Keresés

Részletes keresés

bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 251

Ja, bocs... az Utópia szintetizátor. Na mindegy, most beégtem. Nem tudom miért, de én olyan szarokat, szemeteket használok, mint az Arturia MatrixBrute... ezért sem villant be, hogy Te most nem az Utópia stúdióról beszélsz. Az viszont eszembe jutott, hogy kéne egy kis előpia... aztán meg egy kis utó pia is. Hukk!

Előzmény: bumeráng77 (250)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 250

Pár napja még 2-300.000Ft hiányzott a boldogságához, hogy valami 'bakelit' (sic!) digitalizáló projekttel betörhessen a köztudatba...mit a köztudatba? Helyből annak csúcsára :)

Úgyhogy még vagy nem sikerült elég Studer tulajdonost elcsábítania, ugyan, vegye már meg a 'Studer a lá tybycsoky' -t, vagy túl nagy a politikai és a globalizációs ellenszél...és / vagy az ellenfél hígend 'custom engineer' keze betette a lábát a... hova is?

Amúgy az általa megosztott fényképek mit bizonyítanak? Nézem, nézem, de nem látom, hogy jobban szól.

A két ipse a liftben... hát, 'híres' emberekkel én is tudnék fényképezkedni. 

Már csak az érdekelne, hogy az Utópia Stúdióból kidobták -e azt a sok keravill szutykot? Neumann, TC Electronic, Yamaha... stb. A hányinger kerülget ezektől a 'szemetektől'. Remélem, ők is beújítanak majd valami hifis cuccra... a stúdiószint rém ciki.

Előzmény: _percy_ (249)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.29 0 0 249

Ha ennyire nagyon pöngének tartod magad nem értem mit keres az a régi A101 modul a repró panelen?
Miért maradt ott akár egyetlen tantálkondi?
Természetesen én is megtettem jópár dolgot az elektronikai felújítás keretében (mégiscsak közel 40 éves termékről beszélünk). Tranyók közül is meg kellett röptetni párat, nomeg az összes diódahidat, diódákat, tantálkondikat, elkókat, kismilliót.... stb. stb. stb.... A képen a jelenlegihez közeli állapot van már, nem fényképezgettem sokat mert mi a lófüttynek? Cserélgettem, mértem. Így eljutottam oda hogy a mért paraméterek a gyáriaknál sokszorta jobbak. Torzítás a fele, harmada a gyárinak, nyávogás 0.02% alatt van 38 cm/s sebességen és hasonlók.... Nincs benne egyetlen drágaság sem. A Dale katonai ellenállatok darabja 15-25 cent, a Nichicon kondik filléres tétel....
A mechanikai felújítás teljesen más kérdés, a csapágyak cseréjéhez a célszerszámokat házilag is el lehet készíteni :)
Nem tudom hogyan került ide az Alan Bradley, a Studerekben sohasem voltak ilyen ellenállatok.

"MINDEN stúdióberendezés ilyen szempontból Keravill szutyok."

Ezzel már alapból teljesen hiteltelenné tetted magad, ne csodálkozz ha ebből teljesen egyenesen következtettem arra hogy nem lehetsz egyéb csak egy nagyszájú kókler.
Ja, hogy te mégis ezzel foglalkozol világhírű szinten? ;-DDDDD

 

Nincs több kérdésem ;-)


Előzmény: tybycsoky1 (247)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.28 0 1 248

Nem olvasom el, ha nem haragszol.

Inkább menj, oszt' kössél Tibi csokit az A / D és D / A közé... de ha lehet, aranypapírba csomagolva és jól támaszd alá... mormolj el közben három  Üdvözlégyet is!

Előzmény: tybycsoky1 (247)
tybycsoky1 Creative Commons License 2020.12.28 -1 1 247

 Kedves Bumeráng!

 

 Remélem érzed, hogy az idő közben itt feltorlódott stílus alpári és teljesen méltatlan mindenkihez. Nem szeretnék többet ebben részt venni, mazochista nem vagyok. Egy tudományos jellegű szellemi műhely-vita még elment volna de az öncélú fröcsögés és mindenáron való lejáratás, minden érvelés nélkül már több, mint gusztustalan és azon felül, hogy az ember frusztrációját kiélheti, semmi értelme nincs. Köszönöm az összeszedett kérdést de ezek után már reménytelennek tartom a magyarázatot. Engedtessék meg rólam pár adalék: Az elmúlt évtízedeim nimbuszok, nagy nevek és vágyott eszközök összeharácsolásával telt, így lett, hogy a zeneipar majd' összes nagy neve, berendezése, ami a számomra érdekes volt, azt begyűjtöttem, adtam-vettem, szervízeltem. Így elmondhatom, hogy sok száz berendezést láttam már nyitva és így lehet, hogy rég nincsenek nimbuszok a számomra. Az ugyanis szinte semmi más, mint az árcédula miatti elérhetetlenség lila köde, amivel a hívők bevonják. Szemben a megvalósult anyaggal és fejlesztéssel, ami az általam kritizált berendezésekben, az általam támasztott szempontból kivétel nélkül hiányosak. Hangsúlyozom: kivétel nélkül és nem mondhatok mást. Más szóval: nem találkoztam még olyannal, amiből nem lehetett volna, akár kis és belátható egyszerűségű változtatás árán jobbat kihozni. Nem szólva a gép egészéről. (Ilyen szögből nagyon könnyű magas lovon ülőnek tűnni. Az érdekes mód, senkinek nem jut eszébe, hogy mi munka lehet e mögött? )Ennek a tényezőnek az alját az általam említett nagyok is alkotják, akik semmit nem értettek az elektronikához hangminőségi szempontból, csak beleraktak valamit, ami még jól működik. De ne csodálkozzunk! A maguk idejében ennek a szegmensnek nem volt még szinte semmi technokrata kultúrája, bármennyire is másképp hiszik a híveik. Most mutatok egy példát:

 

 

