami lassan eléri a csúcspontot. 

 

De a Disney+, az HBO Max és a Netflix könyvtára akkora, és olyan tartalommal van tele, amit az RTL+ nem fog tudni áthidalni. Előbbiek hozzák a premier filmeket, sorozatokat, vannak régiségek is, utóbbinak egy hatalmas archív könyvtára van, de senki nem fog a Csillag Születikért meg a Való Világ 1-ért rohanni az RTL+-ra. Ha egy platformnak annyi lesz a tartalma, hogy felkerül rá a Mi kis falunk, az X-faktor, meg a többiek, akkor az nem versenyképes, hiszen ezeket a tévében bárki megnézheti premierként, miért fizetne érte? Csak a BL-ért nem fog senki rohanni az RTL+-hoz, főleg, hogy 2 meccsük van egy héten, a többi fontos meccset a Sport TV elviszi és adja a tévében, "ingyen", a tévé csomag részeként. Tudom, hogy hinni akarsz benne, hogy ez így majd bejön, tudom, hogy sokan azt kívánják, hogy az RTL most mutassa meg a királyi tévének, de jelenleg egyszerűen nem reális, hogy a magyar piac eltartson egy olyan streaming szolgáltatást, aminek a tartalmai szinte teljes egészében elérhetők lineárisan is. 

Egyébként érdekesek a trendek, mert a cikk alapján a Prime Video és a SkyShowtime az olcsóságával hódít, pedig minimális tartalom van rajtuk. Az AppleTv+ pedig hiába gyártja évek óta a legjobb sorozatokat, az ára miatt és a lassan bővülő könyvtár miatt a legkevésbé népszerű. Az HBO Max pedig a tavaly indított 50%-os lifetime akcióval sokakat megtartott, köztük engem is. Az AMC+ is egyébként hasonlóval fog próbálkozni itthon, mint az RTL+, csak ők ezt előbb meg fogják ugrani, de legalább az RTL megvizsgálhatja majd az adatokat. Bár ott azért nagyobb az a sport csomag, ami miatt megéri előfizetni, de szerintem alapvetően ők is zárt ajtókat döngetnek majd. 

Előzmény: Racilaci (133)
Racilaci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 133

A másik topicban arról volt szó, hogy pl. szerinted (is) le-he-tet-len 145.000 plusz előfizető szerzése az RTL+-re (2000 Ft-os áron kalkuláltam a havidíjat, s úgy jönne ki évi 3,4 mrd Ft bevétel). Ehhez képest a linkelt cikkből az jött le, hogy a Disney+ nagyjából egyetlen műsorral (az Andorral) 870.000 nézőt húzott be 2500 Ft-os díjjal. 

 

Erre mondom, hogy nagyon úgy tűnik, van tartalék a rendszerben.

 

Igazából jó volna, ha leírnál néhány konkrétumot is azon sokszor hangoztatott meggyőződésed mellé, hogy lehetetlen évi 3 mrd Ft-ot behozni online platformon.

Előzmény: Dia0lo (132)
Dia0lo Creative Commons License 2023.06.21 0 0 132

"A belinkelt cikk arról szól, hogy igenis nagy potenciál van egy jól összerakott, jól targetált streaming szolgáltatásra. Pontosabban nem egyre, hanem a cikk tanulságai szerint min. féltucatra. "
Ezt nem tudom melyik részéből olvastad ki, maximum személyes következtetés lehet. A Disney+ , a Warner, az Apple és az Amazon is nagyon küzd azzal, hogy nem tudnak a Netflix-szel mit kezdeni, és nem tudnak igazi áttörést elérni. A Forbes felmérése szerint egy átlagos amerikai 2.8 streaming szolgáltatásra fizet elő havonta. Egy amerikai, egy gazdagabb országban. És akkor még azzal sem kalkulált senki, hogy mi lesz, ha nemcsak a Netflix ülteti át gyakorlatba a jelszómegosztás korlátozását, és máshol sem lehet majd jelszót megosztani, hanem fizetni kell érte.
Rengeteg streaming szolgáltatás elfér a piacon, akad is nagyon sokféle, de egy olyan, amelyik lineárisan is szolgáltat tartalmat, nem fog nagy áttörést elérni a magyar piacon. Legalábbis nem a BL közvetítésekkel fogja a tömeget átterelni a streamingre, főleg nem 1-1 meccsel. A lineáris tévézés halálát meg már évek óta keltik, de nem nagyon látszik, hogy egyhamar megvalósulna.

Előzmény: Racilaci (131)
Racilaci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 131

De ez itt most tökmindegy. A belinkelt cikk arról szól, hogy igenis nagy potenciál van egy jól összerakott, jól targetált streaming szolgáltatásra. Pontosabban nem egyre, hanem a cikk tanulságai szerint min. féltucatra. 

 

Ezen a piacon az RTL+ eddig módjával volt jelen, jól írod. 

 

Viszont a BL-jogok megszerzésével simán van lehetősége az egészet tökéletesen újragondolni, s a cikk szerint bőven van a piacban tartalék. Az RTL+ jelenlegi állapotából fölösleges kiindulni, mert másfél év múlva nem ilyen lesz az üzleti modell és a platform struktúrája.

Előzmény: Dia0lo (130)
Dia0lo Creative Commons License 2023.06.21 0 0 130

Az RTL+ mint streaming szolgáltatás nem értékelhető a többi fizetőssel összemérve. Az a szám, amit az RTL most, meg majd időről időre bemond, az nem valós, szimplán marketing jellegű közlés. Az RTL+ felhasználóinak óriási többsége a tévés szolgáltatón keresztül elérhető kuponkóddal használja az RTL+ Active csomagot, ami a kuponnal ingyenes, de ezt ők teljesen tudatosan hozzá fogják számolni az RTL+ "előfizetőihez". A félmilliós előfizetői szám csak arról akar meggyőzni, hogy mennyien használják, neked is elő kell fizetni. Holott baromi kevesen fizethetnek érte, miért is tennék, ha ugyanaz a tartalom tévében is elérhető? A Netflix esetében ez nyilván nem igaz. Egyszerűen ez nem az a piac, ahol tolonganak a sport streamingekért. És ezen az RTL sem fog tudni változtatni.

