Keresés

Részletes keresés

Vulcan0 Creative Commons License 13 órája 0 2 4029

Szezon közben fognak 5.-et is igazolni, ebben biztos lehetsz. 

Előzmény: ShaiToOKC (4028)
ShaiToOKC Creative Commons License 13 órája 0 1 4028

Szolnok most igazolt egy Domonikai irányítót!

Viszont náluk csak 4 légiós lesz!

Érdekes lesz!

ShaiToOKC Creative Commons License 29 órája 0 2 4027

Somogyi hova megy?

falco Man Creative Commons License 1 napja -3 4 4026

Somogyi nincs a képben, Beni ügyében pedig 15 után fognak történni események, de ettől függetlenül egy légiós érkezhet közben vagy akár előbbi is alairhat, ha nem szeretne tovább várni egy esetleges ajánlatra.

Előzmény: CrazyBasket (4025)
CrazyBasket Creative Commons License 1 napja -2 6 4025

Az az igazság, hogy a hétvégén elutaztam, és ezáltal nagyon nem is voltam kapcsolatban senkivel ezen a téren, szóval most csak bizakodom én is, hogy lesz valami pozitív hír a csapat felől! Jövő héttől már itt leszek aktívan, de talán arra már eldől minden!(Beni, Somogyi vagy légiós)

Előzmény: Vasikanász (4016)
falco Man Creative Commons License 1 napja -2 1 4024

Az eredmenyek .com oldal szerint kettő kieső van/volt, én arról tajekozodtam, de akkor neked lesz igazad.

Előzmény: Falcobb (4022)
Vulcan0 Creative Commons License 1 napja 0 3 4023

A héten egyébként várható valami bejelentés? 

Falcobb Creative Commons License 1 napja 0 5 4022

A Giessen első osztály maradt. Rasta Vechta esett ki. 

Anderson pedig 2 évre írt alá, és a csapat oldalán úgy tűnt a német szurkolók örülnek neki. Talán szerencséje lesz a sérülések elkerülésével. 

Aurora Borealis c Creative Commons License 1 napja -2 1 4021

Ez biztos, hogy a másodosztályban?

Előzmény: falco Man (4019)
Ryland Creative Commons License 1 napja 0 1 4020

Valóban, én tévedtem…

Előzmény: falco Man (4019)
falco Man Creative Commons License 1 napja -4 3 4019

Göttingenből jött és a Giessenhez megy most, akik tavaly utolsó előttiek lettek így a nemet másodosztályban lesznek ebben a szezonban.

Vulcan0 Creative Commons License 1 napja -1 2 4018

Anderson-nak további sok sikert a régi-új csapatában.💛🖤

Ryland Creative Commons License 1 napja 0 5 4017

Anderson elvileg megy vissza a korábbi Bundesliga csapatához

Vasikanász Creative Commons License 1 napja -2 8 4016

CrazyBasket valami friss info? 

Pick and Roll Creative Commons License 1 napja -1 3 4015

Így van, alacsony játékos is lehet például jó befejező a palánk alatt is, csak meg kell tanulnia a megfelelő technikákat. Vagy akár jó triplázó is. Persze nehezebb dolga van, de ki kell használnia az erősségeit.

Előzmény: falco Man (4013)
Terryx Creative Commons License 2 napja -1 5 4014

Golomán nyilván külföldön képzeli a folytatást. Én úgy hiszem bizok benne h neki brutál szezonja lesz .Ha Beni maradna és igy 5 válogatottal a sorainkba és a hátterben munkás legiósokkal megyünk neki a szezonnak.Az egyik legjobb és legszerethetőbb csapatunk is összeállhat. Lehetne hozni 5 jó légióst de amit a mi magyarjaink bele adnak azt nem lehet megvenni.

falco Man Creative Commons License 2 napja -7 4 4013

Turner például az egy ellenünk lejátszott meccsen konkrétan földbe rajta Benit és Hookert együtt, de ha távolabbra megyek Trae Young az NBA-ben hasonló paraméterekkel megcsinálja ezt szinte bármelyik védőjével. Anderson a BL-ben megcsinálta ugyanezt nem egyszer. 

 

Az egész a rendszeren múlik, milyen szisztemaban jatszol és milyen játékosok vannak a pályán, ők miként egészítik ki egymást, tüntetik el egymás hiányosságait. Ha ez megvan és működik, akkor a fizikai paramétereket simán lehet kompenzálni.

 

De ettől függetlenül én is fizikálisan erősebb játékost/játékosokat  várok idén Beni mellé/helyett mint mondjuk a fennt említett játékosok.

