Keresés

Részletes keresés

Generic Jingle Creative Commons License 2021.06.09 0 0 261

Miért szexizmus az, ha valaki szereti a p*ncit, és ennek hangot is ad? :-)

Előzmény: bumeráng77 (259)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2021.06.09 0 0 260

Én már rég elvesztettem a fonalat. :)

bumeráng77 Creative Commons License 2021.06.09 0 0 259

No, de még annyit (a 'mestert' érintő dolgokat kerülve, mert ebban vélhetően soha nem fogunk egyetérteni...), hogy ez a topik nem a DM stúdiótitkainak kitárgyalása miatt keletkezett. Csakis azért, hogy a fő DM topik olvasóit ne traktáljuk a hangtechnika, keverés, hangosítás problematikájával.

Így a DM topik megmarad arra, amire eddig is használták: New Order, Pet Shop Boys, tzuc-tuc, szexista benyőgések, bennfentes trécselésre, angol nyelvtannal foglalkozó diskurzusra... némi off jelleggel alkalmanként a DM is szóba kerülhet :)

Előzmény: VarKat (257)
bumeráng77 Creative Commons License 2021.06.09 0 0 258

Nem ugrom semmire... csak mosolygok a bajszom alatt. A többit rád hagynám :)

Előzmény: VarKat (257)
VarKat Creative Commons License 2021.06.08 0 0 257

Látom, már az egyedülálló szóhasználatomra pont úgy ugrotok, mint minden másra vele kapcsolatban. Ez már koncepció szerintem. Úgy értettem, hogy ritka (elérhetetlen) holmik. Ha eladja a cuccait, akkor azért is lehet mert lenézi, kár ezt ellentmondásosan kezelni. Szerintem pont neki nincs, akkora egója, ahogy mondod. Én éppen ellenkezőleg tapasztaltam. A jellegzetes hevesség mögött tiszta lelkesedést tapasztaltam és csalódást, ami szerintem épp ebből fakad. Én mindenesetre megkérdezném az ő véleményét, ha esetleg olvassa, ha már szerinted te annyira "helyére tetted".... Magadban lehet. Ne viccelj! Muszáj ezt csinálni mindig, mindenkivel, ahol csak azt tapasztalom, hogy kicsit kilógóbb emberek vannak? Mert tényleg azt látom, hogy csak a magát átlagnak nem tekintők átlaga a megmondóember mindenhol. Ezzel nem rád célzok csak meglepődöm, hogy egy ilyen különleges szakmai oldalon is azonnal a személyes ellentéteket olvasom a szakmai "titkok" helyett, pedig azért jöttem ide. Azt hittem, hogy végre megtudhatom, hogy a DM mikor, miket, hogy használt, erre, ennek se híre, se hamva. Ezért is örültem a Tybycsoky-nak mert, ha valaki, akkor ő ezt tudja. Remélem még megoszt(asz) velünk ezzel kapcsolatban valami értékes háttérinfót. Üdvözletem minden tagnak!

Előzmény: bumeráng77 (256)
bumeráng77 Creative Commons License 2021.06.08 0 0 256

Egyedülálló cucca lehettek... miért is ne?! (Bár nem tudom, mitől volt egyedülálló? Ő csinálta? Nem? Akkor más is hozzá juthatott? Az, hogy Te másnál nem láttál ilyet, mert éppen nem jártál olyannál, akinek szintén volt, nem mondanám valamiről, hogy egyedülálló...de mondom, tök mindegy, milye volt, van, lesz. Egy biztos: amiket láttam általa eladásra szántként feltenni ide a fórumra, nos azok 100% -a az általa lenézett, hozzá nem értőnek titulált mérnökök által kreált berendezések... ergo csakis 'keravill szutykok' lehettek. Éppen ezért némi önellentmondást vélek felfedezni a mondandójában, de ez se számít. Az ellenben tuti, hogy akkora arccal írta, amit írt...akkora egója volt, hogy nem csodálom, ha nem fért el a 'rendkívüli' stúdiójában és ki kellett szórni pár nem 'hájend' stúdióvackot.)

 

De én nem is kívánok vele foglalkozni. Úgy gondolom, már lezártuk ezt a 'vitát'. (Vitának nem nevezném, inkább csak személyeskedés-dömpingnek. És nem én voltam, aki érvek helyett besértődve személyeskedett illetve párbajra hívott ki. Ez különösen nevetséges momentum volt...úgyhogy én a helyére tettem emberünket, de te nyugodtan istenítheted. Két egyívású ember már tényleg 'kritikus tömeg'.