 A CD-t csak ellenpontozásképp raktam a képre, mint nívót, mint egyik etalon lemezem. Ha már a Studer kérdése került szóba. (Itt, azért megtörni látszik, hogy semmi közöm a dologhoz, ugyi...). Na, csak mondom, hogy jelenleg tölem rendelik a világ legnagyobb/jobb stúdiói a Studerre való fejlesztéseket. Én vagyok az egyik ember, aki kis léptékekben de bevezette a custom engineering hitelét a nagy stúdiókba. Finoman jeleztem előző leveleimben ezt-azt, beleértve, hogy mely stúdiókban fordultam meg de itt csak erős hatásokkal lehetne érvényesülni, azt meg nem akartam. Nos, többen, akik studereznek így dobták ki a fél berendezésüket. Az új panelokat bárki megrendelheti és kipróbálási garanciával vissza is vásárolom, ha nem lesz minden szebb és jobb általa. Az újabb fejlesztés most készül és fél év múlva tervezem a kijövetelt. Az A. Bradley -nél ótvarabb ellenállás meg talán nem létezik. Egy széntömb, aminek a konzisztenciája olyan laza, hogy én behatásra, akár 10% ellenállás különbséget csinálok rajta. Nem csoda, ha olyan zajt termel, mint az állat. Hi-fire teljesen alkalmatlan és csak olyan közegben van értéke, ahol a puffasztott, szaturált, dunsztos definiálatlan csöves jellegű hangot állítanak elő vele. Ez csak 1 tényező, ami miatt bizonyos nevek nem tudnak jó hangot előállítani és még csak 1 elemnél tartunk. Amire most rámutattam, az csak a töredék. A továbbiakat tényleg függesszük fel, mert egy percre sem szerettem volna azzal kérkedni, hogy milyen fejlesztések fűződnek hozzám és mostantól sem fogom e szokásom feladni pár közönséges, fantáziátlan ember kedvéért. Felmerülő kérdésekben javaslom fordulni a bal szélen a Szegedi Tudományegyetem - Beszédes Árpád docenshez, jobb oldalon a hazai menedzserem: Vörös Péter-hez (Utópia).... Amint látom, épp a MÉH-be tartanak.

 

Előzmény: bumeráng77 (234)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.26 0 2 246

Azt már kérheted! :D

Túladtam rajta... és az a rohadt nepper is (nem kevés haszonnal), aki megvette tőlem. Stúdiómagnóm már csak az STM610 van (a TEAC -ot nem is nevezném annak... igaz, félsávos, high speed volt, de ez csak a TEAC / Tascam series... szimmetrikus in / out nélkül). Ha lesz új helyem... lehet, hogy házon belül, akkor oda esetleg tervezek egy komolyabb, tibicsoki által keravillszutyoknak titulált gyártó által összetákolt szemetet venni... bár annak az árát éppenséggel el tudnám másra is szórni. Nem tartom kizártnak, hogy új magnó helyett inkább a Percy olvtárs által is ismert audioland-es olvtárs és szaktársa által az STM300 / 600 -as szériához kifejlesztett lejátszóerősítőt fogom beszerezni... ha majd csinálnak hozzá felvevőerősítőt is. Már csak azért is gondolkodom ebben, mert az STM610 -emhez van még nullkilométeres teljes fejegységem és ami most rajta van, az is jó állapotú. Egy keravillszutyok Studerhez a fejegység, hm, nem olcsó... és ha utánaszámolok, egy jó állapotú Studer A80 + egy tartalék fejegység többe fájna, mint az STM-hez csinált lejátszó / felvevőerősítők. Mivel nem szokásom amúgy nagyon túladni dolgokon, az STM tuti marad... mellé meg még egy magnó már sok lenne, illetve felesleges. Vagy ez, vagy az.

 

No, de most egyéb dolgokon töröm a fejem. Jelenleg MIDI keyboard (M-Audio vs. Arturia? ...és biza hajlanék az Arturia irányába)... illetve egy tucat DB25 / XLR vagy TRS kábel kell, kettő DB25 / DB25 (az analóg összegzőmhöz), néhány optikai kábel... oszt' a többi. Erre az évre előre elköltöttem a zsémet fejben.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (244)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2020.12.26 0 0 245

Örökkére! :D

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (244)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2020.12.26 0 0 244

:)))))) 

 

Vigyázzámer köccsönkérem a TEAC stúdiómagnódat! 

Előzmény: bumeráng77 (243)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.26 0 0 243

Ja, ezt a hímsoviniszta, szvsz nőket kissé degradáló benyögést bármelyikünk lereagálhatta volna, de elsikkadhatott a nagy karácsonyi bejglizabálásban, ajándékbontogatásban, fekvehányásban :) Ja, meg a hatalmas DM topikos hozzászóláscunamiban, amelyet megzavarhattunk a tibicsokis adok-kapokkal, mert át lettünk hajtva ide, mondván 'ebből elég volt'. Nos, remélem így -hogy itt vívjuk a söté...akarom írni, egyet nem értő olvtársunk ellen a hígend vs. józan ész harcát, a rokon DM topikban zavartalanul folytatódhat Martin Gore ánuszának nagy elánnal történő nyalintása.

Békés boldog karácsonyt...mindegy kinek. :D

Előzmény: _percy_ (242)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.25 0 0 242

Ilyen apróságokkal nem foglalkozom :-)
A lényeget leírtam, tartom a véleményem.

Előzmény: bumeráng77 (240)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.25 0 0 241

"1.- Eleddig a high-end idevágó vívmányait parasztvakításnak tartottuk, most mégis érvelünk vele? Ezt a fordulatot nem összeegyeztethetetlennek tartani skizofrénia, ami tipikusan női pszichológiai jelleg."

 

 

Előzmény: bumeráng77 (240)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.25 0 0 240

Ismersz engem...

Én gerjedek a keravillszutykokra... úgyhogy mit nekem tibicsoki véleménye a Neumannról!?

 

Amúgy csodálkozom, hogy az enyhén hímsoviniszta felütése egyelőre szó nélkül lett hagyva. Mindjárt idézem...