Előzmény: Racilaci (129)
Racilaci Creative Commons License 2023.06.21 0 1 129

Az RTL streaming platformja épphogy nem profiltiszta, sportfókuszú. 

Előzmény: Dia0lo (128)
Dia0lo Creative Commons License 2023.06.21 0 0 128

Ne haragudj, de ez teljesen irreleváns. A sorozatos/filmes streaming szolgáltatás tartalmilag sokkal nagyobb kínálatot nyújt, és a fogyasztók nagyon nagy részének kínál tartalmat. Amíg nem egy sportos streaming előfizetéssel állsz elő, addig ez nem tekinthető komoly érvnek. Filmet/sorozatot az emberek többsége néz, sportot nem, innentől nem lehet a kettőt összehasonlítani.

Előzmény: Robca25 (124)
VanekB.E. Creative Commons License 2023.06.21 0 0 127

Netflixen lesz a BL van valami új infó?

Előzmény: mikkamakka73 (125)
VanekB.E. Creative Commons License 2023.06.21 0 0 126

Net4 sport + előfizetés számot is légyszi.

Előzmény: Robca25 (124)
mikkamakka73 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 125

Beszélhetsz nekik :D Mondjuk a Netflix előfizetők száma durva. Pedig a legdrágább. De hát magyar ember streamingre nem költ :D Csak havi ca. 5.000,- Ft-ot-

Előzmény: Robca25 (124)
Robca25 Creative Commons License 2023.06.20 0 1 124
Robca25 Creative Commons License 2023.06.12 0 0 123

Ahhoz, hogy 2024 őszén tudjál meccset nézni, előfizetés szükséges.

Jelenleg 2000 ft/hó és rengeteg plusz tartalmat kapsz 

Előzmény: Bellachaio (122)
Bellachaio Creative Commons License 2023.06.11 0 0 122

ne nézetek hülyének de nem vagyok otthon a témában. de én most nézem hogy a Vodafone média boxon van Rtl + network 4 applikáció és TV2 play pedig böngészőn ahhoz még nincs app. felhívtam a Vodafone-t adtak egy kódot az összes applikációhoz mert ez jár mert olyan csomagban vagyok. Ez mióta van így? És akkor ha nézni akarom mondjunk jövőre az RTL+ applikáción a meccseket akkor nem kell külön fizetnem? Most minden nézhető rajta és vissza is lehet nézni. Az RTL + applikáció jó ahogy a TV2 play is de a network 4 kritikán aluli.

Bendeguz 2.0. Creative Commons License 2023.06.11 0 0 121
VanekB.E. Creative Commons License 2023.06.11 0 0 120

Mondjuk a Sheriff-Ludogorec lehet jobb lenne, mint a tagnapi döntő. 10-ből kilencszer a sport tv b választásai közül legalább az egyik meccs jobb volt, mint az m4 első választása.

Előzmény: VanekB.E. (119)
VanekB.E. Creative Commons License 2023.06.11 0 0 119

Az AMC e mellett fotdulónként 16 meccset adhat a csatornáin (18-1-1 első választás). Valószínű egy Sheriff-Ludogorec szintű meccset se az RTL pluszon se a Filmmánián (ha akarnák ott ad nák) nem vagy alig néznék, ha van amúgy 3-4 választási lehetőseg a tv-ben

 

Előzmény: Robca25 (118)
Robca25 Creative Commons License 2023.06.10 0 0 118

Az RTL+-on az összes meccs elérhető lesz, ott 18 meccs lesz fordulóként

Előzmény: JJBen (117)
JJBen Creative Commons License 2023.06.10 0 0 117

Meccsnézés közben kicsit elmélkedtünk a haverokkal:

 

Akkor ha jól értem, a 36 csapatos BL-ben 18 meccs lesz fordulónként, normális esetben 9 kedden, 9 szerdán.

1-1 meccs lesz az RTL-en, mint elsőválasztó, 4-4 lesz a Sport TV-n mint eddig is, és 4-4 a fizetős RTL+ -on?

 

Jól következtetünk?

Racilaci Creative Commons License 2023.06.08 0 0 116
Robca25 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 115

Elég ígéretesen hangzik a cikk 

Tehát az RTL lineáris csatornán amit ad meccset, azt az összes többivel együtt az RTL+-on is adja, beleértve a Sport TV által adott meccseket is, ha jól értelmezem. 

 

A lineáris tv ez esetben tényleg el lehet felejteni, hiszen havi 1 pizza áráért az összes meccset lehet majd nézni.

Előzmény: Bendeguz 2.0. (114)
Bendeguz 2.0. Creative Commons License 2023.06.08 0 0 114
NB2 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 113

ugyanezt írtam egyszer korábban, a Szaknévsoros időkben sz-v 11 óra volt a focisáv rendszeresen

Előzmény: Bendeguz 2.0. (112)
Bendeguz 2.0. Creative Commons License 2023.06.06 0 0 112

"az NBI-es meccsek közvetítése miatt kapott hideget és meleget az RTL, amikor a csatorna miatt délben kellett a bajnoki meccseket lejátszani."

 

 

Pedig volt olyan időszak, amikor a közszolgálati tv is ebben az időpontban adott NBI-es meccseket.

Előzmény: azh27 (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!