Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2021.05.26 0 0 93

 goto 87

Előzmény: Vevegyő (91)
voltammártag1 Creative Commons License 2021.05.26 0 2 92

Mindent visznek, amit csak tudnak.

Csalnak, lopnak végkimerülésig.

Ez 0rbán országa...és ezt sokan támogatják. Mutyisztán

 

https://www.klubradio.hu/hirek/a-kormany-csak-a-fovaros-vilagoroksegi-reszenel-tamogatja-a-lakasok-megvasarlasat-118221

Bérlakástörvény:

a fideszeseknek már csak a legértékesebb ingatlanokra fáj a foguk

26/05/2021 09:17

| Szerző: Klubrádió

Ma lesz a parlamentben a nagy felháborodást kiváltó lakástörvény általános vitája. Az eddigi tervezethez képest azonban fordulat állt be a javaslattal kapcsolatban: a kormány csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni.

 

Böröcz László, fideszes képviselő eredeti módosítóindítványa szerint az önkormányzatoknak minden bérlakást kötelező lett volna eladni a jelenlegi bérlőknek a piaci ár maximum 30 százalékáért.  Javaslatát azzal indokolta, a kormány célja, hogy “mindenki juthasson saját tulajdonú lakáshoz, aki önkormányzati bérlakásban lakik”

Előzmény: Vevegyő (91)
Vevegyő Creative Commons License 2021.05.26 0 0 91

aztak@rva, hogy finom legyek:

 

https://hirklikk.hu/kozelet/fordulat-a-lakastorvenynel-csak-modositassal-tamogatja-a-kormany/381888

 

Ma reggel az atv.hu-t fideszes források arról tájékoztatták: Kocsis Máté frakcióvezető e-mailben adott tájékoztatást nekik arról, hogy a tegnapi frakcióülésen elhangzottaknak – és a többségi álláspontnak – megfelelően sikerült megállapodni a kormánnyal ebben a vitás kérdésben. 

Eszerint, „a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni” – közölték a portál munkatársával. 

Vevegyő Creative Commons License 2021.05.22 -1 1 90

na tessék, még egy gyurcsányista:

 

https://telex.hu/belfold/2021/05/22/gyor-fideszes-polgarmester-onkormanyzati-berlakasok-kritika

 

A szociális bérlakásokról lehet és kell tárgyalni, de párttársa, Böröcz László javaslata erre nem alkalmas, erről beszélt Dézsi Csaba András Győr fideszes polgármester az Ugytudjuk.hu-nak adott interjújában.

voltammártag1 Creative Commons License 2021.05.20 0 1 89

És a lopást törvényre emelik... :(

 

Nincs itt semmi látnivaló!

Előzmény: macmester (88)
macmester Creative Commons License 2021.05.20 0 1 88

fideszes sunyi tolvaj...

Előzmény: pici mici a pók (87)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.05.19 0 1 87

Bayer Zsolték dupláztak a Várban: két önkormányzati lakást szereztek ugyanazzal a trükkel

 

 

Mindkét Úri utcai ingatlanhoz lakáscsere útján jutottak hozzá Bayerék. Amikor tavaly Bayer Zsoltot a 2018-ban megszerzett önkormányzati lakásáról kérdeztük, csupán annyit árult el, hogy az ingatlanért egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe. Kinyomoztuk, hogy az említett ingatlan Bayerék pilisszentkereszti faháza volt, amit a csere nyélbeütése után két hónappal visszavásárolt a fideszes publicista családja, egész pontosan egyik fia tulajdonába került. Amikor rákérdeztünk a pilisszentkereszti faházra, az újságíró előbb hazudott, majd elismerte, hogy ez volt a csereingatlan.

 

A titkolózás nem volt alaptalan. A pilisszentkereszti faház tulajdoni lapja ugyanis elárulta, hogy Bayerék nem egyszer, hanem kétszer játszották meg ugyanazt a trükköt.  Mindkét Úri utcai önkormányzati lakásért ugyanazt a faházat adták cserébe, és mindkétszer vissza is vásárolták a Pest megyei ingatlant.

 

 

Bayer Zsolték trükkje: visszaszerezték a vári önkormányzati lakásra cserélt ingatlant is

A csereügyletre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, magyarán pénzért nem megvásárolható.

