Keresés

Részletes keresés

bta70 Creative Commons License 2 napja 0 1 5931

Reménykedjetek, hogy ezek nem pusztába kiáltott szavak:

— Többek között komoly problémának látom, hogy több nemzet játékosa többféle képzési rendszerből érkezik

— Egymás gondolatát vakon is tudni kell, lehet két-három év is kell, hogy minden jól működjön

Előzmény: n2p2g2 (5928)
RnD Creative Commons License 4 napja -1 5 5930

Never say never.

Az Ábrók-féle Loki egyelőre nem tűnik sikertörténetnek.

Előzmény: Karl Renar (5929)
Karl Renar Creative Commons License 4 napja -2 5 5929

kár ezt a sokgyerekes ábrókra fogni

van egy főnöke, a 97%-os tulajdonrészt képviselő polgi, akinek jó így ez, és hagyja

elfogynak a lelátóról a szurkolók, de kit érdekel?

jönnek a pénzek, mindenki jól él

messze van már 2010 ősze, amikor BL főtáblán csupa magyar játékossal voltunk

igaz, egyszer valami tót ellenőr jött, s a csoportkörre nevezett 23 játékosból kikereste "Bálintova-t", hogy van egy szlovák

bár az apukája magyar, az anyukája lengyel volt, de a regisztrációja után volt egy szlovák zászló

sosem lesz már ilyen

Előzmény: n2p2g2 (5928)
n2p2g2 Creative Commons License 5 napja 0 4 5928

Minden szóval egyetértek, de Csapesztől nem is vártam mást. Tucatszor leírtam itt ezen a fórumon, hogy nem fogadom el ezt az irányt. Nem tetszik ez az egész ami a klubnál van. ÉS természetesen Ábrók a felelős ezért. Rengeteg jó fiatal saját nevelésű játékosunk kikukázva, és helyette kik vannak? És igaza van Csapesznek, kell nekünk BL indulás ilyen áron (hogy lecseréljük a játékosainkat Dóttírok-ra)? Nekem biztos nem... Akármikor elcserélném ezt a DVSC-t egy 90 vagy 100% színmagyar cspatara, a fele lehet nagyon fiatal is akár. És ha ötödikek leszünk vagy negyedikek? Kit érdekel? Milyen szerethető csapatot lehetne formálni... Ez a mostani amúgy sem egy igazi csapat csak klubnévsor. Ja és egy ilyen magyar csapathoz dr Kudor Kitti dukál, mint vezetőedző. De ez csak egy álom, mivel Ábrók a fejébe vette, hogy ez az irány kell.. Így most se szerethető csapat se komoly eredmény nincs. Ja és szurkolók se nagyon.

Előzmény: RnD (5925)
RnD Creative Commons License 6 napja -1 3 5927

A helyzet az h Debrecenben egy ideje új 'brand' van, ezért a régi már nem érdekli a klubvezetést annyira.

Ábróknál az irány: legyünk mi az ETO-II ...vagy legalább az ETO-III.

Persze mint kiderült ezt nem olyan egyszerű megvalósítani, az innét-onnét verbuvált külföldiekből ki kell alakítani egy csapatot. Viszont az nem megy ehhez értő edző nélkül. És akkor még kevésbé ha minden évben új és új légiósok jönnek.

Goalso Creative Commons License 6 napja 0 4 5926

Teljes mértékben igaza van. 

Ez, ami most történik, ez rombolja a brandet 

Előzmény: RnD (5925)
RnD Creative Commons License 6 napja 0 5 5925

CSAPÓ ERIKA az idei debreceni szezonról:

Sose rejtettem véka alá, hogy nem értek egyet a magyarországi játékospolitikával. Tudom, ezért sokan megköveznek. De véleményem szerint nincs szükség ennyi külföldi játékosra se az NB I-ben, se a DVSC-nél. Egy ideig viszont biztosan nem fog változni a helyzet – kezdte a DVSC kézilabdacsapatának egykori balátlövője, Csapó Erika, akit portálunk arról kérdezett, mi az, ami ebben a szezonban nem működik a Lokinál.