Előzmény: _percy_ (239)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.25 0 0 239

Csodálkozom hogy egyáltalán megfordul a fejedben hogy bármit is adj efféle elvakult, minden alapot nélkülöző véleményre.
Ez az ember egy rögeszmés idióta csupán, aki úgy gondolta hogy kitalál valamit majd azt védi amíg csak tudja. Közben bárkit aki megkérdőjelezi azt megbélyegzi és úgy álltja be az egészet mintha saját magát kellene védenie :) (ennek a viselkedésnek a piszológiában hatalmas irodalma van :-) )

Előzmény: bumeráng77 (238)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 238

Ezen szösszenete után felvetődik bennem a kérdés: biztosan kell-e nekem az a szutyok TLM107 by keravillszutyok Neumann?

Előzmény: _percy_ (237)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.24 0 0 237

Ezen én is hangosan felnevettem, bár a teljes hozzászólásait már képtelen vagyok elolvasni a folyamatos süketelése miatt.
Nem is reagálok, egy kivétellel.
Nehogymár ő mondja meg hogy egy nyilvános fórumban kinek milyen posztjára és hogyan reagálok. Tudom hogy számára kellemetlen dolgokat pedzegetek, de az ökörségek terjesztését nagyon nem komálom.

Előzmény: bumeráng77 (235)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 236

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156896789&t=9001139

 

Erre reagáltam. Belátom, kár volt :D

Előzmény: bumeráng77 (234)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 235

"Mondjuk ki: szemét, a Studer és a Neumann elektronikákkal együtt, márpedig ilyeneken csináltak felvételeket csak, mert a mechanikai rész jól funkcionált és nem volt fejlett a verseny. Elektronikailag hulladék. Nekem többet ne jőjjön ezek után senki a nevekkel mert én is tudnék dobálódzni pro- és kontra de nem teszem. "

 

Ne haragudj, de megint fel kellett röhögnöm hangosan. Kár volt beleállnom megint ebbe a felesleges verbális faxverésbe.

bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 234

Kedves Tyby!

 

Hadd itt reflektáljak DM topikos válaszodra!

 

No, akkor játsszuk a szokásosat! A 'pontosan fogalmazott passzus' ez lenne (szó szerint)...már ha nem értelek félre így a nekem megelőlegezett 8 általánosnyi végzettségemmel...amit ezúton is köszönök neked (mármint hogy ezt legalább kinézed belőlem... tudván, hogy a mérnököket is megalkuvó, keravill szutykokat tervező kreténeknek tartod... persze szigorúan magadhoz mérten, a (sok)tízéves, politikai meg globalizációs ellenszél dacára véghez vitt 'fejlesztéseid' evidenciájaként.)

 

"4.- Egy kicsit rosszabb jelforrás sokkal jobb digitalizációja még hozhat előnyt egy sokkal jobb jelforrás rosszabb digitalizációjához képest. Ezt egy kívülálló is megérti. Így lehet, hogy a megfelelő helyen befektetett többlet még eredményezhet kevesebb veszteséget a végeredményben."

 

Taktikád: megint félreértettem a Te tűpontos, megcáfolhatatlan...hm, midet is? Hül... kijelentésedet. Nem tudom, lehet már elfelejtettem a ragozásról tanultakat...talán a nyolc általánosból több második osztályt kellett volna járnom...nem tudom.

 

De megpróbálkoznék azért az általad leírtakból (fentebb idézve) kibogozni ezt-azt... mármint leggyengébb láncszemileg :)

Kicsit rosszabb jelforrás. Hm, mire is gondolhattál? Lemezjátszóra? Pickupra? Na már most, kedves olvtársam... azt ugyan nem írtad, hogy az általad preferált és emlegetett lemezjátszós 'maximától' mennyivel gyengébb láncszemre gondoltál... de vélhetően lemezjátszó és lemezjátszó, pickup és pickup... de tudod mit? lemezjátszó + pickup konstellációban is nagyobb eltérések adód(hat)nak... nagyobbak, mint amekkorát Te esetleg az überhighend konvertereiddel képes volnál javítani... a min is? A kompromisszumosan gyengébb jelforrásból. Eddig érthető? Vagy megint tévedek? Kérlek taníts Mester! De elég, ha annyit magyarázol meg nekem, hogy egy 'egységnyi' hangminőséget produkáló jelforrásból képes vagy egy mondjuk két 'egységnyit' létrehozni... tehát a jelforrásod (lemezjátszó) által szolgáltatott jelet RIAA korrektoron átzargatva tudsz -e a RIAA korrektor kimenetén lévőnél jobbá tenni az A/D konvertereddel? Érted a kérdést? Mert ha a válaszod erre IGEN, akkor Te valami olyasmit tudsz, amivel rögvest a 'nemzetközi archíválási projektek' királyaként villoghatnál. De ha a válaszod NEM, akkor a többi észosztás az általam megfogalmazott, általános iskolás szintű kérdésre csak olyan mellékzönge, amely már a kiinduló hangforrásra tett megengedő kijelentéseid (idézem: Egy kicsit rosszabb jelforrás) miatt is felesleges. Ugyanis: ha a jelforrásod (lemezjátszó) nem kicsit gyengébb (a minél is?), hanem valamilyen csoda folytán az is az általad magasztalt 'maxima' nívóját karistoló cucc, a további kábeles, highendes hókuszpókusszal nem lehet még jobb eredményt elérni, mint a 'kicsit rosszabb jelforrás' + kábeles, highendes hókuszpókuszokkal? Lehet, hogy az általános iskolás logikám hibás.

 

(folyt.köv.?)

tybycsoky1 Creative Commons License 2020.12.24 0 1 233

 Üdv!

