A következő a gondom: a magánhálózatomon van több eszköz (PC laptop NAS) a PC-én és az egyik laptopon win 10 fut látják is egymást a megosztott mappákat. Van most egy új laptopom amin win 11 fut, ha a PC-ben lévő hálózati meghajtóhoz szeretnék csatlakozni felhasználónevet és jelszót kér, dehát olyan nicsen.
Na, csak mert elhalasztották a Win 10 "megbüntetését", ezért sok-sok munkahelyen nem dobták negyedáron a dolgozóknak a laptopokat. Vagy hogy is van ez...
Mivel nem torrenten osztják ezért nem jut el mindenkihez egyszerre a letöltési kapacitás korlátai miatt. Kb 1-2 hónap alatt mindenkihez el fog jutni. Ha sürgős és fent vannak a frissitések akkor 24-ről ezzel válthatsz 25-re: Windows11.0-KB5054156-x64.msu Enablement Package https://uupdump.net/findfiles.php?id=972e7200-7a52-47ae-930c-1c2d35f4ac33&q=.msu
Egy olyan kérdésem lenne, hogy láttam, hogy kijött a 25H2-es verzió már egy ideje, de a Windows Update még nem ajánlotta fel nekem a telepítést, pedig a gépem kompatibilis vele... Ez miért van? Vagy hivatalosan sem jött még ki a Windows Update-en másnak sem?
A Secure Boot nem tudom, fog-e gondot okozni valaha. Régebben emlékszem voltak gondok vele a Bios elérésénél. De úgy rémlik, hogy az csak Legacy mellett volt. Itt nem tudom, milyen probléma adódhat. Egyelőre nincs.
A TPM 1.2 újrainstallálását ki fogom bírni, ha csak ennyi lesz ateendő.
A Microsoft fiókot nem használom ezen a gépen, amíg lehet (úgy sem vagyok lelkes híve). Így egyelőre belépési jelszó nélkül tudom bekapcsolni a gépet.
Szóval egyelőre rendben működik a gép. Sikerült a laptopomon és a jelen gép korábbi Windows 10 alatt beállított környezetet létrehozni ezen a gépen is. És egyelőre minden rendben van.
Kösz a figyelmeztetést, de ebben a témában olyan mértékben járatlan vagyok, hogy sejtésem sincs milyen következményekkel fog ez járni, és mire kell majd odafigyelnem.
Tudnál némi eligazítást adni, hogy ha majd erre sor kerül, akkor milyen teendőim lesznek? Esetleg a rendszer majd értesít erről?
Ahogy pár hozzászólással ezelőtt írtam: 2évente újra kell installálnod (a kiadástól számítva, nem a telepítéstől) pl 24-->25H2, persze az adatok és programok megtartásával. Különben lejár a támogatása.