Már megint elkezdték azt a marhaságot, hogy csak 576p-ben lehet visszanézni a meccseket. Tavaly is így indult, utána viszont világklasszis képminőségben lehetett visszanézni a mérkőzéseket néhány forduló után. Bízom benne, hogy a második kör már 1080p-s lesz...
Ez a StatZone kb. olyan, mint az interaktív Bundesliga-közvetítés. A csapatok összeállításait kicsit hiányolom, de a Bundesligánál meg a statisztikák nem működnek. :D
Na de hát az RTL ezt nem tudja befolyásolni, átadja ugyanazt a jelet, amit a saját appjukra küldenek.
Mondjuk azt nem tudom, hogy egy STB esetén kell-e optimizálni a sávszélességet, hogy beférjen minden. Ebben az esetben akár le is húzhatják a ONE-nál valamelyest.
Mármint az élő adás vagy a visszanézés esetén? Utóbbi esetén attól függ, hogy az RTL milyen minőségben tölti fel: most is van olyan BL tartalom, amit csak 540p-ben lehet visszanézni, míg másikat 1080p-ben is. (De ez minden előfizetésnél így van...) A Live Stream-nél nem tapasztaltam különbséget.
Technikailagh nem lehetetlen. Minden készülékhez külön alkalmazás készült, folyamatosan vált elérhetővé a különböző TV készülékek számára az app. Nyilván a ONE STB-re is készült egy, és a streaming szolgáltató felől érkező mittudomén 10mbps jelet le tudnák butítani a konkurenciához képest, csak mi értelme lenne. A Bajnokok Ligájával adják el a csomagot.
„Szeretném megköszönni az RTL-nek az eddig Bajnokok Ligájával kapcsolatos lehetőségeket (pl, hogy eljuthattam a müncheni BL döntőbe) és az együtt végzett munkát, ami azonban nem folytatódik tovább. Számomra az út változatlan: tíz éve azzal foglalkozom, hogy hidakat építsek az elit futballvilág (ahol most ötödik szezonomat kezdem) és a futballfogyasztók (szurkolók-média, stb) között, azzal, hogy nehéz szituációkat vagy szakmai fogalmakat egy-egy egyszerű vagy szemléletes példával igyekszem kontextusban bemutatni.”
A tegnapi meccsen az RTL biztosította a közvetítést az egész UEFA számára, ugye?
Nem tudom, kivel állapodtak meg, de eléggé szokatlan közvetítés volt számomra. Mármint mindent megmutattak, meg minden, de néha olyan ütemtelenül jöttek a közeli képek a játékosokról és a visszajátszások, ami lehet, hogy csak nekem tűnt fel. A BL-himnusz alatt a kameraképet is elveszítettük, nem láthattuk a teljes "tornasort", ami problémás lehet a továbbiakban. :D
Mindenesetre ez egy jó főpróba lehet az idei BL-döntő szempontjából, ahol ugyanúgy az RTL lesz a host broadcast.
Reméljük nem csak azért történt, mert Gundi szabin van. Mint játékmestert vagy műsorvezetőt nagyon bírom. De kommentátorként nem az igazi. Nagyon sok kritikát kapott a tavalyi szezonban. Gondolom ezeka hangok a döntéshozók fülébe is eljutottak.