Keresés

Részletes keresés

Motorized root Creative Commons License 2021.06.07 -1 0 4

Megnéztem, valóban az az oldal és fogalmam sincs, hol üzemel, mert cloudflare IP-k mögött van.

Előzmény: Pomber Béla (2)
Motorized root Creative Commons License 2021.06.07 -1 0 3

Szerintem az amcsiknál, Bélám.

Azt hiszem, a wikifeet.com volt, de majd megnézem, ha lényeges. Az biztos, hogy nem EU-s szerver.

Már ha az idézet forrása akérdès.

Előzmény: Pomber Béla (2)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.06.07 -2 0 2

És mindezt hol, melyik országban?

Előzmény: Motorized root (-)
Motorized root Creative Commons License 2021.06.07 -1 0 1

Még egy apróság: a dátumot végképp nem értem.

Próbáltam megkeresni, miről is van szó, de magyarul semmit sem találtam.

Illetve valamelyik "jogvédő" csoport oldalán emlitik, hogy változik a szerzői jogokkal kapcsolatos szabályozás, de ők június 1-ét írtak, ez a 7. nem tudom, honnan jött.

Motorized root Creative Commons License 2021.06.06 -2 1 0

Hát sajnálom a lusta hagyományőrzőket, nem várok, míg valamelyik nullázó mániás betéved: szóval ez a dolog, ha nem valami félreértésen alapul, akkor elég érdekes helyzetet teremt szerintem. Ugyanis kis hazánkban államilag lenyúlják az emberektől a "lopott" multimédiás tartalmak árát. Akkor most tovább fosztogat az Artisjus, ugyanakkor ha valahol jogvédett tartalom kerül fel, a történetben gyakorlatilag ártatlan tárhely szolgáltató is seggberúgható lesz?

Nem hullatnék könnyeket az indexért sem, de nem esett át itt valaki a ló túloldalára? (Az EU törvényhozásra gondolok elsősorban)

Motorized root Creative Commons License 2021.06.06 -1 0 topiknyitó

Egy kisebb képmegosztó site-on fogadott ma ez az üzenet:

Changes due to the UE Copyright Directive     

Bad news.   On June 7th, 2021, the UE Copyright Directive has come into effect.   One of its acticles, Article 17, basically says that I as the site owner will be held accountable for any copyrighted content that is uploaded illegally to the site.      Since there is no way for any small organization to know who owns the copyrights to uploaded photos, let alone track them down and gain approval for each individual upload, I have no choice but to block all access to the photos from the EU states.      I honestly believe this new directive doesn’t make sense, and it’s only a matter of time until they change it or at least provide tools for people like me to be able to comply, because as it stands, this rule effectively kills all small to medium collaborative websites. 

Röviden összefoglalva: holnaptól az oldal tulajdonosa felelősségre vonható a hozzá feltöltött "illegális" tartalmakért. A kisebb oldalak nem tudják biztosítani, hohy jogvédett képet ne töltsenek fel hozzájuk, így az EU-s felhasználókat kénytelenek kizárni a szolgáltatásból.

Ergo mostantól minden jogvédett fotó feltöltéséért az index tulajdonosai lesznek felelősök? Vajon pénzre lehet váltani az illegális tartalmakat vagy le kell ülni a kiszabott büntetést?

Az index ahhoz azért kicsib(szerintem), hogy gond nélkül megfeleljen eme törvénynek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!