 

További jó szórakozást, én léptem.

Előzmény: VarKat (254)
_percy_ Creative Commons License 2021.06.07 0 0 255

Ha valaki annyira csúcs mint te is állítod akkor nem kellene így előadnia a dolgait, körömszakadtáig bizonygatnia hogy mennyire ő a legmenőbb csávó, ráadásul világszinten! :DDD

Személy szerint ismerem a legjobb szakembereket itthon, annó direkt megkérdeztem senki sem hallott róla. Ellenben ezek között a valóban szakemberek között páran már szinte csak külföldre dolgoznak, ami meló akad itthon azt csak baráti alapon csinálják meg. Érdekesmód egyiknek sem kell tucatnyi hozzászóláson keresztül bizonygatnia hogy mennyire ász, nomeg nem nevezik a Studer csúcsgépeit "keravillos szar"-nak sem. (erre megmutatja a fejlesztését amik szinte gyári állapotú kártyák, amolyan jó kis keravillos szarok :-) )
A kelepelése a hígendről már csak hab a tortán. Teljesen hiteltelen a csóka.

Előzmény: VarKat (254)
VarKat Creative Commons License 2021.06.07 0 0 254

  Nem értelek, hogy erre a hozzászólásra miért volt szükség, ha szerinted sem érdeke, hogy mit hiszel? Én biztos vagyok benne, hogy az ővéi a Synclavier tornyok mert már,  akkoriban foglalkozott velük és a többi készüléke is teljesen egyedülálló volt egész közép európában. RSF Kobol-ok, amit azért jegyeztem meg, mert a Depeche Mode is használta és valami hihetetlen ritka gépek voltak. Roland moduláris szintetizátor, mint egy régi telefonközpont, samplerek és csúcs készülékek hegyekben.... Bocs, de ezek után, pláne úgy vagyok vele, hogy Tybycsoky megtartotta nálam hitelességét, mivel az itt írt dolgaiból részben már annak idején is mutatott és, azóta én is egyetértek az, akkori véleményeivel, amire szerényen van rálátásom. Én nem értem, hogy miért kell szakmai féltékenységből vagy irígységből, egyáltalán bármiért is nagy tudású emberekkel cinikusan, lekezelően bánni, a helyett, hogy arra használnánk a netet, amire én is: okulásra. Kár....

Előzmény: bumeráng77 (253)
bumeráng77 Creative Commons License 2021.05.30 0 0 253

Bár nem hiszem, hogy azok a 'tornyok' az övéi... de nem is érdekes. A lényeg, hogy rajongójaként ketten már simán alapíthatnátok hájendmaxima vallást és / vagy pártot.

Előzmény: VarKat (252)
VarKat Creative Commons License 2021.05.30 0 0 252

Hú, basszus, Synclavier tornyok!.... Eszméletlen. Most jöttem rá, hogy ki vagy. Voltam nálad a 90-es években valahol rákosborzasztón a stúdiódban. Olyan berendezések voltak felhalmozva, ami a világon szerintem egyedülálló. A fél ország hozzád járt megnézni az Emulator II-t mert csak nálad lehetett látni és szidtad és mondtad, hogy a fél világ a DM miatt vette meg, holott pont teljesen másképp szól, mint azt várták és mutattál felvételeket rajta bizonyításképp. Aztán volt 3 vagy 4 Fairlight torony, amiből valamelyik az akkori csúcs felvételtechnika volt és emlékszem, hogy már, akkor elégedetlen voltál ezzel az egésszel. Szerintem igen, állj ki magadért az ilyen emberek előtt mert neked a világon egyedülálló tudásod van, ezt állíthatom és hidd el, másoktól is csak ezt hallottam rólad. Az itteniek meg nem számítanak. Jó lenne találkozni veled megint. Nem tervezel valami előadássorozatot valahol? Szívesen megnézném! Kérlek jelezz! Köszönöm.  Sok sok üdvözlettel.

