Januári update: valóban megvan a használatba vételi, de az ingatlanok továbbra sem hitelezhetőek, mert még mindig hiányoznak hivatalos dolgok, így rengeteg embernek benne áll az előlege és be vannak ragadva a bank és az eladó közé. Az vegyen, akinek nem sürgős.
Trágya az egész. senki ne vegyen itt semmit. Tuti dobós lesz a cég mikor elkel az összes lakás és alakíthatják a lakók a pertársaságot, a beruházónak meg majd lehet bottal ütni nyomát a sivatagban. Moslék kiviteléz, nulla műszaki tartalom. Felejtős.
Kedves László! Fiamnak nézünk ott lakást, ezért lenne pár kérdésem. Írta, hogy a használatbavételi engedély megtortent. Megkérdezhetem, hogy miért nem kapták meg? Mik voltak a hibák, mit javítottak ki, stb. Milyen hibák vannak még? Ha veszünk ott lakást, akkor ha egy hiba előjön 1-2 év alatt, burkolat felvalik, vizesedés, vagy bármi, akkor mennyi időre vállalnak garanciát? Vagy nincs is? A lakopark teruletrendezése kinek a feladata lesz? A lakoke vagy a kivitelezoké? Gondolok a bozotosra, a patak rendbetétele, stb. A nagy sárga cső a lakoparkon belül mi célt szolgál? Az eléggé rontja látképet. Gáz be van vezetve? Fűtés milyen, hőszivattyú esetleg? Szerkezete, szigetelése milyen? Köszönöm!
Péterhegyi Lakópark végre használatba vételi engedéllyel!
Szeretném megosztani veletek, hogy a XI. kerületben található Péterhegyi Lakópark végre megkapta a hivatalos használatba vételi engedélyét.
Az ügy sajnos hosszúra nyúlt. Már kb. három éve elkezdtük az értékesítést, akkor még a korabeli árakon, de amikor az ingatlanpiacon hirtelen árnövekedés indult meg (két év alatt duplázódtak az árak!), a befektetők leállították az értékesítést. Eközben a használatba vételi követelmények folyamatosan változtak, így az építtetőknek újabb és újabb módosításokat kellett végrehajtaniuk.
Mostanra azonban elindult a hivatalos értékesítés, a felmerülő hibákat pedig folyamatosan javítják.
Pár érdekes műszaki részlet a teljesség igénye nélkül:
Az épület alatt 178 db vasbeton oszlop található (kiírás szerint).
A garázsszint magasabban van, mint a patak vízszintje, így az árvízveszély minimális.
A közeli Kamaraerdőnél pár éve kialakított tó szabályozza a vízlefolyást, így a patak már nem önt ki, mint régebben (15 éve még volt ilyen probléma).
A Tópark tava szintén segít ebben a szabályozásban.
Miért ajánlanám? Nem szeretnék senkit győzködni, de sokkal jobb a lakópark, mint azt néhány negatív komment sugallja. Természetesen itt is akadnak hibák mint minden új építésű lakóparknál , de ár-érték arányban kiemelkedő, különösen családosoknak.
Néhány érv mellette:
Zárt, őrzött lakópark biztonsági szolgálattal
Autóforgalom kizárólag a föld alatti garázsban
Szinte kizárólag 3 szobás lakások, így várhatóan fiatalos, gyerekes közösség alakul ki
Közös játszótér
Pár perc sétára található a Sport11 (edzőterem, uszoda, nyári strand, gyerekmedence)
A Kapolcs utca közlekedése könnyen átalakítható lenne, ha az önkormányzat megszüntetné a hetvenes út felé vezető jelenlegi lezárást ezzel sokat javulhatna a közlekedés
Összegzésként: Ha az örmezői lakótelep áraival vetjük össze, akkor gyakorlatilag ugyanazért az árért egy modern, újépítésű lakást lehet itt venni. Ráadásul a lakópark belefér a 3%-os és a CSOK hitel feltételeibe is, így még a nagy roham előtt érdemes lehet legalább megnézni személyesen, és kialakítani a saját véleményt.
