Keresés

Részletes keresés

Tulipántoss Creative Commons License 2022.11.06 -2 3 4541

Véget ért a sorozat! Én pont azt kaptam az utolsó adásban is, ami jellemzi az egész sorozatot! Sajnos.

Tulajdonképpen már előttem leírtak mindent. Én csak sűrűn bólogatni tudok! Többet nem is érdemel ez az egész. És minden kérdés okafogyottá vált. (Azért külön haragszom,HB  asszonyra,  hogy  kedvenc kecském Vanessza, nem kapott szerepet ebbe a tömör gyönyör sorozatban?! :))))))


Egyébként HB asszony vajon tudta a végén,  hogy  Anatolijnak, Gyurkának, ki a lánya, és az unokája, meg úgy egyáltalán?! :)  Ugyanis Borbiczki Ferenc kettős szerepe tök zavaros volt! A sok cserélgetésben pedig követhetetlrn, ésszerűtlen, félidőnél pedig már fonalvesztett lett! 

A legvalószínűtlenebb pedig az volt,  ahogy Borbiczki Ferenc "egyik" karaktere úgy érkezett meg Rózához, azaz úgy megy be a lakás ajtaján- olyan természetességgel -,  mintha ha a délelőtti munkából érkezett volna meg! És nem úgy, mint aki negyven év elteltével lép be egy vadidegen helyre?! 


Én azt hittem, hogy Bonifác elutazásával, Ildikó és Imre egymásra talál majd?! Hiszen a szentéletű pap  azt súgta Imre fülébe a búcsúnál, hogy "vigyázz Ildire!" Erre Ildi is megy Rómába!  Lehet, hogy a showguner majd a DÖ-ben hozza vissza Ildikót?! Mert éppen eszébe fog jutni, hogy " hoppá, hoppá, hozzuk csak vissza a lányt Iminek! Mert a nézők bizonyára megőrülnek majd a nagy ötletemtől, a hatalmas csattanónak szánt gondolatomtól, aztán majd lesz is "nyicsakbicsak! " 

De  én nem fogok! :) Nekem ne hozza vissza Ökörbe majd Ildikót! Miért?! Azért, mert én a finisben vártam mindezt! A KA-ban szerettem volna örülni annak, hogy Ildikó és Imi egymásra talál!  És nem tetszik, sorozatot egymásba mossa!  Mint, ahogy azt sem, hogy én Petrát is másnak szántam! :) Azt viszont nem bánnám, ha Huba lenne a postás DÖ-ben! :) Kedveltem Őt! Nagyszerűen játszotta karakterét, szerintem. 


Végül, a sok kritika ellenére olvastam, hogy nagyon sokan sírtak-rítak, sajnálták, hogy vége lett a sorozatnak?!  Megköszönték a színészek remek munkáját. És külön kérték, hogy legyen még egy évad??!! Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, no de ennyire? Bizonyára bennem van a hiba........Talán jobb is ha én is elbúcsúzom. További jó fórumozást kívánok Mindenkinek!

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.06 -3 0 4540

Nekem a végéről a nagy össznépi (búcsú)buliból hiányoztak a rendőrök/határőrök, Janin és az apján kívül egy rendőr sem volt ott, de nem lehett látni Pitykét és Vikicskét sem.

 

Lehet, hogy Gonda Katán ekkor már jól látszott a terhesség, de egy asztal mögött ülhetett volna, ahol el lehet rejteni.  

Előzmény: Noirette (4536)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.06 -3 0 4539

Pedig Annabella tökéletes rendőr, mindig annak vágja magát haptákba és hajtja végre a sokszor értelmetlen utasításait, aki pozícióban van, nem lehet azt mondani, hogy X-nek, vagy Y-nak az embere volt.

 

A korábban 100%-ig kiszolgált Marozsánt is minden fenntartás vagy hezitálás nélkül tartóztatta le.