A lakáscseréről szóló cikkünk után a kormánypárti publicista szűkkörű sajtótájékoztatót hívott össze csütörtökre az Úri utcai lakása elé, hogy megmagyarázza lakásszerzésének és -bérlésének körülményeit. Bayer egymásnak ellentmondó költségeket közölt. Elsőként a blogján írta meg, hogy a bérleti díj mellett 40 millió forintért bérli a vári lakást – ezzel feltehetően a csereingatlan árára utalt. A sajtótájékoztatón már csupán 26 millió forintra taksálta a budai agglomerációban található ingatlan értékét. Az Úri utcai ingatlan felújítási költségeiről szólva pedig 5 és 10 millió forintos összegeket is említett.

 

Bayer a sajtótájékoztatón azt a kérdést nem kívánta tisztázni, hogy melyik településen található az az ingatlan, amit a budavári lakásért cserébe adott. Azt mondta:

Nem fogom megmondani, és nem azért mert bármiféle takargatnivalóm lenne, arról, hogy milyen ingatlant ajánlottam fel, amit az előző bérlő elfogadott és alkalmasnak talált, hanem azért, mert ő – mint teljesen civil ember – nem hozható általam olyan helyzetbe, hogy őt is majd elkezdjék cseszegetni azzal, hogy mennyiért meg miért cserélte el.

Gyanítható azonban, hogy Bayer más okból titkolta, milyen ingatlant adtak a vári lakás bérleti jogáért cserébe. És noha az újságíró szerint nincs mit takargatnia, amikor a sajtótájékoztató után rákérdeztünk, hogy a pilisszentkereszti ház volt-e a cserealap,

előbb letagadta, hogy azt az ingatlant adták az Úri utcai lakásért cserébe, ami két hónappal később újra a családja tulajdonába került, majd – mint a cikk elején található videóban látható – kameránk előtt mégis elismerte a történteket.

Előzmény: voltammártag1 (77)
voltammártag1 Creative Commons License 2021.05.18 0 2 86

Szavazógépek.

Erre képesek.

Előzmény: macmester (78)
voltammártag1 Creative Commons License 2021.05.18 0 2 85

0rbán lec@rja a magántulajdont...

 

Ami kell, elveszi!

Előzmény: Hápi Zsák (79)
Google_találat Creative Commons License 2021.05.18 0 1 84

csokhoz gyerekek is kellenek, s mivel a gyerekek sokba vannak, érettségire sportkocsi, villa, aztán külföldi magánegyetem, miegymás,

akkor kevesebb jut yachtozásra, de a yachtozás meg minden hű fidszesnek jár,

így aztán államilag megtörvényezve kell kicsit ügyeskedni a bérpuntzira-kólára, no meg a befutó szerelmetes puntzik szépséges óráira valóval. :P

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.18 -2 0 83

ezzel nem tom mi a baj.

 

aki occsó lakást akar, legyen fidszes csokos, ennyi az egész.

Előzmény: gtxfan78 (-)
Hápi Zsák Creative Commons License 2021.05.18 0 1 82

"Tehát megint arról van szó, hogy a Fidesz felszámolja egy területen a kádári posványt, a mutyit, az ügyesbe'-okosba' bizniszeket, a kommunisták pedig sivalkodnak."

 

 

Sivalkodnak a büdös komcsik... Fideszes polgármesterek is kikeltek az új lakástörvény-tervezet ellen

 

https://telex.hu/belfold/2021/05/14/cser-palkovics-fideszes-polgarmesterek-reakcio-lakastorveny

Előzmény: Tintahal 78 (80)
Google_találat Creative Commons License 2021.05.18 0 1 81

 

"felszámolja .... az ügyesbe'-okosba' bizniszeket"

 

S csinál helyettük újakat. :D

 

Lásd.

Előzmény: Tintahal 78 (80)
Hápi Zsák Creative Commons License 2021.05.18 0 2 79

tulajdonjog védelme? mi az hogy kötelező eladni valamit ?

Előzmény: macmester (78)
macmester Creative Commons License 2021.05.18 0 1 78

"A parlament gazdasági bizottsága hétfőn megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely szerint az önkormányzatoknak kötelező lesz eladniuk a tulajdonukban lévő bérlakásokat, amennyiben a benne élő bérlők meg szeretnék vásárolni azokat.

