Keresés

Részletes keresés

bta70 Creative Commons License 17 órája 0 0 5679

A hibát bizony magukban kell keresni, csak egészen nem ott, ahol mondják. Fel kellene tenniük a kínos kérdést, hogy ha egymás elleni mérkőzéseken rendre fel tudtak nőni a győriek szintjére, akkor mégis, mi választja el a DVSC-t ennyire élesen a nagycsapatoktól? 

Előzmény: Leszi51 (5677)
n2p2g2 Creative Commons License 19 órája 0 0 5678

Láttam, igen az...

Előzmény: Leszi51 (5677)
Leszi51 Creative Commons License 20 órája 0 1 5677
Előzmény: n2p2g2 (5676)
n2p2g2 Creative Commons License 26 órája -1 2 5676

"Külföldiekkel parádézni a magyar női kézilabdában nem könnyű, a Győr kivételével igazán senkinek sem sikerült. "

Pontosan így van, és még ők is több alkalommal megszenvedtek, pedig azok világsztárok voltak.

"A Debrecen most megpróbált szintet lépni, de ez nem olyan könnyű. Azért mert igazolsz néhány külföldi (nagyrészt második soros) nemzeti válogatottat még nem lesz varázsütésre kiváló csapatod. "

Pontosan ez a problémám. Ebben mi a szintlépés? Ha jó indulatú vagyok akkor egy félemeletet léptünk feljebb Costával, Gabriellel, Dóttirra, Dramac-al, Haggertyvel, és a többivel.. De valójában ha  őszinték vagyunk akkor látjuk, hogy inkább stagnálunk/lefelé megyünk és milyen áron? A magyarjaink le lettek cserélve második soros külföldiekre, akik 1-2 év után mennek tovább, és az örök csapatépítés körforgásában maradunk.

"Most már nincs hátraarc, folytatni kell az utat. Mivel a csapat számára a magyar identitás fontos ezért egy magyar edzővel. "

Ennek legalábbis számomra az égvilágon semmi értelme. Mi az, hogy nincs hátraarc? Ha eltévedsz és robogsz az autóval a szakadék/erdőtűz/árvíz felé, akkor is ezt mondod?

Természetesen bármikor újra lehet tervezni valamit, bármikor lehet változtatni. A magyar identitás meg nem pusztán a magyar edzőn múlik.

Előzmény: Trombozis4 (5675)
Trombozis4 Creative Commons License 1 napja 0 3 5675

Külföldiekkel parádézni a magyar női kézilabdában nem könnyű, a Győr kivételével igazán senkinek sem sikerült. Velük ugyanis azaz elvárás, hogy rövidtávon legyen nagy eredmény. Nemzeti válogatottak igazolása után nehéz azt a szöveget elsütni, hogy “építkezünk”, meg “fiatal a csapat, kell még idő”. Viszont azt is látni kell, hogy a közelmúltig nem volt sok olyan magyar játékos, aki nemzetközi szinten tényező volt és azok is jórészt a Fradiban koncentrálódtak. A Debrecen most megpróbált szintet lépni, de ez nem olyan könnyű. Azért mert igazolsz néhány külföldi (nagyrészt második soros) nemzeti válogatottat még nem lesz varázsütésre kiváló csapatod. Főleg úgy, hogy a legjobbad (Vámos Petra), aki mint az elmúlt félévben kiderült jobb játékos, mint a Debrecen bármelyik külföldije elhagyja a csapatot. Most már nincs hátraarc, folytatni kell az utat. Mivel a csapat számára a magyar identitás fontos ezért egy magyar edzővel. Pont ezért Szilágyi szerintem maradni fog.

Előzmény: RnD (5673)
bta70 Creative Commons License 1 napja -2 0 5674

Még mindig ott tart Ábrók, hogy légiósokat fog cserélni, ha nem jönnek össze össze a célok? Legalább ti, szurkolók ne adjátok alá a lovat...

Előzmény: Mester111111223 (5665)
RnD Creative Commons License 1 napja -4 1 5673

Teljesen igazad van.