Előzmény: Jr. Benitez (4005)
Aurora Borealis c Creative Commons License 2 napja -6 3 4012

Amennyiben valóban nem érkezik Somogyi, akkor Clark az első félidőkben 4-es poszton egyetlen percet sem fog tudni játszani. Ugyanis ebben az esetben Kovács fog minimum 15 percet ott játszani, Baracnak ebben az időszakban fog jutni kb. 5 perc, így a második félidőben is kell játszania minimum 15 percet (ebből esetleg 2-3 perc 5-ös poszton), mert nyilván nem 20 perc alatti légiósnak tartottuk meg, szóval Clark itt is csak minimális perclehetőséget fog kapni 4-esen. A BL-ben persze nyilván más lesz a helyzet.

 

Megértem azokat is, akik szeretnének egy extra magas embert, mert ennek én is örültem volna. Így viszont, ahogy látjuk a keret alakulását tényleg ne várjunk már oda senkit. Öt játékosunk lesz a felső két posztra, és ráadásul Barac úgymond "kettős ügynök" is lehet. 4-esen Barac, Kovács, Clark (elsősorban BL-ben), 5-ösön pedig Keller, Golomán és Barac (ha szükséges). Az, hogy a minőség milyen lesz majd kiderül, de mennyiségben egyértelműen megvagyunk, szóval kizártnak tartom újabb játékos érkezését ezekre a posztokra.

 

Vannak többen, akik félnek attól, hogy egyelőre úgy tűnik nincsen sztárlégiósunk. Évekkel ezelőtt engem is megijesztett volna, de most sokkal nyugodtabb vagyok. Persze ez nyilván még nagyon függ attól, hogy marad e Váradi. Ha igen, akkor azért jusson eszünkbe az utolsó szezon, és a bajnoki döntő ötödik mérkőzése. Úgy kell felfogni, hogy (Beni maradása esetén) van 5 légiósunk, amiből hárman együtt a legjobb trió hazánkban. Lesz két közepes-jó légiósunk ötös poszton. A légiósokat pedig fogjuk fel "magyar játékosoknak", és azt gondolom, hogy Barac és Clark is kiváló így nézve is, és valószínűleg fog érkezni még egy "magyar" (vagyis légiós). És akkor ott van még egy Jolly Jokerünk, akit Kovács Benedeknek hívnak.

 

Szóval látva az eddigi keretet, bármilyen "rosterrel" indulunk neki a bajnokságnak én nem fogok aggódni. Ami miatt igen, hogy már nem az edzőlegendánk fogja irányítani a csapatot. Bízom Milosban (ez így szezon előtt nyilván kötelező), de azt most még senki nem tudhatja, hogy vezetőedzőként mire lesz képes. Szakmailag és pedagógiailag egyaránt, valamint a csapat részéről elfogadottság terén is. Persze a játékosok többsége ismeri jól, de mégis kimondható - egy kis túlzással -, hogy a vezetőedzői szakma már egy egészen más szintű munka a másodedzőéhez képest. Arra is kíváncsi leszek, hogy Gasper meddig marad majd a Falco kötelékében, vajon akar e egy évet "pihenni" egy ilyen energiaszinttel rendelkező szakember? És , ha esetleg szezon közben "lelép", akkor vajon Konakov biztonsági komfortja mennyire fog megváltozni? Valamint bírni fogja e azt a nyomást, ami várhatóan vár rá, mert ez az amire nem lehet felkészülni, amit nem lehet előre megtanulni. Nekem inkább ezek az aggályaim, és nem a csapat összetétele. Persze én is örülnék, ha a maradék három helyből minimum kettőt komoly játékos töltené be (és egyikük Beni legyen).

Előzmény: Ryland (4010)
Jr. Benitez Creative Commons License 2 napja -1 1 4011

Igen. Beni döntése után ez is fontos hogy Clark milyen poszton lesz többet. Remélem Beni marad, és rajta kívül is hozunk még egy embert. Aztán hogy őt milyen posztra, azt majd Milos elődönti

Előzmény: Ryland (4010)
Ryland Creative Commons License 2 napja -1 2 4010

Szerintem azért nem jön ki a matek, mert Clarkkal mindenki kisemberként számol, pedig szerintem többet fog ő 4-esben játszani, mint 3-asban.

 

Ettől függetlenül egy Lake-szerű elsőéves, olcsó, atletikus amcsi cserecentert el tudnék képzelni, de extrább magasembert szerintem felesleges várnunk...

Terryx Creative Commons License 2 napja -1 2 4009

Sztem is alsó posztra kell legios palánk alatt . Keller,Golomán,plusz baraccal megvagyunk Clark és kováccsal kiegészülve.sztem is marad Beni, Curry igen jó lenne akkor lenne megint egy brutal védekezésű csapat .

donnarumma Creative Commons License 2 napja -7 2 4008

Beni?Somogyi?