Ha száz százalékosan meg tudnám válaszolni, miért tart most itt a DVSC, nálam lenne a bölcsek köve. Többek között komoly problémának látom, hogy több nemzet játékosa többféle képzési rendszerből érkezik. Ugyanis ebben az esetben össze kell hangolódniuk. Jelen pillanatban ezt még nem sikerült teljesen megvalósítani, valószínűleg több idő is kell ehhez.

Ha már ezt az utat választottuk, nem lehet a probléma mögé bújni, sokkal inkább megoldást kell találni.

A Loki-legenda leszögezte, folyamatosan figyelemmel követi a piros-fehérek mérkőzéseit. Azonban valamit hiányol a mostani játékosoktól.

Feltenném a kérdést: tényleg szívvel-lélekkel odateszi mindenki magát? 

Abban biztos vagyok, hogy a sportolók az aktuális klubjukért mindent meg akarnak tenni, de talán hiányzik belőlük az a mindet elsöprő vágy, hogy a legjobbak legyenek a DVSC-ben. Tisztelet a kivételnek, ám az a szív és lélek, ami mindig is jellemezte a Loki-játékosokat, jelen pillanatban többeknél nincs meg. Ha ott akarunk lenni a nemzetközi porondon, nem szabad így játszani. Ahhoz tudnunk kell hozni azt a szintet. Félreértés ne essék, ki lehet kapni, de a játékosok szíve-lelke maradjon ott a pályán.

Lehet esélyesebb az ETO vagy az FTC, de a Loki-játékosokból hiányoltam a tüzet, azt, hogy kiadnak magukból mindent. A Győr elleni vereség után amikor a debreceni kézisek rögtön tudtak mosolyogni, kicsit azért "kinyílt a bicska a zsebemben".

Adta magát a kérdés: Csapó Erika szerint van-e még reálisan esélye az éremszerzésre a Lokinak az NB I. idei kiírásában.

Természetesen van. Viszont ha meglenne a harmadik hely, és esetleg egy BL-indulás, jó lesz ez a klubnak? Mindig az motoszkál a fejemben, hogy a kevesebb néha több. Ha rajtam múlna, fix, négy-öt évre szóló csapatot alakítanék ki ahelyett, hogy a játékosok folyamatosan cserélődjenek. Vámos Petrára büszkék vagyunk, hogy milyen teljesítményt nyújt. Játéka sokat jelentett a Lokinak is. De nem oldottuk meg a pótlását, Szabó Nina ráadásul lesérült, Csernyányszki Liliána pedig még nagyon fiatal. 

Egymás gondolatát vakon is tudni kell, lehet két-három év is kell, hogy minden jól működjön. Nem tudom, ez a csapat hol tart és hova halad, azonban bízom a legjobbakban."

(haon.hu április 21.)

Karl Renar Creative Commons License 6 napja -2 1 5924

2010-ben a 200 millás költségvetésből 10 millát dobtak össze a szurkolók jegy és bérletbevétel formájában.

2025-ben kb. 20 milla lesz a bevételi oldalon, a másik oldal 1,2 milliárdos kiadás.

(Az 5% így lement 1,6-ra)

flott Creative Commons License 2025.04.21 -2 2 5923

És valóban. Az ő tehetségével az NBI-ben kellene lennie egy erős középcsapatban, minimum. Lucát én is sajnálom amúgy. Nagyon elkallódott. Bár a motivációját illetve a hátteret nem ismerem, hogy miért tart ott, ahol.

Előzmény: Goalso (5922)
Goalso Creative Commons License 2025.04.21 -1 1 5922

Vérzik a szívem Poczetnyik Lucáèrt. Ő most akkor kiesik a másodosztályba ?

Előzmény: Bamberg58 (5921)
Bamberg58 Creative Commons License 2025.04.21 -12 0 5921

Ugyan kit érdekel ez már Debrecenben....?

