Eladó egy 9-22 kW között a teljesitmény igény fügvényében autómatikusan moduláló Monoblokkos levegő - viz hőszivattyú. Uj, önköltségi áron gyári garanciával. 1,5M forint értékben. Számlás eladás is megoldható + áfa mellett.
A készüléket téves számitások miatt vásároltam meg duplán, de kiderült, hogy egy készüék is ellátja a házat radiátoros fűtésre alkalmas. Töltete uj ózonkimélő gáz R 32. H tarifa igényelhető hozzá, - természetesen ez esetben a villnyrendszert a mai kivánságoknak megfelelően át kell alakittatni.
3 fázis / 16 amper. télen fűtésre, nyáron hűtésre és használati melegviz készitésére alkalmas. 2024 es év telét egy készülék 11,000 kW energiával kifűtött közel 1200 lég m3 területű házat. ez durván h tarifával 280,000 ft. +36209758051 Megtekionthető Budapest XV ker.
Üdv a tagoknak. Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy Ariston Lydos Hybrid 100 literes bojlerre rá lehet-e kötni napkollektort? Ugyanis tervezek napkollektort telepíteni és nem szeretnék külön tartályt.
Szerinem így ahogy most használom szuper: Ugye egy 4 fős család vagyunk és 55 fokos vízre van beállítva a napelemes termeléshez legjobban igazítva, ez 10:00 - tól 14:30 - ig van neki az az időablak megadva mikor 55 fokos vizet csináljon, a z ablakon kívül álló időben csak akkor kacsol be a ha víz 35 fok alá esne ez azért ritka! De ilyenkor csak 40 fokig tolja fel, tehát a döntő részben az energiát a fő ablakban nyeri ki! Ilyenkor van kint is a legmelegebb, de mint mondtam kicsi hulladékhőt is kap a fagyasztóládából meg a pincéből. A fogyasztások így, csak teljes hónapot írok: 2024. augusztus = 34 kwh, szeptember=45 kwh, október=54kwh, november=63kwh,december=71 kwh, 2025 január=51 kwh (2025.01.22.-ig), Ezt Ariston Nous plus 250 wifi-vel értem el! Elégedett vagyok mert a ház energiáját folyamatossan számolom a főtést elég jó le sikerült már redukálnom, most meg a HMV-t, szigetelések is már elég jól megvannak csinálva, így most rezsim sincs! de ha lesz majd akkor is minimális! De én energiába számolok és elmondhatom a nyugdíjjas mama (1 fő) aki egyedül én 5x-több energiát használ télen MJ-ba mint mi 4-en! És a mama még rá is segít néha fával! Pedig a mamának se elavult a fűtése és a hmv-je...(kondenzációs kombigázkazán) Tehát nagyon verjük így mi!
Meg is vannak az első 5 nap tapasztalatai! Rendkívül gyorsan felmelegít! 70 perc alatt 9 fokot emelet a 250 liter vízen! Tehát kevesebb mint 10 perc elég neki a +1 fokra! Napi fogyasztás 0,7-1,4 kwh között van! De inkább összességben írnám le: 5 nap alatt 4,9 kwh-t fogyasztott! Azt is a nappali napelemes termeléshez igazítva, ütemezve a gép időprogramjában! Elég jól programozható, főként appról és https://www.ariston-net.remotethermo.com/ keresztül webről is! Magán a gépen picit nehezebb! Eddig csak hőszivattyún használtam! A cél konfort hőfoknak 52 fokot állítottam be! Minden paraméter 2 felnőtt és 2 gyerek használatára igaz! Eddig elégedett vagyok a géppel! Kisebb hőfok is elég lenne, így még próbálgatom, így a fogyasztás még lentebb vihető!
Nekem mosókonyhában van és általában meleg szokott lenni fűtés nélkül is, ugyanis egybe nyílik a konyhával, azaz kb 22 fok van a bojlernél. Az igaz, hogy a konyhai mosogatóhoz is onnan jön a melegvíz, de nem sokat mosogatunk kézzel, mosogatógép van.
