Keresés

Részletes keresés

Aurora Borealis c Creative Commons License 1,5 órája -2 1 13709

Kösz, hogy leírtad ezeket a számokat, mert én is utána akartam nézni, de akkor így már nem kell. Én is azt éreztem, hogy az utóbbi időben szaporodtak meg az eladott labdák számai. A görög csapatánál átlagban 2 labdát adott el meccsenként és mivel az első 12 meccsen nálunk is ennyit, így azért lehet reménykedni abban, hogy ez a szám majd visszaáll nála.

Nyilván egy szurkoló azt szeretné, ha egy játékos mindenben jó lenne, de én vele kapcsolatban a kevesebb eladott labdát és a több gólpasszt preferálnám. Inkább legyen gyengébb a kinti dobása (persze azért ne 10% körüli), mert arra van három másik játékosunk. Bízom benne, hogy őt fejben kell "összekapni" és ezt a szakma majd megoldja.

Előzmény: Pick and Roll (13708)
Pick and Roll Creative Commons License 2 órája 0 3 13708

Azért Pot jelentősen visszaesett az utóbbi időben. Volt, amikor úgy tűnt, hogy fontos játékosa lehet a csapatnak. Mostanában meg alig van passza, ami jó helyre megy.

 

Az első 12 meccsen volt 61 gólpassza [5,1], és 23 eladott labdája [1,9].

Az utolsó 6 meccsen volt 21 gólpassza [3,5], és 22 eladott labdája [3,7].

 

Ugyanakkor különös, hogy az utolsó 8 meccsen 9/20 triplát dobott be [45%], míg az első 10 meccsen 2/23-at [9%].

 

Valamint az utolsó 6 meccsen 33 lepattanója van [5,5], az első 12 meccsen szintén 33 lepattanója volt [2,8].

 

Tehát van, amiben javulni tudott.

Withoutshadow Creative Commons License 3 órája 0 1 13707

Így igaz, ezt és az eladott labdák számát még az elsöprő, 51-27!!!-re megnyert lepattanócsatával sem tudtuk ellensúlyozni.

 

Előzmény: B0nyi (13706)
B0nyi Creative Commons License 4 órája 0 1 13706

Ez igaz, de a 15%os csapatszintu triplamutato ezzel egyutt is botranyos.

Előzmény: splity24 (13704)
Aurora Borealis c Creative Commons License 4 órája -6 3 13705

Cowels nagyon hiányzott, de szerintem azt nem lehet biztosan kijelenteni, hogy ha ő van, akkor tutira nyerünk.

 

Ez a csapat így együtt érte el az eddigi nagyszerű menetelést, amiben nyilván minden játékosnak van érdeme, de azokat is meg kell érteni, akik Pottal nem elégedettek. Valóban nincsen egy szegmense sem a játékának, ami magas szintű lenne. Ettől függetlenül én azt írtam, hogy talán mégsem a tudásával van a baj, hanem inkább a hozzáállásával. Komolyabban kellene vennie és jó lenne egy kis tüzet is látni rajta, főleg, hogy délszláv.

 

Nyilván a cél az alapszakasz elsőség, hiszen akkor bízik egy szurkoló a legjobban a bajnoki címben. De láttuk a tavalyi szezonban is, hogy ki tudunk kapni a döntőben is hazai pályán, szóval egy pole-pozíció sem jelent teljes biztonságot. Persze az Okorn-Konakov érának a csapatai azt is megmutatták, hogy idegenben is tudnak nyerni akkor, amikor már nincsen több lehetőség a javításra (Szolnokon 5. meccs, Körmenden 4. meccs).

 

Függetlenül attól hogyan alakul a szezon hátralévő része (én persze nagyon bízom a bajnoki címben), nyáron meg kell majd próbálnia a klubnak (persze anyagiak függvénye) egy picivel hosszabb csapatot kialakítania és legalább három magyar húzóemberrel nekivágni a következő szezonnak.

 

Azt még megemlíteném, hogy ez a DEAC immáron Govens-szel simán TOP5-ös csapatnak néz ki, aztán, hogy végül bejutnak e a rájátszásba az már nem csak rajtuk múlik.

 

Még annyi érdekességet írnék, hogy a litván bajnokságban a hétvégi fordulót megelőzően az Euroligás Zalgiris is hozzánk közel hasonló mérleggel állt (15-1), aztán hazai pályán kapott ki az 5. helyezettől. Golománék pedig szintén hazai pályán az addig nyeretlen, 0-16-tal (!) álló csapattól szintén hazai pályán.

