Keresés

Részletes keresés

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.01.09 -3 1 7132

'Egyébként Vovától ez egy ritka átgondolatlan nyilatkozat volt. A saját játékosa PR-jára azért oda kellene figyelnie.'

 

Az az inkább hazudnia kellet volna?

Előzmény: RnD (7124)
RnD Creative Commons License 2021.01.09 -3 6 7131

Ezek szerint nem tudod mi a PR. Mert különben nem írnál ilyet.

Előzmény: codi1993 (7129)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.08 -2 3 7130

Ugye nem érted, miért fogsz erre a posztra (reményeim szerint) rekordmennyiségű mínuszolást kapni?

Előzmény: RnD (7127)
codi1993 Creative Commons License 2021.01.08 -3 1 7129

Vova legalább nem a sallangokat puffogtatja. Támadás-védekezésben etc. Semmi nincs ebben ami a PR-t rontaná elmondta azt amit gondol semmi bántó dolgot. Majd felhozza magát Szani a megfelelő szintre amint tudja. 

Előzmény: RnD (7127)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.08 -2 2 7128

Jelenleg Zácsik az egyetlen belsőember, aki egy-egy meccsen, de világklasszis teljesítményre is képes. A többiek közül senki. Valójában az egyetlen esélyünk a szerbek ellen. Mindenkinek jó kell játszania, de neki extrán. Na ez aztán a teher, plusz a két bohóc a kispadon.

 

RnD Creative Commons License 2021.01.08 -20 7 7127

Zácsiknak hosszú évek után ez volt az első sikeres világversenye a válogatottal, erre két héttel később a saját edzője kijelenti h nem volt jó kondícióban. Ez nem volt egy szerencsés kijelentés, a saját játékosa PR-ját rombolta ezzel. (És szerintem Zácsiknak sem esett jól...) Mondja el az igazat Vova , de neki személyesen, ne a médiának.

 

Védekezésben Szani régi szokása h tízpercekre elréved és nem koncentrál, aztán kapjuk róla a gólokat. Ez nem új, és nem a mostani kondíciója miatt van.

 

 

 

 

 

Előzmény: hatosfalat (7125)
codi1993 Creative Commons License 2021.01.08 0 1 7126

Számomra ez nem volt egyértelmű, de off tényleg mert teljesen mindegy. 

Előzmény: RnD (7120)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.08 -4 4 7125

Szerintem meg ez a jó, elmondja az igazat, ahogy a védekezéséről is. Folyamatosan a védekezésben pihent, volt hogy sorban kaptuk róla a gólokat.

Vova egyébként a sok kihagyásnak tulajdonította a gyengébb erőnlétét, így eleve nem volt bántó.  Amúgy könnyebb kritizálni olyan játékost, aki támadásban nagyon jó volt és önbizalma is helyére került.

Előzmény: RnD (7124)
RnD Creative Commons License 2021.01.07 -5 6 7124

"Zácsik nem volt jó kondiban, Vova is elmondta."

 

Egyébként Vovától ez egy ritka átgondolatlan nyilatkozat volt. A saját játékosa PR-jára azért oda kellene figyelnie.

Előzmény: hatosfalat (7122)
RnD Creative Commons License 2021.01.07 -4 6 7123

Zácsik erőnléti problémáit nem lehetett észrevenni a játékán. Jobb volt mint korábban több más világversenyen, amikor a COVID-nak még hírét sem hallottuk.

 

"És a covid miatti legnagyobb hatás, hogy az egész bajnokság szétzilálódott, csapatok nem edzettek karantén alatt, meccsek hetekig nem voltak...."

 

Így van, de FU a hivatkozott írásműben nem erről beszélt, vagyis nem elsősorban, hanem konkrét COVID-esetek konkrét utóhatásairól. Utóbbi teljesen más (és szerintem egy-két játékost leszámítva korántsem volt formát befolyásoló tényező decemberben...)

 

 

Előzmény: hatosfalat (7122)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.07 -5 2 7122

Zácsik nem volt jó kondiban, Vova is elmondta.

 

És a covid miatti legnagyobb hatás, hogy az egész bajnokság szétzilálódott, csapatok nem edzettek karantén alatt, meccsek hetekig nem voltak. Ez meg negatívan hatott azokra is, akik nem voltak covidosok. 

Sehol máshol nem volt olyan hosszú kiesése a játékosoknak, mint nálunk. Részben mert a vírus Magyarországon sokkal erősebb volt, mint a többségnél, részben meg azért mert a hazai szabályozás messze durvább volt, mint máshol.