 

Az ülésen jelen lévő és a jelen nem lévő, de helyettesítéssel szavazó tíz fideszes képviselő közül nyolcan igennel szavaztak, ketten tartózkodtak. Négy képviselő szavazott a tervezet ellen. "

 

 

 

meglepődtem, nem is.

Előzmény: voltammártag1 (77)
voltammártag1 Creative Commons License 2021.05.17 0 2 77

 

https://telex.hu/gazdasag/2021/05/12/berlakasaik-eladasara-kotelezne-az-onkormanyzatokat-a-kormany

Kivégezné a kormány az önkormányzati bérlakásrendszert, az ellenzék szerint jön a csókosok és ügyeskedők kora

 

https://24.hu/fn/gazdasag/2021/05/17/onkormanyzati-lakasok-eladasa-berlok/

Fideszes polgármesterek is kiakadtak az önkormányzati lakások kényszereladásától, ezermilliárdos vagyon a tét

Böröcz László fideszes képviselő javaslata alapján a bennlakók 15-30 százalék kedvezménnyel vehetnék meg önkormányzati bérleményüket. A hatalmas kedvezmény a másik oldalon a közvagyon ugyanilyen mértékű csökkenését okozná, nem beszélve a kiárusítást követő lakhatási problémákról.

Durva becslések szerint ezermilliárd forint értékű vagyontömegről van szó, és olyan javaslatról, amely eredetileg a budai Várban található műemlék ingatlanokban élő bérlők érdekében született, de Böröcz László fideszes képviselő (aki az I. és az V. kerületet magában foglaló választókerületben indul a jövő évi választáson – egy olyan körzetben, amelyet meglepetésre veszített el a Fidesz 2018-ban) nem állt meg itt: indítványa a teljes önkormányzati bérlakásszektort érinti. Mint cikksorozatunkban bemutattuk, a Várban kormánypárti potentátok sora szerzett önkormányzati bérlakást, amit most a legrosszabb esetben harmadáron megvehetnek.

...

Alkotmánysértő a benyújtott javaslat – állította az Utcajogász önkéntes jogásza a 24.hu-nak. Szatmári Andrea szerint a tulajdonhoz való jogot sérti a Böröcz-féle indítvány, amennyiben az önkormányzati vagyon terhére juttat vagyonhoz másokat, illetve az önkormányzatokat a saját vagyonuk értékesítésére kötelezi. Szatmári szerint az is probléma, hogy a javaslat egységesen kényszeríti eladásra a helyhatóságokat, olyanokat is, amelyek korábban maguk építettek bérlakásokat, hogy orvosolják a kerületi lakhatási gondokat, vagy saját költségünkön jelentős lakótömb-rehabilitációba fogtak – azaz nem az államtól korábban megkapott lakásvagyont kellene kedvezményesen eladniuk, hanem olyan ingatlanokat is, amelyeket ők maguk hozták létre, vagy amelyekbe jelentős összeget invesztáltak.

Az Utcajogász felidézi az Alkotmánybíróság 1994-es döntését is, amely a most módosítandó lakástörvény korábbi változatáról szólt. Ebben ugyanis az AB arra jutott, hogy túl széles körben kötelezik az önkormányzatokat a lakások elidegenítésére, így sérült egyrészt az önkormányzatok tulajdonhoz való joga, másrészt a lakhatás biztonsága. Szatmári Andrea ehhez hozzáteszi, „nem közérdek, hogy tízezrek privilegizált jelleggel jussanak lakásvagyonhoz”.

pert2 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 76

Egyatlagos hatarozatlan idore berbeadott onkormanyzati lakast kb a becsult neggyzetmeterarbol szamitott ertk 30%- aert lehet megvenni az 1990- es torvenyek alapjan. Ezen pl az sem valtoztat ha valaki becsereli magat egy ilyen onkormanyzati lakasba. Viszont a muemlekvedelem alatt allo lakasokat nem kotelezo eladni, leginkabb azert, mert a lakoknak ritkan van plusz par milliardjuk a felujitasra.

Előzmény: pici mici a pók (75)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.05.16 0 1 75
Előzmény: macmester (71)
pizo Creative Commons License 2021.05.16 0 1 74
Előzmény: Manic Miner (72)
macmester Creative Commons License 2021.05.15 0 1 73

ezeknek semmi sem drága tönkre teszik a hatalomért az országot.