Szóval nem csak nálunk fordul elő ilyen, ezt el kell tudni viselni. Én az alapszakasz meccsekre mindig nyugodtan megyek ki, amolyan szórakozás jelleggel, aztán majd a rájátszásban már vérben forgó szemekkel, érezvén azt, hogy 9 győzelemre leszünk a Bajnokok Ligájától.

Előzmény: splity24 (13704)
splity24 Creative Commons License 5 órája -1 5 13704

Egy dolgot ne felejts el, egy olyan jatekos hianyzott nalunk akire kiemelten kell figyelni vedekezes kozben. Tudjak rola vaj keze van es a triplakat ha uresen van parades szazalekkal ertekesiti. 

Szombaton ezzel a Deacnak nem kellett foglalkoznia igy sokkal konnyebb volt vedekezni ellenunk.

Ha van Cowels azt mondom nyerunk mert amikor kelleni szokott mindig bevert zsinorban 2-3 triplat es adott egy loketet. Most pont ez hianyzott amikor egal kozeli eredmenyhez ertunk. 

En nem aggodom, ha behuzzuk az alapszakaszt es mindenki egeszseges lesz nem hinnem hogy itthon botlanank. 

Előzmény: Savaria9700 (13703)
Savaria9700 Creative Commons License 5 órája -6 2 13703

Indulatból nem szerettem volna írni a mérkőzés után, de néhány hozzászólóval egyetértve, szerintem mindenképpen változásra lenne szükség. 

Nem a hétvégi vereségből kiindulva írom ezt, tavaly októberben is már hasonlóan láttam: 

 

,Mint írtam a csapat pillanatnyi formája nem aggaszt túlságosan, viszont Pot játéka aggodalomra ad okot. 
Nem csak a BL-re értem ezt, hanem a bajnokságra is. Elképesztően fakezű, amit nem gondoltam volna róla. Nem hittem, hogy Benedeknél rosszabb százalékkal triplázó irányítót tudunk találni, de sikerült. Ez még a kisebb probléma, viszont betörésekből is veszélytelen, ezen felül a labdavezetése is erősen kifogásolható. 
Az egy-egy elleni védekezése egyenesen borzasztó, magyar szinten is bárki megveri egy leütéssel, rengetegszer csúszik miatta a csapat védekezése. 

Rajta kívül Cowels védekezése az, ami kiveri nálam a biztosítékot az idei csapat kapcsán. Bármennyire jó triplázó, valami elképesztő amennyire ólomlábakon jár védekezésben. Nyilván támadásban túlságosan fontos szereplő ahhoz hogy elküldjük, viszont ki kell találni valamit arra, hogy védekezésben hogyan tudjuk kompenzálni a hiányosságait.’ 

 

Ekkor még Pot egészen értelmezhetetlen és sorozatosan előforduló eladott labdáit nem is említettem, viszont a hétvégi vereség is nagyban ezeknek volt köszönhető… 

 

Nem lebecsülve a Nyíregyházát, Szegedet, Honvédot, de számomra nem mérvadó a hasonló erősségű együttesek ellen nyújtott teljesítmény, Pot pedig engem egyáltalán nem győzött meg a bajnoki rangadókon, és a BL-ben nyújtott produkciójával. 

 

Ha bármilyen indokból mégis ragaszkodik hozzá a szakvezetés, akkor viszont Cowels lecserélésén is elgondolkoznék. Így, hogy nem játszott szerintem még sokkal szembetűnőbb volt, hogy milyen játékosra lenne szüksége a csapatnak. 1-2es poszton játszó, agilis hátvédre, aki lehet gyengébb triplázó nála, viszont védekezésben, játékszervezésben, labdavezetésben, védelem bontásban jobb teljesítményre képes nála (finoman szólva sem lehetetlen ilyen amerikai játékost találni). Ebben az esetben Zolinak sem kellene irányítani(ezt a szerepkört alapból nem kedveli), és jóval több energiája maradna arra, amiben ő a legjobb a bajnokságban. 

 

Nyilván egy 6. légiós igazolása is megoldás lehet amennyiben 1-2es posztra érkezik, viszont jelen gazdasági helyzetben nem hinném, hogy ez reális lenne.

 

Nem szeretném lebecsülni a csapat bajnokságban elért eredményeit, de a szezon neheze csak most jön. Ha a Deac ilyen jó védekezést rakott össze ellenünk (mert valóban jól védekeztek), akkor a rájátszásban náluk erősebb csapatok ellen egészen biztosan még jobban meg fognak mutatkozni a hiányosságaink.

splity24 Creative Commons License 5 órája -2 7 13702

Egy szo mint szaz azok kurvagyengeznek akik mar a sikerkorszakba csoppentek bele es fogalmuk sincs milyen volt a melybol megindulni folfele. 