A memóriás dologgal szerintem nálam az a gond, hogy általában ketten vagyunk az asszonnyal, de egy hétből 2-3-4 napot nálunk tölt a kisebbik lányom és nem rendszeres a vízhasználat. Amúgy köszi az infókat. Gondolkodom még ezen a program funkción, hogy beállítok egy időpontot és, hogy hány fokos legyen a víz, ha pedig több kell és gyorsabban akkor marad a boost. Mondjuk lehet, hogy így kicsivel több lesz az áramfogyasztás.
Zuhanyozni szoktunk és a konyhához máshonnét van meleg víz. Az első évében még 4-en használtuk, akkor épp elég volt, most már többnyire ketten vagyunk rá, így bőven elég. A zuhanyzó nálunk kifejezetten meleg így van "hulladékhő" a használatához. A rendszerességet tényleg meg tudja tanulni, de mi egy ideje "zöld" üzemmódban használjuk, 50-53 fok között.
A zuhanyfej "954.00CR OVAL MINI ZUHANYFEJ", úgy gondolom, hogy nagymértékben függ a vízhasználat az egyéni szokástól és a zuhanyfejtől is.
Ha kádat töltenénk vele lehet, hogy kicsi lenne. Eredetileg kád volt 200l-es villanybojlerrel de a zuhanyzó kialakítása után gyorsan átalakultak a szokások nálunk. A kád azóta alig van használva. A "Boost"-ot nagyon ritkán használjuk, egy-egy "telt házas" napon szükséges, olyankor gond lenne nélküle.
Télen ha pára alakul ki meg szoktam nyomni a be/kikapcsoló gombot majd újra megnyomva visszakapcsoláskor azonnal elindul a hőszivattyú és számomra elfogadható sebességgel szárít.
Szia. Nekem kb 2 hete megy a 100 literes lydos hybrid. Még csak a i-memoryn volt szinte. Először 55 fokra állítottam, de kettőnknek nem nagyon volt elég fürdéshez, aztán feljebb vettem 65-re, most tesztelem. Egyszer már használtam a boost funkciót, de kb ennyi.
Te hogy használod? Mert én már gondolkodtam a programbeállításon is. Megtanulja, hogy kb este 9-es fürdésre meleget csináljon?
Lydos hybrid 100 bojleren elvégeztem az aktuális takarítást. Eddig nem vettem ki a ventilátort csak a lamellák közötti szöszöket, port szívtam/fújtam ki. Most az eddigieken túl kivettem a ventilátort és kimostam a lamellák közeit, jött ki némi plusz piszok. A ventilátor lapátok szemből meglepően tisztának tűntek, a belépőélre volt rárakodva egy vékony réteg koszcsík de a hátsó oldala és a lapátok körüli karima vékonyan ugyan de teljesen be volt vonva tapadós fekete porral. (Rendesen ragadt....)
Én is remélem, közben megérkezett a gép is...és sikerült is lecipelni a pincébe! 4 fő kellett hozzá! De lement! És ha már együtt volt a banda akkor már a fagyasztót is hozzá csaptuk! Így már mind a két gép a pincében van! Ahogy gondoltam a pince egy nap alatt 1-1,5 fokot emelkedett a a fagyasztó hulladékhőjétől! Ezt több monitoring után jelentem ki! (Mindent mérek már régóta!) A beüzemelés a szakin fog múlni, de a dolog egyre több részét rakom már össze!
Igen a 16 terítékes mosogatógépet szeretném rákötni! Így már kvázi alig vagy egyes mosogatási módokban nem is kell melegítenie a gépnek, csak mosni, öblíteni! Ami 2/3-os energia megtakarítás minimum! Napi 200 liter környékén használunk mi HMV-t....A gép amit megrendeltem az Ariston Nuos plus Wi-fi 250..... ez 250 literes tartállyal rendelkezik...ami 336 liter 40 fokos víz leadására alkalmas így! Általában az ilyen hőszivattyús bojlerek márkánként kapacitásilag két típussal rendelkeznek! A kisebb álló típusok 150-200 literesek, a nagyobbak 240-250-270-300 literesek. Ebben a márkában amit én néztem 200 literes és 250 literes van! Így a nagyobbat rendeltem! De minden márkánál a nagyobbat néztem kvázi azért mert akkumulátorként is tekintek rá! ( fürdések, este, hajnalban, illetve a pl mosogatógép esti használatakor ) Nem tudom mennyire érthető eddig amit írtam.
