Persze, még jó darabig ott lesznek a topon, elég csak arra gondolni, hogy kik voltak a mostani kimaradóik. (vagy megnezni az épp aktuális bajnok csapatukat a blben, simán helyt állnak a legjobbak ellen is - és az a másod- harmadvonal)
De azt a mindent elsöprő dominanciát én nem érzem rajtuk.
Holm és Gidsel nagyon jó játékosok, de egyik sem Hansen vagy Karabatic kaliber.
Szerintem is Landin hozta az aranyat a danoknak. Nem volt ez rossz meccs, kár hogy a svédek kicsit elfáradtak a végére, meg hiányzott a rutin.
Kicsit fura, hogy a dánok vb címet védtek, olimpiát nyertek, mégse érzem közel sem azt a hegemoniat, amit a franciáknál majdnem egy évtizeden keresztül.
Nem mondom, hogy nem érdemelték meg a dánok, de a bírók nekik fújtak. Na, nem mintha izgatna. Igazából nekem csak a horvát csapat ellenszenves, még jó, hogy kiestek. Bár nélkülük a meccsek unalomba és sportszerűségbe fulladnak, mint ez is... Még tán sárgát sem kaptak az edzők...
A férfi világbajnokság All Star-csapata:Kapus: Andreas PALICKA (svéd)Jobbszélső: Ferran SOLE SALA (spanyol) Jobbátlövő: Mathias GIDSEL (dán)Irányító: Jim GOTTFRIDSSON (svéd)Beálló: Ludovic FABREGAS (francia)Balátlövő: Mikkel HANSEN (dán)Balszélső: Hampus WANNE (svéd)
Megérdemelték a spanyolok, egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy ebből a francia válogatottból hiányzott egy (vagy több) valódi vezér, mint amilyen Omeyer, a top Karabatic vagy Narcisse volt...
Nem tudom, a franciák 4. helye kit szomorít el, vagy nyugtat meg, és ez a "mi lett volna ha" játék nem játszik, de ha bejutunk az elődöntőbe, ebből szerintem nekünk is 4. hely lett volna.
Így van, a középső védekezésük ebben a felállásban érezhetően gyengébb volt. Ebből fakadóan az ellenfelek jobb helyzetekből lőhettek, kevesebbet fogott a kapus, és elvesztették a meccseket.
Franciaktol nagyon hiányzott Nguessan es kisKara az uccso két meccsen. Utóbbi nyilván védekezésben. Rég láttam olyan súlytalan játékost a francia valogatottban, mint a fura nevű copfos feka.
Remélem idén lesz olimpia, kijarna egy aranyerem ennek a spanyol generációnak, én nekik fogok drukkolni.
A hetesekkel vagy tizenegyesekkel megnyert meccs után az égieket is kell dicsérni. Egyiptom rosszabb volt? Nem, nem volt rosszabb, de így járt. Dánia megérdemelte? Meg, ahogy Egyiptom is. Ilyen sport, az egyik menybe megy, a semmivel sem rosszabb meg elsüllyedt.