Előzmény: Manic Miner (72)
Manic Miner Creative Commons License 2021.05.15 0 0 72

állítólag 100-200 ezer biztos szavazót nyer ezzel a fidesz

macmester Creative Commons License 2021.05.14 0 2 71

egy-két várbeli fideszes csókosért nem sok pogimester bukná be szarért-hugyért a bérlakás állományát...

Előzmény: Vevegyő (70)
Vevegyő Creative Commons License 2021.05.14 -1 2 70

nem csak ő:

 

https://telex.hu/belfold/2021/05/14/cser-palkovics-fideszes-polgarmesterek-reakcio-lakastorveny

 

Cser-Palkovicsnál élesebben fogalmazott a szintén fideszes Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, aki nyílt levelet írt Böröcznek, annak javaslatát pedig egyenesen marhaságnak nevezte. Kovács szerint ennyire olcsón mindenki megvenné az önkormányzati lakást, amiben lakik, ha más nem, hitelből, amit biztosan megkapna, hiszen a lakás értéke sokkal magasabb lenne a vételárnál, így pedig

az önkormányzatnak nem marad bérbe adható lakása, és nem tud segíteni azokon, akiknek anyagi helyzetük nem teszi lehetővé a bérlést, vagy fiatalok, és még nem spóroltak össze annyit, hogy saját lakásba költözzenek.

A fideszes Kovács Péter kritikájához a Facebookon kommentben csatlakozott a XXII. kerület fideszes alpolgármestere:

„Öröm látni, hogy az ember nincs egyedül a véleményével, Péter!”

– írta Németh Zoltán. Erre a hozzászólásra pedig Talabér Márta, Várpalota szintén fideszes polgármestere válaszolta azt, hogy „sokan gondoljuk így, Zoli”.

A Periféria Központ gyűjtése szerint a Fidesz–KDNP-vezetésű önkormányzatok legalább 1000 db önkormányzati lakással rendelkeznek. Ez azt is jelenti, hogy egyenként tízmilliárdos nagyságrendű veszteség érheti őket, ha a lakásprivatizációs törvényjavaslat átmegy a parlamenten.

Előzmény: John Doe(520i) (44)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.14 -4 1 69

látom, mélyen betaláltam, kis náci kötsög! jó copást! :)))

Előzmény: Hápi Zsák (68)
Hápi Zsák Creative Commons License 2021.05.14 -1 2 68

be ne szarjál közben, pelus rajtad dudus ? :)

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.14 -4 1 67

te is fasiszta  vagy, faszista! nácik faxát copod! :)))

Előzmény: Hápi Zsák (65)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.14 -4 2 66

valóban, fasiszta az összefosás, összefogott a zsidókat listázó, gárdista, cigányokat verő jobbikkal. ezek csak a középosztályt és a csóró prolikat fogják közvetlenül és közvetve is hosszútávon megszopatni! sírni fog az orbánfóbiás csőcselék, ha az összefosás győzne!

Előzmény: Hápi Zsák (65)
Hápi Zsák Creative Commons License 2021.05.14 -2 3 65

"meg kell szopatni a magyar proli réteget, hőzöngő állami eltartottakat, meg a vállalkozókat is! "

 

igazi nemzeti duma fideszes. vagyis fasiszta...

Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.14 -2 1 64

pár 100méter, ennyi séta kötelező.

Előzmény: quiaHi (61)
voltammártag1 Creative Commons License 2021.05.14 0 1 63

A leggazdagabbak, a legkevesebb bérleti díjat fizették a várban.

 

Most pedig törvényesíteni akarja a fidesz a csalásokat.

https://ujpestihirmondo.hu/2020/02/14/ujabb-lakas-mutyira-derult-feny-a-budai-varban-megint-milliomos-berel-fillerekert/

Újabb lakásmutyi a budai Várban – megint milliomos bérel fillérekért

 

Bayer Zsolt kormánypárti publicista egy pilisszentkereszti faházat adott egy szintén Úri utcai ingatlanért cserébe, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét a fideszes publicista családja – az egyik fia – tulajdonába került. Az esetről akkor megkérdezték Bayer Zsoltot is, aki előbb hazudott a lakásszerzés körülményeiről, majd elismerte a történteket, és közölte, hogy mindezek ellenére szerinte nem játszották ki a lakáscsere szabályait.

Előzmény: Törölt nick (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!