Szórakoztatóan érzékelteti ez a YouTube zenés videó a tengens hullámok szellemét: a jobb felső sarokban a pulzáló antenás mozgó ikon, és a kicsit sercegő háttér zene .
Az úgy van, hogy a tangens hullámok és a szinuszos hullámok egyszerre léteznek valami alkalmi arányban, de a szinuszos hullámok elfedik a tengens hullámok észlelését . Ha pl. egy mágneses rudat 5Hz-500Hz forgatsz a tengelye körül, akkor lüktető mágnességet mérsz mindadig, amíg a mező-mező indukció álltal elektromágnesses hullámá át nem alakul az egész, ezért nem foglalkoznak a mágnesses lüktetésel a konvencionális fizikusok . Ilyesmi 5kHz-500kHz lüktető mágnesses teret elő lehet állítani rádió porvasmagos réztekercs huzalos antannával is, csak ennél nagy frekvenciákkon is . Azért, hogy visszaszorítsuk a mező-mező indukciót valamilyen a szinuszostól erősen elüttő profilt kell adni a hullámnak, amit oxcoloszkópon nézhetünk meg .
Mindenüt ahol kellemetlenül kaszkád módra keverednek a szinuszos hullámok felmerül a gyanú, hogy valójában tangens hullámokról van szó: pl. neutroncsillag pulzároknál . Midenütt ahol sörétzajra hivatkoznak: pl. lég tornádók, víz zubogás .
Szerintem te nem is érted, hogy miről is írtam a tanulmányomban, mert ott leírtam egy kísérleti eszközt(!) a tangens hullámok kimutatására, amit házilag is le lehet készíteni !
Inkább megkédezhetnéd, hogy mit nem értesz benne ?
Talán egy kicsit ide kívánkozik a Kémiából jól ismert Ernst Stahl esete.
Stahl korának kiváló tudósa volt, s nagy hatással volt a tudományos gondolkodásra. Bár büszke, mogorva, epés ember hírében állt, ám neki köszönhető az a nézet, hogy a tudomány a tények ismeretén nyugszik, s ezek kísérletekkel tárhatók fel. Sok követője akadt, és a flogiszton elmélete sokáig kellően megalapozott volt általa. Minden bírálatot pengeéles logikával cáfolt, és magyarázatain nem lehetett fogást találni.
A mai kor - indokolatlanul - negatív színben tünteti fel őt, hiszen nem neki, hanem Lavoisiernek volt igaza, aki az égést oxidációnak (oxigénnel való egyesülésnek) definiálta, tehát nem a flogiszton nevű anyag eltávozásának. A tudomány furcsa fintora, hogy az oxidáció fogalmát a kémia kiterjesztette, és minden ilyen esetben elektron leadás(!) történik. (De pl. a fizika éter elmélete is megbukott, majd újra éledt)
Mindezzel csak azt próbálom illusztrálni, hogy könnyen létezhetnek olyan alternatív elméletek, amelyek ellentmondanak a az aktuális valóság értelmezésnek, ám hol az egyik, hol a másik az igaz, ugyanakkor létezhetnek egymástól nagyban különböző, de mégis ekvivalens magyarázatok.
Ám, hogy van-e egy alternatív magyarázatnak létjogosultsága, az sokszor csak nagyon hosszú idő múltán derül ki, gyakran a felfedezőjének a halála után. És ezt az időt Lavoisiernek a forradalom általi lefejezése sem rövidítette le.
"az erőtér mezők - köztük az elektromos és a mágnesses vagy a gravitációs és esetleg a gravitomágnesses mezők - távolbahatása nem pillanat szerűen terjed, hanem késve fénysebességgel"
Elnézést, hogy csendben megjegyzem, de ez a fizika jelenlegi állása szerint pontosan így van.
Valójában azt nem értem, hogy mi ebben az új, és "nagyratörő"?