Nem ez a baj, hanem Szilágyi miatt, lassan már  a debrecenieket  sem érdekli a Debrecen...

Tele vannak tehetséges magyarokkal akik vele elvesznek..

Előzmény: RnD (5920)
RnD Creative Commons License 2025.04.20 -2 4 5920

Érdekes azért belegondolni abba is h ilyen témájú beszélgetést most, két évvel később már el sem lehetne képzelni a 'PirosFehér' podcast-ban.

Melyik debreceni junior játékosnak lenne esélye az NBI-es csapatban szerepelni, urambocsá' oda felkerülni....? Ugyan kit érdekel ez már Debrecenben....?

Előzmény: RnD (5919)
RnD Creative Commons License 2025.04.17 -1 3 5919

A múlt héten teljesen véletlenül ráleltem Youtube-on egy 2023 tavaszi interjúra Kudor Kittivel "Fiatalok az NBI küszöbén - PirosFehér S01E09" Érdekes visszaidézni h két évvel ezelőtt kiket tartottak ígéretes játékosoknak  - potenciális NBI-eseknek - a debreceni utánpótlásból és mi lett velük azóta:

--Cseri: ő most is van, kiegészítő irányító az NBI-es csapatban

--Panyi Anna: őt a Loki 'lepasszolta' a másodosztályba Érdre (először kölcsönbe) onnét aztán a NEKÁ-hoz igazolt szintén NBI/B csapathoz, de jó esély van rá h szeptembertől velük újra az első osztályban játszik majd

--Kelemen Dorina: a DVSC U20 játékosa a másodosztályban, nagy néha NBI-es meccsekre is nevezik - idén eddig összesen három ilyen meccsre - NBI-es jövőjét ki tudja, de az biztos h nem Debrecenben lesz

--Nagy Nóra: a 2023/24-es szezonban még a Loki játékosa, Kudor Kitti azt hiszem reménykedett benne h felviszik az NBI-be de erről szó sem volt - az egész szezonban összesen két első osztályú meccsre nevezték - ő inkább az NBI/B-be kellett, nehogy kiessen a DVSC U19-es csapata; szezon végén aztán fel is út le is út, jelenleg a kiesés ellen küzdő Vasas játékosa az NBI-ben

--Torda Vanessa:  a kapust a Loki 2023 nyarán kölcsönadta egy évre Kisvárdára de onnét aztán visszaküldték, jelenleg a NEKA játékosa a másodosztályban (már nem kölcsönben)

--Reszegi Eszter ("EsztiBeszti"): a második kapus is szóba került, neki mondjuk kevés esélye volt h az NB-be felkerüljön de másik NBI-es csapat sem jött szóba, 2023 ősze óta az Orosháza játékosa (NBI/B).

A hat játékos közül egyedül Csernyánszki Liliána került be a Loki felnőtt csapatába. Nagy Nóra a Vasasban NBI-es, a többiek a másodosztályban kézilabdáznak. Cserin kívül a másik öt játékos esélyt sem kapott az NBI-ben Debrecenben.

Mester111111223 Creative Commons License 2025.04.06 -1 0 5917

Az a jobbszél tegnap... Nem mondom, hogy meglepő volt, de valóban sokkoló. 

Előzmény: RnD (5914)
Bamberg58 Creative Commons License 2025.04.06 -18 1 5916

"Bravó, Szilágyi!...:D

Kirúgni, Ábrók,  csak akkor fogja, ha közönség kikezdi, miután “a mi kutyánk kölyke”!;-)

Ez esetben viszont már egyre kínosabb, kontra produktív..

Kell hozzá még egy vállalhatatlan eredmény, otthon, a Móvár vagy a Vác ellen, de ha csend van, még azt is elsumákolnák.

Egy biztos, ha külföldi lenne, már rég nem lenne ott.

D. Pista Creative Commons License 2025.04.06 0 4 5915

Ezért kellett volna 17.00-kor kezdeni, mert a foci mindig lenyomja a kézilabdát.

