Keresés

Részletes keresés

DanubR65 Creative Commons License 2021.06.29 0 3 1

Tisztelt Kérdező!

 

A sógornőm rehabilitációs szakszolgálatnál dolgozik, mint helyi kapcsolattartó.

 

Amennyiben "csak" a komplex minősítést csináltatja meg, akkor folytathat munkatevékenységet, de max. 4 vagy 6 órában, ameddig a minősítésről a határozat jogerőre nem emelkedik.

 

Az előttem szólónak annyiban van igaza, hogy amennyiben a fiad az ellátást is megigényli, akkor arra a napra a munkaviszonyt fel kell függessze, ami nem jelent munkaviszony végleges megszűnését, hanem elegendő pár nap fizetés nélküli szabadság, mert a biztosítás az utóbbi alatt szünetel.

 

Ezt egyidejűleg is meglehet indítani. Bár a szakszolgálat hivatalosan nem adhat ilyen tanácsot, de ameddig még van társadalombiztosító által fizetett táppénz ellátási jogosultsága, addig még ne induljon el ezen az úton.

Oldskin Creative Commons License 2021.06.28 0 3 0
momag Creative Commons License 2021.06.28 0 0 topiknyitó

A leszázalékolás menetére, mint édesapa lennék kíváncsi, hogy a tanácsommal segíteni tudjak a gyermekemnek, aki sajnos március 25-én egy hat ágyéki-, ill. hátgerinc csigolyát érintő műtéten esett át. A kezelőorvosa ajánlotta a leszázalékoltatását, viszont a menetét ő sem tudta megmondani.

 

A "gyereknek" egy építőipari vállalatnál van munkaviszonya. A vállalat átképzéssel - akár rövidített munkaidőben is - tovább foglalkoztatná. De ehhez minden papírt kérnek.

 

A fiam idén lesz 29 éves, de 2010 óta folyamatos munkaviszonya van a fennemlített vállalatnál. Amennyiben a leszázalékolás megtörténik, akkor jogosult lehet bármilyen ellátásra? Egyáltalán hogy működik ez az egész?

 

A megtisztelő segítségüket előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!