Köszönjük az információt, nagyon hasznosnak találtuk. Más is tapasztalt hasonló problémákat? Esetleg van olyan, aki a lakásban lakik, és részletesebben tudna nyilatkozni a használatba vételi engedéllyel kapcsolatban? Elképzelhető, hogy tényleg emiatt nincs meg az engedély, és ha ez a helyzet, akkor valószínűleg még egy ideig nem is lesz?
Ebben az elso es utolso posztomban leirom, hogy mi hogyan jartunk a Peterhegyi Lakoparkkal.
1 eve szerettunk volna lakast venni, ahol mindannyian kenyelmesen elferunk. Az OTP ingatlanos irodaja hirdette, amivel fel is vettuk a kapcsolatot. A kinezett lakas egy felsoemeleti, nagyteraszos lakas volt. Az ingatlanosok segitokesznek tuntek, legalabbis elsore ugy tunt. Mar a telefonban presszionaltak minket, hogy a "vonalak egnek", mert nagy az erdeklodes. Amikor a helyszinen megneztuk a lakoparkot, es a kinezett lakast, sok hianyossag feltunt nekunk. A lakopark sok resze mar amortizalodik, annak ellenere, hogy at sincsen adva. A folyosok burkolatai mar toredezettek voltak, a parkolo beazott. Az ingatlanos azt mondta, biztos, hogy az esotol, de ki volt zarva, hogy a tetemes tocsa egy 10 perces szemerkelo esotol lett volna. A parkolo belmagassaga minimalis, eppen el lehet benne ferni.
A lakast megnezve derult ki, hogy amiket arulnak, annak meg a vizszint kiegyenlitese se volt meg, es a tetot gyorsan lefedtek oda nem illo szigetelessel. Az utobbi fo problemaja, hogy ezt addig nem mondtak meg, amig szakemberrel at nem nezettuk. Ekkor derult ki, hogy csak homokkal lehet befedni a terasz, amire tehetunk jarolapot. Mas megoldas nem johet szoba, mert nem tapad meg a kotoanyag. A nem megfelelo szigetelesre azert volt szukseg, mert az alatta levo lakas mar azott, igy gyorsan kellett ki kellett valamit talalni. A lakast nekunk kellett volna allni hideg/meleg burkolatokkal, belso ajtokkal, mert azok nem jarnak hozza. A villamos kozvetlen kozelsege a rossz sinek miatt elegge zavaronak tunt.
Amikor tobbedszerre rakerdeztunk a hasznalatbaveteleire, azt mondta az ingatlanos, hogy 2023 augusztusara meglesz, ha befizetem a lakas 50%-at. Azt is hozzatette, hogy jelenleg egy eltort csatorna az oka, hogy nem adjak meg a hasznalatbavetelit. Ehhez kepest a mai napig nem sikerult megkapniuk. Kozben kiderult, hogy a nagyobb lakasokat elkezdtek atalakitani kisebb lakasokka, hogy el tudjak adni azokat. Ezzel csak egy problema van: nem ez szerepelt a leadott tervben, amikor engedelyeztettek az epitkezest. Igy nehezen tudom elhinni, hogy a mar kialakitott csatornazasi es egyeb rendszerek alapjan barki is meg adna az engedelyt olyanra, ami nem volt benyujtva a tervben.
Elkertunk egy szerzodesmintat, amit atnezettunk egy ingatlanra szakosodott ugyveddel. A szokasos nagyvallalkozoi szerzodes volt: ok barmennyit keshetnek kb. mert a lakas mertekehez kepes a kotber nagyon minimalis (maximalizalva volt par honapban a kotber osszege). Cserebe, ha te kesel, akkor joval nagyobb osszeget kell fizetned, maximalt ertek nelkul. Emellett a szerzodes tartalmazott olyat kitetelt, amit fel lehet hasznalni, hogy a lakast masnak is el tudjak adni, amig szeljegyen szerepelunk. Az ugyvedem azt mondta, hogy ritkan lat ennyire problemas szerzodest, igy nem ajanlja, hogy szerzodjunk. Vegul a reszunkrol modositott/javitott valtozatot elkuldtuk, de ekkor mar lathato volt, hogy csak a felszinen segitokeszek, mert valojaban nem akarnak az uj valtozattal szerzodni. Vegul minden visszajelzes nelkul nem valaszoltak az utolso megkeresesekre, igy jobbnak lattuk mashol korulnezni.