Előzmény: Noirette (4536)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.06 -3 1 4538

"Azt sem értettem, mi volt az értelme Mirella fölbukkanásának,"

 

Ja igen, ez volt még nekem is eszemben, hogy Mirella fél perces visszahozatalának vajon mi volt az értelme? Odáig rendben, hogy kidobták a templomból, na de utána hová tűnt? Köddé vált?

 

Lehet, hogy ezzel egy újabb sztoriszálat akartak indítani csak aztán már nem volt rá idő, vagy az is lehet, hogy leforgatták, csak terjedelmi okok miatt ez a szál nem került be.

 

Arra gondolni sem merek, hogy Nagyasszonyék minden ok nélkül, teljesen céltalanul hozták vissza Mirellát. 

Előzmény: Noirette (4535)
Noirette Creative Commons License 2022.11.05 -1 2 4537

Illetve nem csupán Bonit utaztatták meg, hanem szegény Adalbert csontjait is. :)

Előzmény: Noirette (4535)
Noirette Creative Commons License 2022.11.05 -1 2 4536

Érdekes lett volna slusszpoénnak, ha Annabellát nevezik ki Marozsán helyett rendőrfőkapitánynak, bár őrmesterből hirtelen ezredessé avanzsálni kissé meredek lett volna. Viszont még mindig logikusabb, mint a korábban vidékfejlesztési államtitkár Marozsánt tenni a parancsnoki székbe, Annabellának legalább volt rendőri múltja. Persze lehet, hogy Marozsánnak is, korábban már levezényelt egy kommandós akciót. 

Előzmény: Magdi60 (4513)
Noirette Creative Commons License 2022.11.05 -1 2 4535

Igen, ez egy déjà vu helyzet volt, es azon túl, hogy Bonit jól megutaztatták, semmi értelme nem volt. Úgy gondoltam, ott Ildi végleg kiábrándul Boniból, de most újratöltötték az eredeti tervet, Boni újra megbűvölte Ildit, miután a lány több ízben kiábrándult belőle. Ildi Rómába menetele teljesen logikátlan, tanulhatott volna hitoktatónak bármelyik hazai főiskolán, ha már nem hozták össze Imivel. Ez utóbbi pont akkora csalódás volt, mint az, hogy Petra Janit választotta, pedig amikor meglátogatta Márkot, eleinte úgy tűnt, ujra összejönnek.

 

Azt sem értettem, mi volt az értelme Mirella fölbukkanásának, mivel csak annyi történt, hogy beült szépen kiöltözve a keresztelőre, utána pedig rövid úton kipenderítették a templomból. Mintha Bonit kereste volna egyébként, csak ő épp nem volt ott. Legalább Boni magával vihette volna a tesóját Olaszországba, hogy ott új életet kezdjen. Több értelme lett volna, mint hogy Ildi kövesse őt újfent oda, főleg miután egyszer már azzal hagyta ott az orsolyitákat, hogy szabad életet szeretne élni. 

Előzmény: Mazsola0070 (4523)
Noirette Creative Commons License 2022.11.05 -1 1 4534

Eredetileg Pityke azt mondta, hogy szigorú ukrán börtönbe zárják Mikolát, aztán mégis bevitte a makkosi rendőrőrsre, Tivadarnak meg elkerekedett a szeme, miután éppen le akart mondani az örsparancsnokságról. Utána tényleg semmi több nem derült ki, a logikus az lenne, hogy esetleg kiadták az ukránoknak, a legtöbb gaztettet ott követte el. 

 

Vikiről sem sokat lehet tudni azok után, hogy megtagadta Mikolát és Mirát, elvileg ő Viktorral volt együtt, de az utolsó három részben már nem bukkant föl. 

 

Végül erről lehet, hogy csak én maradtam le, de nem világos, mi történt a suhancokkal meg Tányával, a makkosszállási rémmel. Őket már korábban lekapcsolták?