A hatásokat meg szerintem fotelből nehéz megjósolni, volt aki hetekig nem tudott edzeni covid miatt, szezon közben kellett volna újra alapoznia. Elég ha elmegy a dinamika, a labdabiztonság és utána az önbizalom.

Előzmény: RnD (7118)
RnD Creative Commons License 2021.01.07 -4 5 7121

De ne kezdjük újra Tóth Eszti karantén-ügyét, ha lehet....:)

RnD Creative Commons License 2021.01.07 -3 6 7120

A Móvár karanténban volt és utána kellett egy PCR-teszt h játszhasson egyáltalán (erről beszéltünk itt már lejjebb, olvass vissza). Azután még egy teszt a válogatottal az első nap, november 23-án.

 

De nem volt COVID-os, legalábbis nem mondta. És ha alig egy héttel korábban épült fel belőle, akkor aligha visszük ki Dániába.

Előzmény: codi1993 (7119)
codi1993 Creative Commons License 2021.01.07 -2 0 7119

Tóth Eszter maga nyilatkozta pár napja úgy esett be a válogatott összetartásra. 

Előzmény: RnD (7118)
RnD Creative Commons License 2021.01.07 -2 6 7118

"Fradista Utazó" néhány napja megjelentetett egy értékelő elemzést a válogatott blog-on a topik témájáról. Az elemzés két részből áll, a második foglalkozik a magyar csapattal:

 

https://valogatott.blog.hu/2021/01/06/szivem_egyetlen_kiralynoje

 

"FU" érveit a gyenge szereplés okairól a könnyebb áttekinthetőség kedvéért összefoglaltam itt:

 

A felsorolt okok jól ismertek mások kommentjeiből/cikkeiből is, jó részükkel egyetérthetünk.

 

Egyetlen újdonság talán a COVID „visszahelyezése jogaiba” mint a kudarc egyik tényleges okozója, és az h szerinte a mi játékosaink közül sokan - a többi válogatotthoz viszonyítva aránytalanul sokan – kapták el a vírust és betegedtek meg, ráadásul az EB-re még nem is jöttek rendbe.

 

Túl azon h nehezen hihető h komolyabb egészségügyi problémával bárkit is kivittünk volna az Európa-bajnokságra, de végignézve a kereten az is kiderül h olyan sokan nem is lehettek 'rendbe nem jöttek'. Bár információt a játékosok COVID-os érintettségéről csak az ETO esetében tudunk, a többi klub nem közölt neveket, de azért meglehetős bizonyossággal összeállítható erről egy lista:

 

A tizenhét nevezett játékos közül:

 

--biztosan nem voltak COVID-osok: Bíró Blani, Misi, Nada, Csibe, Lukács Vica, Szekeres Klára
--COVID-on túlestek problémamentesen: Helembai Fanny, Kácsor Gréta, Klujber Keti, Háfra Noémi
--nincs információ: Zácsik Szandra, Márton Gréta, LR, Tomori, Tóth Eszter, Szikora Melinda, Tóvizi Petra.

 

 

A váci játékosok (Helembai, Kácsor) nagyon hamar, a nyár közepén elkapták a vírust és ahogy azt Kácsor Gréta már akkor Fbook üzenetben mondta, mindenki problémamentes volt, így öt hónappal később, az EB-n ennek már nyoma sem lehetett. Zácsik Szandra, Márton Gréta és LR is nagyon jó kondícióban játszottak a tornán végig és Tóth Eszter sem azért kapott csak tizenkét percet mert a COVID miatt bizonytalan állapotban lett volna. Így maradnak összesen öten akinél a gyenge forma/kondíció a COVID-os betegség utóhatásaival indokolható lenne, közülük is Szikorát rögtön kizárhatjuk (bármilyen probléma esetén azonnal becseréltük volna helyette a COVID-mentes Janurik Kingát). Háfra Noémi gyenge formáját senki nem tulajdonítja a COVID-nak, Tomori Zsuzsa kondíciós problémái szintén nem újak, több éve vannak már vele ilyen gondok. Ezért aztán marad Tóvizi és Klujber mint a COVID esetleges áldozatai (de ez szintén nem biztos). Az viszont nagyon valószínű h 2-3 játékos COVID miatti gyengébb formájának aligha lehetett komoly szerepe a válogatott gyengébb teljesítményében, legfeljebb minimálisan.

RnD Creative Commons License 2021.01.05 -4 5 7117

Négy nap különbség, nem hat nap.

 

Azt meg nehéz elképzelni h Esztit november 16-23 között háromszor tesztelték.

Előzmény: hatosfalat (7116)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.05 -1 0 7116

Teljesen életszerűtlen amit gondolsz. Hat nap különbség van a teszt eredmény és az edzőtábor között a te elképzelésedben, az még normál esetben sem lenne beesés, nemhogy ebben a felborult világban. Irreális, hogy ezt külön említené, mint probléma.