Sajnalom, hogy igy alakult a lakopark sora, mert szerintunk jo helyen van, idealis egy csalad szamara, de ennyire a szurkezonaban levo vallalkozoval nem szabad leszerzodni. Jelenleg nem is latjuk, hogy meg lehet-e oldani a hasznalatbaveteli kerdeset, mert mar sokminden megvaltozott az eredeti tervekhez kepest, a munkaero/alapanyagok arai az egekben vannak.
Kerlek titeket, ne kerdezzetek, mert nem fogok valaszolni. Elegge hullamvasut volt ez a kor nekunk, csak le akartam irni, hogy mi hogyan jartunk, es hogy vigyazzon mindenki veluk.
2022-ben szerettünk volna itt lakást venni, de inkább vettünk egy felújítandót kozelebb az egyetemekhez és belevágtunk saját kezünkkel a felújításba. Annak idején lekértem a tulajdoni lap másolatát a péterhegyi lakóparknak (évente 3 ingyenesen lekérhető volt akkor) és pár személynevet találtam ott. Kiválasztottam pár nevet, beírtam a google-be és volt köztük pár ember akiknek telefonszámát is kapásból megkaptam (gondolom vállalkozásuk miatt publikus volt a számuk). Miután felhívtam őket, volt aki elutasító volt, de volt aki elmondta, hogy a lányának vásárolt ott lakást és már akkor (2022) két éve csúszott az átadás, a gyerek pedig két évet albérletben töltött. Örülnék ha írna valaki ide, aki már beköltözött, hogy a használatbavételi engedélyek rendben vannak-e vagy sem, mert már akkor is (2022) voltak önkényesen beköltözök, akiknek nem volt hova menniük a pénzük benne volt, következésképpen "lakásukat" elfoglaltak.
Üdv mindenkinek! Itt tervezek lakást venni, tud bárki információt a használatba vételi engedélyről? Bármilyen információt szívesen fogadok. Előre is köszönöm.
Egy patak egykori*, mostanra feltöltött árterületén van az új kislakópark, mely a hosszanti patakvölgy legmélyebb pontja volt annak idején, jellemzően mocsarad, ligetes, nádas vízkisérő vegetációval. Az árterületi jelleg és vegetáció megszűnt a feltöltéssel, de a talajvizek áramlása, mozgása, felgyülemlése nem sokat változott, miközben a patak folyási fenékszintje évszázadnyi időben nézve időnként függő meder jellegűvé alakult - ezt igyezett az ember mindig lekövetni és tölteni a környezetet, lépést tartva az általa generált és indukált változással. Ebből adódóan sivatagi viszonyokat várni e helyen sci-fi kategória, bízni kell benne, hogy az épületek pinceszinje magasabban van, mint a talajvizfelszín, ha mégsem, akkor pedig minden lehetséges módszert bedobott a kivitelező a szigetelésre és azt csúcsszuper módon végezte el, valamint gondoskodott az áramló vizek drénezéssel történő elvezetéséről is. Természetesen ez árvíz idején nem sokat ér, bár a patakon levő keresztező műtárgyak átbocsátási kapacitása lassan talán már megfelelő (nagyobb összeggel az összesre nem kötnék fogadást, de a lakópark alatti műtrárgy már átépítésre került, de alatt a meder azért kétséges, de ez meg legyen a BKK baja, gondja), átlagos nagyvizekre méretezett, de ennek utána kéne nézni, mi volt a méretezés, 50 év vagy 100 vagy ennél több éves előfordulás, mint extremitás. Persze ez is addig ér valamit, míg a patak felső vízgyűjtő területéről nincs még több összgyülekező víz a beépítések fokozódása miatt, hiszen az eredeti záportározóknak (Budapesten kívül!) csak a töredéke valósult meg 50-70 év alatt. Mindemellett a lakópark alatti szakaszon egyes helyeken kétséges a részlegesen kiépített patak keresztszelvényének megfelelősége valamint a gátak magassága. De aki patak mellé költözik, az bárhol az ilyen dolgoknak tudtában van és ezeket mérlegelve vállalja be a cserébe kapott kellemes környezetért (ahogy a szúnyogokhoz is képes alkalmazkodni). :)
Megnéztünk itt pár lakást, viszont számomra megdöbbentő volt amit láttam. A garázsban konkrétan árvíz volt a maga 190 cm belmagasságával, ami még azt mondom oké de hogy az egész garázs az esőzés miatt szét ázott?! Néhány háznak a fala már mohás volt a patak miatt és nem feltétlen azt az érzetet keltette, hogy ez egyébként egy még át sem adott ház. Azt sem értem, hogy hogyan költözhettek már be emberek? Elvégre még nincs meg a műszak átadás (majd elvileg nyár vége), de akkor nem építési területnek minősül? Ezt ki engedélyezte és hogyan?!