Előzmény: Ilhilla (4517)
luci87 Creative Commons License 2022.11.05 0 3 4533

Ja,az egyikne bajusza,es pepije van,a masik kopasz es orditozik...:)

Előzmény: Ilhilla (4532)
Ilhilla Creative Commons License 2022.11.05 -4 0 4532

Szerintem a taxis Tibi és a rendőr Tivadar egyáltalán nem hasonlít egymásra! :D

Előzmény: Magdi60 (4531)
Magdi60 Creative Commons License 2022.11.05 -1 1 4531

Két év alatt sokat lehet felejteni Ökörapátiból, mi volt, ki ki. Az már be volt fejezve, nem kellett volna folytatni szerintem, hanem kitalálni valami újat.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.05 -2 0 4530

Összekötöm én több univerzummal is...:)

 

Az ökörapáti Panziót időközben megvásárolta Schwarzenberg Margaret és Hotel Tóth Judit néven üzemelteti.

 

A Panzióban száll meg Margit Alex (haverjai csak ViszlátSanyinak szólítják) aki az Y-Faktor zsűritagja.

 

Sanyi egyik dumáján nagyon felháborodik az Ökörapátiban élő Kakukk Elvíra (neki az a szórakozása, hogy céltalanul futkos és bumeránggal dobálózik), és lebumerángozza Sanyit. (Elvíra korábbi neve Tanya volt, de mondták, hogy itt az mást jelent, így Elvírára magyarosított.)  

 

Ökörapátiban Imi és Zénó támogatására azonnal megjelenik az időközben előléptetett Tordai Antal vezérezredes és Dóra ezredes.

 

Zénó közli, hogy köszi, de tudják ki bumerángozta le ViszlátSanyit, amire is Tordai vezérezredes közli, hogy nem baj, azért ő tizenkét hónapra lezárja a teljes falut, senkinek se ki, se be, neki ez a munkamódszere.

 

Zénó tájékoztatja, hogy nincs embere, aki a lezárást ellenőrizni tudná, Tordai közli, hogy nem gond, ő csak lezár, aztán hogy a lezárását mindenki lexarja, az nem érdekli.

 

Imi szerint ebbe csak belebukni lehet, amire is Dóra nevetve mondja, tudják, buktak ők már akkorát, mint Rottenbiller, de semmi gond, ha feltűnhetnek másik sorozatban.

 

Na és innentől 86 részen át nyomozzák, hogy ki bumerángozta le ViszlátSanyit.....:)))) 

 

 

 

 

 

Előzmény: Mlle. Grenelle (4525)
Ilhilla Creative Commons License 2022.11.05 -4 0 4529

Zénónak még fel is tűnhet akár, hogy Tibi kiköpött Tivi, de Iminek tuti nem! Különben is: azt mondják, minden embernek van a földön valahol egy hasonlása. Hát miért ne fordulhatna elő, hogy ez a "valahol" éppen Magyarországon van? :-)

Előzmény: Mazsola0070 (4526)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.05 -1 0 4528

Ez így valami iszonyú zagyva...

 

Tanulság - ha nem vagy (legalább) Kevin Feige, ne akarj tévés/mozis univerzumot építeni...

Előzmény: Mazsola0070 (4526)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.05 -1 0 4527

Az én fejem sem káptalan - tényleg nem ismerem.

De mindig tanulok valamit.

Előzmény: Magdi60 (4519)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.05 -2 1 4526

"És végül: miért kellett összekötni a KA univerzumát a DÖ-ével...?"

 

Zénó és Imi átvitelével az egyik univerzumból a másikba önmagában még nem lenne baj, emlékeim szerint Dóra Béla és Konfár Erik nem szerepeltek a Drága örökösökben, így nem fordulhat elő olyan, hogy saját magukkal (illetve az általuk korábban alakított karakterekkel) találkozzanak.

 

Na de mi lesz akkor, ha Szappanos Tibivel, Subiczcal, a panzióigazgatóval, Icukával, netán Gazsi ezredessel találkoznak? Nem fog nekik feltűnni, hogy korábbi főnökük megszólalásig hasonlít a taxisra, vagy Bárány Jóska az ökörapáti polgármesterre?

 

Vagy Lengyel Ferenc, Németh Kristóf, stb. nem fognak szerepelni az új Drága örökösökben? 

Netán kiderül, hogy Subicznak Bárány Jóska az eltitkolt ikertestvére?

