Egy történet vége: távozom a Telextől. Lemondtam a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciómról, illetve a telexes cégekben, a Van Másikban és a Ne hallgassunkban lévő igazgatósági tagságomról, és a Telex alapítvány alapítói jogait átadtam. A Telexben lévő tulajdonrészem, részvényeimet pedig a Telex visszaveszi. Nehéz út, sok álmatlan éjszaka vezetett idáig, míg meghoztam ezt a döntést.
„Ennél hitelesebben semmi nem mutatja meg, hogy ők a leghitelesebb hírforrás itthon, nem véletlen támogatom is” – írta lapunkról Azahriah egy vele kapcsolatos cikkünk megjelenése után.
Májusban már a Telex belföld rovatát olvasták a legtöbben
KÖZLEMÉNY
2023. június 05. – 16:44
1 861 976 egyedi látogató – májusban ennyien olvasták havi összevetésben a Telex Belföld rovatát, ezzel pedig ebben a mutatóban az első helyre kerültünk a digitális közönségmérés hivatalos szolgáltatójának számító Gemius által publikusan mért belföld rovatok között.
Eszerint a hazai közéleti, politikai híreket, fejleményeket, tartalmakat ebben a hónapban már a Telexen követték a legtöbben Magyarországon.
Nem tudom, adja-e a tévé, mert sajnos ki van véreztetve a független, objektív média, nem kapnak állami segélyt, hirdetést, anélkül meg ugye nem lehet.
Azt hiszem viszont, hogy a Szabad Városok elkezdtek kiépíteni valami médiakonglomerátumot Pikó Andris vezetésével a magyar családok pénzéből, így ott elvileg volna forrás.
Az egyelőre nem világos, hogy véletlen hibáról vagy szándékos félreértelmezésről van-e szó, egy azonban biztos: az ilyen cikkek alkalmasak lehetnek arra (főleg, mivel angol nyelvre is lefordították), hogy tovább élezzék a feszültségeket a szomszédos Ukrajnával, ahol magyar emberek is harcolnak a fronton. Ukrajna mellett. Oroszország ellen.
A 21 Kutatóközpont társadalomkutatással, közvélemény-kutatással, piackutatással, politikai elemzéssel és tanácsadással foglalkozik. Magukról azt írják, hogy céljuk a magyar társadalom politikai tájékozottságának, nyitottságának, demokratikus gondolkodásának erősítése. A 21 Kutatóközpont igazgatója, Róna Dániel politológus 2010 és 2012 között egy kormányzati háttérintézményben dolgozott, később segítette mind a Párbeszéd, mind a Momentum munkáját (utóbbit jelenleg is), de részt vett Karácsony Gergely kampányában is.