RnD Creative Commons License 2025.04.06 -4 4 5914

DVSC-Fehérvár: 34-28 (14-16)

Nem nagyon voltak nézők, de a szünetben amikor mentek le a játékosok, valaki bekiabálta: "Bravó, Szilágyi!...." (persze ironikusan, akkor még az Albánál volt az előny...)

Petrus Mirtill ma is klassz volt. Viszont a jobbszél az első félidőben kriminálisan gyengén teljesített. Grosch Vivi kezdett 2/6, aztán beállt Töpfner 0/2. Egy félidő alatt 2/8 szélről.... no comment.

D. Pista Creative Commons License 2025.04.05 0 3 5913

Lehetett volna a mai meccset 17.00-ra tenni

Pp40 Creative Commons License 2025.04.02 0 0 5911

😀

Bamberg58 Creative Commons License 2025.04.02 -15 3 5905

Szilágyi Zoltán kudarc sorozata még tavaly nyáron kezdődött,

Nem!Mióta edző, azóta!
Váci edzőként sem volt nagy szám.

Már a Kézilabda Magazinban is fejére olvasták az erőnléti problémákat, ami a napnál világosabb, pedig kettős terhelésük sincs.

Ott is mondták, hogy vicces arra hivatkozni hogy hiányzik a kupa.

Ez volt a jellemző a Vácra is, hiba volt a Kácsor féle tehetségeket rá bízni, el is kallódtak.

Most meg Debrecenben folytatja?

Kirúgni nem fogják, ezt Ábrók már demonstrálta, ők csak együtt mennek, de nem maguktól.

Előzmény: RnD (5886)
RnD Creative Commons License 2025.04.02 -7 7 5891

Tóth Niki igazolhatott volna egy jobb helyre is. Jobb edzőhöz mint Konkoly (aki nem egy nagy szám és a Vasas is csak szenved vele....)

Ez nagyon elkeserítő hír. Niki váltson menedzsert mert aki csak a Vasast tudta neki összehozni, az a menedzser nem sokat ér.

RnD Creative Commons License 2025.04.02 -7 7 5890

Ha szerinted ez reálisan Tóth Niki szintje, akkor megbántod őt.

A Vasast én nem ajánlom senkinek, Konkoly ott csak levezet. Nincsenek ott komoly célok, még félkomolyak sem.

Előzmény: Mester111111223 (5889)
Mester111111223 Creative Commons License 2025.04.02 0 2 5889

Tóth Niki: Vasas. Meglepődtem elsőre, de magam sem tudom miért. Ez reálisan jelenleg az ő szintje, nem megbántva őt. Kívánom, hogy teljesedjen ki ott és ez legyen élete legjobb döntése. 

RnD Creative Commons License 2025.04.02 -1 2 5887

....sorry, U20 vb-döntő. De a többi amit írtam igaz.

Előzmény: RnD (5886)
RnD Creative Commons License 2025.04.02 -1 2 5886

Szilágyi Zoltán kudarc sorozata még tavaly nyáron kezdődött, amikor egy kiváló junior válogatottal esélye sem volt az U18 vb-döntőben a franciák ellen (akiket négy hónappal korábban gond nélkül sok góllal megvertünk Dabason).

Az MKSz legalább levonta ebből a tanulságokat és Szilágyi szeptemberben nem kapott új kinevezést up-válogatott mellé, bár a rotáció alapján az övé lett volna a következő junior korosztály. Szerintem Debrecenben sem marad, ha a csapat nem képes behúzni a harmadik helyet (amire egyre kevesebb az esély...)

Előzmény: Zolcsi2.0 (5883)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.04.02 -1 1 5885

Ki lehet az a "lengyel úr"???

Én nem várom a 7 szük esztendőt, de azt nagyon, hogy Debrecen történelmének legaljasabb, leghaszontalanabb polgármesterét végre elzavarjuk a 3,14csába.

Előzmény: Lublinban újra győztünk (5884)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.04.02 -1 2 5883

Nem is tudtam, hogy barátok vagyunk-)))

Sebaj. Amit mondanék, azt RnD tökéletesen megírta az 5865 hozzászólásában.