Ábrók célja a BL vagy az EL Final Four. Ahhoz meg külföldi játékosok kellenek és h ők jöjjenek ahhoz jól jön már az elején egy-két válogatott játékos vagy világbajnok 'cégérnek'. Így jött Costa, Fachinello, Gabriel, Thorleifsdóttir... Nem volt baj ha nem annyira jók, a lényeg az h velük bizonyítani lehetett h a Loki megfelelő csapat a légiósoknak.

Arany Rebi elküldését különösen sajnálom, a jobbszélső posztot ő sokkal jobban megoldotta volna mint Costa (vagy akár a mostaniak). Ha megfelelően felépítik itt..... Ő ráadásul egy kiváló zavaró védő még pluszban, így vele máris lett volna egy nagyon jó nyitott védekezése a Lokinak.

De hát Ábrók inkább a BL és arccal a külföldiek felé vette az utat.

Előzmény: n2p2g2 (5669)
maedros Creative Commons License 1 napja -2 0 5672

Csak nehogy - edző fronton - a Loki is úgy járjon mint a Móvár, a Vácnál is ott vannak a gondok, az már 3 élcsapat, nincs ez így jól! Mi lesz így a bajnoksággal? (Szerencse, az Esztergomnál egyelőre semmi balhé, mondjuk az amúgy is kisFradi, ott meg Elek ikon marad a világ végéig :D

Előzmény: n2p2g2 (5669)
RnD Creative Commons License 1 napja -5 1 5671

Áh, szóval te egy edző vagy.... Rá nem jöttem volna az ittei hsz-eidből.

Értő olvasás mondjuk nem erősséged ....különben nem írnál olyat h nálam csak a gólok számítanak.

Előzmény: csillagzold (5667)
Bamberg58 Creative Commons License 2 napja -15 0 5670

“Majonéz” jövőre szabad, őt kéne szerzőztetnetek, lehetne a Szilágyi  segítője?;-))

Tőle, szerintem, amíg él, nem szabadultok, még ha újra győzne az Esztergom, azt is megmagyarázzák vagy hallgatnak mint most?

Pedig most van pénz dögivel, 2 év múlva, ki tudja mi lesz?

Előzmény: Debrcen (5668)
n2p2g2 Creative Commons License 2 napja -1 5 5669

" DVSC elmondhassa "nálunk játszik a svéd válogatott egyik játékosa" és ezzel megpróbáljon más külföldieket is Debrecenbe csalogatni. (Mariana Costa is hasonló célt szolgált anno: nem volt sem ügyes, sem gólerős, de amikor itt volt lehetett arra hivatkozni h itt brazil világbajnok játszik, ezzel próbálta a klubvezetés eladni a külföldieknek a Lokit h jöjjenek ide.....)"

Costa ügye számomra az "állatorvosi ló", az Ábrók érában.

Elküldték Arany Rebit, aki ugyen nem Loki nevelés, de nagyon fiatalon jött hozzánk, megszeretett minket, ragaszkodott a Lokihoz, tolta a szekerünket.. Lecserélték egy brazilra, aki nem volt annyival jobb nála (és most udvarias vagyok a brazillal).. plusz Ábrók Costa élettársának kiosztott egy addig nem létező sportigazgatói állást a DVSC-nél(!!!!!!!!!!) . És persze azóta se tudjuk, hogy itt van-e, dolgozott-e. Soha többet semmilyen információ nem jelent meg ezzel kapcsolatban.

Szóval a játékos politika szerintem pocsék lett az utóbbi időben.

Plusz: Ábrók elérte azt a "bravúrt" hogy ex ultra-ként összerúgta a port az ultrákkal, így most már a hangulat sem olyan mint ami évtizedekig volt.

Számomra Ábrók egy óriási csalódás, a fenti két kiragadott példával akartam szemléltetni, hogy miért tartom ezt egy gyenge vezetésnek.

Természetesen tisztába vagyok vele, hogy se Ábrók se Szilágyi nem fog lelépni, a többiek itt a fórumon leírták, hogy miért: Tovább fogják tolni Ábrók álmát (ETO3.0)

Előzmény: RnD (5662)
Debrcen Creative Commons License 2 napja 0 2 5668

Néhány éve írtam, hogy Szilágyi mester tökéletes lenne szakosztály igazgatónak, mert az igényes, ámbár körülményes kommunikációja alkalmassá tehetné eme pozícióra. 