Előzmény: RnD (7115)
RnD Creative Commons License 2021.01.05 -4 6 7115

Így van. A válogatott keretet feltételezem november 23-án hétfőn tesztelték, és Tóth Eszti ide már egy néhány nappal korábban kézhez vett "utolsó pillanatos" negatív teszttel 'esett be'. Ez utóbbi lehetett az MKC csapatteszt, még november 16-ról.

Előzmény: hatosfalat (7114)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.05 -3 3 7114

Szinte biztos, hogy az összes kerettagnak közvetlenül az első összetartás előtt kellett tesztet csinálni. Öngyilkosság lett volna nem így tenni. Innentől nem lett volna értelme kiemelnie, hogy az utolsó pillanatban negatív teszttel tudott beesni.

Eleve ebben az időszakban nem életszerű kiemelni ezt, amennyiben nem kapta el. Mindenkit folyamatosan tesztelnek, ilyen alapon mindenki az utolsó pillanatban esik be. 

Ettől még akár az is lehet nem volt koronás, de akkor elég furcsán fogalmazott.

Előzmény: RnD (7111)
RnD Creative Commons License 2021.01.05 -1 5 7113

Ha már ennyi szó esik róla, a Tóth Eszti-interjú válogatottról szóló része (forrás: NS)

 

– Akkor korábban nem is vágyott a nemzeti csapatba?  
– Én is éreztem, hogy nem érdemelném meg a behívót, csak mostanra szolgáltam rá. Más kérdés, hogy amikor megkaptam a lehetőséget, minden közbejött. Beütött a koronavírus-járvány, már a válogatott edzőtáborába is csak egy utolsó pillanatos negatív teszttel sikerült beesnem, aztán pont akkor gyulladt be a bölcsességfogam, mikor az Eb-n újra becseréltek a keretbe – nekem, akinek korábban még egy lyukas fogam se volt soha... De hát miért épp most alakultak volna simán a dolgok?! 
– Az Eb sem alakult valami simán, be kellett érniük a tizedik hellyel. 
– Minden csapatnál meghatározó, hogy az első mérkőzés hogyan sikerül, és ahogy mindenki, mi is sima győzelmet vártunk a horvátok ellen. Nehezen tettük túl magunkat a vereségen, hatalmas kudarcként éltük meg. Görcsösek voltunk utána, megijedtünk a lehetőségektől, ám végül így is sikerült legalább a szerbek és a románok elleni meccseket megnyernünk. A felszabadultság hiányzott belőlünk, a képességeink megvannak ahhoz, hogy jobban szerepeljünk, lelkiekben kellene változnunk, az azonban hosszú folyamat, és már egészen fiatalon el kellene kezdődnie.
 
–  Saját magán is érezte ezt a görcsösséget, amikor bemutatkozott a németek ellen?  
– Abszolút. Magamnak is rettenetesen meg akartam felelni, azt a teljesítményt szerettem volna nyújtani, amelyet itthon, és nagyon bosszantott, hogy a nekem jutott tizenkét percben ez nem sikerült. Persze ez volt az első válogatott tétmeccsem, és egészen más volt a sebesség, mint egy átlagos magyar bajnokin. Viszont rengeteget tanultam már abból is, hogy végigéltem egy világversenyt és a lelátóról néztem a mérkőzések legtöbbjét – bízom benne, hogy lesz még lehetőségem megmutatni, mit tudok. 

Smileball Creative Commons License 2021.01.05 -8 3 7112

Én viszont találtam rád -szánalmas. Nem unod még, hogy pocskondiázod a szövetségi kapitányokat? Vagy annyira rosszindulatú vagy, hogy kiforgatsz minden nyilatkozatot, mert nem a te kedvencedet vitték?

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (7109)
RnD Creative Commons License 2021.01.05 -2 4 7111

"... Beütött a koronavírus-járvány, már a válogatott edzőtáborába is csak egy utolsó pillanatos negatív teszttel sikerült beesnem... Tóth Eszter interjú részlet az nso-ból. Ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy elkapta a koronavírust pont az eb előtt...."

 

 

Ezt miből gondolod.....?

 

A magyarázat lehet h sokkal egyszerűbb: az MKC október 29-én karanténba kényszerült, ki kellett hagyniuk 10+8 napot. Ez november 16-án hétfőn telt le. A hét végére ki volt írva egy bajnoki meccsük a Kisvárdával, ezért az MKSz protokoll előírásait követve november 16-án az egész csapatot újra tesztelték, az eredményt 18-19-én tudták meg és Tóth Esztinek 23-án kellett megjelennie a válogatott edzőtáborában.