Előzmény: tybycsoky1 (247)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 251

Ja, bocs... az Utópia szintetizátor. Na mindegy, most beégtem. Nem tudom miért, de én olyan szarokat, szemeteket használok, mint az Arturia MatrixBrute... ezért sem villant be, hogy Te most nem az Utópia stúdióról beszélsz. Az viszont eszembe jutott, hogy kéne egy kis előpia... aztán meg egy kis utó pia is. Hukk!

Előzmény: bumeráng77 (250)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 250

Pár napja még 2-300.000Ft hiányzott a boldogságához, hogy valami 'bakelit' (sic!) digitalizáló projekttel betörhessen a köztudatba...mit a köztudatba? Helyből annak csúcsára :)

Úgyhogy még vagy nem sikerült elég Studer tulajdonost elcsábítania, ugyan, vegye már meg a 'Studer a lá tybycsoky' -t, vagy túl nagy a politikai és a globalizációs ellenszél...és / vagy az ellenfél hígend 'custom engineer' keze betette a lábát a... hova is?

Amúgy az általa megosztott fényképek mit bizonyítanak? Nézem, nézem, de nem látom, hogy jobban szól.

A két ipse a liftben... hát, 'híres' emberekkel én is tudnék fényképezkedni. 

Már csak az érdekelne, hogy az Utópia Stúdióból kidobták -e azt a sok keravill szutykot? Neumann, TC Electronic, Yamaha... stb. A hányinger kerülget ezektől a 'szemetektől'. Remélem, ők is beújítanak majd valami hifis cuccra... a stúdiószint rém ciki.

Előzmény: _percy_ (249)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.29 0 0 249

Ha ennyire nagyon pöngének tartod magad nem értem mit keres az a régi A101 modul a repró panelen?
Miért maradt ott akár egyetlen tantálkondi?
Természetesen én is megtettem jópár dolgot az elektronikai felújítás keretében (mégiscsak közel 40 éves termékről beszélünk). Tranyók közül is meg kellett röptetni párat, nomeg az összes diódahidat, diódákat, tantálkondikat, elkókat, kismilliót.... stb. stb. stb.... A képen a jelenlegihez közeli állapot van már, nem fényképezgettem sokat mert mi a lófüttynek? Cserélgettem, mértem. Így eljutottam oda hogy a mért paraméterek a gyáriaknál sokszorta jobbak. Torzítás a fele, harmada a gyárinak, nyávogás 0.02% alatt van 38 cm/s sebességen és hasonlók.... Nincs benne egyetlen drágaság sem. A Dale katonai ellenállatok darabja 15-25 cent, a Nichicon kondik filléres tétel....
A mechanikai felújítás teljesen más kérdés, a csapágyak cseréjéhez a célszerszámokat házilag is el lehet készíteni :)
Nem tudom hogyan került ide az Alan Bradley, a Studerekben sohasem voltak ilyen ellenállatok.

"MINDEN stúdióberendezés ilyen szempontból Keravill szutyok."

Ezzel már alapból teljesen hiteltelenné tetted magad, ne csodálkozz ha ebből teljesen egyenesen következtettem arra hogy nem lehetsz egyéb csak egy nagyszájú kókler.
Ja, hogy te mégis ezzel foglalkozol világhírű szinten? ;-DDDDD

 

Nincs több kérdésem ;-)


Előzmény: tybycsoky1 (247)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.28 0 1 248

Nem olvasom el, ha nem haragszol.

Inkább menj, oszt' kössél Tibi csokit az A / D és D / A közé... de ha lehet, aranypapírba csomagolva és jól támaszd alá... mormolj el közben három  Üdvözlégyet is!

Előzmény: tybycsoky1 (247)
tybycsoky1 Creative Commons License 2020.12.28 -1 1 247

 Kedves Bumeráng!

 