De vezetőedzőnek anno én is Kudor Kittit láttam megoldásnak, mert ő még az Elek Gábor és Köstner Vili bácsi  féle kézilabda kultúra  "tanítványa", ráadásul okos, és jól  meccsel. 

Nagy kérdés, hogy ennyi év után tud-e Zoli árnyékából kilépni. Én semmiképpen nem maradtam volna a helyében itt, akár egy másodosztályú csapatnál is többet fejlődött volna.,

Meglátjuk, ha kinevezik. De amíg Golovin lesz a minden, marad itt is minden, ahogy volt.

csillagzold Creative Commons License 4 napja 0 8 5667

Szerencsére ezt nagyon másképp látjuk. Egyébként én edzöi oldalról közelítettem meg,nem a játékosokéról. Ennek a mondanivalója az volt, ahogy Vova gondolta. Te meg csak örülj a legtöbb gólt lövőknek, mert ezen nemigen látsz tovább.

Előzmény: RnD (5662)
Mester111111223 Creative Commons License 4 napja 0 5 5665

A kolléga itt Csíkost és Thorleifsdóttirt csak olyan kontextusban hasonlította össze, hogy azonos poszton játszanak, itt aligha a tőlük elvárható teljesítmény és a múltjuk közé tett egyenlőség jelet. 

A Jovi - Kristin összehasonlítást nem tartom szerencsésnek, mert bár kétségtelenül azonos a posztjuk, a szerepük és a stílusuk más. Jovi támadásban jobb statokkal rendelkezik, de ha lennének pontos adatok a védekezéssel kapcsolatban (blokk, megállító fault), azok biztosan Thorleifsdóttirnak kedveznének. Ezzel együtt azt nem vitatom, hogy a szezon során Jovi jobban teljesít kettejük közül (az egész keretben a legjobb 3-ban van mindenképpen, ha nem rögtön az első helyen).

Szilágyi ügyben egyetértünk. Nem érzem korrektnek már a BL-lel való védekezést sem, pedig - egy kis önreflexió - korábban én is ezzel védtem, de amiatt, amit te is írtál, ez már nem magyarázat. Persze nem elvitatva a remek BL szereplésben szerzett érdemeit. Az már egyértelműnek tűnik, hogy vele nem fogunk előrelépni (cáfoljon rám), de ha elküldjük, akkor jön megint a fránya "na de akkor ki legyen"...

Kudor Kitti vajon készenáll? 

RnD Creative Commons License 4 napja -4 2 5664

Milyen célokkal vágott neki a Loki ennek a szezonnak....?

--nemzetközi kupában elérni a csoportkört? X

--a Magyar Kupában elérni a Final Fourt? X

--bronzérem az NBI-ben? ki tudja....

Szilágyi a ki-ki meccseket rendre elbukja, kétszer az EL-csoportkörbe jutást, most az MK négyes döntőbe jutást, nyáron a junior vb-döntőt..... Ezzel szemben tavaly a BL-ben jól szerepelt, ott sokkal felszabadultabban meccselhetett, nem voltak ennyire 'kiemelt' mérkőzések amelyeknek ilyen nagy a tétje. És persze ha volt is, az a BL volt, ott eleve kevesebbet vártak el a Lokitól.

Kevesebb volt a mentális teher az edzőn tavaly és ez a csapat hozzáállására is felszabadítóan hatott. Most viszont Szilágyi fontos ki-ki meccsek előtt megint bestresszelt és ez a stressz a csapatra is átragadt szvsz.

RnD Creative Commons License 4 napja -4 0 5663

Örülök h hosszú hallgatás után te is megszólaltál újra....:)

'Az Esztergom megmutatta, hogy lehetséges, egy hasonló koncepcióval (=magyar játékosokkal) jó eredményeket elérni.....'

Egy hasonló koncepcióval + egy BL-szinten bizonyított edzővel. EG abszolút kellett ehhez, nélküle az Esztergom az alsóházban lenne (és ha ő nincs a keret sem lenne ilyen jó, persze....)