 

Sosem kizárt, hogy valamit félreértettem, mint, ahogy e legutóbbi leveled is kizárólag egy félreértésed köré írtad, ha már más tényleges belekötni valót nem találtál. De nézzük is konkrétan:

 

"Másrészt van egy további alapszabály, ami tökéletesen mutatja a világ és minden termékfelhasználójához idomult őrületet, amit már magad sem veszel észre: ami drágább az a jobb, tehát a legjobb, csakis a legdrágább lehet.."
Nagyon "sajnállak" ha ezt a maszlagot valóban bevetted

 

1.-  Khmm.. khmm.... Én éppen, hogy az őrületbe jutottak látásmódját fogalmaztam meg és nem a magamét, ami nem ez, vagyis, természetesen marhaság a legdrágább, a drágának valós értéket tulajdonítani de több levélben már említettem az olcsó eszközökkel kapcsolatos tapasztalataim, ami fényében nem is állíthatnék bármi jót a sznob réteg hülyítéseiről. Nyilván, tehát ebben egyetértünk, azaz félreértésről van szó...

2.-  Hogy a hifisták nagy részének fogalma sincs az egészről az kizárt, hiszen pont azért hifisták. Inkább pont az egészebbről van némi fogalmuk, mint másoknak, akik nem hifisták, hanem, mondjuk stúdiósok, na nem is nagy fogalmuk, viszont globálisabb a rálátásuk, így beleférhet olyan is, ami stúdiósok körében kizárt. Hogy egy jó példánál maradjunk: felfüggesztések jelentőssége, ami oly konkrét, mint egy WC deszka, amin ülsz.... Kétségtelen, hogy sok a dilettanto mindenhol és erre a hifi a legkevésbé kivétel.

3.- Átverések vannak, de, hogy azt átverésnek lehessen nevezni, ahhoz azt először le kell tudni leplezni és nem elég feltételezni, főleg mindenkiről. Aki ezt teszi, az maga hiszi magáról, hogy mindent sokkal jobban tud, míg én rólam csak te állapítottad meg, nem én magam.

Ad1: Helyeslem.

Ad2: Hogy valamiben jó alkatrészek vannak, az nem jelent semmit, az túlzás. Én csak az alkatrészek cseréjével szinte csodákat művelek átlagos cuccokban, amiről nem mondom a véleményem, mert, akkor megint én leszek a hülye. Következésképp a jó alkatrészek - fél de legyen negyed siker. A mondat második része meg nem nekem szól. A 3. része: A csúcs alkatrészek nem szükségszerűen méregdrágák, bár van olyan kondim, ami 25 ezer Ft, és jobb nála az olcsóbb, és továbbmegyek: van olyan megoldás, ahol úgyszólván minden különbség csak ezen alkatrészek minőségén áll, azaz vannak olyan technikák, ahol már csak az alkatrészek cseréje hozhat változást, azaz erősen indokolt ezekre a megfelelő hangsúlyt helyezni mert ettől függ minden.  A világ mellesleg figyelemmel kíséri a jót. Erre vannak szondázó emberek és felületek. Az, hogy a lelkes átlag

szeretne vele foglalkozni, fel viszi az árat, viszont nem igazán ért hozzá, ez meg a melléütést eredményezi: nem épp az a drága, ami a legjobb. Ez, gondolom mindenben így van.

Ad4: Én nagyjából egy magasságon ülök és ez csak hosszú idő elteltével változik és, akkor is vitatható irányba, különös tekintettel állapotaim belátási képességére. Hogy is lehetne magason egy kozmikus porszem?... De erről szól a technika csodája és a titkok....

 

 

Előzmény: _percy_ (231)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.12.05 0 0 232

Tehet ő arról, hogy amikor ráült vagy alátolták, akkor még kölyök volt az a ló, csak időközben megnőtt? :-)

Előzmény: _percy_ (231)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.04 0 0 231

Olvasni sem tudsz, illetve ezt baromira szelektíven teszed hogy igazolhasd a butaságaid :) (olyan dolgokat (is) tulajdonítasz nekem amiket nem írtam le, illetve folyamatosan kiforgatod az általam leírtak jelentését)

"Másrészt van egy további alapszabály, ami tökéletesen mutatja a világ és minden termékfelhasználójához idomult őrületet, amit már magad sem veszel észre: ami drágább az a jobb, tehát a legjobb, csakis a legdrágább lehet.."
Nagyon "sajnállak" ha ezt a maszlagot valóban bevetted és komolyan is gondolod, gondoltad bármikorr is. Ez az egyik alappillére az egész hígend iparnak és a hifisták folyamatos butításának. A drága alkatrészek mítoszának is, amit te is tolsz.
A "hisiták" nagy részének fogalma sincs az egészről különben sem. Elég csak beleolvasni egy hígendes vagy audiofil vagy hasonló tematikus csoportba.
Ez az egyik legnagyobb átverés. Tudom hogy te mindent sokkal jobban tudsz és sokkal nagyobb a tapasztalatod blablabla, gáz! ;-DDDD

Ebből jöttek a "szakkifejezések" mint pl.  a "milliós cucc" és társai.

Ad1: Csak személyes tapasztalatokon alapuló dolgokról mondok véleményt.

Ad2: Az hogy valamiben jó alkatrészek vannak nem jelent az égadta világon semmit. Szólhat egy ilyennél sokkal jobban egy olcsó vacak is ha olyan a kapcsolás és rendesen meg van tervezve. Nem kötelezőek a csúcs méregdrága alkatrészek, nem attól lesz jó valami.

Ad3: Számomra ne szemléltess semmit, nem kérek belőle, köszi!
Ad4: Hihetetlen hogy egyre magasabb lovon ülsz :-)

 

Előzmény: tybycsoky1 (230)
tybycsoky1 Creative Commons License 2020.12.04 0 1 230

 Kedves Percy!

