Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.18 0 0 77
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 76

Nézzük meg bármelyik sportközvetítést, menjünk el bármilyen meccsre, koncertre, mind tele van reklámokkal. Vagy ott is tiltsuk be és fizessünk kétszer annyit a jegyért!

Laja73 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 75

Ha az államnak van joga tiltani (nyilván, amúgy), akkor miről vitatkozunk? Vagy az állam nyitotta a topikot? Próbálom még egyszer megfogalmazni: azért, mert bizonyos dolgok valakiket zavarnak, az állam még nem tilhatja be a kedvükért. Mert engem meg akkor az index fórum zavar, megnyitom bazmeg és itt sárgállik, hát tiltsák már be.

 

"Az internetes oldalakon szereplő reklámokról szerinted kit kérdeznek meg?"

Ez jó. Egy saját tulajdonban levő domain ha akar, kizárólag reklámokat tesz fel. Sokkoló példa:

http://www.milliondollarhomepage.com/

Megoldás: ne menj oda! Én most a konyhában ülök, itt van mellettem egy LIDL reklámújság, betiltod a konyhámat vagy nem jössz ide? :)

Előzmény: MrJones512 (72)
Troll Lee Creative Commons License 2021.01.19 0 0 74

Az internetes oldalakon szereplő reklámokról szerinted kit kérdeznek meg?

Eléd basszák, oszt' nyeld!

 

Olyan oldalakra kell menni, ahol nincs reklám.

Előzmény: MrJones512 (72)
Troll Lee Creative Commons License 2021.01.19 0 0 73

A munkáltatót meg a céget  meg az érdekli, hogy csökkentes az adatforgalmat, a többit leszarja. Na, itt buktad is az ötleted. 

 

Miért is? Az internetforgalom egy cég életében nem oszt és nem szoroz. Ami őket izgatja, hogy a munkatársak munka helyett interneteznek.

Akinek meg munkaköri kötelessége, az el tudja intézni magának. (Ha nem, azt a munkahelyet itt az ideje otthagyni.)

Előzmény: Törölt nick (68)
MrJones512 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 72

"A tiltás nem lehet igazságos, mert te ezt tiltod, én azt, Józsi meg amazt, és akkor ebben az országban vagy minden tilos lesz vagy polgárháború. Nincs tiltás."

 

Összekevered az egyént az állammal: utóbbinak van mindenre kiterjedő tiltási jogköre. Nekem, vagy neked legfeljebb a saját magánterületeden lehet - de ott is korlátozott.

 

"Senkit sem kényszerítenek, hogy nézzen reklámot vagy egyen szart."

 

???

Az internetes oldalakon szereplő reklámokról szerinted kit kérdeznek meg?

Eléd basszák, oszt' nyeld!

Előzmény: Laja73 (71)
Laja73 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 71

A tiltás nem lehet igazságos, mert te ezt tiltod, én azt, Józsi meg amazt, és akkor ebben az országban vagy minden tilos lesz vagy polgárháború. Nincs tiltás.

Senkit sem kényszerítenek, hogy nézzen reklámot vagy egyen szart. Ha mindenáron képernyőt akar bámulni az ember, 1890 forintért ott a HBO, nincs reklám.

Előzmény: MrJones512 (64)
MrJones512 Creative Commons License 2021.01.18 0 0 70

"Pont, ez a durva benne, hogy bárki használhat reklámblokkolót akár és akkor kvázi fizetés nélkül, teljesen ingyen, semmiféle bevételt nem okozva hozzáfér olyan tartalomhoz, ami egy szolgáltatás és költsége volt az előállításának! Nem ingyen született oda! Inkább ez a brutális állapot, ami most van! Miért nem ebbe gondol bele senki?"

 

Én kérlek abba gondolok bele, hogy ez az oldal blokkolóval 1.6 megabyte, blokkoló nélkül meg 2.9 (és úgy, hogy a bannert még így sem adja be - valszeg a HOSTS miatt).