Ami most van nagyon meg kell bevsulni mert kb 30 evente szuletnek Kalman Laszlol es Perl Zolik. 

Volt ido amikor a 8-ba kerules volt a tet az utolso forduloba es nem az alapszakaszgyozelem. 

16-2! Az nem kurvagyenge hanem egy parades eddigi szezon!

pool59 Creative Commons License 6 órája -3 4 13701

Aki Falco szurkoló így gondolkodik és ír !! 100% FALCO!

Előzmény: Vulcan0 (13700)
Vulcan0 Creative Commons License 15 órája -5 14 13700

Akkor én is írok pár gondolatot. Meg kellett volna nyerni a tegnapi meccset? Igen. Dühítő a vereség? Igen. Azonban szerintem azt senki nem várta, hogy ilyen ütőképes csapatunk lesz idén, azt pláne nem, hogy veretlenül végig visszük az alapszakaszt. Hovatovább a 4 válogatott távozása után sokan a legjobb 4-be se jósoltak minket. Aztán hol vagyunk most? 16-2-es mérleggel, hibátlan idegenbeli mutatóval vezetjük a bajnokságot 8 fordulóval a vége előtt. És ezek után megy ez a szintű háborgás. Én is csalódott vagyok, de 15 meccsenként egy vereség azért belefér ám. Meg ne felejtsük el, hogy ez a Deac a Szolnokot 18-al leverte múlt héten. Mi háborgunk egy ilyen remek csapat mellett, mikor pl az Alba 4 válogatottal meg 4 légióssal ilyen gyalázatosan játszik már 3-4 éve?

Szóval én igen is büszke vagyok a fiúkra, amiatt amit eddig letettek az asztalra. Büszke vagyok Milosra, hogy kb a semmiből ilyen nagyszerű csapatot rakott össze és, hogy belenőtt Gasoer cipőjébe.

Akik meg az elmúlt 4 év bajnokcsapatát és hazai kosárlabda egyeduralkodóját, a jelenlegis is 16-2-es mérleggel álló csapatunkat, szidja meg kurvagyengézik egy nem várt vereség után, az inkább ne járjon többet meccsre, mert az ilyen nem szurkoló. 

Hajrá Falco!🟡⚫🔥

Falcoboy Creative Commons License 25 órája -5 4 13699

25%-os tripla alacsony poszton kifejezetten nem jó!

Meg a ki nem kényszerített eladott labdák száma.

Irányítóhoz képest kifejezetten sok.

Egyszerűen csak annyit mondtam, hogy ő nem Falco szintű irányító az eddigi 20-25 meccs tapasztalatai alapján, főleg úgy, hogy ő az egyedüli irányítónk, mert Verrasztó teljesen használhatatlan.

Szép napot!

Előzmény: Godemperor (13695)
falco Man Creative Commons License 25 órája 0 0 13698

Igazad van, köszi. Azon is gondolkoztam, hogy kicsit a rotacioba is bele lehetne nyúlni, talán ha más ötösök lennének a pályán, az is hozna egy kis frissítést.

Előzmény: Aurora Borealis c (13697)
Aurora Borealis c Creative Commons License 26 órája -4 2 13697

Szerintem a szerb válogatottságot nem érdemes kiemelni, mert nem EB-n vagy VB-n volt kerettag. A görög bajnokságban alapszakasz harmadikok lettek, de aztán a negyeddöntőben kiestek, tehát bronzérmes sem lett. A görög bajnokságot pedig a helyén kell kezelnünk (a két nagy gigászt kivéve), hiszen 4-ből 4 meccset nyertünk görög csapatok ellen a BL-ben és azért ez sok mindent elárul, természetesen ezzel nem kisebbítve a csapatunk sikereit. Egy erős bajnokság alapszakasz harmadik helyezett irányítóját az életben nem tudnánk elhozni.

Nála a playoffra a kiegyensúlyozottságot (és fegyelmezettséget) kellene elérnie az edzőpárosunknak. Én bízom ebben, mert a Konakov-érában (másodedzőként majd vezetőedzőként) is jól tudta eddig a csapat menedzselni a legfontosabb pillanatokat.

Előzmény: falco Man (13696)
falco Man Creative Commons License 26 órája -1 2 13696

Pedig Pot jóval magasabban jegyzett játékos nemzetközileg mint az előbb említett trió valaha is volt. Én is azt gondolom, hogy itt nem a játéktudással van gond, 10/3/5-os átlaga sem rossz ha azt nézzük, hogy támadásban mások a fő fegyverek.