 Remélem érzed, hogy az idő közben itt feltorlódott stílus alpári és teljesen méltatlan mindenkihez. Nem szeretnék többet ebben részt venni, mazochista nem vagyok. Egy tudományos jellegű szellemi műhely-vita még elment volna de az öncélú fröcsögés és mindenáron való lejáratás, minden érvelés nélkül már több, mint gusztustalan és azon felül, hogy az ember frusztrációját kiélheti, semmi értelme nincs. Köszönöm az összeszedett kérdést de ezek után már reménytelennek tartom a magyarázatot. Engedtessék meg rólam pár adalék: Az elmúlt évtízedeim nimbuszok, nagy nevek és vágyott eszközök összeharácsolásával telt, így lett, hogy a zeneipar majd' összes nagy neve, berendezése, ami a számomra érdekes volt, azt begyűjtöttem, adtam-vettem, szervízeltem. Így elmondhatom, hogy sok száz berendezést láttam már nyitva és így lehet, hogy rég nincsenek nimbuszok a számomra. Az ugyanis szinte semmi más, mint az árcédula miatti elérhetetlenség lila köde, amivel a hívők bevonják. Szemben a megvalósult anyaggal és fejlesztéssel, ami az általam kritizált berendezésekben, az általam támasztott szempontból kivétel nélkül hiányosak. Hangsúlyozom: kivétel nélkül és nem mondhatok mást. Más szóval: nem találkoztam még olyannal, amiből nem lehetett volna, akár kis és belátható egyszerűségű változtatás árán jobbat kihozni. Nem szólva a gép egészéről. (Ilyen szögből nagyon könnyű magas lovon ülőnek tűnni. Az érdekes mód, senkinek nem jut eszébe, hogy mi munka lehet e mögött? )Ennek a tényezőnek az alját az általam említett nagyok is alkotják, akik semmit nem értettek az elektronikához hangminőségi szempontból, csak beleraktak valamit, ami még jól működik. De ne csodálkozzunk! A maguk idejében ennek a szegmensnek nem volt még szinte semmi technokrata kultúrája, bármennyire is másképp hiszik a híveik. Most mutatok egy példát:

 

 

 A CD-t csak ellenpontozásképp raktam a képre, mint nívót, mint egyik etalon lemezem. Ha már a Studer kérdése került szóba. (Itt, azért megtörni látszik, hogy semmi közöm a dologhoz, ugyi...). Na, csak mondom, hogy jelenleg tölem rendelik a világ legnagyobb/jobb stúdiói a Studerre való fejlesztéseket. Én vagyok az egyik ember, aki kis léptékekben de bevezette a custom engineering hitelét a nagy stúdiókba. Finoman jeleztem előző leveleimben ezt-azt, beleértve, hogy mely stúdiókban fordultam meg de itt csak erős hatásokkal lehetne érvényesülni, azt meg nem akartam. Nos, többen, akik studereznek így dobták ki a fél berendezésüket. Az új panelokat bárki megrendelheti és kipróbálási garanciával vissza is vásárolom, ha nem lesz minden szebb és jobb általa. Az újabb fejlesztés most készül és fél év múlva tervezem a kijövetelt. Az A. Bradley -nél ótvarabb ellenállás meg talán nem létezik. Egy széntömb, aminek a konzisztenciája olyan laza, hogy én behatásra, akár 10% ellenállás különbséget csinálok rajta. Nem csoda, ha olyan zajt termel, mint az állat. Hi-fire teljesen alkalmatlan és csak olyan közegben van értéke, ahol a puffasztott, szaturált, dunsztos definiálatlan csöves jellegű hangot állítanak elő vele. Ez csak 1 tényező, ami miatt bizonyos nevek nem tudnak jó hangot előállítani és még csak 1 elemnél tartunk. Amire most rámutattam, az csak a töredék. A továbbiakat tényleg függesszük fel, mert egy percre sem szerettem volna azzal kérkedni, hogy milyen fejlesztések fűződnek hozzám és mostantól sem fogom e szokásom feladni pár közönséges, fantáziátlan ember kedvéért. Felmerülő kérdésekben javaslom fordulni a bal szélen a Szegedi Tudományegyetem - Beszédes Árpád docenshez, jobb oldalon a hazai menedzserem: Vörös Péter-hez (Utópia).... Amint látom, épp a MÉH-be tartanak.

 

Előzmény: bumeráng77 (234)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.26 0 2 246