 

Oszt' bőven bele kellene, hogy férjen 5-600 KByte-ba. (A régi motor alatt 100-200 KByte volt egy ilyen fórumlap.)

 

Eszerint a netem havidíjának 40%-áért reklámokat kapnék. Ha hagynám.

Előzmény: nemjomatek (69)
nemjomatek Creative Commons License 2021.01.18 0 0 69

Hát akinek cégesen szakmai cikkre van szüksége, és nem tudna a cég 1-2 ezer forintot előfizetni a szaklapra, hogy azt az összes munkatárs reklám mentesen olvashassa, akkor régen rossz az egész.. Ha még ennyit sem költ a magyar ember/cég. Úgy mégis mire számítunk? 

 

Más cikkeket meg ne munkaidőben olvasson, hanem otthon ennyi! 

 

Egyébként pedig pont ezért totálisan értelmetlen ez a topik felvetés! Az ember veszi a fáradtságot, leszed a telefonra egy alkalmazást vagy a PC-s böngészőjébe egy bővítményt és volt-nincs reklám.. Ennyi.. Nem értem a topik kitalálója min rágódik! 

 

Pont, ez a durva benne, hogy bárki használhat reklámblokkolót akár és akkor kvázi fizetés nélkül, teljesen ingyen, semmiféle bevételt nem okozva hozzáfér olyan tartalomhoz, ami egy szolgáltatás és költsége volt az előállításának! Nem ingyen született oda! Inkább ez a brutális állapot, ami most van! Miért nem ebbe gondol bele senki? 

 

Amit meg írtam, hogy reklámblokkolóval nem olvasható a cikk, csak ha előfizetsz rá, az pedig nem újdonság olyanok számára, akik nem csak magyar nyelvű hírportálokat olvasnak. Nyugaton ez sok helyen már rég bevett szokás! Szóval az általad felvázolt céges esetben most is gondban van az, aki cégénél blokkolva van alapjáraton valami, most sem fér hozzá rengeteg külföldi tartalomhoz. Pláne nem külföldi szakmai tartalomhoz, na azoknál meg pláne vagy kő keményen megkövetelik, hogy ne blokkold a reklámot, vagy van egy rossz hírem: legtöbb nyugati szakmai tartalmat szolgáltató oldal, amelyik pontosan tudja, hogy a szolgáltatását cégek használják fel a munkához nem kevés pénzt kér érte!!! Pl. az én szakterületemen van, hogy egy egy dokumentáció vagy új eredmény letöltése 100-150 euró! Igen, van hogy egyetlen értelmesebb tartalom, amit fel tudok használni 50.000 forint nyugati oldalról letöltve! De ha erre egy cégnek szüksége van, gazdálkodja már ki, vagy az esetemben nekem saját cégem van, kigazdálkodom magam. Basszus ez egy szolgáltatás! Semmi nincs ingyen. Csak mi magyarok vagyunk ilyen kényelmesek, hogy ingyen akarunk mindent IS, elérni, látni, olvasni, megnézni, letölteni... inden-onnan, mindegy honnan, jöhet a torrent is ugyebár, mi? Ez nyugaton alapból nem divat! Nem tudom min megy a rinya. 

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.18 0 0 68

Szép elképzelés, de van, hogy pl. vki szakmai cikket olvasna, viszont nem lehet a reklámblokkoló miatt. A reklámblokkolót pedig a munkáltató vagy a mögötte levő informatika, akár külső cég központilag kezeli, a júzer azt nem bírálhatja felül. A munkáltatót meg a céget  meg az érdekli, hogy csökkentes az adatforgalmat, a többit leszarja. Na, itt buktad is az ötleted. 

Előzmény: nemjomatek (67)
nemjomatek Creative Commons License 2021.01.18 0 0 67

"Ne élhessen egy weboldal vagy fizikailag létező újság a reklámokból. Ennyi."

 

Akkor miből tartsa fenn magát? 

Inkább rá kéne állni arra, hogy csak akkor olvasható a cikk, ha ki van kapcsolva a reklámblokkoló a böngészőben. Mert akkor nem az lenne, hogy minden 20. ember lát reklámot, de annak reklám az egész oldal. Hanem mindenki látna reklámot, de 20-ad annyi reklám elég lenne.. 