 

Konakov nyilatkozta is, hogy ezen a poszton gondolkozott a legtöbbet, miszerint milyen profil illik a leginkább a keret mellé. Tényleg nehéz kérdés, mert az látszik, hogy jól képzett játékos, de néha eszméletlen hibái is vannak, olyanok, amiket egy szerb válogatott, ABA ligás kezdő és görög bajnoki bronzérmes első számú irányítójától nem várnál.

Előzmény: Aurora Borealis c (13688)
Godemperor Creative Commons License 26 órája -1 2 13695

Fakezűnek tituláltad, ezért írtam le a dobásátlagát, összehasonlítva Benivel, mivel ő is irányított tavaly. Miért kivel hasonlítsam össze? Tudom, a számok makacs dolgok. 

Most akkor fakezű vagy nem?

Mert ha igen, akkor ez alapján Benit is annak tartod, meg kábé a csapat 80%-át.

Összezavartak a tények?

Ha ezen derülsz, akkor csak magadról állítassz ki egy érdekes bizonyítványt.

Sehol nem írtam olyat, amit te ide kevertél, úgyhogy jogosnak érzem azt a mondatomat, hogy félreértetted a lényeget.

További szép napot!

Előzmény: Falcoboy (13686)
Mogyi! Creative Commons License 26 órája 0 2 13694

Sziasztok! 

A vb-selejtezőre lehet páros belépőt nyerni a Tripla-dupla Podcast Facebook és Instagram oldalán. Kedden sorsolok. 

 

Amúgy a tegnapi vereség miatt ne legyetek ennyire letörve, majd ha zsinórban három idegenbelin csináljátok azt amit az Olaj majd akkor kezdjetek aggódni 🙃

Aurora Borealis c Creative Commons License 27 órája -4 3 13693

Szerintem meg színtiszta 1-es, elég ha irányítani tud és "beugróként" ott lenne kéznél. Viszont, ha tudnám előre, hogy nem lesznek sérülések, akkor ezt a keretet simán alkalmasnak találom a bajnoki címhez, hiszen ők hozták össze ezt a jelenlegi 16-2-es remek mutatót és ne feledjük, hogy a legnagyobb riválisokat is magabiztosan győzték le (igaz, hogy hazai pályán, de egy alapszakasz elsőséggel ugyanezt kellene a rájátszásban is megismételni, amit persze mindannyian tudunk , hogy az már egy másik műfaj).

Előzmény: hali79 (13691)
Aurora Borealis c Creative Commons License 27 órája -4 2 13692

Mivel kevesen vagyunk így nyilván mindenkire szükség van. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy Pot hiányát könnyebb lenne megoldani, mint Cowelsét. Utóbbi triplái nagyon hiányoztak tegnap, de a csapat többi tagja sem 3 triplát szokott dobni összesen egy meccsen. Viszont ,ha Pot kidől, akkor Zolinak kellene 40 percig irányítania (a saját játéka ki is nyíródna ezzel, fizikailag nem megoldható három naponta, de még egy meccs erejéig sem biztos), szóval én ezért vetettem fel azt a kérdést, hogy esetleg szükséges lehetne egy 6. légiós.

Előzmény: hali79 (13689)
hali79 Creative Commons License 27 órája 0 0 13691

Ha van rá keret én hoznék tartaléknak egy 1-2 játékost aki legalább a triplákat jól dobja.

Előzmény: Aurora Borealis c (13681)
Falcoboy Creative Commons License 27 órája 0 3 13690

Plusz még talán annyi, hogy Zolit irányítóban játszatni vétek. Egyszerűen nem az a posztja, nem szervező játékos. Ebben fejben és fizikálisan totál kifárad. Tegnap is a végjátékban volt két buta eladott labdája.

Előzmény: Aurora Borealis c (13688)
hali79 Creative Commons License 27 órája 0 0 13689

Szerintem ,ha mindkettő egyszerre sérülne le(Perl és Pot),és nem lennének a rájátszásban akkor egyértelműen vége a szezonnak..,ha csak Zozó valószínű akkor is..ha csak Pot akkor szerintem jobban tudnánk pótolni,mint tegnap Cowelst,aki ha nincsen alig van tripla(komoly csapatok ellen)..így a benti védésünket is jobban meg tudják oldani az ellenfelek..

Én tegnap így láttam!

 

..de persze mindenki maradjon egészséges!!

Hajrá Falco!