 

 Biztosíthatlak, hogy nem én vagyok az említett ember. Te csak azt tudod írni, hogy én hülyeségeket állítok de érveid nincsenek csak érzelmeid és a hited vezérel. Semmi más. A tapasztalataid, amiket asszociálsz a valósággal az, már  megbocsáss de a lehető legfelületesebb valami. Elhiszed, hogy, amit hallasz, az a max és, persze én még nem hallottam olyat.... Mondjuk az elég magas színvonal, ha egy highend rendszer bemeneti és kimeneti része közt az ember már alig hall valami különbséget? Természetesen feltételezve, hogy valóban magas a nívó. Ja, olyasmikbe kapaszkodtok bele, amik teljesen önkényes dolgok de a hangnem kioktató. Én nem mondtam, hogy csak ellenállásokat tesztelek. Akkor mondom: mindent tesztelek, már pedig az alkatrész minőség legalább annyit számít, mint az architektúra. Hiába egy nagy név, ha a noname precízebb, infódúsabb hatást ad. Nincs mit tenni. Sajnos erre nézve is vannak példáim, mégpedig pont a Keravill szutyok 40 éves Remix kontra 40 ezer Ft-os Alps poti.... (hoppá, most elég konkrét voltam).

 

1.- Studer: te biztosan jobban tudsz dolgokat, neked van studered, nekem nincs. De nézzük a meglátásaim:

A- "mérnökök tervezték". Aki maga is tervez, az nem fog osztozni és nem fog más (fél)megoldásaival kompromisszumot kötni, hacsak nem a fizetésért beletojik. Természetesen a többesszám indokolt, mivel a kinézetet és a mechanikát más-más ember csinálhatta, de az elektronikát vélhetőleg csak egy, hacsak nem, mint lásd fenn. Az alkotó az alkotásért alkot. Nem fogja átadni másnak a "dicsőséget". Ez alapvető.

B.- Biztosan leesne az állam, hiszen a rendelkezésemre álló konzumszemét hanghordozók tele vannak gyártástechnológiai hibákkal, azaz a mesterszalagról eleve veszteséges úton bejuttatott zeneanyag még hanyagság és hozzá nem értések miatt tovább romlik. Ehhez vagyunk hozzászokva, így nem csoda, ha az azt megelőző állapot, azaz egy Studerről lejátszott ugyanazon állomány jobb nála. Ez színtiszta logika, semmiféle tekintélyérv nem állja meg a helyét. Másképp: az "A"-ról készült "A2" az csak rosszabb lehet. Ebből még nem következik, hogy az A eleve jó volt. Már megint annál a fránya logikánál tartunk, ami nem erősségetek. Nos, én semmi egyebet nem mondok, mint, hogy eleve jobb lehetne az "A" és hozzáteszem: kis odafigyeléssel, olcsó eszközökkel. Ezt, ha én tudom, más is tudhatja, tehát ne rám tessék mérgesnek lenni, hanem mindenkire!... Főleg magadra mert még nem tudod. (Meignt logika 2x)

C.- Teljesen igazad van: a te mestrszalagodról készített összes gyári konzumfelvételt eldobnám, ha volna lehetőségem 1-1 felvételhez közvetlenebbül hozzájutni. De ez még nem azt jelenti, hogy a mesterszalag olyan jó, mint, amilyen lehetne, ha rám hallgatnának. De ugyanezt a nézetet képviseled te is csak nem veszed észre: különbséget teszel Y és N jelhordozó között és hulladéknak nevezed, csak épp más irányból: abból, ami neked van de ez az én szemszögemből erősen szubjektív..... Megint csak logika és egyszerű pszichológia....

D.- A hifben nem indokolnak árrést és sehol máshol sem hallottam, hogy bárhol ilyesmit mondtak volna, hogy majd úgyis megfizetik. Azt ugyanis nem kötik az orrodra, szóval kétlem, hogy ilyen szempontból hiteles statisztikával rendelkeznél. De, ha olvastad volna az előző írásaim, akkor tudnád, hogy az árképzést pont az a kísérletezés és polírozás és borzasztó magas bekerülési költség is indokolja, ami pl. egy stúdiós cuccban nincs. Továbbá a hifinek, mint sznob termékiparnak a beárazottsága egyrészt függ a hagyományos közdazdaságtan alapelvein, miszerint minden tétel árszabása annak függvénye, amennyit még épp hajlandóak érte adni. Másrészt van egy további alapszabály, ami tökéletesen mutatja a világ és minden termékfelhasználójához idomult őrületet, amit már magad sem veszel észre: ami drágább az a jobb, tehát a legjobb, csakis a legdrágább lehet... Pardon, de ezeknek mindenki áldozata. Megkockáztatom, még te is. Én meg pont ellene megyek (akár csak te), csak én radikálisabban: ami tekintély az általában mesterségesen szintetizált felépítményből áll (nevek, árak, külcsíny, marketing, stb...) és gyakran olcsó eszközökkel messzebb lehet jutni. Na, ez a szűkebb út, amin a kísérletező elme jár.

E.- Már megint megmondod, ezúttal lélek látóként, hogy "benned fel sem merül semmi ilyesmi", mint logikus emberről való dolgok nem-feltételezése az a te hibád, mivel az csak a te fejedben létező nem-feltételezés. Mondom én: lásd a C-bekezdésem, ami tisztán erről szól. Tehát, ha mérkőzés lenne, akkor ez megint nagy kapufa és csak javasolni tudom, hogy ne járasd le magad.

F.- A "butácska elképzeléseim" kizárólag személyes tapasztalatok, szemben a tieiddel, amik nagyrészt pusztán hit és nem hit valamiben, míg nem ugyanarról tapasztalsz, amiről én.

F.- Senki nem tudhatja mi van benne, míg nem látja, pláne, hogy épp nincs ilyen magnója. Én, amit már láttam, arról sem tudom N év távlatából csak az akkori következtetéseim, amik teljesen egybevágtak minden más idevágó tapasztalataimmal. Mint mondtam: ha elém teszel egy X berendezést és van tapasztalatom, akkor megmondom, hogy mi a frankóság benne. Mivel eddig nem volt kivétel, így kénytelen vagyok tartani magam, ahhoz, amit eddig állítottam. De, nocsak, elismerjük, hogy alkatrészeket érdemes cserélni?.. Ja, értem. Csak praktikus okokból mert nyúlnak. Azt, ugye tudjuk, hogy azóta fejlődött a kémia és a mechanikai ipar, ami ősszességében az elektronika alapja? Ebből következőleg feltételezhetjük, hogy vannak a jónál jobbak, pláne, hogy eltelt 50 év... De, tudom, ez már, hogy is mondtad, "zsákutca".... akkor nem is értem miért jöttél az alkatrészekkel, ami szerinted jó? Csak, mert olyannal érvelsz, amit az én esetemben zsákutának neveztél.... Azt már további logikátlanságnak tulajdoníthatjuk, hogy te egy készülék ismeretében mondod meg, hogy annak legkisebb alkotóeleme jó minőség, ráadásul úgy, hogy nem áll rendelkezésedre egy összehasonlítás egy hasonló alkotóelemmel szemben. Mindez 3 pusztán logikai hiba egy állításban, tehát nem csoda a hibás következtetés.... Bradley tapasztalataimról meg, inkább máshol.