 

Ugyanis így már nem csak arról van szó, mint korábban, azaz hogy a Drága örökösökben egy karaktert alakító színész feltűnt más karakterben a Keresztanyuban is, hanem most már kifejezetten a Keresztanyu karakterei mennek át a Drága örökösökbe ugyanazt a karaktert (Zénót, Imit) alakítani, amelyet korábban a Keresztanyuban is alakítottak..... 

Előzmény: Mlle. Grenelle (4515)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.05 -2 0 4525

A HM-nek milyen kapcsolódási pontja van a KA-hoz illetve a DÖ-höz?

Előzmény: Törölt nick (4520)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.05 -2 0 4524

Csak simán Andor.

Egy SW-univerzumban játszódó sorozat.

Előzmény: Mazsola0070 (4521)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.05 -2 0 4523

Én azt hittem, hogy Ildi végül is elmegy Ökörfosba Imivel, mintha ez a Bonifác megy Rómába eltemetni Szent Adalbertet, Ildi meg fut utána sztori egyszer már lett volna.....:(

Előzmény: Magdi60 (4513)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.05 -3 0 4522

Lehet, hogy én vesztettem el a fonalat, de az aktuális helyzet szerint Pálinkás Györgyként Sukorov lett letartóztatva.

 

Makkosszálláson Pálinkás Sukorovként maradt, Sukorov meg ugye Magyarországon tisztességes polgár.

 

Akkor ezek szerint a Kopasz által nagy dérrel-durral Pálinkásként elhurcolt Sukorovot (mint Pálinkást) kiengedék? Mert ugye a cikk szerint Pálinkást felmentették, Sukorov ellen meg eleve nincs kiadva elfogatóparancs. 

 

Azt elfelejtették a készítők, hogy a Pálinkás-Sukorov testvérek is pacsizzanak az utcabálon, vagy már ők is annyira belezavarodtak a saját sztorijukba, hogy nem tudták magukat követni...:)

 

 

 

 

 

Előzmény: Magdi60 (4513)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.05 -3 0 4521

"Én inkább az Andort néztem,"

 

Melyiket? Csak nem a Smukk-ot?:)) Szép látvány!:)) És a fiatal nők kedvence!!!

Előzmény: Mlle. Grenelle (4512)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.05 -1 0 4520

Még jó hogy a Hotel Margaret megbukott, még a végén azzal is összekötnék. Illetve várjunk, össze is kötötték, ha jól emlékszem! Létrejött a magyar MCU, a Barbi Kinematik Mutyiverzum :)

Előzmény: Apádfüle (4516)
Magdi60 Creative Commons License 2022.11.05 -1 0 4519

Nem ismered Perintfalvi Ritát? A leghíresebb magyar katolikus teológus. És nő :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (4515)
luci87 Creative Commons License 2022.11.05 0 0 4518

Ajánlották neki először, hogy legyen postás Örökapátiban, de ezt rangon alulinak találta! :-)

 

Na ezt nem tudtam..De akkor ki lesz Guszti helyett a postas? :/

Ilhilla Creative Commons License 2022.11.05 -3 1 4517

És mi lett Anatolijjal? Meg Mikolával?

 

Nikolát -ahogy előzőleg láttuk- Mira újabb pálfordulása után elfogta Huba és Pityke. Át akarták adni az Ukránoknak, de azoknak nem kellett, ezért bevitték az őrsre, de -filmszakadás- remélem Tivadar még átadta Budapestre, vagy Nyíregyre, mielőtt nyugdíjba vonult. Közben valószínűleg kiszabadította a TV2 és hétfőtől ő lesz a Nagy Ő, bebizonyítva, hogy a "lenyugvó napnak is van ereje"! Ajánlották neki először, hogy legyen postás Örökapátiban, de ezt rangon alulinak találta! :-)

 

- Anatolij jelenleg Budapesten van őrizetben, de Gyurka már azon törte a fejét, hogyan szabadítsa ki, mert "mégis csak a testvére".  Gondolom, ha a DÖ után újra átalakítják a díszletet és lesz új évad, ezzel fog kezdődni. :-)

 

 

Előzmény: Mlle. Grenelle (4515)
Apádfüle Creative Commons License 2022.11.05 -1 0 4516

És végül: miért kellett összekötni a KA univerzumát a DÖ-ével...?