Maga az ötlet jó és nagyon jó környéken van, szóval számomra hatalmas nagy csalódás ezek miatt, mert rendben hogy most még lejavítják azt ami kell, de szerintem elég félő, hogy x év múlva, hogy fog kinézni. Nagyon gány melónak tűnik.
Péterhegyen lakó-pihenő övezetet szerettek volna létrehozni a 11. ker. önkormányzat a Péterhegyi út - Kapolcs - Egér - Balatoni út négyszögben, de állítólag a Budapest Közút ebbe beletiport, és nem engedi a Kapolcs utcát tehermentesíteni. Ez nagyon piszok dolog, az az egyik legszebb fákkal körülvett út és most képesek lesznek ráengedni a Balatoni / Andor (Egér) út forgalmát. És hol van még a lakópark átadása...
Előre is bocsánat, ez már nagyon OFF lesz, de az elsumákolt csónakázó tóról eszembe jutott a sokkal nagyobb, de asszem ugyanezen patak mentén kialakított törökbálinti tó.
Azt meg totál elfoglalták a horgászok.
Pár évig volt egy nagyon pöpec kis csónakház ott, gyerekeket tanítottak evezni, kajak-kenu szakosztály volt.
Aztán kiebrudalták őket.
Fürödni eleve nem lehetett.
Ha egyszer lakóterületen belül létesítenek ilyesmit, és eleve ezzel a mézesmadzaggal adják el a lakásokat, erősen felháborító, hogy aztán gyakorlatilag csak nézni lehet a vizet. :(
na igen...a tó volt a gyenge pont...ugyanis csónakázó tónak hírdették... régebben oda jártunk horgászni, de csónak sehol...aztán a horgászás is kifújt.
Nekem az továbbra is Tóváros. :) Hiába próbálják angol marketingbullshites névvel árulni.
Pontosabban Posványos. :) Ahogy jövünk lefelé a 7-es úton télen, gyakran csak egy nagy szürke felhő ül ott bent a völgyben. Nedves, párás, szóval posvány. :)
Erről a halálesetről nem hallottam, inkább az a hír járta, hogy nem volt nagy kereslet a túlárazott lakásokra.
Mindenesetre ez is egy orbitális túlépítés lesz!
azt nem tudom, hogy az eredeti beruházónak is volt-e engedélye a közvetlenül patakparti telkek beépítésére.
Szebb lett volna, ha az marad zölden, úgy ahogy a 7-eshez közelebbi részeken.
sajnálom...amikor elkezdték a tóvárost, akkor a teljes csatornázást, és a többi közművet megcsinálták, az utakat leaszfaltozták...aztán meghalt az egyik beruházó, félúton leállt az építkezés....
Gyanútlan sétálóknak a magas gaztól fel sem tűnt az aszfaltozott úthálózat, csak a közvilágítást furcsállották...minek a gazosba?