 

Szerintem erre gondolt amikor az 'utolsó pillanatos negatív tesztről' beszélt, nem hiszem h őt külön azon a hétvégén  még tesztelték volna.

Előzmény: hatosfalat (7095)
Underhand Creative Commons License 2021.01.05 -3 2 7110

Lehet, hogy a Gáborok meg is próbálták kihúzni a fogát, csak nem sikerült 😂

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (7109)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.01.05 -4 4 7109

'Más kérdés, hogy amikor megkaptam a lehetőséget, minden közbejött. Beütött a koronavírus-járvány, már a válogatott edzőtáborába is csak egy utolsó pillanatos negatív teszttel sikerült beesnem, aztán pont akkor gyulladt be a bölcsességfogam, mikor az Eb-n újra becseréltek a keretbe – nekem, akinek korábban még egy lyukas fogam se volt soha.

 

'Tóth Eszter interjú részlet az nso-ból. Ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy elkapta a koronavírust pont az eb előtt. Csak azt nem értem hogy lehettek ennyire balfaszok, hogy Vámost nem vitték ki, amikor az egyik amúgy is újonc irányító ennyire rizikós állapotban volt ott.'

 

Most mondjam azt hogy én már semmin sem lepődök meg....egészen biztos hogy a két kapitány tökéletesen tájékozott volt Eszti állapotát illetően,ennek ellenére Vámost itthon hagyták....sőt Lakatos rakták ki,és csak annak a fognak köszönhető került vissza a keretbe......kerestem a jelzőket amivel tudnám ezt minősíteni.....de feladtam.

Előzmény: hatosfalat (7095)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.05 -5 2 7108

Mocsai, 20 éve és most:

“A mostani szomorkás EB-szereplés kapcsán mit tudnának meríteni a maiak az akkor történekből?

– Kezdeném azzal, hogy szükség van egy nagyon határozott, jól megfogalmazott célkitűzésre. Olyanra, amelyben elég magasan van a cél, de nem szakad el a realitásoktól. Ennek hiánya káoszt okozhat. Mi annak idején úgy indultunk neki az Európa-bajnokságnak, hogy az első négyben kell végeznünk. Tudtuk, hogy ennek van valóságalapja. Emellett véleményem szerint gyorsan ki kellene választani azokat a játékosokat, akik a saját pozíciójukban kreatív, variábilis játékot tudnak kialakítani. A kondicionális képességeket korábban kellene elkezdeni fejleszteni, és szélesebb stratégiai és taktikai repertoárra lenne szükség.”

No comment.

“Hogy látja, mi az, ami a mai válogatottból hiányzik, de a régiben megvolt?

– A meghatározó személyiségek hiányoznak, kétségkívül. És azok a játékosok, akik a komfortzónájukból messze kilépve, magas fájdalomküszöb mellett – a mostaninál alacsonyabb bérért – hajlandóak voltak hosszasan és kitartóan edzeni a győzelem érdekében.”

 


Attól tartok a taktikai repertoár célzás az egyik zseniális Gabinak.:)

 


 


Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.01.05 -4 3 7107

'Nullán az van, aki nem hátráltatja a saját csapatát, Háfráról még ez sem mondható el.'

 

Nagyon hamar kegyvesztett lett,amit persze valahol értek,de az nem lehet hogy amellett hogy tényleg nincs jó állapotban,még az a légkör sem segíti ami most a távozás miatt körülveszi/veheti?

Előzmény: van_Persil (7097)
Süni2 Creative Commons License 2021.01.03 -2 0 7106

Ez csak azzal magyarázható, ha eredetileg 2. számúként számítottak rá.

Előzmény: hatosfalat (7095)
bandineee Creative Commons License 2021.01.03 -9 3 7105

Ez a magyar kézilabda. pálingernek nem csak azt kellene megkérdeznie győrben, hogy hol van a legújabb csaló szoftverrel felturbózott barneszes-elektromos AJUDIJA kulcccsa, hanem az alelnöknek talán azt is érdemes lenne megkérdezni: Hol van a győri utánpótlás? Ez is egy csaló NÉMETes szemfényvesztés? Egy ajudival be van tömve az összes liba szája?

Lehet moderálni, labancok...

Előzmény: Underhand (7102)
allegro barbaro Creative Commons License 2021.01.03 0 0 7104

Csak megerősített abban, amit én is gondolok.

 

Előzmény: Gojira (7103)
Gojira Creative Commons License 2021.01.03 0 1 7103

Mi újat tudtál meg belőle? Semmit.

Előzmény: allegro barbaro (7101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!