Előzmény: Aurora Borealis c (13688)
Aurora Borealis c Creative Commons License 27 órája -4 2 13688

Nyilvánvaló, hogy a klub történetének három legjobb irányítója Kálmán, Váradi és Govens voltak. Nem csak a játékuk, de a vezérszerepük folytán is. Pot teljesen más kaliber, az biztos, hogy nem vezér (délszláv mentalitás sincsen benne), de én még mindig úgy gondolom, hogy talán nem a játéktudásával van nála a gond. Sokkal inkább érzem azt, hogy mivel egy lazább személyiségnek tűnik, ezért a felelősségérzete rendkívül alacsony. Ha ezt a szakmai stáb is így látja, akkor majd nyilván megpróbálják ezt rendbe tenni. Az biztos, hogy itt már nem lesznek játékoscserék, így a Bajnokok Ligája főtáblát most Pottal kell elérni. Én mondom inkább attól tartok, ha ő esetleg lesérül (Zoliról ne is beszéljünk), akkor hogyan oldja meg a csapat ezt? Mert a többi poszton lehet valamicskét "csalni" (tologatni a posztokat), de az irányítónál nem, erre mindössze két emberünk van: Pot és Perl.

Előzmény: Falcoboy (13686)
Falcoboy Creative Commons License 28 órája -1 0 13687

Kiváncsi lennék Circo véleményére Potról!

Falcoboy Creative Commons License 28 órája -2 0 13686

Szövegértési problémáid neked vannak.

Rakd már ide légyszi a többi mutatót is Benivel összehasonlítva.

Biztos sokan jót derültünk hogy hozzá hasonlítod.

Beni vezér volt, Pot pedig egy felelőtlenül játszó gyalog.

Előzmény: Godemperor (13676)
Falcoboy Creative Commons License 28 órája -1 0 13685

Nem csak tegnap voltam rá mérges. Szerintem egyszerűen nem minőségi irányító.

Ez meg az én véleményem, meg a környékemen ülőké szinte kivétel nélkül.

splity24 Creative Commons License 28 órája 0 3 13684

Merges voltal Potra mert tegnap volt egy szar meccse es egesz szezonban nem lattal tole semmit a klasszikus iranyito jatekbol. 

Azert ezt igy leirni nagyon kemeny. 

 

Előzmény: Falcoboy (13675)
falco Man Creative Commons License 28 órája -3 3 13683

Nem új dolog ez, tavaly is szinte teljesen ignorálta Clarkot és Hawkinst, Baracnak viszont annál több indokolatlan labdabejátszás jut Zolitól, ezt is látni kell. 

 

Nyáron beszélgettünk erről, ha erre akartunk volna megoldást, akkor Zoli elé kellett volna hozni egy jobb játékost és megmondani neki, hogy ebben a szezonban csak második opció leszel. De ezt szerintem senki nem húzta volna meg, így ez csak egy elméleti kérdés. De még ha akartuk volna is ezt a variációt, olyan külföldi, akiről most szó van szinte teljesen esélytelen, hogy a magyar bajnokságba igazoljon.

 

Perl a Falco legjobb és legfontosabb játékosa az elmúlt pár évben, azt hiszem ennyi bele kell, hogy férjen kontra oldalon is. 

 

 

Előzmény: Thom77 (13679)
Godemperor Creative Commons License 28 órája 0 2 13682

Ez szerintem esélytelen, meg én nem is hoznék. A Falco főként mint csapat sikeres, ebbe nagyon nem illene bele egy hatodik légiós.

Előzmény: Aurora Borealis c (13681)
Aurora Borealis c Creative Commons License 28 órája -3 1 13681

Zoli tegnap így is magasan a csapatunk legjobbja volt. Bele sem merek abba gondolni, ha mondjuk a legfontosabb meccsekre esetleg Pot kidőlne, akkor mi várna Zolira, hiszen egy ilyen esetben 40 percen keresztül kellene irányítania és ugye három naponta lennének a meccsek.

A csapategység a legfontosabb, de kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ha a klub anyagi lehetőségei engednék, ti hoznátok egy 6. légióst irányító posztra, úgymond biztonsági tartaléknak? Persze ez esetben az is kérdés lehet, hogy ha az alapszakasz hátralévő részében nem lennének sérülések, akkor hogyan lehetne egy ilyen játékost beépíteni, tűzben tartani. 

Előzmény: Thom77 (13679)
Aurora Borealis c Creative Commons License 29 órája -4 0 13680

A B-szektor az én ülőhelyemhez viszonyítva merre van?

Előzmény: _Espada (13678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!