 

2.- Minden termék, amik a legfelső körökben mozognak, azokat is tervezte valaki. Mindenféle termék is felkerül a legfelső körökbe. Maradjuk a stúdió technikánál. Mégis a stúdiótechnikai felső körök nem hozzáértők előállítási, tesztelési szinten, ilyen szempontból nincsenek szinkronban azzal a nívóval, amit tartunk róluk. "Csak felhasználók". Mitől felső kör valaki, ezek után, kérdem én? Mindig a "köz' és az átlag megítélésétől, akinek nem azok a szempontjai, amikről itt beszélünk, tehát viszonylag könnyű nekik megfelelni, pont, mivel átlagosak a szempontok. Michael Jackson is csak azért volt a pop királya, mert a legszámosabb átlagot ki tudta elégíteni. Semmi újat, számomra érdekeset, úttörőt nem alkotott, (bizonyos lemezei kifejezetten borzalmasan szólnak emlékezetem szerint), a Thriller a hozzáértők szerint a legrosszabb és legátlagosabb pulton és rendszeren készült és ennek ellenére elég jó rajta minden (ezt nem én mondom, hanem az MCI pultok mai nagy nemzetközi restaurátora cimborám D.C. Rogina, fantasztikus gépparkkal rendelkező ember). Mindezek ellenére M.J. valami miatt a legeslegfelső kör és meglátásom szerint ennek semmi köze nincs bármi mérnöki szemléletű háttérhez, sőt hangminőséghez sem. Ez a példa csak arra jó, hogy szemléltessem, hogy mennyire összemossa a világ a nagyság státuszát a mögöttes tartalmakkal. A legfelső kör is csak azt használja, amit ELÉ RAKNAK. Ilyen egyszerű. Akár Bruce Swedien; M.J. Quincy Jones az MCI pultot, amiről én csak annyit tudok, hogy sok nagy kedvencem csinált vele remek felvételeket de, ha a szakértő is mondja, akkor megerősítést nyerhet a szutyok jelző. No, meg aztán kik is a nevezett felső körök, meg az ismerősöd?... Bocs, de nem hiszek a tekintélyérvekben, pláne, miután minden lehetséges tekintély már rég leomlott előttem a stúdió világban. Minden, ami valaha érdekelt. Ha ezeken én túl vagyok, akkor szerinted mennyi újat fog nekem mondani X, amiről kiderülhet hogy tévedek? Hogy nem számítanak azok a tényezők, amikről én beszélek? Ahhoz egy gondosan felépített elmebaj kell, hogy valaki mérnöksége ellenére ilyet állítson.

 

3.- Húvazze.... ez kemény: "Lehet bohóckodni azzal hogy melyik alkatrészgyártónak melyik terméke jó, de ez mellékvágány"... Köszönöm, hogy ismét megtudhattam, hogy rossz úton járok mert te megmondtad. Egy rendszer elemei, ha nem elég jók, akkor nem lesz elég jó a berendezés maga, amennyire lehet, ugye? Ez már megint szimpla logika. Épp erről szól a hi-fi tuning is, nem is szólva pár szakmai titokról, amit nem tudhat, aki nincs benne, de most elárulom csak neked és csak most: az alkatrészek, amik belekerülnek a kedvenc berendezésedbe, azok előzetes teszteléseken mennek keresztül olyan emberek által, mint pl. én és a mi ajánlásainkkal kerül csak a végleges gyártásba és az alapján szerkesztik meg az adatlapját. Erre egy gyártó sem tarthat méregdrága szakembereket (mivel, akkor egy alkatrész összes lehetséges felhasználási területét a lehető legmagasabb szinten kéne tesztelni), hanem az ilyeneket, mint én "alkalmazzák" évtízedek óta, hogy bepozícionálhassák a késztermék gyártók számára a kínálatukat. Ez egy nagyon raffinált bevált üzleti módszer. Ez tulajdonképpen a konszenzusos win-win agyelszíváson alapul. Semelyik alkatrészgyártó, tehát magától nem is tudhat mindent a termékéről, legfeljebb mérések alapján de a tényleges megmérettetést a tesztelőkre bízza, mint egy játékprogram esetén teszik. Nyugodtan megkérdezheted a mérnök ismerősöd mindarról, amit állítok. Amíg nem tetted meg, addig csak hit kérdésekről vitatkozunk.

 Minden egyes alkatrész, sőt, még a közvetlen érintkezett környezetük is szerves része lesz az általuk képzett hang(minőség)nek. Ezt bagatellizálni a legnagyobb tájékozatlanság, pláne egy olyan embertől, akinek ehhez valamiképp köze van, amit a te esetedben még megbocsájthatónak tartanék, ha nem állítanál magadról valamiféle szakértelmet csak azért, mert rendelkezel X berendezéssel és tapasztalattal. Én egyiket sem kétlem. Sőt, még egyet is érthetek vele, de a végkövetkeztetéseid helytelenek részben, mert helytelenül kapcsolod össze ezeket,  figyelmen kívül hagyva, hogy másoknak mindez másképp lehet. Magyarul nem érdemes magad az etalonnak tartani, ha már elve a szempontjaid közt szerepel már egy másik ember (a mérnök cimbora) , aki számodra az, ezzel mutatva, hogy mégiscsak van hierarchia a tudásban és a tapasztalatokban. Nagyon zavaró a stílusod. Én nem akarlak kritizálni de ez mire jó?.... Megpróbáltam másképp de úgy látszik a szép szóból nem értetek. Az én állításaim nem fognak változni, kár a vitáért. Ha szeretnél nem állítani valami marhaságot, mint ezidáig soxor, akkor érdemes lenne más hangnemben folytatni. Úgy a részemről nincs akadálya és folyamatosan ott a pacsi.