Meg fizetsz érte és akkor reklám mentes. Erre a két dologra van szükség. 

 

Azt ne várd már el, hogy ingyen kapsz egy szolgáltatást és még bevétele se legyen sehonnan. :D 

 

Ja meg mi az a reklám? Szigorúan véve ha pl. kiírja egy hírportál a saját nevét a fejlécben már az egy önreklámozás. xD Csak úgy zárójelben.. 

 

Amúgy meg mi bajod ezzel? A reklámok ott vannak mindenhol. Akkor szedjük le az összes plakátot is az utak mellől, a házak oldaláról stb. 

 

Meg mégis miből kéne élniük? Előfizetésből? Magyarországon? XDDDD

Arról meg nem is beszélve, hogy erős átbillenés lenne, mert pl. más médiák meg az adónkból vannak fenntartva khm M1...

MrJones512 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 66

"Ne élhessen egy weboldal vagy fizikailag létező újság a reklámokból. Ennyi."

 

Igen, csak akkor az ott kezdődne, hogy egy nyomtatott lap alsó hangon is a duplájába kerülne, továbbá két-három oldalnál többet képtelen lennél előfizetni a teljes interneten.

 

(A minap olvastam valami újságos kimutatást, miszerint az 1200 (vagy 1400?) ruppóba kerülő újság darabonként 1600 Ft-nyi reklámbevételt hoz a kiadónak. Nnomost, ha ezt a reklámbevételt a vevőnek kellene állnia, akkor az 2800-3000 forintos újságot jelentene. Asszem, hetilapról volt szó...)

 

Sokkal jobb megoldás lenne, ha a releváns és irreleváns információ arányát szabályoznák. Például egy X karakternyi (és y pixel felületen látszódó) méretű cikkre legfeljebb ugyanannyi byte (és pixel) reklámanyag juthasson.

Előzmény: fds4531123 (-)
MrJones512 Creative Commons License 2021.01.17 -1 1 64

"Agyfaszt kapok a reklámoktól de tiltani kommunista dolog."

 

Pedig a tiltás sokkal igazságosabb, mint például a liberálkapitalista demokráciák vagyoni alapú korlátozásai, ahol a felső kasztnak kábé mindent szabad, az alsónak meg semmit.

 

A probléma igazából a reklámok mennyiségével van, nem pedig a létükkel.

Előzmény: Laja73 (63)
Laja73 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 63

Agyfaszt kapok a reklámoktól de tiltani kommunista dolog. Mondjuk ma éppen újra divat. De ennek még értelme sincs hiszen senkit nem kényszerítenek, hogy egyen szart.

nyman Creative Commons License 2021.01.17 0 0 62

"És mi legyen a tv-adókkal?

 

Saját tapasztalatom: 5 perc Columbo, aztán 15 perc reklám, majd 10 perc Columbo, és ismét 15 perc reklám. Hab a tortán: az első 15 perces reklámblokk tök ugyanaz volt, mint a második.

 

Ezután kilőttem a tv-készüléket."

 

Az ezredfordulón azt csináltam, hogy programozva felvettem a műsort videókazettára, majd a reklámokat áttekertem. Ha ki kellett menni pisálni, akkor csak megállítottam. Másfél évtizede már volt DVD rögzítő, újraírható DVD-kel. Egy évtizede volt már TV-m, amiben volt merevlemez. Párhuzamosan két műsort is tudott felvenni, illetve amit néztél azt vissza lehet tekerni. Nem sokkal ezután már USB-s külső merevlemezt is lehet hozzátenni.

 

De filmeknél van egy rakás egyéb ma már. Torrent, streaming előfizetések stb.

 

Szerintem a lineáris adásokat már kevesen néznek.  

Előzmény: Ludmilla von Lüderitz (12)
nyman Creative Commons License 2021.01.17 0 0 61

Az túlzás, hogy semmit nem kell.