ülj be egy autóba, vagy szállj fel a 41-es villamosra, elhagyod a már működő,élő, lélegző lakóparkot, utána szembetűnik a sok szorgosan dolgozó toronydaru...
Na arról beszélek...utána következik a volt tiszti lakások tömbje...és más mindenféle....lőtér, autóbontó, stb...
vagy két éve(a választások előtt) Mészáros Ádám képviselő is érdeklődve figyelte, mi a bánat lesz ebből?
Egy kampánycédulán fogalakozott a lakótelep közútra csatlakozásával...
A lakhatásihoz egészen biztosan kell a tűzoltóság, a közlekedésrendészet engedélyezése. Valószínű hogy a túloldali, már nagyon szépen kikupálódott lakópark tiltakozása is nehezíti a hatóságok áldásosztását...
Még semmit nem látni a Balatoni úti vég csatlakozási munkáiból...addig pedig áll az egész kóceráj..ha csak lakásonként egy autót veszünk(de már kettővel kell számolni), azt nem lehet csak a Péterhegyi útra terelni...
Gondolni kell arra, ha tűz van, vagy bármi...
Ha a lakások egy része már elkelt volna, akkor arról tudnánk...
Most minden tekintet a repér közelében épülő ltp -re irányul...ott kezd forrni az indulatos fazék...aki azt építteti, valamit tudhat, mert biztos vevők nélkül nem kezd bele a folytatásba...a balhé ott is a megnövekvő autóforgalomból lesz.
Szerintem nincs itt "irányvonal", se drukkerség-ellendrukkerség.
Maga a koncepció volt hibás szvsz, nem szabadott volna ekkora lakótelepet engedélyezni arra a nadrágszíjtelekre. Főleg úgy, hogy a megközelítési útvonal enyhén szólva is kérdéses volt már akkor is.
Nyilván át fogják adni valamikor. Az nem teljesen világos (ennek többször is hangot adtam itt), hogy most akkor befektetői pénzből épül az egész - jövőbeni értékesítésre, vagy pedig magánemberek (leendő lakástulajok) pénze is benne áll évek óta. Ez utóbbiakkal - ha vannak ilyenek - nagyon együtt érzek, az előzőekben említett fenntartásaim ellenére. MErt ők valszeg jóhhiszeműen vágtak bele.
A 7-es úti bekötésre: szerintem nem az autókereskedés és a kertészet a probléma - hanem az, hogy rá lehet-e szabadítani a tömeget (nem csak a lakópark leendő autósaira gondolok) a Kapolcs utcára. Mert nyilván menekülő útvonal lesz, ha bedugul a 7-es + az Egérút.
Átfutottam a fórumot, meg úgy az egész sztorit dióhéjban, viszont kicsit elvesztem, pedig a szomszédban lakom.
Mi a fő irányvonal ezen a fórumon? - Adják át?/Soha ne adják át? - Ha átadják, akkor mi lesz, és ha nem, akkor szintén mi lesz?
Szerintem nem az a fő kérdés, hogy átadják-e, hanem az, hogy mikor és milyen módon? - Logikusan belegondolva, ha kuvaiti/török/arab/koreai/roma/magyar befektető kiszállt volna, akkor én miért látok mozgást napi szinten? Miért állnak az épületek, miért van mozgolódás?
Nem érdekel a szomszéd tehene, de azért utánajártam különböző portálokon, és amin megy a vita, és engem is érint az az, hogy Újbuda és Budafok nem tud dűlőre jutni (talán nem is akar?!) egymás közt a Hetény utcai, 70-es útra való kivezető szakaszon (elvan barikádozva betontömbökkel, miközben pedig csupán egy autókereskedés és egy faiskola van azon a 20-30 méteres alternatív kivezető úton).
Én már közel a nyugdíjas éveimhez beletörődtem az urbanizációba, ez globális jelenség, az a lakópark előbb, vagy utóbb, de át lesz adva, viszont nem mindegy, hogy az az xy db személygépjármű ki tud-e hajtani a Hetény utca felé, vagy bedugul az egész Kapolcs utca, Péterhegyi út, Ady Endre út...