Azt már kérheted! :D

Túladtam rajta... és az a rohadt nepper is (nem kevés haszonnal), aki megvette tőlem. Stúdiómagnóm már csak az STM610 van (a TEAC -ot nem is nevezném annak... igaz, félsávos, high speed volt, de ez csak a TEAC / Tascam series... szimmetrikus in / out nélkül). Ha lesz új helyem... lehet, hogy házon belül, akkor oda esetleg tervezek egy komolyabb, tibicsoki által keravillszutyoknak titulált gyártó által összetákolt szemetet venni... bár annak az árát éppenséggel el tudnám másra is szórni. Nem tartom kizártnak, hogy új magnó helyett inkább a Percy olvtárs által is ismert audioland-es olvtárs és szaktársa által az STM300 / 600 -as szériához kifejlesztett lejátszóerősítőt fogom beszerezni... ha majd csinálnak hozzá felvevőerősítőt is. Már csak azért is gondolkodom ebben, mert az STM610 -emhez van még nullkilométeres teljes fejegységem és ami most rajta van, az is jó állapotú. Egy keravillszutyok Studerhez a fejegység, hm, nem olcsó... és ha utánaszámolok, egy jó állapotú Studer A80 + egy tartalék fejegység többe fájna, mint az STM-hez csinált lejátszó / felvevőerősítők. Mivel nem szokásom amúgy nagyon túladni dolgokon, az STM tuti marad... mellé meg még egy magnó már sok lenne, illetve felesleges. Vagy ez, vagy az.

 

No, de most egyéb dolgokon töröm a fejem. Jelenleg MIDI keyboard (M-Audio vs. Arturia? ...és biza hajlanék az Arturia irányába)... illetve egy tucat DB25 / XLR vagy TRS kábel kell, kettő DB25 / DB25 (az analóg összegzőmhöz), néhány optikai kábel... oszt' a többi. Erre az évre előre elköltöttem a zsémet fejben.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (244)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2020.12.26 0 0 245

Örökkére! :D

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (244)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2020.12.26 0 0 244

:)))))) 

 

Vigyázzámer köccsönkérem a TEAC stúdiómagnódat! 

Előzmény: bumeráng77 (243)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.26 0 0 243

Ja, ezt a hímsoviniszta, szvsz nőket kissé degradáló benyögést bármelyikünk lereagálhatta volna, de elsikkadhatott a nagy karácsonyi bejglizabálásban, ajándékbontogatásban, fekvehányásban :) Ja, meg a hatalmas DM topikos hozzászóláscunamiban, amelyet megzavarhattunk a tibicsokis adok-kapokkal, mert át lettünk hajtva ide, mondván 'ebből elég volt'. Nos, remélem így -hogy itt vívjuk a söté...akarom írni, egyet nem értő olvtársunk ellen a hígend vs. józan ész harcát, a rokon DM topikban zavartalanul folytatódhat Martin Gore ánuszának nagy elánnal történő nyalintása.

Békés boldog karácsonyt...mindegy kinek. :D

Előzmény: _percy_ (242)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.25 0 0 242

Ilyen apróságokkal nem foglalkozom :-)
A lényeget leírtam, tartom a véleményem.

Előzmény: bumeráng77 (240)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.25 0 0 241

"1.- Eleddig a high-end idevágó vívmányait parasztvakításnak tartottuk, most mégis érvelünk vele? Ezt a fordulatot nem összeegyeztethetetlennek tartani skizofrénia, ami tipikusan női pszichológiai jelleg."

 

 

Előzmény: bumeráng77 (240)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.25 0 0 240

Ismersz engem...

Én gerjedek a keravillszutykokra... úgyhogy mit nekem tibicsoki véleménye a Neumannról!?

 

Amúgy csodálkozom, hogy az enyhén hímsoviniszta felütése egyelőre szó nélkül lett hagyva. Mindjárt idézem...

Előzmény: _percy_ (239)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.25 0 0 239

Csodálkozom hogy egyáltalán megfordul a fejedben hogy bármit is adj efféle elvakult, minden alapot nélkülöző véleményre.
Ez az ember egy rögeszmés idióta csupán, aki úgy gondolta hogy kitalál valamit majd azt védi amíg csak tudja. Közben bárkit aki megkérdőjelezi azt megbélyegzi és úgy álltja be az egészet mintha saját magát kellene védenie :) (ennek a viselkedésnek a piszológiában hatalmas irodalma van :-) )

Előzmény: bumeráng77 (238)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 238

Ezen szösszenete után felvetődik bennem a kérdés: biztosan kell-e nekem az a szutyok TLM107 by keravillszutyok Neumann?

Előzmény: _percy_ (237)
_percy_ Creative Commons License 2020.12.24 0 0 237

Ezen én is hangosan felnevettem, bár a teljes hozzászólásait már képtelen vagyok elolvasni a folyamatos süketelése miatt.
Nem is reagálok, egy kivétellel.
Nehogymár ő mondja meg hogy egy nyilvános fórumban kinek milyen posztjára és hogyan reagálok. Tudom hogy számára kellemetlen dolgokat pedzegetek, de az ökörségek terjesztését nagyon nem komálom.