 

Mert H. Barbara nagysád, aki el van ájulva saját zsenialitásától, tele van hülye ötletekkel, amiket a sok össze-visszakutyult szál, fölösleges mellékvágány miatt képtelen végigvinni. Az egyik sorozatnak vége, át kell menteni néhány karaktert a következőbe, majd ott befejezik, amit az előzőben elkezdtek. Majd számoljuk, hogy a Drága örökösökből hányszor "nyúlnak vissza" a makkosszállási eseményekhez.

Már előre látom, ahogy Damil, Babos és Gergely Robi hatalmas sikert arat az ökörapáti falunapon.

 

Így járnak a nézők, ha egy alkotó, akinek több az ambíciója, mint a tehetsége, túl nagy hatalmat kap egy csatornánál.

Előzmény: Mlle. Grenelle (4515)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.05 0 0 4515

A Hálózatra?

Milyen Hálózatra?

A legendás Hálózat már olyan, mint Németország - nem is létezik, csak az emlékekben él...

 

És mi lett Anatolijjal? Meg Mikolával?

 

Nők egyáltalán tanulhatnak teológiát, amennyiben római katolikusok?

(Női egyházjogászt már láttam, de női teológust még sosem...)

 

Ezt a telefonon látszó szöveget nem tudom, ki írta, de olyan szinten van tele helyesírási hibával, elütéssel, tárgyi tévedéssel, hogy az még ehhez a sorozathoz képest is kritikán aluli...

 

És végül: miért kellett összekötni a KA univerzumát a DÖ-ével...?

Kicsit bizarr, hogy az ugyanazon színészek által alakított különböző karakterek egy univerzumban léteznek...

Előzmény: Magdi60 (4513)
Apádfüle Creative Commons License 2022.11.05 0 0 4514

Összecsapott, kapkodós befejezés, ahogy vártuk, az élettől teljesen elrugaszkodott "megoldásokkal".

 

Róza mama javaslatára Zénó lesz az ökörfosi rendőrkapitány, Imi meg a jobb keze, mert az csak így megy. A felettes rendőri szerveknek nyilván semmi beleszólásuk nincs a kinevezésbe.

 

Damil átadja a polgármesteri széket Pálinkás Gyurkának, bár az öregben volt annyi realitásérzék, hogy mormogott valamit időközi választásokról. A nép egy emberként ünnepel, holott P.Gy.-t gyakorlatilag nem ismerik, hiszen 40+ évig semmit sem tudtak róla.

 

Ildi hirtelen ötlettől vezérelve Rómába utazik teológiát tanulni. Ezek szerint ott úgy működnek az egyetemek, hogy bárki, bármikor bekopogtat, oszt' felveszik. Tanév közben, külföldről, semmi se számít. Bár Ildinek nyilván remek ajánlólevél, hogy egyszer már se szó, se beszéd, lelépett az apácáktól. :)

 

 

Magdi60 Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4513

A jelenetek között ide-oda vagdostak percenként. Zénó rendőrkapitány lett Ökörapátiban, ment vele Imi is. Bonifác ment Rómába eltemetni Szent Adalbertet, Ildi is odamegy teológiát tanulni. Márk Budapesten egy kerületben lett nyomozó. Pityke piknikezett Szvetlánával. Gyurka hazament és megölelte Róza mamát. Sótonyi átruházta a bányát a hálózatra, Ludmilla hozzámegy Sótonyihoz, Damil helyett Pálinkás György lett a polgármester, Petra és Jani csókolóztak, Emanuelle, ünnepelés, bakiparádé. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (4512)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4512

Mi lett a vége?

Én inkább az Andort néztem, főleg, miután láttam, hogy a KA-ban felbukkan Gergely Róbert is (aki ebben a világban egy nagy sztár lehet).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!