Perl, Verasztó--Benke,Clark ...6 ember a 3 alacsony posztra bőven elég! Bármelyikük képes 30 percet is játszani(Verasztót kivéve) ha valaki kiesne, minőségi visszaesés nélkül.

A palánk alatt a Barac,Kovács---Keller,Goloman viszont kevés!

Kovács 8 percet átlagolt,ami abból jött össze ha Evan vagy Barac pihent(ebből a berény ellen 25öt)És ha Somogyi jön akkor sokkal többet most sem fog....,Baracot nem tudjuk mennyit bír.Főleg kezdő 4es ként.Én kedvelem, de azert az eddigiek alapján nem egy Bruisma, Arnas, Varnado, Dzeletovic,Subotic szint..és akkor a Bl. ről még nem is beszéltünk!

Keller és Golomán sérülékeny,ráadásul Ákos fault problémákkal is szokott küzdeni.25 percet átlagolt de egy hosszabb szakaszban már lógott a nyelve és Beni 10 mp-t várt rá,hogy elkezdjük a figurát...... Egyik center megsérül és óriási gondban lennénk!

 

Ha alsó posztra hozunk légióst akkor ott hogy osztjuk el a perceket?

Az eddigiek alapján Beni 27 Perl 27 Benke 27 Clark 27= 108  Maradt 12 perc Somogyinak és Verasztónak?????? Sztem Somogyi többet fog átlagolni egyedül-vagy el sem jön...

 

3.légiósnak kell egy jó 4 es aki felfelé tud játszani.Ha mindenki egészséges megpróbálhatjuk majd a magas szerkezetet is 3 "nagy emberrel"

 

 

 

 

Falcobb Creative Commons License 2 napja -1 1 4007

Egy kicsit elkanyarodott a beszélgetés. Nekem rendben van ha modern, magasabb irányítót hozunk, csak irányító legyen. :) 

 

Illetve egy kérdés. Beni az igazolásától függetlenül elkezd edzeni a csapattal, ugye? Ha eligazol akkor legalább formában lesz, ha pedig nem akkor nem kell napokkal később elkezdeni a beillesztését. 

Aurora Borealis c Creative Commons License 2 napja -4 0 4006

Körmenden kiválóan teljesített pontban, százalékokban, és gólpasszban is. Fehérváron már nem volt olyan jó, de ott sokan nem hozták a korábbi teljesítményüket (hogy csak általunk jól ismert sztárjátékosokról beszéljek pl. Doyne és Govens).

Előzmény: Jr. Benitez (4005)
Jr. Benitez Creative Commons License 2 napja -1 2 4005

Abszolút. Pl Turner méretű törpe betörése sem igazán veszélyes. Tripla esetén meg mérete miatt ha csak 20 centivel beljebb lehet fogadni védekezésben, az óriási különbség. Egy átlagban 7-8 centivel magasabb csapat óriási előnyben van a mai kosárlabdában szerintem. 

Előzmény: Aurora Borealis c (4004)
Aurora Borealis c Creative Commons License 2 napja -4 2 4004

A védekezés részében még van valóság (Beni ezért is nagy előny nálunk irányítóként) , de például ott volt Hooker, aki kiválóan teljesített hátul. Amit viszont a támadással kapcsolatban írsz, hogy ritkán tudnak segíteni, ezt komolyan is gondolod?

Előzmény: Jr. Benitez (4003)
Jr. Benitez Creative Commons License 2 napja -1 3 4003

Ezt nagyon adom. Viszont a 198-203 centi közötti jó esetben kiváló fizikumu, ruganyos játékosok akár 2, 3, 4 posztot is hozzák védekezésben. A törpékkel védekezésben csak a baj van, támadásban meg nagyon ritka esetben tudnak komolyan segiteni

Előzmény: zizou0005 (4002)
zizou0005 Creative Commons License 2 napja -3 4 4002

Én 1 szóval sem mondtam, hogy Ő irányított 😉

A mai kosárlabdában véleményem szerint édes mindegy ki hozza fel a labdát és indítja a játékot.

Beni, Zozó, Szili, Curry ... szerintem bármelyikük képes erre.

Én egy valamitől vagyok kiakadva ... a 180 centis klasszikus irányítóktól, mert azok védekezésben csak lyukak.

Előzmény: Falcobb (4001)
Falcobb Creative Commons License 2 napja -2 2 4001

Govens és Beni kezében volt a labda, nem Curryében. A klasszikus irányító vitát még értem, de abban az évben sem Curry irányított. 

Előzmény: zizou0005 (3998)
Aurora Borealis c Creative Commons License 2 napja -4 3 4000

Nyilván a klasszikus irányító fogalmáról hosszú vitákba lehetne bocsátkozni...  Nálam Váradi Benedek ilyen játékos.

Előzmény: Jr. Benitez (3996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!