Előzmény: bumeráng77 (235)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 236

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156896789&t=9001139

 

Erre reagáltam. Belátom, kár volt :D

Előzmény: bumeráng77 (234)
bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 235

"Mondjuk ki: szemét, a Studer és a Neumann elektronikákkal együtt, márpedig ilyeneken csináltak felvételeket csak, mert a mechanikai rész jól funkcionált és nem volt fejlett a verseny. Elektronikailag hulladék. Nekem többet ne jőjjön ezek után senki a nevekkel mert én is tudnék dobálódzni pro- és kontra de nem teszem. "

 

Ne haragudj, de megint fel kellett röhögnöm hangosan. Kár volt beleállnom megint ebbe a felesleges verbális faxverésbe.

bumeráng77 Creative Commons License 2020.12.24 0 0 234

Kedves Tyby!

 

Hadd itt reflektáljak DM topikos válaszodra!

 

No, akkor játsszuk a szokásosat! A 'pontosan fogalmazott passzus' ez lenne (szó szerint)...már ha nem értelek félre így a nekem megelőlegezett 8 általánosnyi végzettségemmel...amit ezúton is köszönök neked (mármint hogy ezt legalább kinézed belőlem... tudván, hogy a mérnököket is megalkuvó, keravill szutykokat tervező kreténeknek tartod... persze szigorúan magadhoz mérten, a (sok)tízéves, politikai meg globalizációs ellenszél dacára véghez vitt 'fejlesztéseid' evidenciájaként.)

 

"4.- Egy kicsit rosszabb jelforrás sokkal jobb digitalizációja még hozhat előnyt egy sokkal jobb jelforrás rosszabb digitalizációjához képest. Ezt egy kívülálló is megérti. Így lehet, hogy a megfelelő helyen befektetett többlet még eredményezhet kevesebb veszteséget a végeredményben."

 

Taktikád: megint félreértettem a Te tűpontos, megcáfolhatatlan...hm, midet is? Hül... kijelentésedet. Nem tudom, lehet már elfelejtettem a ragozásról tanultakat...talán a nyolc általánosból több második osztályt kellett volna járnom...nem tudom.

 

De megpróbálkoznék azért az általad leírtakból (fentebb idézve) kibogozni ezt-azt... mármint leggyengébb láncszemileg :)

Kicsit rosszabb jelforrás. Hm, mire is gondolhattál? Lemezjátszóra? Pickupra? Na már most, kedves olvtársam... azt ugyan nem írtad, hogy az általad preferált és emlegetett lemezjátszós 'maximától' mennyivel gyengébb láncszemre gondoltál... de vélhetően lemezjátszó és lemezjátszó, pickup és pickup... de tudod mit? lemezjátszó + pickup konstellációban is nagyobb eltérések adód(hat)nak... nagyobbak, mint amekkorát Te esetleg az überhighend konvertereiddel képes volnál javítani... a min is? A kompromisszumosan gyengébb jelforrásból. Eddig érthető? Vagy megint tévedek? Kérlek taníts Mester! De elég, ha annyit magyarázol meg nekem, hogy egy 'egységnyi' hangminőséget produkáló jelforrásból képes vagy egy mondjuk két 'egységnyit' létrehozni... tehát a jelforrásod (lemezjátszó) által szolgáltatott jelet RIAA korrektoron átzargatva tudsz -e a RIAA korrektor kimenetén lévőnél jobbá tenni az A/D konvertereddel? Érted a kérdést? Mert ha a válaszod erre IGEN, akkor Te valami olyasmit tudsz, amivel rögvest a 'nemzetközi archíválási projektek' királyaként villoghatnál. De ha a válaszod NEM, akkor a többi észosztás az általam megfogalmazott, általános iskolás szintű kérdésre csak olyan mellékzönge, amely már a kiinduló hangforrásra tett megengedő kijelentéseid (idézem: Egy kicsit rosszabb jelforrás) miatt is felesleges. Ugyanis: ha a jelforrásod (lemezjátszó) nem kicsit gyengébb (a minél is?), hanem valamilyen csoda folytán az is az általad magasztalt 'maxima' nívóját karistoló cucc, a további kábeles, highendes hókuszpókusszal nem lehet még jobb eredményt elérni, mint a 'kicsit rosszabb jelforrás' + kábeles, highendes hókuszpókuszokkal? Lehet, hogy az általános iskolás logikám hibás.