 

 Továbbá én sokadszor mondom: én majd minden állításom szemléltetni tudom, míg a ti részetekről még csak nem is lehetséges ilyesmi. Sőt, fel is ajánlok ilyen lehetőséget, élj vele alkalomadtán! Remélem rajtam nem fog múlni. Ha valóban érdekel, elfogadod. Ha csak fröcsögni akarsz, akkor kérlek ne itt. Mondtam: a hitetlenség vagy épp a hit a dolgaidban az a magánügye mindenkinek. Lépjünk tovább lassan és főleg ne velem, hanem az állítottakkal foglalkozzunk mert lassan kénytelen leszek stratégiát váltani.

Előzmény: _percy_ (228)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.02 0 0 229

Válaszolhatsz neki bármit... ugy is Te leszel a hülye, fröcsögős, rosszindulatú. A 'mérnök' szó meg vörösposztó, hisz azok kretének, mert mindent modelleznek, számolnak, mérnek, majd ezeket is figyelembe véve olyan 'keravill szutykokat' csinálnak, mint a Te hitvány Studer A80 -ad. Ahelyett, hogy hülye mérnökék is inkább a legpontosabb 'műszerükre', a fülükre hagyatkoznának. Ahány ember, annyi 'mérési eredmény', 'szubjektív hangélmény', de sebaj! Az igazán nagyok ezt dogmákkal és vakhittel kompenzálják és a kétkedők, rosszakarók vitorlája elől a nagy mellényükkel fogják ki a szelet.

 

Szana és széjjel szedhetném kedves olvtársunk írását megint... kismillió kérdést tudnék újra feltenni, amivel hülyeségeinek jól hangzó, ám tarthatatlan ellentmondásos és szakmaiatlan részére hívnám fel a figyelmét, de hallgatok falum olvtársunkra és inkább hagyom a francba. Hadd higgye azt olvtársunk, hogy ő szarta a spanyol viaszt. Elég, ha Te meg én tudjuk, hogy nettó hasbeszélővel van dolgunk, akinek lételeme a mindenki fölé kerekedni vágyás, a mindenki lehülyézése, hozzá nem értéssel bélyegzése, bevallva, bevallatlanul.

Hadd higgye azt, hogy megválaszolta a kérdéseinket és csak mi vagyunk annyira kretének, hogy nem értjük meg a 'válaszait'... bocs, az IGAZSÁGOT (sic!), amit én még be is mocskoltam szerinte... jelentsen ez bármit :D

 

"Ha hallanál egy ilyen Studer magnót (mondjuk A80) szólni egy olyan analóg felvétellel amit ismersz lehet leesne az állad :-)
Gyanítom hogy az erről a mesterről készített digitítiszes hulladékot azonnal törölnéd, megsemmisítenéd :-)"

 

Dehogy törölné! Te 'törölhetnéd' az A80 -ad (asszem önmegsemmisítő gombot nem építettek bele a kretén studeres dilettáns mérnökök)... vagy építene belőle (a nullától kezdve) egy szuper hígend magnót, te meg leégetve, megszégyenítve elkulloghatnál és rághatnád magadat a sarokban hüppögve, hogy egész eddigi életed egy nagy szar volt, mert a 'maximánál' jóval kevesebbel is beérted, mert nem értettél hozzá.

Előzmény: _percy_ (228)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.01 0 0 228

Ha teljesen valótlan baromságokat írsz le akkor reagálok, mert lehet hogy lesznek olyanok is akik beveszik a sületlenségeid.
Ezek közül szedtem össze egy csokrot, úgy találomra a régebbi hozzászólásaidból.

Nemhogy elnézést kérnél és kijavítanád a butaságaid, még neked áll feljebb hogy én várjál hogyan is fogalmaztál most megint "hogy rossz indulat vezérel és a legyőzésem akarata."...  ;-DDDDDDD
Ezt úgy hívják első körben hogy üldőzési mánia, másodsorban pedig valóban utána kellene nézned egy csomó dolognak akkor lehet rájönnél hogy valóban egy halom butaságot irkálsz, másrészt nem folytatnád... :-)

 

"...ha nem akadályoznátok állandóan a saját önálló megnyilvánulásaimban" :-DDDDDDDDDDDDD - fogd már fel végre hogy a leírt hülyeség ellen nem lehet mást tenni, le kell írni hogy hülyeség... Ha már az "olvasóid" legalább fele elgondolkodik hogy valóban miket hordasz össze, már megérte.

"Amikor a DM oldalon mondtál valami szamárságot, hogy émmég asse tudom, hogy, akkor más tett helyre, nem én" - én nem így emléxem :-) (visszakeressem? :-) )


Komolyan mondom az írásaid alapján ha nem lenne jó a helyesírásod azt hinném hogy te vagy főlötyi! Ez az egyszer tegeződős, majd magázós hangvitel is nagyon gyanús... :-)

 

Idéznélek, megint egy nettó butaságod, amit százszorannyi szóban írtál le mint elég lett volna:

Studer: de, basszus megint le kell szögezni, hogy órák a kifejtés és kértem, hogy ne kelljen, de csak forszírozod.... Na, mindegy. 40-50 éve pont, annyira nem értettek még a Studerséghez, mint szerinted a highendhez. A jövőben pontosítsunk, mert pontatlanul fogalmaztam: a high-end alatt az un. audiophile hi-fi-t értem és nem pusztán egy technikai státuszt. A 40-50 éve épített berendezések építési szempontjai között, ha szerepelt is a hangminőség, sajnos rendre elszúrták azt olyan alapvető elektromérnöki hiányosságok által, amik pontosan tükrözik, hogy a tervezője nem értett hozzá és ez, megkockáztatom a mai napig a gyakorlat. A tervezés MINDEN esetben funkcionális és nem hangminőségi, annál az egyszerű 2 oknál fogva, hogy az elektromérnök eleve nem ért a hangminőséghez, tehát nem is fejleszt ebbe az irányba mert nincs iránytűje. Azt úgy kell csinálni, hogy az érzéki tapasztalatot összeszinkronizálni a lehetséges technikai modellekkel és összehasonlítani őket (érzéki úton). Na, ez az, ami egyetlen stúdiós cégnél sem lehetséges egy személyben és ennek, ráadásul olyan hihetetlen anyagi vonzata lenne, amit egy stúdió ipari cég sem engedhet meg magának. Senki a világon. Hangsúlyozom tehát: a mérnök és a fül, az mindig két különböző ember. Van olyan, hogy egy személy de az az 1%, aki hangminőségre tervez, az meg vagy nem elektromérnök egy ilyen gyárban, hanem egy lelkes "amatőr", annál az egyszerű oknál fogva, hogy a hangminőség az egy fakultatív és szűk szegmensű ága az elektro-mérnökségnek mert ezt nem lehet tanítani, hogy, pl. 100 ellenállás gyártó közül melyik termékének jobb a hangminőségre gyakorolt hatása. Olyat sem lehet oktatási programba venni, hogy, mondjuk egy analóg/digitál jelátalakítás melyik technikai megvalósítása okoz jobb hangminőséget, mivel, ahhoz rengeteg ember és eszköz egyöntetű bizonyosságát kéne hivatalosan leszűrni. Képtelenség..."

 

1. Studer elektronikák. Ezt komoly mérnökök tervezték, az akkor elérhető legjobb minőségű alkatrészekkel (igen a költség mellékes volt hisz megfizeti a vevő! Ugye a hígend? Ott is ezzel indokolják jórészt a baromi magas árrést....) és a lehető leglineárisabb átvitelre törekedtek. Mi ez ha nem a "tökéletességre" törekvés???

Hangminőség ne szerepelt volna? Te komolyan ennyire hülyének nézel egy hangmérnököt és egy olyan valakit aki el tudja dönteni valamiról hogy szarul szól vagy jól szól, vagy nagyon jól szól? :-)

Ha hallanál egy ilyen Studer magnót (mondjuk A80) szólni egy olyan analóg felvétellel amit ismersz lehet leesne az állad :-)
Gyanítom hogy az erről a mesterről készített digitítiszes hulladékot azonnal törölnéd, megsemmisítenéd :-)

Az a gond hogy benned fel sem merül semmi ilyesmi mert a saját kis butácska elképzeléseidben élsz.

Azt tudod hogy az A80-ban melyik gyártó ellenállásait használták? (ne válaszolj, inkább megmondom, Allen Bradley ellenállások vannak benne. Igen, nagyon jó cuccok, de akkor még nem tudták hogy nyúlásra hajlamosak. 30-40 év távlatából nézve bizony ezeket is át kell nézni ha felújításra kerül egy ilyen magnó)

 

2. Elektromérnök kérdéskör. Megint hatalmasat tévedsz. Van nem egy (!) elektromérnök ismerősöm aki olyan elektronikákat tervez amik a legfelső körökben mozognak. Miért? Mert egyrészt ért hozzá, másrészt baromi jó a füle hozzá!

 

3. Lehet bohóckodni azzal hogy melyik alkatrészgyártónak melyik terméke jó, de ez mellékvágány. Ez nem az egész csak annak egy része. Egy áramkörben nem csak ellenállatok vannak.....

Szóval folytathatod az agyrémeid bő lére eresztett bemutatását, ha hülyeségeket írsz rám számíthatsz! :-D

Előzmény: tybycsoky1 (219)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 227

Ezt meg már csak úgy megjegyzem: a szomszéd ipse az 'alternatív gyógyászatba' halt bele. Ha abban a teliberakott 120 éves gyógyszerlobbiban és a modern orvostudománynak hisz, tán ma is élne. Apám is rákos volt... nem a Hókuszpók(usz altergyógyász) mentette meg a haláltól.

 

bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 226

Nagyarc inkább kebel... akarom írni, kábelbarát :D

Előzmény: Generic Jingle (224)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 225

Ezt is valami tudatlan kretén rittyenthette!

 

http://www.tonestack.hu/cikkek/hangszorokabel.html

 

Ki kéne hívni a szerzőjét egy párbajra! :D

Generic Jingle Creative Commons License 2020.12.01 0 1 224

Punci! Az lehet közös n(y)e(l)vező! :-)

Előzmény: Szigi101 (222)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 223

Egy önelégült hígend hívővel, aki szerint mindenki más hülye és csak ő a frankó? Jusson konszenzusra vele a Gobbi Hilda! :D

Menjen a többi nagypofájú hívő közé, ahol beveszik a süketelését és netán még fizetnek is érte! A stúdiós szakma meg köszöni, de jól elvan a 'keravill szutykokkal', amelyeken -ki tudja, milyen tévedés okán, de készült hébe-hóba olyan lemez, amit még nagymellényű főtudorunk is hígendnek nevezett ki... CD -n :D

 

Reagálhatnék rá és a fellengzős, hasbeszélő szövegelés helyett tényeket, szakmai érveket is viríthatnék... de még azt sem hajlandó észrevenni, hogy a kérdéseimmel az iszonyatos (ön)ellentmondásaira próbáltam felhívni a figyelmet... de értékelhető válaszok helyett csak lehülyézett, fröcsögéssel vádolt.

Gyerekes sértettségét megkoronázandó 'párbajra' is kihívott... ezen már tényleg csak nevetni tudok.

Vergődhet bármit, én helyiértékén kezelem őt. Mivel volt gyerekszobám, nem írom le konkrétan, mire gondoltam :D

Előzmény: Szigi101 (222)
Szigi101 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 222

Kár, hogy nem jutottatok konszenzusra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!