Annyival egészítenám ki, hogy Szilágyi egy közepes utánpótlás edző, semmi több. Ilyenre is szükség van, nem tudom, hogy nem veszi észre, hogy ez nem az ő kávézója. Volt ebben a szezonban 4-5 olyan buktája, amikor azonnal fel kellett volna állnia.

-Valcea elleni kiesés,

-Budaörs elleni pontvesztés,

-Móvár tartalék elleni kupakiesés,

-Győr és FTC elleni blamák,

és az egészben az a legfájdalmasabb, ha a felelősség tortáját meg kellene Ábrókkal osztania, akkor egyértelműen a Szilágyié lenne a kisebb szelet.

Valaki lentebb nagyon helyesen írta, hogy Ábrók nem tulajdonos, nem elnök, csak egy ügyvezető. Döbbenet számomra, meddig engedik még ennek a fa.zfejnek a rombolását. Amit ő művel, azt a Btk enyhébb esetben úgy nevezi, hogy hűtlen kezelés, súlyosabb esetben a cég szándékos megkárosítása.

Előzmény: Bamberg58 (5864)
RnD Creative Commons License 2025.04.01 -3 2 5882

Emlékeim szerint Mátéfi is egyszerre volt szövetségi kapitány és Békéscsabán edző. Aztán egyszercsak megvált tőle a Bcsaba, maradt mégis a válogatott mellett. Nem is rövid időre.

Én semmi akadályát nem látom annak h Szilágyi távozzon Debrecenből de ugyanakkor folytassa mint másodedző a válogatott mellett.

Előzmény: flott (5881)
flott Creative Commons License 2025.04.01 -2 2 5881

Azt ugye senki nem gondolta komolyan, hogy Szilágyit elküldik Debrecenből. Annak igencsak lett volna egy diszkrét bája, hogy alkalmatlanság miatt kirúgják, de a magyar válogatott másodedzőjének meg kinevezik...

Hogy mi lesz a közeljövőben a Lokinál, nem tudom. Remélem minél hamarabb találnak valami megoldást (pl Kudor Kittit is simán el tudnám képzelni vezetőedzőnek), mert rossz látni, hová jutott az egykoron patinás klub.

Tomasz42 Creative Commons License 2025.03.31 0 3 5880

A szombati meccset bizony meg kellett emészteni. Borzalmas... Sem elszántság (ez a legfájóbb), sem minőségi játék, sem normális edzői húzások.

Szilágyinak több mint fél éve volt, hogy Vamosz távozása után összerakjon egy relatíve működőképes csapatot. Az eredmény, egyre rosszabb minden. Még ősszel ikszelni sikerült a zöldekkel, pedig még akkor lehetett volna a csapatépítés nehézségeivel takarózni, még akár jogosan is. Most meg...

Igen, Vamosz, a csapat szíve-lelke és vezére hiányzik (vele biztosan nem éltük volna meg ezt a szégyenteljes zakót), de azért ez így nagyon kevés. 

A légiósok bizony nem váltak be többségében. Ryde igen, rajta kívül még Cristinnek adnék még esélyt, benne van fantázia. Amit pedig Gabriel csinál, az tragikus. Kb. 25 lövésből vagy 3-4 védés az utóbbi két meccsen. Az alázatosabb, fegyelmezettebb és persze a teljesítménye alapján is jobb kapus, Bartulovic lett helyette elküldve, döbbenet. Lehet, hogy mákkal mégis meglesz a 3. hely, de igazság szerint nem is érdemli meg a csapat. Tavaly a szezonban legalább 7-8 minőségi, nemzetközi szinten is komoly teljesítményt eredményező meccset játszott a csapat, most jó, ha volt 1-2 ilyen egy elvileg sokra tartott kerettel. Remélem, Kittit kinevezik előbb-utóbb (inkább előbb) és visszatalál a helyes útra a Loki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!