Mármint a mosogatógép bemeneti vizét előmelegíted ezzel? Ha igen, akkor elég lesz a fürdésre a befektetett melegítési energia? Vagy inkább nagyobbat vettél a szükségesnél?
Ötletek?: Telepítési helyszín.....Kádárkocka pincéje lesz! Ahol kap majd némi hulladékhőt! Mivel a pincébe le fogom vinni a a fagyasztóládát! Csővezés tél és nyári is lesz! Így kvázi lesz nyári "ingyen" légkondi is! , A konyhai mosógatógép is rá lesz kötve, kvázi a mosógatógép így "majdhogynem" szaldósá válik...mivel a nagyobb energia a víz felfűtésére kell! (Remélem érthető ez a rész, hogy így miért) A programozást meg ahogy írtam a nappali órákra időzítve preferálom...
Szia! Igen megrendeltem, nagyon sokat olvastam a témában német és holland fórumokat! Illetve soka egyéb külföldi youtubert csatornát is végignéztem. Illetve leveleztem sokat emailen. Rengeteg magyar márkával felvettem a kapcsolatot akik nyugaton már forgalmaznak ilyen típusú gépeket. Illetve ahonnét tudtam kértem be árajánlatokat. És mára már igen döntöttem! 2024.06.28.-án fogják kiszállítani a gépet. A választásom pedig Ariston Nuos Plus Wi-fi 250-re esett. Közben találtam egy magyar felhasználót is aki evve a géppel 2023 október közepétől üzemeltett egy ilyen gépet. Azon értékek nekem nagyon megtetszettek! Várom a folytatást, telepítést! Rengeteg ötlettem van a géppel kapcsolatban, melyet a külföldi fórum tapasztalatokból nyertem ki!
Németországban ahol laktam a bojler miután felmelegítette a beállított hőmérsékletre a vizet , megszakítja a betáplálási oldalt , tehát ha a vizet elhasználod , nem kezd automatikusan felfűteni , hanem csak akkor indul a felfűtés , ha TE megnyomod a gombot .
HMV hőszivattyús bojlerben gondolkodom a napelemes termelésem minél hatékonyabb felhasználására! Van egy pincém ami 4 m x 4 m és a hozzá tartozó lépcső rész ami további 3 m2. A pince részben betonozott, belmagasságban 220 cm környéke. Ez a rész a fürdőszoba és konyha között helyezkedik el, kb légvonalban max 4 - 4 méter a víz útja a csapokhoz! Egy minimális 30-40 cm-es ablak van a pincén! A csővezeték ezen pince mennyezetén van összekötve a fürdőszobával, ahol jelenleg a kondenzgázkazán van! Ez adja jelenleg a HMV-t. Fürdéshez általában 150-200 liter vízet használunk/nap.
Ebbe pincébe én egy Hőszivattyús bojlerben gondolkodom, mert az sokkal kevesebb energiából képez HMV-t készíteni. A Legkisebb napelemes termelésem decemberben van, ekkor is 300 kwh összejön azért. Gondolkodtam minél kisebb fogyasztást is megcélozva a HMV hatékony elkészítését időzítve a napelemes termeléshez.
A témát járva egyre több kérdés merült fel bennem, ezért tanácsokat akár típusokat kérnék a fórumtól.
Én 200-300 literesre gondoltam. De a többi kérdésben tanácstalan vagyok....Ugye jobb lenne ha a hőszivattyús működés minél nagyobb számban működne, jelenleg a gázkazán 45 fokra van állítva, ez nekünk elég!
A felfűtési idő jó lenne ha csak a nappali órákra korlátozódna, akár még télen is.... Rozsdamentes vagy Zománc tartály? Rozsdamenteseknél van- e olyan ami kb vízkőmentes? Milyen gáz legyen benne a hatékonyság és a környezet és a jövő miatt?