Egy hasonló színvonalon teljesítő magyar edzőt nem könnyű leakasztani.... Akik ilyen szinten bizonyítottak most már mind 70 év fölött vannak, sajnos.... És külhoni edzőt magyar játékosokhoz semmi értelme szerződtetni, mert egy év után már hozza a 'sajátjait' külföldről.

Szóval a régi - és a mostaninál jóval szimpatikusabb - Loki újraindításához leginkább a minőségi (magyar) edző hiányzik szvsz.

Előzmény: n2p2g2 (5651)
RnD Creative Commons License 4 napja -6 1 5662

"...Míg nincs Thorleifsdóttir előtt előkészítő játèk, miért csodálkozol (a gyenge lövőstaton)? Vova mondta egyszer Csíkosnak az Eb-n. "Nem neked kell megcsinálni a helyzetet...."

Jól értem h te most egy felnőtt játékost hasonlítasz össze egy húszéves fiatallal...? Ennek mi értelme....?:O

Külföldi játékost egyetlen komoly csapat sem azért igazol h aztán várjon vele ki tudja meddig, amíg formába jön. Egy légiósnak hamar bizonyítania kell, szinte rögtön. Különben csak pénzpazarlás.

Elég megnézni a 'nem rutinos' Jovovic stat-ját a tegnapi Móvár elleni meccsen (7/8 mezőnyből) és a nála jóval rutinosabb Dóttirét (3/6).

A helyzet az: Thorleifsdóttir személyében a Loki olyan átlövőt igazolt aki huszonhét éves korában sem mondható megbízható, tapasztalt  játékosnak. Csapatot nem lehet rá építeni. Persze lehet h nem is ez volt a cél, hanem inkább az h a DVSC elmondhassa "nálunk játszik a svéd válogatott egyik játékosa" és ezzel megpróbáljon más külföldieket is Debrecenbe csalogatni. (Mariana Costa is hasonló célt szolgált anno: nem volt sem ügyes, sem gólerős, de amikor itt volt lehetett arra hivatkozni h itt brazil világbajnok játszik, ezzel próbálta a klubvezetés eladni a külföldieknek a Lokit h jöjjenek ide.....)

Előzmény: csillagzold (5637)
Mester111111223 Creative Commons License 4 napja 0 5 5661

Jójó, ebben az esetben nagyon ügyes vagy. 

Előzmény: RnD (5660)
RnD Creative Commons License 4 napja -4 1 5660

"....De az még gyengébb teljesítmény tőled, hogy ezen az elmés beszóláson 4 napig gondolkodtál..."

???

A DVSC-Kisvárda meccset élőben nem láttam, kedden néztem az M4-en online. Másnap írtam róla ide.

Igencsak szimpla mérkőzés volt, nem kellett négy napig gondolkodni bármin is. Legkevésbé Thorleifsdóttir teljesítményén (2/7).

Előzmény: Mester111111223 (5636)
bekecselo Creative Commons License 4 napja 0 3 5657

Most napokig csend lesz, majd a következő meccs előtt 1 nappal lesz egy beharangozó és a szezon 4. blamája után is minden mehet tovább, mert hát minden kitűzött cél teljesült…:-)

bekecselo Creative Commons License 4 napja -2 3 5656

Egy valamire való vezetőedző ennyi blama után már regen lemondott volna, ahogy egy igazgató pedig kirúgta volna. Itt nem számít az, hogy kripta hangulat van a csarnokban, egyre kevesebb a néző, a hazai pálya ami régen pokol volt, most inkább már idegennek számít.

Javaslatom: ezután az újabb blama után toldják meg még Szilágyi Zoltán vezetőedző szerződését plusz 3 évvel, a vezetőség pedig dicsérje meg újra magát és mondják el, hogy újabb sikeres év és bla-bla-bla.

Előzmény: Bamberg58 (5655)
Bamberg58 Creative Commons License 4 napja -14 4 5655

Ez egyre cikibb.

Amikor Szilágyi kirúgását követelték, ő válaszul szembeköpte őket és csak azért is hosszabbított vele.

Rá van bízva egy csomó válogatott vagy jelölt játékos és alig van olyan aki nála fejlődött. 