 

(folyt.köv.?)

tybycsoky1 Creative Commons License 2020.12.24 0 1 233

 Üdv!

 

Sosem kizárt, hogy valamit félreértettem, mint, ahogy e legutóbbi leveled is kizárólag egy félreértésed köré írtad, ha már más tényleges belekötni valót nem találtál. De nézzük is konkrétan:

 

"Másrészt van egy további alapszabály, ami tökéletesen mutatja a világ és minden termékfelhasználójához idomult őrületet, amit már magad sem veszel észre: ami drágább az a jobb, tehát a legjobb, csakis a legdrágább lehet.."
Nagyon "sajnállak" ha ezt a maszlagot valóban bevetted

 

1.-  Khmm.. khmm.... Én éppen, hogy az őrületbe jutottak látásmódját fogalmaztam meg és nem a magamét, ami nem ez, vagyis, természetesen marhaság a legdrágább, a drágának valós értéket tulajdonítani de több levélben már említettem az olcsó eszközökkel kapcsolatos tapasztalataim, ami fényében nem is állíthatnék bármi jót a sznob réteg hülyítéseiről. Nyilván, tehát ebben egyetértünk, azaz félreértésről van szó...

2.-  Hogy a hifisták nagy részének fogalma sincs az egészről az kizárt, hiszen pont azért hifisták. Inkább pont az egészebbről van némi fogalmuk, mint másoknak, akik nem hifisták, hanem, mondjuk stúdiósok, na nem is nagy fogalmuk, viszont globálisabb a rálátásuk, így beleférhet olyan is, ami stúdiósok körében kizárt. Hogy egy jó példánál maradjunk: felfüggesztések jelentőssége, ami oly konkrét, mint egy WC deszka, amin ülsz.... Kétségtelen, hogy sok a dilettanto mindenhol és erre a hifi a legkevésbé kivétel.

3.- Átverések vannak, de, hogy azt átverésnek lehessen nevezni, ahhoz azt először le kell tudni leplezni és nem elég feltételezni, főleg mindenkiről. Aki ezt teszi, az maga hiszi magáról, hogy mindent sokkal jobban tud, míg én rólam csak te állapítottad meg, nem én magam.

Ad1: Helyeslem.

Ad2: Hogy valamiben jó alkatrészek vannak, az nem jelent semmit, az túlzás. Én csak az alkatrészek cseréjével szinte csodákat művelek átlagos cuccokban, amiről nem mondom a véleményem, mert, akkor megint én leszek a hülye. Következésképp a jó alkatrészek - fél de legyen negyed siker. A mondat második része meg nem nekem szól. A 3. része: A csúcs alkatrészek nem szükségszerűen méregdrágák, bár van olyan kondim, ami 25 ezer Ft, és jobb nála az olcsóbb, és továbbmegyek: van olyan megoldás, ahol úgyszólván minden különbség csak ezen alkatrészek minőségén áll, azaz vannak olyan technikák, ahol már csak az alkatrészek cseréje hozhat változást, azaz erősen indokolt ezekre a megfelelő hangsúlyt helyezni mert ettől függ minden.  A világ mellesleg figyelemmel kíséri a jót. Erre vannak szondázó emberek és felületek. Az, hogy a lelkes átlag

szeretne vele foglalkozni, fel viszi az árat, viszont nem igazán ért hozzá, ez meg a melléütést eredményezi: nem épp az a drága, ami a legjobb. Ez, gondolom mindenben így van.

Ad4: Én nagyjából egy magasságon ülök és ez csak hosszú idő elteltével változik és, akkor is vitatható irányba, különös tekintettel állapotaim belátási képességére. Hogy is lehetne magason egy kozmikus porszem?... De erről szól a technika csodája és a titkok....

 

 

Előzmény: _percy_ (231)
Generic Jingle Creative Commons License 2020.12.05 0 0 232

Tehet ő arról, hogy amikor ráült vagy alátolták, akkor még kölyök volt az a ló, csak időközben megnőtt? :-)

Előzmény: _percy_ (231)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!