Előzmény: fds4531123 (10)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.17 0 0 60

Pillnatnyilag 30 fürkészt látok.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.17 0 0 59

Most, hogy a fórumot használom 18 követő vizslatja a gépemet, legalábbis ennyit véd ki a programom. Ha a karbantartó programokat (3 van) lefuttatom mind talál még olyat amelyik a védelem ellenére megtalált

Troll Lee Creative Commons License 2021.01.17 0 0 58

Amit nem gyűjtenek össze, azt nem is lehet újrahasznosítani. Én mindenesetre beteszem a szelektívbe. A többihez nem értek.

Előzmény: Ludmilla von Lüderitz (54)
Kon Troller Creative Commons License 2021.01.17 -1 0 57

Amelyik fényes papíron van, avval macerás begyújtani, inkább megy a szemétbe. Ráadásul nyilván mérgező a füstje, ezért tilos is.

Előzmény: Ludmilla von Lüderitz (56)
Ludmilla von Lüderitz Creative Commons License 2021.01.17 -1 0 56

Valaha megpróbáltam vele begyújtani, de nem sikerült. Kék lánggal pislogott, bűzlött és füstölt, alighanem elkormol mindent.

Előzmény: Kon Troller (55)
Kon Troller Creative Commons License 2021.01.17 -1 1 55

Ez igaz, viszont a reklámújságok színes képeihez szükséges festékek, és előállításuk során rengeteg különféle mérget használnak, amelyek feleslegesen szennyezik a környezetet.

Előzmény: Troll Lee (52)
Ludmilla von Lüderitz Creative Commons License 2021.01.17 -1 1 54

Azt a papírt aligha lehet újrahasznosítani, hiszen legalább a 70%-a festék.

 

Az utcasarkon kupacokba fújja össze a szél, ki a fene hasznosítaná újra?

Előzmény: Troll Lee (52)
Oldskin Creative Commons License 2021.01.17 0 0 53

ezt bátorkodtam én is kérdezni tőle, de válasz nélkül maradt. 

 

 

Oldskin  3 órája    0 0 18

És mi a te konkrét működési modelled lényege?

 

Csak előfizetős csatornák/hírlapok/stb.? 

Előzmény: fds4531123 (15)

Előzmény: Törölt nick (43)
Troll Lee Creative Commons License 2021.01.17 0 0 52

Érdekes, hogy a pillepalack meg a nejlonszatyor csípi a méregzöldek szemét, de a mindent elárasztó reklámújság-hegyek valahogy nem.

 

A papír megújoló alapanyagból készül, újrahasznosítható, lebomlik, a műanyagok jó része nem bomlik le, jó része nem újrahasznosítható és jó részük nem megújuló.

Előzmény: Ludmilla von Lüderitz (45)
Troll Lee Creative Commons License 2021.01.17 0 0 51

Nincs az sehol szentírásba írva hogy muszáj lenne mindenkinek azonos úton járni - van akinek jó a Netflix, van akinek nem, van aki letölt, van aki nem, van akit zavar a reklám, van akit nem ... stb.

 

Látod, azonos véleményen vagyunk. :-)))))))

 

Van akiknek megfelelnek a reklám alapú médiumok, van akinek nem. Mindenki válassza a neki megfelelőt és hagyja a másikat békén.

Előzmény: bloody rain (44)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.17 0 0 50

ezt az ökörséget ki tanitotta neked?

Előzmény: fds4531123 (-)
PETYUS Creative Commons License 2021.01.17 0 1 49

> ... vagy az államból fog élni ...

 

És az állam ezért fel fog kopni.

Előzmény: Törölt nick (43)
Kon Troller Creative Commons License 2021.01.17 -1 0 48

Akkor téged nem zavarnak a reklámok.

Előzmény: Ludmilla von Lüderitz (46)
Ludmilla von Lüderitz Creative Commons License 2021.01.17 -1 0 47

Jav.: a hasmenés elleni gyógyszer reklámja.

Előzmény: Ludmilla von Lüderitz (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!