Vámos például inkább rosszabb lett, a válogatott szerencséje, hogy elment.

Több játékost tévesen adott kölcsönt, Szabó Ninát,Csernyánszkyt. Nincs szeme?

A magyat kézilabda érdeke egy jó Loki, ahol fejlődnek is a magyar játékosok, nála ez reménytelen.

Ezzel a kerettel és költségvetéssel?

Mindent a játékosokra hárít, mentalitás stb.. saját felelőség meg nuku?

Ez már a támogatóinak is nagy égés..

Előzmény: kolera new (5654)
Lublinban újra győztünk Creative Commons License 5 napja -2 4 5652

Igen: dr Kudor Kittit vezetőedzőnek!
A jogi diplomáját nem biztos, hogy hasznosítani akarná mostanában. 

Egy hároméves ciklust megérdemelne.

Kérdés, hogy Szilágyit hogy lehetne elküldeni a "sikeres" szerződés-hosszabbítása miatt. Biztosan sokba kerülne.

Ábrók 11 évéből igazából a BL-menet az, ami kiemelkedik, sok-sok arcpirító kudarc meg el van felejtve a kommunikációjukban.

A bődületesen rengeteg pénz elégetése a semmibe meg nem zavar senkit sem.

Előzmény: n2p2g2 (5651)
n2p2g2 Creative Commons License 5 napja -1 9 5651

Hát igen, szánalmas, ahogy az itteni zöld-fehér mag idejön örömködni, egy Loki vereség után. Óvoda.

Régen írtam ide, akik emlékeznek, tudják miért (számtalanszor leírtam): nem szeretem ezt az irányt, amit Ábrók kijelölt a Lokinak. Ez az ETO.3 koncepció az elejétől hibás volt.

Nekünk nem vásárolni kell(ene) játékosokat külföldről, hanem kinevelni fiatalokat; illetve a legjobb magyarokat idecsábítani. Mondjuk legyen 50-50% a tapasztalt és a fiatalok aránya.

Az Esztergom megmutatta, hogy lehetséges, egy hasonló koncepcióval jó eredményeket elérni.

Ja és ahogy mindig is írtam: dr Kudor Kittit vezetőedzőnek.

Tomasz42 Creative Commons License 5 napja -2 6 5650

Szomorú kupabúcsú, fájdalmas vereség. A móvári lányoknak gratuláció a bravúrért. Olyan szívvel játszottak, mint anno mi a BL-ben. Igaz, akkor volt egy Vamoszunk. Az ő mentalitását kellene újra elővenni. A vezetőedzői poszton is szükségesnek tűnik a változtatás előbb-utóbb. Valami nem működik a csapatnál.

Az itt örömködő fradistáknak pedig azt mondom, mindenki a saját gondjaival foglalkozzon. Ott sem minden kerek... A nyáron kinevezett edző, skandináv úriember egy ellenszenves alak, Debrecenbe az UP-ba se kellene nekem (Heine korrekt, őt kedvelem). 

Bamberg58 Creative Commons License 5 napja -21 3 5648

A mai meccs után, Szilágyi kirúgása szerintem már kevés, elkésett,  Ábróknak is le kell mondania...

Debrcen Creative Commons License 5 napja 0 6 5645

1. A Mosonmagyaróvár második sora - edzővel együtt - jobb, mint az első sora. Erkölcsileg mindenképp.

2. A LOKI Szilágyi edzővel sehová sem fog odaérni, az Esztergom jelen állás szerint űberel minket, egészségesebb, jobb kézit játszik. Ja, ott van edző. 

3. Sikerült elérni, hogy hazai pályán is itthon van minden más csapat, a tábor kiűzve, látszatszurkolás van.

4. Ha ez rendjén van, akkor jó, nekem mindegy.

5. Hajrá LOKI!

Tonio 2.0 Creative Commons License 5 napja -2 5 5644

Szilágyit ki meri rúgni Ábrók, vagy védik annyira a fenekét, hogy még ezt is megússza?

Laci-papi Creative Commons License 5 napja 0 2 5642

Ez kimondhatatlan szégyen....

Lublinban újra győztünk Creative Commons License 5 napja 0 0 5641

mivótez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!