Keresés

Részletes keresés

lxt Creative Commons License 2020.12.04 0 0 4

Amit nem megfogalmazottan kifogásol(hat)sz: az efféle (egyoldalúan, pláne ismeretlenül) rád erőszakolt tegeződés személytelenné (súlytalanná) tesz – főként egy olyan közegben, ahova vendégként/ügyfélként érkezel. Amiből következően úgy is felfoghatjuk: a tegező már a megszólításoddal, még a társalgás legelején teszi félreérthetetlenné számodra: ő bizony mellérendeltségi viszonyként értelmezi a fennálló kapcsolatot – függetlenül attól, hogy az adott helyen/szituációban ki kér és ki jelent.

 

Persze van az a szolgáltatás, amikor a tegeződés kívánatosan oldja az első pillanatok feszengését; amikor, mintegy katalizátora a rövid időn belül elmélyülő kapcsolatnak... szóval hogy, helyzetfüggő.:-)

Paater Altenburg Creative Commons License 2020.12.04 0 0 3

Idősödő férfi általában nem bánja, ha egy fiatalabb lány tegezi. De ha nem lenne járvány, most kürutakat tennék a boltokban, hogy felmérjem. - Júniusban Újra Kezdjük!

Előzmény: Na mi a ... van (2)
Na mi a ... van Creative Commons License 2020.12.04 0 0 2

Csak egy kérdés (amellett, hogy a tegeződő, csendőrpertut közelítő reklámok nálam is kiverik a biztosítékot) : minek? Lehet kulturáltan beszélni tegeződve is és lehet valaki bunkó magázódva is.

 

A tegeződős telko ügyfélelhárítószolgàlatán dolgozó, nem kicsit tudatlan és tahó hölgyemény a tanúm, hogy lehet paraszt stílusban beszélni magázódva is. 😁

 

Előzmény: Boszorka (1)
Boszorka Creative Commons License 2020.12.04 0 0 1

Pénztárosoknál és általában személyesen nem tapasztalom, de ki nem állhatom  ha reklámokban vagy üzleti közleményekben, pl. online vásárláskor látatlanban letegeznek.

Szülők jól tennék, ha már kiskoruktól kezdve megtanítanák a gyerekeiket a normális magázódásra, már ha a szülők tudnak normálisan magázódni.

Előzmény: Na mi a ... van (-)
Na mi a ... van Creative Commons License 2020.12.04 0 0 0

Önnullázás kipcsák szokás, de lemaradt: a személyi számom egyessel kezdődik.

Előzmény: Na mi a ... van (-)
Na mi a ... van Creative Commons License 2020.12.04 0 0 topiknyitó

Nem vagyok már mai csirke, egyesek szerint a koromnál tíz évvel idősebbnek látszom.

Ehhez képest már sokadjára fordul elő velem, hogy egy boltban az eladó, a pénztáros úgy köszön, hogy "Szia". Főleg a lányok, a nők...

Nem tudom... Ez mára teljesen természetes lett?

 

Félreértések elkerülése végett: én olyan környezetben nőttem fel, hogy szinte mindenki mindenkivel tegeződött és általában nekem kell odafigyelni, hogy ha ismeretlen ismerősökkel találkozom, akkor ne így köszönjek, általában meg is kérem az érintetteket, hogy a magázódást hanyagoljuk (lakótársak, kutyások, sporttársak stb), de általában kérni kell...

Kivéve néhány boltost. És nem tudom, hogy ma már annyira kikopott a magázódás a köznyelvből, higy csak a koromra való tekintettel magázódnak velem az emberek, vagy csak az egy-két pénztáros néni a kivétel?

 

 

 First world problem 🙂

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!